Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Welke aanknopingspunten zijn er nog voor ADO?


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

2 maart 2020 12 reacties

ADO Den Haag strijdt nog voor elke meter, maar daar is ook bijna alles mee gezegd.

 

Met het gelijkspel tegen Heracles pakte de ploeg van Alan Pardew weer een punt in de strijd tegen degradatie. De Haagse club schiet er nauwelijks iets mee op, bovendien blijft er steeds minder houvast over, schrijft het AD.

 

Hoewel de uitgangssituatie van ADO met de week verslechtert, ziet Alan Pardew zijn team juist verbeteren. Zo koestert de Engelse trainer ‘de nul’ tegen Heracles. ,,Er is progressie bij de backs”, zei Pardew. ,,Daarnaast houden de vier achterin de qua doelpunten beste aanvaller van de competitie van scoren af, dat is belangrijk.”

 

Nadat Heerenveen en PSV tegen ADO nog kans op kans hadden gekregen, kan Pardew met deze compacte speelwijze verder. Zeker met de uitwedstrijd tegen AZ voor de boeg. Het is een aanknopingspunt, maar ook weer niet. Want nu de achterstand op de concurrenten is opgelopen, komt ADO op het punt dat het team eigenlijk meer risico zou moeten nemen.

 

Toch zitten de aanvallende krachten vooral op de bank. Omar Bogle is de eenzame aanvaller. Tomas Necid, Michiel Kramer, Mick van Buren en Elson Hooi kijken vooral toe. Ook Crysencio Summerville valt nu al twee wedstrijden slechts in. Deels noodgedwongen, want hij heeft een enkelblessure. Maar wat wordt Summerville gemist. Ook al is zijn rendement met twee doelpunten en één assist niet bijzonder, als enige speler in de selectie heeft hij de snelheid én behendigheid om in zijn uppie een hele verdediging bezig te houden.

 

Wat er behalve een half-fitte 18-jarige Feyenoord-huurling verder voor aanknopingspunten zijn? ADO strijdt nog voor elke meter. ,,Het minste wat we kunnen doen”, zei aanvoerder Aaron Meijers. ,,We staan niet voor niets op de 17de plaats, maar wij knokken keihard om het om te buigen.”

 

Hoewel de tribunes in Den Haag steeds leger raken, voelen de spelers op het veld nog altijd de steun van de supporters. Meijers: ,,Normaal ga je in deze situatie misschien met een fluitconcert naar binnen, nu staan ze achter ons. Zij zien ook de vechtlust en gaan daarin mee.”

 

Fans kondigden ook tegen Heracles het Haags Kwartiertje aan, het vonkje van de tribune sloeg op het veld alleen maar niet over in een vlam. Pardew herhaalt steeds dat hij opties heeft, in de praktijk valt dat tegen. Ook zaterdag kwam het niet tot een slotoffensief, mede door een blessure van John Goossens.

 

In plaats van een aanvaller voor een verdediger, kwam er met Mark Duffy een middenvelder voor een middenvelder, die niet aanwijsbaar beter is. Blessures bij bepalende spelers helpen Pardew op dit moment ook niet. Zo kan hij Summerville en Goossens niet volledig belasten, zoals dat eerder ook bij Lex Immers was.

 

De keuze is beperkt, net als het aantal resterende wedstrijden. Toch biedt het programma nog een beetje houvast. Los van de compacte speelwijze, de dreiging van Summerville, de strijdlust en de opties van Pardew zou dat hét aanknopingspunt voor handhaving moeten zijn.

 

Na het duel bij AZ komen Fortuna Sittard en FC Emmen nog naar Den Haag, uitwedstrijden zijn er nog tegen onder meer FC Twente en VVV. En dan is er op de laatste speeldag nog ADO-PEC Zwolle. Kan die reeks wedstrijden met concurrenten ADO nog redden? Meijers denkt van wel. ,,We verwachten wat van die wedstrijden. Ze zijn lastig voor ons, maar daarin moeten we het doen.”

 

Alleen, garanties zijn er niet. Helemaal niet als FCDH steeds niet verder dan een gelijkspel komt. Heracles werd ook gezien als club die je thuis zou moeten kloppen. Gaat dit zo door dan is het wachten tot ook het laatste aanknopingspunt verdwenen is.

