Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Ronaldo

Telegraaf

In 2007 gaf de gemeente Den Haag met toenmalig burgemeester Wim Deetman en wethouder Sander Dekker de voetbalclub ADO Den Haag weg in ruil voor een prioriteitsaandeel. Na bijna tien jaar geeft het Haagse gemeentebestuur het prioriteitsaandeel terug. Volgens wethouder Tom de Bruijn omdat er geen deugdelijke begroting is ingediend en de gemeente onvoldoende toezicht kan houden op het reilen en zeilen bij de club.

Een gegronde reden, maar de oorzaak van de huidige breuk tussen de gemeente Den Haag en ADO ligt toch echt in het IJspaleis, zoals het Haagse gemeentehuis in de volksmond heet. In de tijd van burgemeester Deetman, die nu bij ADO Den Haag als commissaris werd geconfronteerd met besluiten waar hij in 2007 zelf verantwoordelijk voor was.

Herhaaldelijk hield de gemeente Den Haag de plaatselijk profclub ADO financieel op de been, maar na het betrekken van het nieuwe stadion in het Forepark vond de gemeenteraad van de stad dat het niet langer verantwoord was om nog geld in een voetbalclub te steken. Ook de Europese regels verboden dit. Het bezit van het stadion was een voldoende belegging en op die manier zou de gemeente Den Haag altijd een vinger in de pap houden bij de voetbalclub.

Om de financiële problemen bij de club in 2007 het hoofd te bieden, stond de gemeente toe dat de club werd verkocht aan investeerder Mark van der Kallen, die daarvoor al herhaaldelijk garant stond om financiële gaten te vullen. De constructie zou zijn bedacht door Henk Jagersma, die daarvoor directeur financiën was geweest bij de gemeente Den Haag en kort na de deal tussen Van der Kallen en de gemeente voorzitter werd bij ADO Den Haag.

Deetman, die vorige week als commissaris op zijn strepen stond en vertrok, stond de voorgestelde constructie toe als burgemeester van Den Haag. Zo schoof hij het hoofdpijndossier ADO Den Haag van zijn bordje en van de stad Den Haag. Samen met wethouder Dekker, die even later als politicus promotie maakte bij de VVD en op dit moment demissionair staatssecretaris van Onderwijs is. In de gekozen constructie kreeg de amateurtak van ADO als houder van de proflicentie het gouden aandeel en de gemeente een prioriteitsaandeel. Beide aandelen geven recht op een plaats in de rvc.

Van der Kallen en de gemeente Den Haag spraken na de overdracht van de aandelen af dat de gemeente in geval van doorverkoop door de investeerder een optie kreeg om binnen drie weken een andere koper voor minimaal hetzelfde bedrag aan te dragen. Toen Hui Wang de aandelen ADO Den Haag in de zomer van 2014 overnam van Van der Kallen kwam de gemeente Den Haag niet met een alternatieve verkoper en verdween ADO in Chinese handen.

Wat de gemeente Den Haag en wethouder Tom de Bruijn (D66) precies wil bereiken met het inleveren van het prioriteitsaandeel is onduidelijk en geeft geen toegevoegde waarde. Wel zal de ingediende begroting van ADO Den Haag met argusogen worden bekeken door de onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB. En het hoofdpijndossier ADO Den Haag is van het bordje van De Bruijn verdwenen zodat hij dit vuiltje niet hoeft te verklaren mits hij door zijn partijleider Alexander Pechtold gevraagd wordt in een eventueel met D66 te vormen regering.
Zaterdag 24 juni 2017 om 09:02 uur Quote

Advertentie

JB

Petah schreef:

Heel simpel de gemeente verdient nog steeds aan de club want over 17 jaar is die betonbak vrij dus dat koopje valt reuze mee

En daabij komt dat de gemeente ons koste wat kost ons weg wou hebben uit het zuiderpark waardoor we nu niet alleen op een kut locatie zitten je jeugdcomplex is 10 km vanaf je stadion
Ik ben het absoluut met jou eens dat de gemeente de club een hele slechte dienst heeft bewezen met de gedwongen verhuizing uit het Zuiderpark en alle blunders die de gemeente daarna heeft gemaakt. (Brandweertunnel, geen ov naar het stadion, geen behoorlijke ontsluitingswegen, geen voetpad)
En ook het kunstgras hebben zij ons min of meer door de strot gedouwd zodat het Sander Dekker Topsportcentrum gerealiseerd kon worden op de plek van "ons" trainingscomplex.

Voor de club heeft het kunstgras echter wel een forse besparing op de begroting opgeleverd omdat en het onderhoud van het veld in het stadion goedkoper is en omdat het aparte trainingscomplex met alle kosten van dien niet meer nodig was.

Over 17 jaar zal er waarschijnlijk zoveel onderhoud aan het stadion moeten plaats vinden dat de Sander Dekker jr die dan wethouder is waarschijnlijk zal proberen het stadion in de staat waarin het verkeerd voor 1 euro te verkopen aan de club.
Als die nog bestaat, hierin loopt de gemeente toch ook een risico dat ze met een niet afgeschreven onbruikbaar stuk ijzer met beton blijven zitten, dat niets meer opbrengt.

Maar jouw stelling dat de gemeente aan de club verdiend door die 1 miljoen aan huur vind ik veel te stellig... ;)
Donderdag 22 juni 2017 om 10:36 uur Quote

Red

Aad schreef:

Twee opmerkingen:

Dat Dekker nu in de basis staat bij Steijn zegt niets. Ik lees hier altijd dat een speler op eredivisie-niveau moet zijn. Dat moet je van Dekker dus nog maar afwachten.

