Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Tommy

rd.. schreef:

Fons heeft mijns inziens wel meer lef in z`n donder dan Brood.
Fons heeft hier 3 jaar gelopen.
Heeft alleen van ewijk durven op te stellen als jonge speler is mede verantwoordelijk voor al die ` ouwe lullen contracten` .
Dus laten we brood nog maar even de tijd geven.
Tegen vvv speelde die behoorlijk aanvallend voor zijn doen en vlogen er 4 in.
Off dag of niet dat geeft geen vertrouwen.
Dinsdag 26 januari 2021 om 11:12 uur Quote

rd..

Tommy schreef:

Dat zou heelmooi zijn.
Gaan ze van voetballende ploeg naar counter ploeg maakt ze een stuk zwakker
Fons heeft mijns inziens wel meer lef in z`n donder dan Brood.
Dinsdag 26 januari 2021 om 11:06 uur Quote

Advertentie

rd..

marcellino schreef:

Zit fortuna -ajac te kijken
Als je dan een foruna ziet voetballen wat een bagger team hebben wij dan .
Verzorgt en leuk aanvallend voetbal.ipv naar achteren lopen.
Brood kan hier veel van leren
Bel Fons!
Zondag 24 januari 2021 om 15:13 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Groenendijk in beeld bij FC Den Bosch
Fons Groenendijk gaat mogelijk aan de slag in de eerste divisie.
Lees het nieuwsbericht
Dinsdag 19 januari 2021 om 15:57 uur Quote

rd..

Maar toch een serieuze vraag.

Hoe zou Fons het gedaan hebben met deze selectie?
Zondag 17 januari 2021 om 11:53 uur Quote

rd..

ADODENHAAG schreef:

Heracles is gewoon een klasse beter dan wij. Het is echt niet onmogelijk om 15e te worden maar het zal een topprestatie zijn met dit zeer slecht draaiende team. Met een creatieve middenvelder a la El Khayati zal ik veel meer hoop hebben op een degradatieloos seizoen.
Hoe zou Fons het gedaan hebben met de huidige selectie?
Zondag 17 januari 2021 om 11:52 uur Quote

Heino

BLEISWIJK-1 schreef:

Heino.....ik heb je hulp weer nodig. Een PRO artikel van VI. Zou je hem kunnen plaatsen.

https://www.vi.nl/pro/reddingsplan-ado-met-chinese-hulp-het-grote-onheil-voorkomen
Jazeker:

Reddingsplan ADO: met Chinese hulp het grote onheil voorkomen

Achtergrond

ADO Den Haag staat zeventiende, de plek die het vorig jaar innam toen het seizoen werd gestopt. Destijds bleef de club gevrijwaard van degradatie, nu dreigt het noodlot opnieuw. En dus is het tijd voor herstelwerk.

Zelfgemaakte fouten herstellen om rampspoed te voorkomen. Corona-beleid en een bvo runnen vertonen in Den Haag opvallende overeenkomsten. De ploeterende Haagse trots hunkert ook naar een vaccin. Met Ruud Brood is er al enkele weken een nieuwe trainer, maar onder hem heeft de ploeg nog geen wedstrijd gewonnen. Op de valreep van een zeer bewogen 2020 presenteerde ADO Den Haag twee ervaren spelers die voor houvast en ervaring moeten zorgen. Daryl Janmaat en Marko Vejinovic als verlossers, het financiële vaccin komt uit China. Of het aanslaat valt nog te bezien.

Vrijwel precies een jaar geleden – op 2 januari – presenteerde ADO Den Haag Alan Pardew als nieuwe coach. Kritiek op die aanstelling werd uitgelegd als negativisme. ADO Den Haag kende een van de rumoerigste jaren uit de clubgeschiedenis, maar inmiddels is er een reorganisatieplan. Alleen wil het op het veld nog niet vlotten. In een jaar tijd van de onhandige Jordan Spence naar ex-international Daryl Janmaat geeft hoop. De directeuren Martin Jol en Mohammed Hamdi glommen van trots bij de presentatie van Janmaat. Het onmogelijke was gelukt. De verdediger trainde al mee en besloot uiteindelijk terug te keren bij de club waar hij slechts één seizoen (als jongeling in de Eerste Divisie) in het eerste elftal speelde.

‘Als ik misschien vrijgezel was geweest, dan had ik nog een buitenlands avontuur kunnen ondernemen, maar ik heb met mijn gezin te maken’, legde Janmaat uit. Door een bacteriële infectie in een knie speelde hij sinds 8 november 2019 niet meer. ‘Ik was weleens geblesseerd geweest, maar een jaar niet voetballen had ik nog nooit meegemaakt. Frustrerend was het. Het ging allemaal zo plotseling ook. In één keer werd de knie dik. Bleek het een bacterie te zijn. Ik ben geopereerd en ben gaan herstellen. Het heeft zeker wel iets met me gedaan.’

Zóveel dat hij met Watford ontbinding van zijn contract overeenkwam en op 31-jarige leeftijd definitief terugkeerde naar huis. ‘Ik ben nu een tijd in Nederland, de kinderen gaan hier naar school. Het is een bewuste keuze. Ik kan niet precies zeggen wanneer ik het heb besloten, we hebben veel gesproken thuis. Er waren nog aanbiedingen uit het buitenland. Sportief en financieel zaten daar zeker interessante tussen, maar als gezin wilden we graag terug. Ik ben gretig, ik kom niet om af te bouwen. Ik heb nog altijd dezelfde drive. Het is mijn keus en het voelt goed. Zonder die blessure was het misschien niet zo gelopen, zo eerlijk ben ik wel. Maar ik wil laten zien dat ik terug ben, daar geeft ADO Den Haag mij de kans voor. Ik wil mijn steentje bijdragen.’

Trefzekere aanvaller

Met Janmaat en de recent in Polen bij Arka Gdynia spelende Vejinovic stuurt ADO noodgedwongen bij. Een trefzekere aanvaller moet de reparatiewerkzaamheden voltooien. De gekozen koers was simpelweg te riskant. Contact met de Chinese eigenaren bood nieuwe mogelijkheden. Weer hulp, ingegeven door het feit dat de Chinezen vinden dat ADO Den Haag de juiste weg is ingeslagen om in de toekomst de verliezen in winsten om te zetten. De komst van Vejinovic is veelzeggend. Enkele maanden geleden was hij nog een niet haalbare versterking. De middenvelder was toen al clubloos en trainde mee bij FC Volendam. Daar vingen we het gerucht al op dat ADO Den Haag had geïnformeerd.

‘Dat soort salarissen kunnen wij niet betalen’, luidde toen het antwoord. Twee maanden later is Vejinovic speler van ADO. Ongetwijfeld zal de speler zelf – net als Janmaat – water bij de wijn hebben gedaan, maar duidelijk is dat er plotseling weer iets meer financiële mogelijkheden zijn. ‘Met dank aan de grootaandeelhouder’, bevestigde algemeen directeur Mohammed Hamdi de rol van de Chinese eigenaar.

Een jaar na Circus Pardew geven de betrokkenen inmiddels toe dat het aanstellen van de Engelse manager en de vrije hand die hij kreeg een verkeerde keuze was

Diezelfde Hamdi werd onlangs gequoot door de NOS. ‘Degradatie is geen ramp’, zei de directeur voor de camera. Een uitspraak die leidde tot verontwaardiging. Maar de context waarin Hamdi de uitspraak deed was in het interview verloren gegaan. Het bleek een antwoord op de constatering dat de Chinese grootaandeelhouder UVS ook bij degradatie de club financieel zou blijven steunen. Degraderen is op sportief en financieel vlak wel degelijk een ramp voor ADO Den Haag. De reddingsoperatie van nu onderschrijft dat.

Een jaar na Circus Pardew geven de betrokkenen inmiddels toe dat het aanstellen van de Engelse manager en de vrije hand die hij kreeg een verkeerde keuze was. De duiventil ADO maakte zichzelf belachelijk en alleen de coronastop kon degradatie voorkomen. Nog altijd gissen gedupeerden hoe het zo ver heeft kunnen komen, maar een ultieme Haagse lobby deed wonderen.

Precies een jaar na de aanstelling van Pardew is ADO weer zeventiende. Trainer Ruud Brood kende de vorige reparatiepoging ook. ‘Twee of drie gerichte versterkingen halen lijkt wenselijker dan acht nieuwe spelers en hopen dat er wat goeds bij zit’, verwees hij subtiel. Het Technisch Hart onderschrijft die zienswijze en herstelt nu de zelfgemaakte fouten. Het is al de tweede keer dat het orgaan dat dit seizoen moet doen.

De aanstelling van Aleksandar Rankovic als hoofdtrainer was een mismatch, doordat twee eigenwijze partijen hun eigenbelangen lieten prevaleren boven overleg en communicatie. Dat Rankovic herhaaldelijk vroeg om meer ervaren spelers en dat hij die niet kreeg, was ook een feit. Eigenlijk overkwam Fons Groenendijk hetzelfde. Geen geld voor versterkingen, kreeg hij diverse keren te horen, waarna zijn opvolger een karrenvracht aan (weliswaar) middelmatige spelers mocht meenemen.

Boetekleed

Jol trok tijdens de presentatie van Daryl Janmaat min of meer het boetekleed aan en erkende de gemaakte inschattingsfouten. ‘Dit is eigenlijk fase twee van ons plan. Dat hadden we in de zomer al willen doen, maar om bepaalde redenen lukte dat toen niet.’ Ervaren spelers wilden wachten, geld voor bovengemiddelde salarissen was er niet. Het wrange is dat ADO juist enkele gelouterde krachten (gemakkelijk) liet gaan om ruimte te scheppen in de salarishuishouding. Die keuze deed het jonge elftal geen goed. Toegegeven, Lex Immers, Tom Beugelsdijk, Aaron Meijers, Danny Bakker, Erik Falkenburg en Dion Malone blonken zelden uit, maar een enkeling behouden was zeker voor de balans in het elftal goed geweest. Het is geen geheim dat de club ook Michiel Kramer, John Goossens en Bilal Ould-Chikh wilde laten vertrekken.

Goossens zou voor Brood nog best een bruikbare speler op het middenveld kunnen zijn. Met Vejinovic en Goossens in die linie zou een talentvolle voetballer als Samy Bourard of Ilay Elmkies kunnen renderen. Met Gianni Zuiverloon kwam er eerder al een routinier terug, maar dat hij spoedig wedstrijdfit zou geraken, was ook een misrekening. Niet voorziene blessures van de sterkhouders Peet Bijen en Shaquille Pinas zorgden voor nog meer problemen.

Het resultaat is de zeventiende plaats. Met een jong elftal vol talenten die in de toekomst geld moeten opleveren en de club weer de nodige financiële armslag moeten geven, kun je geen overlevingsvoetbal spelen. Op het veld is het aan Brood en zijn selectie. De tussentijds ingestapte coach heeft nog wel wat keuzes te maken. Duels met RKC Waalwijk en VVV-Venlo staan voor de deur, er is geen trainingskamp en weinig tijd. Janmaat kan hij als rechtsback of rechter centrale verdediger opstellen.

Die laatste optie lijkt het meest logisch, aangezien de ex-international meer dan een jaar niet speelde en dus wedstrijdritme mist. In een driemansblok lijkt dat veiliger dan dravend over de rechterflank en bovendien is Milan van Ewijk een van de weinige ADO-lichtpuntjes die wél over die rechterkant kan razen. Spelen in een 3-5-2 of 5-3-2 is een optie. De huisvisie is aanvallend voetbal, in welk systeem dat gebeurt ligt niet in beton verankerd. Wie de goals moet gaan maken, blijft de vraag. De Chinese geldschieter biedt hopelijk voor de club soelaas bij het vinden van een offensieve versterking. Alleen dan kan het grote onheil worden afgewend.
Dinsdag 5 januari 2021 om 17:47 uur Quote

rd..

Bolskie schreef:

Rankovic
Die bestellen we voor jou. En eentje van Fons. :)
Dinsdag 8 december 2020 om 10:16 uur Quote

daveadodh

Prima gewoon dit. Puntjes sprokkelen en zelfvertrouwen tanken. Begint steeds meer op de periode Fons te lijken toen die het over nam.
Zondag 6 december 2020 om 16:29 uur Quote

Haagse Haas

Pardew tekent bij verrassende nieuwe club na vertrek bij ADO Den Haag
Gepubliceerd: Maandag 23 november 2020 om 15:14


Alan Pardew heeft ruim een half jaar na zijn vertrek bij ADO Den Haag een nieuwe club gevonden. De 59-jarige Engelsman duikt verrassend op bij CSKA Sofia. Niet als trainer, maar als technisch directeur.

CSKA kondigt maandag de komst van Pardew aan. `Hij zal de positie van technisch directeur innemen. Met zijn ervaring en contacten zal hij de ontwikkeling van de club stimuleren en spelers aantrekken voor het eerste elftal`, schrijft de club.

Pardew werd eind vorig jaar door ADO aangesteld als opvolger van de vertrokken Fons Groenendijk. Hij werd met tromgeroffel binnengehaald, maar de resultaten waren matig tot slecht. Onder leiding van Pardew haalde ADO een leger aan huurlingen binnen, echter brachten die niet het gehoopte succes. In april werd bekend dat ADO niet verder zou gaan met Pardew en zijn assisten Chris Powell en Paul Butler.

Pardew was in Engeland trainer van Reading, West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion.Het kan verkeren!
Maandag 23 november 2020 om 16:27 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Thehague070, Twa, Law en 83 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Luuk Koopmans Boy Kemper

Laatste wedstrijd

Logo FC Groningen Logo ADO Den Haag
3-0
26 januari 2021

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Sparta Rotterdam
31 januari 2021 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 18 - 44
2 PSV 19 - 43
3 Vitesse 18 - 41
4 AZ 18 - 37
5 Feyenoord 18 - 35
6 FC Groningen 19 - 34
7 FC Twente 18 - 28
8 FC Utrecht 18 - 24
9 Heerenveen 18 - 22
10 Heracles 19 - 22
11 Sparta R'dam 18 - 21
12 PEC Zwolle 19 - 21
13 Fortuna Sit. 18 - 19
14 VVV-Venlo 18 - 19
15 RKC Waalwijk 18 - 14
16 ADO Den Haag 19 - 11
17 Willem II 18 - 10
18 FC Emmen 19 - 6