 

(bron: AD)

Reacties

Oudhaags

het was toch al duidelijk, dat de scouts niet thuis geven, een opleiding van
lik me vestje,we moesten naar china om de opleidingen en te scouten, wat is daar van overgebleven, Manders en consorten snoepreisjes en zakken vullen was het moto, nee we zijn en worden bedonderd.
Woensdag 4 maart 2020 om 12:34 uur

eddyverm

PSV Eindhoven had eerder al het oog laten vallen op Koen Jongejan (foto), speler van JO15-1 van het Zoetermeerse DSO. Op PSV Campus De Herdgang heeft de jonge DSO-speler al diverse trainingen mee mogen doen met zijn leeftijdgenoten. Waar waren de ADO scouts dan?????
Dinsdag 3 maart 2020 om 14:24 uur

BertD

Tegen Fortuna weet je alles
Dinsdag 3 maart 2020 om 13:18 uur

Hermanos

Misschien dat Chinese spelers kunnen komen, als aanvulling. Daar zullen toch wel een paar spitsen bij kunnen zitten, die weer een ander soort aanval opzetten, die in Nederland nog niet zo bekend is.
Dinsdag 3 maart 2020 om 11:12 uur

KaleHans

Mijn enigste aanknopingspunt.............??? Een hele grote dosis geluk!!!!
Maandag 2 maart 2020 om 19:02 uur

MiG

Vitesse had je moeten winnen (Necid), Heerenveen had je kunnen winnen (3 verdedigers staan apatisch toe te kijken hoe Halilovic die bal erin krult, en dan had hij ondertussen ook nog tijd om koffie te drinken) Heracles had je moeten winnen (Bogle, Immers). Dat waren 6 punten meer geweest of ten minste 4. Maar dat je niet scoort/wint, zegt natuurlijk alles over waarom je zo laag staat. En dan 8 nieuwelingen die de ploeg nog geen procent beter maken. Armoedig en moeizaam geploeter, dat is waar we naar zitten te kijken. Ik zie ook echt niet hoe we nu wel gaan scoren/winnen. We zijn het lachertje van de eredivisie, hoe triest.
Maandag 2 maart 2020 om 18:21 uur

Rikkie

Laat die Meijers, voordat hij over ` we ` gaat praten eerst eens naar zijn eigen verdedigen kijken.. :gay:
Maandag 2 maart 2020 om 15:13 uur

Oudhaags

AZ-ADO-4-0
Maandag 2 maart 2020 om 14:56 uur

Hmmm

It ain`t over, `till it`s over!!
Maandag 2 maart 2020 om 12:33 uur

Hermanos

Misschien komen er nog spelers bij, die het verschil gaan maken.
Maandag 2 maart 2020 om 12:10 uur

Oudhaags

De club!! geen visie geen beleid.
Den haag is het kwijt een gemeenten voor inwoners nooit gehad.
Verkwanseld en zakken gevuld door verschillende lieden.
Op het veld de prestatie al jaren de timide.
Geen voorzorg en toekomst uit de jeugd opleiding.
Supporter zijn er genoeg al jaren , zij die er altijd waren hebben nu grijze haren, het winnen van een prijs duurt nog jaren en jaren.
Altijd maar wachten op dat moment die nooit gaat komen.
De supporter kan blijven dromen tot zijn dood volgt.
Nooit gehad, nooit gekregen , het zit de ADO supporter altijd tegen.
Want doet het pijn vanaf je geboorte een supporter van Den Haag te zijn.
Maar nu is het klaar, afscheid nemen van je club bestaat niet.
het inleveren van clubkaart is een kwestie van opzeggen, dat is het enige wat ik als supporter de club kan opleggen.
Maandag 2 maart 2020 om 12:08 uur

Rbn079

We gaan het gewoon niet meer halen
Maandag 2 maart 2020 om 11:33 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo SC Telstar Logo ADO Den Haag
3-1
15 maart 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Groningen
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 31 - 66
2 Roda JC + 31 - 61
3 FC Groningen 30 - 57
4 ADO Den Haag 31 - 55
5 FC Dordrecht 31 - 54
6 Graafschap 31 - 52
7 NAC Breda 31 - 49
8 Jong AZ 31 - 46
9 FC Emmen 30 - 42
10 SC Cambuur 31 - 42
11 VVV-Venlo 31 - 42
12 Helmond Sp. 31 - 41
13 MVV Maastr. 31 - 40
14 FC Eindhoven 31 - 38
15 Jong Ajax 31 - 36
16 TOP Oss 31 - 29
17 Jong PSV 31 - 28
18 Telstar 31 - 27
19 FC Den Bosch 31 - 23
20 Jong Utrecht 31 - 23