Wanneer een (jeugd-)speler geen contract krijgt of mag gaan kan dat ook te maken hebben met andere zaken dan zijn voetbal-capaciteiten. Zijn houding, zijn instelling, collegialiteit, etc. Veelal zaken waarin slechts nauw betrokkenen inzicht hebben.
Je hebt op zich Asmelash die er op die positie ook aan zit te komen.

Buwalda lijkt ook makkelijk te zijn vertrokken, maar zou hij nu bij ADO een versterking zijn? Zelfde geldt ook voor Dekker, wel een talentje maar zou bij ons dit seizoen ook nog niet echt aan de bak komen. Nou ja, dan zou hij die enkele minuten die Asmelash heeft gemaakt hebben gespeeld.

Vd Wliden vind ik ook verrassend, VVSB is een aardige stap terug. Aan de andere kant kan hij daar wel gaan spelen ipv. voor Jong Feyenoord dat nog niet in de pyramide zit enzo. Wellicht mikken die volgend seizoen weer op promotie naar de Jupiler League, of kan hij alsnog weer die stap maken als hij er goed speelt.
Vrijdag 21 april 2017 om 14:47 uur Quote

Aad

Twee opmerkingen:

Dat Dekker nu in de basis staat bij Steijn zegt niets. Ik lees hier altijd dat een speler op eredivisie-niveau moet zijn. Dat moet je van Dekker dus nog maar afwachten.

Wanneer een (jeugd-)speler geen contract krijgt of mag gaan kan dat ook te maken hebben met andere zaken dan zijn voetbal-capaciteiten. Zijn houding, zijn instelling, collegialiteit, etc. Veelal zaken waarin slechts nauw betrokkenen inzicht hebben.
Vrijdag 21 april 2017 om 14:41 uur Quote

bakker

JeffreyP schreef:

LLoyd van der Wilden werd als één van de talenten van de jeugdopleiding gezien die als zoveelste gratis werden opgevist door de grotere clubs. Nu gaat hij dus na een jaar van Feijenoord naar VVSB (2e divisie). Niet alles wat we kwijtraken aan de top 3 worden dus echte diamantjes...
Hij is niet opgevist maar mocht zonder vergoeding vertrekken
De huidige A trainer zag er niet veel in
Dat gold ook voor een zekere Dekker nu basis bij Maurice Stein
Ze zijn nooit echt rechtlijnig op de aftrap
Vrijdag 21 april 2017 om 13:57 uur Quote

hg

Tristan dekker hoorde ik net vallen bij de tafel van kees zo maar gratis naar vvv laten gaan is t huur of echt gewoon laten gaan
Zondag 5 februari 2017 om 19:05 uur Quote

Eagle187

ZWOLLE – Youness Mokhtar ontbreekt zaterdagavond in de selectie van PEC Zwolle, dat de degradatiekraker speelt tegen ADO Den Haag. De Marokkaanse aanvaller wordt uit voorzorg aan de kant gehouden door trainer Ron Jans vanwege de naweeën van een slepende liesblessure.

Het besluit komt als een verrassing. Mokhtar trainde de afgelopen twee weken volledig mee bij PEC Zwolle. In december deed de aanvaller ook al een helft mee tegen Willem II, maar Mokhtar kreeg toen een terugslag. Hij miste daarom het trainingskamp in Spanje en sindsdien ook de duels met Heracles, FC Utrecht en Ajax. Dat risico wil Jans nu niet nemen. Mokhtar was eind september met twee doelpunten nog de grote man bij PEC Zwolle dat met 2-1 won van ADO Den Haag.

Jans werkte donderdag verder met een volle selectie toe naar het cruciale duel in Den Haag. Alleen de van een kruisbandblessure revalideren Rick Dekker ontbreekt bij PEC Zwolle.

BRON: De Stentor
Donderdag 19 januari 2017 om 22:06 uur Quote

Wizard

gillah schreef:

Multatuli = Eduard Douwes Dekker, Max Havelaar zijn boek ;)

10 jaar geleden van de middelbare school, toen stond het nog op het programma :thumb:
Precies! Ging over Douwes Dekker. Pseudoniem was Multatuli. Ging over alle wantoestanden onder het juk van de Nederlanders die hij aan de kaak stelde! Goed boek! :thumb:
Donderdag 1 september 2016 om 19:09 uur Quote

gillah

Wizard schreef:

Wordt Eduard Douwes Dekker mee bedoeld! Die tegen oneerlijke praktijken was in toenmalig Nederlands-Indië ergens rond 1860. Leert men dat niet meer op school? :S :D
Multatuli = Eduard Douwes Dekker, Max Havelaar zijn boek ;)

10 jaar geleden van de middelbare school, toen stond het nog op het programma :thumb:
Donderdag 1 september 2016 om 16:54 uur Quote

Wizard

Thehague070 schreef:

Is dat niet een of andere eigenaar van een verzorgingstehuis? :S
Wordt Eduard Douwes Dekker mee bedoeld! Die tegen oneerlijke praktijken was in toenmalig Nederlands-Indië ergens rond 1860. Leert men dat niet meer op school? :S :D
Donderdag 1 september 2016 om 14:00 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

China Town, Ferdy, iDaan, FCDHZwoude, Ricardo Smit, TB, Tante Wil, Franky, Aad, FC Jeff, Thehague070, Peter87, Alfista60, oodh, gillah, Jordy, Ronaldo, Jurriën, Tiberya, janfcdh, D.H.zuid-west, JeffreyP, Ado Vakkie S, KR96, kipf, pwr, poemba, Jos Raaf, Tikki Takka, langnek, Leplazerus en 65 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Aaron Meijers Ernestas Setkus Edouard Duplan

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior
4-1
14 mei 2017

Volgende wedstrijd

Logo Lugdunum Logo ADO Den Haag
1 juli 2017 om 14:30 uur
Sportpark Kikkerpolder

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -