Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Weer aanknopingspunten maar nu ook winnen


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

20 januari 2021 4 reacties

Door vijf spelers te sparen leek ADO Den Haag weinig waarde te hechten aan het bekerduel bij Vitesse.

 

Maar na de 2-1 nederlaag was er toch sprake van teleurstelling, schrijft het AD.

 

Daryl Janmaat, Milan van Ewijk, Marko Vejinovic, Ricardo Kishna en Michiel Kramer ontbraken in Arnhem, maar dit was vanwege fysieke ongemakken. Toch was vooraf al duidelijk dat ADO de bekerwedstrijd tegen Vitesse inging met het zeer belangrijke competitieduel met FC Emmen van aanstaande zaterdag in het achterhoofd.

 

Het ging bij de nummer 17 van de eredivisie sinds de 1-2 nederlaag tegen AZ van afgelopen zaterdag vooral over het naderende treffen met de hekkensluiter in de competitie. De selectie waarmee Ruud Brood naar Arnhem afreisde leek dat te bevestigen.

 

Maar volgens de trainer werd het afwezige vijftal niet gespaard. ,,Nee, natuurlijk heb ik die jongens niet gespaard”, zei hij stellig. ,,Wie zijn wij dan om spelers te sparen? Dat zij er niet bij waren, is puur vanwege lichamelijke klachten. Ik hoop dat ze zaterdag allemaal weer volledig fit zijn.”

 

En toegegeven, ADO gaf zich in de Gelredome niet zomaar gewonnen. De Haagse ploeg trad aan in een 5-3-2-opstelling en deed er alles aan om in de wedstrijd te blijven.

 

,,We hebben deze wedstrijd gewoon als een belangrijk duel benaderd”, benadrukte John Goossens. ,,Degenen die gespeeld hebben, hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Maar we moeten onze wedstrijden wel gaan winnen. Net als tegen AZ hebben we nu ook wel weer aanknopingspunten, maar daar koop je weinig voor. We moeten gewoon meedogenlozer zijn.”

 

Goossens doelde daarmee voornamelijk op de enorme kans die David Philipp in de absolute slotfase kreeg. De Duitser stond helemaal vrij en kon een verlenging afdwingen, maar schoot over. ,,Die bal moet er gewoon in”, oordeelde de middenvelder. ,,Het was een dot van een kans. Wij creëren niet veel, dus de kansen die je krijgt, moet je afmaken. Het is echt doodzonde dat we dat niet hebben gedaan.”

 

Daarmee ging het na de nederlaag in Arnhem veel minder over de aanstaande degradatiekraker tegen FC Emmen dan in de afgelopen dagen het geval was. Brood schakelde in zijn antwoorden op vragen over dat duel steeds snel terug naar de wedstrijd tegen Vitesse. ,,Je ziet nu dat we verschillende speelstijlen kunnen hanteren. Als we dan ook nog in balans komen met de kwaliteiten die we nog hebben, bij de spelers die nu niet mee hebben gedaan, kan het beter worden.”

 

,,We missen er nu vijf, dat zegt iets”, vervolgde Brood. ,,Als je het team dat ik wél kon opstellen dan ziet werken, ziet gaan, met het geloof dat ze hadden: dáár moeten we moed uit putten. Dat moeten we meenemen naar Emmen toe.”

 

En daarmee ging dan toch de focus al op de kraker van aanstaande zaterdag. Goossens was ook de eerste om toe te geven dat ADO die wedstrijd het allerliefste wint. ,,Ik ben gek als ik zeg dat de beker belangrijker is dan de competitie”, zei hij. ,,We moeten natuurlijk wel realistisch zijn. We staan er niet goed voor en we hebben een overwinning op Emmen keihard nodig.”

 

Bron: AD/Marijn Abbenhuijs

Lees meer over

Reacties

Lekkâh voetbal kèke

he brood als je wilt experimenteren ,leuk hoor. maar je MOET VANAF HET BEGIN AANVALLEND VOETBALLEN. jij bent een trainer toch? al een tijdje, dan weet je toch wat voor een club dit is. dat betreft heb je geluk dat middennoord er niet is. scheelt een hoop geschreeuw tegen je, zeker zoals je nu het team laat spelen. oke met vlagen dan, opgeteld van alle wedstrijden onder jouw leiding heb je 1 helft aanvallend gespeeld. niet veel zeg.
Donderdag 21 januari 2021 om 19:44 uur

Raoul88

Younes mokthar Valerie qalashvili el khayati allemaal transfervrij!!
1 van die moeten toch wel lukken!!
Creatieve spelers halen en een echte spits!
Donderdag 21 januari 2021 om 18:02 uur

MonkNL

Goossens en Pinas op het middenveld betekend dat je daar de slag al verloren hebt. En laat dat nou net de linie zijn die zowel belangrijk is voor de voorhoede en de verdediging. Vooral Goossens stond gisteren weer te wijzen in balbezit ipv zelf aan de bal te willen komen en vervolgens iets op te zetten naar voren. Verloor ook een aantal keer de bal waardoor Vitesse gevaarlijk voor het doel kwam. Pinas, tja, wat mensen in hem zien of gezien hebben snap ik niet. Kan geen bal fatsoenlijk over een paar meter passen en maakt verschrikkelijk veel persoonlijke fouten. Dat weegt niet of tegen die paar goede verdedigende acties die hij liet zijn eind 2e helft toen Vitesse al flink gas terug had genomen. Nee Goossens en Pinas maken het middenveld zo verschrikkelijk statisch en staan zoveel stil dat elke bal daar voor Vitesse is en de verdediging constant met de rug tegen de muur staat.. Enige echte positieve meneer Goossens waren gisteren Amofa, Kemper en Koopmans.. Hoop ook dat zowel Goossens als Pinas de bank gaan verwarmen tegen Emmen.
Woensdag 20 januari 2021 om 15:13 uur

KaleHans

Aanknopingspunten? Ik zie alleen maar jongens die maar draaien en draaien en zo onder een tegenstander uit proberen te komen. Maar voor ze het weten zijn er nog 1 of twee bij hun en zijn ze alsnog de bal kwijt.
Waarom nou niet sneller die bal doorspelen naar een vrije speler om zodoende het spel te verplaatsen. Een aantal maal ook Pinas maar zien kappen en draaien terwijl hij zo de bal door kan spelen en met name in aanvallend opzicht.
Als je dan zie dat als Brood aanvallend wat veranderd in de opstelling dat het blijkbaar wel ineens kan waarom dit niet de hele wedstrijd en pas op het laatst?
Ik ben in ieder geval blij met de inzet en strijd die ik de laatste weken weer op het veld zie, nu aanvallend er nog wat versterking bij want dat is hard nodig!!
Woensdag 20 januari 2021 om 12:30 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
20 april 2024 om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24