Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

GroenGeelHart070

janjazz37 schreef:

Eindelijk iemand die `t snapt!
Bij RKC was Meijers juist linker middenvelder, bij ons omgeturnd tot LB.
Dat Thierry en De Vroedt heeft een hoop geld gekost, maar gezien de uitslag nu is het dit keer geen zinloze kostenpost geworden zoals rechtzaken en die Knuppe en co
Vandaag, om 07:10 uur Quote

SSimons

Mooi verhaal over Haagse Frans Hotelplan...


Een Haagse wereldreiziger: Altijd heimwee

AFSCHEID

Frans van Steenis kwam op de mooiste plekken in de wereld, maar hij bleef Den Haag altijd trouw. Dinsdag neemt de voormalige hoofdsponsor van FC Den Haag in zijn geliefde stad afscheid als directeur van Nederlandse Loterij. ,,Voor mijn gevoel ga ik niet met pensioen, er is geen eindpunt."

Hij was altijd onderweg voor de bedrijven die hij diende, trok de hele wereld over. ,,Ik heb 40 jaar uit mijn koffer geleefd", stelt Frans van Steenis, bekend Haags bestuurder, vast.

Van enige spijt of berouw is geen sprake, integendeel. ,,Reizen en in verschillende culturen werken, hebben me gemaakt tot wie ik ben", vertelt Van Steenis. ,,Ik ben gevormd in een militair gezin en in mijn twee jaar bij de marine. Varend op kruisers en fregatten heb ik toen de wereld ontdekt, de mediterrane landen, Amerika, Indonesië en Afrika."

,,Vandaar dat ik na mijn diensttijd bij een reisorganisatie, Hotelplan, aan het werk ben gegaan. Gewoon gereageerd op een advertentie. Het hoofdkantoor was aan de Laan van Meerdervoort, Haagser kan niet." Binnen tien jaar was hij er algemeen directeur.

Bij Nederlandse Loterij gaat Van Steenis (66) dinsdag officieel met pensioen. Maar om de functies die hij daarnaast nog bekleedt, te tellen, zijn de vingers van twee handen nauwelijks genoeg. Hij kan nu eenmaal niet stilzitten. ,,Naast sport is resultaatgericht besturen mijn leven", verduidelijkt Van Steenis.

,,Vrij vertaald naar de uitspraak van een bekend voetbaltrainer: Ik ben altijd op zoek naar de beste elf en niet naar de elf besten, want met een bedrijf vol wijsneusjes ga je het niet maken, wel met het beste team. Dat is mijn passie, en dan is er geen onderscheid tussen werk en vrije tijd, dat loopt bij mij in elkaar over."

,,Voor mijn gevoel ga ik ook helemaal niet met pensioen, er is geen eindpunt. Ik vind het raar dat veel mensen hun leven in drie perioden indelen, het leren, het werken en de tijd erna. Voor mij is het één consistente flow."

,,Ik wil de dingen die ik in mijn zakelijke leven heb geleerd in dienst stellen van de samenleving. Dat doe ik door in raden van commissarissen, stichtingen en projectgroepen te gaan zitten, met name op gebied van cultuur, onderwijs en sport. Ik wil altijd helpen dingen groter te maken, kleiner maken doen anderen wel."

Ik ben altijd op zoek naar de beste elf en niet naar de elf besten, want met een bedrijf vol wijs­neusjes ga je het niet maken, wel met het beste team

Antarctica
Er verandert dus eigenlijk niet veel in het drukke leven van Van Steenis. ,,Natuurlijk ga ik meer tijd vrij maken voor de mensen die ik lief heb, maar ik wil eindelijk ook eens van Argentinië naar Antarctica zeilen. Dat is de zwaarste oversteek die je als zeiler kan maken. Die tocht staat al 20 jaar op mijn lijstje. Hopelijk kan ik het volgend jaar doen. Ik ben straks in ieder geval in de positie dat ik kan zeggen dat ik in een bepaalde periode even niet beschikbaar ben voor vergaderingen. Deze oversteek kan alleen in december, januari of februari, want dan is er het minste ijs."

Meestal werd de succesvolle Hagenaar bij de organisaties waar hij werkte, gevraagd om een `koerswijziging` door te voeren. Van Steenis: ,,Ik sta bekend als de man van reorganisaties en fusies. Noem het gerust mijn hobby. Louis van Gaal heeft het over het lezen van de wedstrijd, bij mij is het het lezen van de directiekamer. Mijn vader zei altijd: je hebt één mond en twéé oren, en dat is geen toeval. Luisteren, lezen en kijken hebben me veel gebracht."

Hij zag tijdens zijn talloze reizen over de wereld de allermooiste plekken, toch bleef Van Steenis, geboren in Scheveningen en al heel lang woonachtig in Kijkduin, Den Haag altijd trouw. ,,Er waren wel plaatsen waar ik oud had willen worden. Seattle in Amerika bijvoorbeeld, vooral omdat je daar binnen een afstand van een kwartier rijden zowel kunt zeilenals skiën, twee hobby`s van me. En Zuid-Afrika is natuurlijk schitterend. Maar steeds was er uiteindelijk de vraag: wat gaat er boven Den Haag?``

Maar steeds was er uiteinde­lijk de vraag: wat gaat er boven Den Haag?

Het is te gek voor woorden dat een stad als Den Haag, waar het wemelt van de amateur­voet­bal­lers, niet in staat is om zonder zorgen een eredivisie­club op de been te houden


Flitscamera`s
,,Altijd als ik land op Schiphol zie ik het groen en de koeien, en als ik dan die twee flitscamera`s bij Wassenaar voorbij ben, kom ik mijn Den Haag binnen. Ik hou van deze stad. Ik ben ook graag in Amsterdam en Rotterdam, echt fantastische steden, net als Berlijn en Barcelona, maar het mooiste daar is toch die laatste trein naar Den Haag."

,,Wat mij hier zo trekt? De zee, de duinen, ons bootje in die Scheveningse Haven, mijn club Quick, noem maar op, eigenlijk kan ik geen dag zonder."
Hoewel hij op zakelijk gebied de nodige bijzondere dingen deed, is Frans van Steenis bij het grote publiek toch het bekendst als directeur van een voormalige hoofdsponsor van ADO, toen FC Den Haag geheten. Hotelplan was in de jaren 80 de eerste bedrijfsnaam op het shirt van de Haagse profclub.

Van Steenis beleefde woelige tijden in het Zuiderpark. Na hevige supportersrellen tijdens een, uiteindelijk gestaakte, wedstrijd tegen Ajax in 1987 voelde hij zich genoodzaakt zich terug te trekken als shirtsponsor. ,,Ik kon als keurig Zwitsers bedrijf niet anders", zegt Van Steenis 30 jaar later. ,,Gelukkig stond er snel een andere sponsor klaar. Dat vond ik heel belangrijk.``

Heeft hij achteraf spijt van de sponsordeal met de voetbalclub? ,,Nee!", reageert Van Steenis beslist. ,,Die sponsoring heeft Hotelplan op de kaart gezet.``

Hij had destijds zelfs persoonlijk last van ontevreden supporters, kreeg onder meer een steen door de voorruit van zijn auto. ,,Dat was niet leuk, maar ik heb me er niet door laten beïnvloeden. Tegenslagen glijden als water van mijn schouders af. Mijn omgeving verbaast zich daar nog altijd over. Ik haal er zelfs energie uit. Je moet ook wel, kijk eens hoeveel raggelingen een mens in zijn leven krijgt. Mijn zakelijke verhaal is ook echt niet één grote successtory."

Met gepaste trots vertelt Frans van Steenis over een recent voorval tijdens zijn eigen sportbelevenissen. ,,Ik beklom op de fiets de Stelvio in Italië, de hoogste pas van Europa, 2.800 meter. Ging het in de negentiende van de 21 bochten ineens niet meer. Ik heb echt vijf minuten over de vangrail gehangen. Maar ondanks die tegenslag wist ik uiteindelijk toch de top te bereiken en werd ik `s avonds bij de burgemeester van het stadje daar, Bormio, geroepen. Ik kreeg een medaille van hem omdat ik de oudste wielrenner was die die berg had bedwongen."

Trouwens, ADO beleeft nu wéér zware tijden. ,,Natuurlijk gaat me dat aan het hart", zegt Van Steenis. ,,Ik kom er nog steeds graag. Het is te gek voor woorden dat een stad als Den Haag, waar het wemelt van de amateurvoetballers, niet in staat is om zonder zorgen een eredivisieclub op de been te houden.``

,,Het heeft dus, zoals nu blijkt, zeker niet alleen met de reputatie van de supporters te maken, want die houden zich al jaren rustig. Veel mensen hebben hun tanden al op ADO stukgebeten, zoals Wim Deetman, in mijn ogen een van de beste bestuurders van Nederland."

Van Steenis zegt ook geen pasklare oplossing voor de problemen te hebben. ,,Het zou wel heel arrogant zijn als ik de indruk zou wekken dat ik het allemaal wel weet. Het is gewoon te hopen dat er mensen opstaan met hart voor ADO die bereid zijn er geld in te stoppen zonder daar direct iets voor terug te willen. Zoals bij Feyenoord is gebeurd. Daar is een aantal mannen naar voren gestapt die niet zonodig met hun namen in de krant hoeven."


Droom
Rest de vraag waarop Van Steenis over de afgelopen 40 jaar het meest trots is. Hij moet even nadenken en noemt dan, schoorvoetend, de fusie tussen de bijna 300 jaar oude Nederlandse Staatsloterij en De Lotto, tot Nederlandse Loterij. ,,Daarmee kom ik het dichtst bij mijn droom: zo veel mogelijk mensen aan het bewegen krijgen, waardoor ze gezonder en niet alleen fysiek sterker en weerbaarder worden, maar ook in het hoofd.``
,,In de sport leer je winnen en verliezen, onder de douche zijn er geen rangen en standen. Dat is ook de ambitie van de Loterij: Nederland gelukkig en gezond te maken."

Frans van Steenis zegt de grootste waardering voor zijn werk te hebben gekregen door `warme en zeer persoonlijke` brieven, kaarten en mails van met name de jonge werknemers bij het bedrijf waarvan hij dinsdag afscheid neemt. ,,En dat terwijl ik een vervelend baasje ben, hoor. Erg veeleisend, ook voor anderen."
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:34 uur Quote

Bleek

Ronaldo schreef:


Jim van der Deijl

@JimvanderDeijl

De directie zal bestaan uit Hamdi (statutair directeur en CEO), Rinner (statutair directeur en CFO), Van Steenis (aanstaand gedelegeerd commissaris) en Kees Jansma wordt gevraagd om toe te treden als bestuursadviseur
Hoop echt dat dit niet het hele bericht is. Jansma en Van Steenis lijkt mij een vooruitgang voor de club.
Hamdi en Rinner staan lijnrecht tegenover elkaar. Als je die allebei een functie geeft gaat dat natuurlijk nevernooit werken en kan je erop wachten dat de bom weer barst over een paar maanden..
Laat staan met Melkert.

Hoop echt dat er direct doorgepakt is en er meerdere koppen zijn gaan rollen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
Dat zouden die Chinezen nou onderhand toch wel moeten weten.

Trouwens met Van Steenis en Jansma heb je wat mij betreft zowel Hamdi als Rinner niet nodig. Tis nou niet dat we geld genoeg hebben..
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:01 uur Quote

Bleek

Aad schreef:

Heb je überhaupt wel gelezen waar het om gaat?

Jij zou dus als TD spelers kopen waar je trainer het niet in ziet zitten?

Sorry maar jou neem ik niet echt serieus meer.
Aldus de financiële expert die een paar maanden geleden nog aangaf dat het begrotingstekort gedicht was omdat we tv geld krijgen.. Over serieus nemen gesproken :roflol:
Dinsdag 20 augustus 2019 om 17:20 uur Quote

Advertentie

Kees

Ronaldo schreef:

Morgen pas meer nieuws inzake nieuwe directeur.
Ik veronderstel dat er vanavond via twitter wel nieuws is te verwachten.

Ik wil 100 euro op Wang (UVS) inzetten. Aan wie kan ik mijn geld kwijt?
Dinsdag 20 augustus 2019 om 15:46 uur Quote

''Haagse Tsaar''

ADODENHAAG schreef:

De club is te verwijten dat we die 2 spelers missen terwijl we al 3 wedstrijden onderweg zijn, maar zolang er spelers gehuurd en gecontracteerd kunnen worden deze maand, blijf ik graag positief.
Dat mag maar als er geld had geweest dan hadden ze wel iets gedaan. En bovendien zie ik niets in huren want we hebben ook al een elftal dat bejaard is. Die leveren ook al niets op, nog een paar jaar dan hangen we. Er komt voorlopig geen geld meer binnen straks. Het elftal is al zowat zonder kapitaal.
Dinsdag 20 augustus 2019 om 14:13 uur Quote

haguhnees87

Jeffrey Van As schreef:

Ito naar genk
Dan is dat de buitenlander die voor het geld koss in belgie
Dinsdag 20 augustus 2019 om 13:04 uur Quote

Aad

Thommetjsh schreef:

Ado heeft interesse in Summerville van Feyenoord (zou die huurspeler van laats dan wel zijn), Cambuur en RKC willen hem ook. Balletje ligt nu bij feyenoord
Nog geen 18, moeilijke jongen. Zeker niet de speler waar we in eerste instantie op wachten. En huren voor jong-ADO lijkt mij toch echt geld weggooien.
Dinsdag 20 augustus 2019 om 11:36 uur Quote

Red

voor het grote geld in België, ja... ik zou zeggen Chadli - maar die heeft gewoon zijn salaris bij Monaco - dus die valt dan af?

Geen vleugelaanvallers verder... centrale middenvelder Hrosovsky? Sowieso niet haalbaar vanwege transfersom.

Kortom..... noem maar de naam van die vervlogen speler!
Maandag 19 augustus 2019 om 11:59 uur Quote

RonaldoADO Den Haag, de club met de meeste Nederlandse spelers

Het lijkt een nieuwe trend dat clubs weer kiezen voor meer buitenlandse voetballers. Maar ADO Den Haag kiest juist voor spelers uit de regio, al is het crisis na de derde nederlaag.

Bart Vlietstra  18 augustus 2019, 20:58

De oer-Hagenaars Tom Beugelsdijk (l) en Lex Immers zijn razendpopulair bij de supporters. ©BSR Agency

Vijf minuten voor het einde van ADO Den Haag-Sparta worden op Midden-Noord, de meest luidruchtige tribune in het stadion van ADO, een oud laken en een spuitbus uit een binnenzak getoverd. Na afloop van het verloren duel (1-2) prijkt het kersverse spandoek ‘Wanbeleid’ voor vijf brede mannenborsten.

Crisis in Den Haag. ADO heeft nul punten uit drie duels. Er is gefluit en gescheld, maar als de spelers Midden-Noord klappend bedanken voor de steun, krijgen ze applaus terug.

‘De spelers zijn vooral Haagse jongens, de meesten kennen we persoonlijk. Dat scheelt,’ zegt Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersverenging Haagsche Bluf. De pijlen richten zich op de clubleiding, al weet niemand precies wie er aan welke knop draait sinds het vertrek van algemeen directeur Manders. Er wordt gesnakt naar een opvolger voor middenvelder El Khayati, die vorig seizoen een aandeel had in 29 treffers en naar Qatar toog.

Vooralsnog kleurt de selectie almaar groengeler. Liefst 13 spelers komen uit Den Haag of de nabije omgeving. Geen eredivisieclub doet ADO dat na. Een bewuste keuze, zegt technisch directeur Jeffrey van As. ‘Supporters herkennen zich in hen.’

Van Leeuwen beaamt het: ‘Zij snappen wat wij willen zien: schuim op de bekken, bloed aan de schoenen. We zijn een rauw, direct, trouw publiek. Ze moeten dat gras opvreten, ook al krijgen ze er buikpijn van omdat het kunstgras is.’

Van As: ‘Ze schrikken niet zo snel van een scheldwoord of oproer. Net als de trainer (Alfons Groenendijk, red.) en ik dat niet doen. We komen uit Leiden, dat is in de buurt. Spelers krijgen meer krediet, als ze maar alles geven. Ze hebben ook meer met maatschappelijke projecten in de regio. Sponsors zien ze graag langskomen.’

Lex Immers

Vooral Hagenaars Tom Beugelsdijk en Lex Immers zijn populair. Ze belijden in elk interview hun clubliefde. Beugelsdijk ging bij het beter betalende FSV Frankfurt ‘kapot van de heimwee’. Na een jaar keerde hij al terug. Immers, die op zijn rug een ooievaar en ‘FC Den Haag’ liet tatoeëren, spreekt na trainingen, op Twitter, Kids-dagen of tijdens darttoernooitjes veelvuldig met fans. De middenvelder legt uit, sust en bijt soms zich van zich af. ‘Dat vind ik dus mooi,’ zegt Van Leeuwen. ‘En Beugie is nooit te beroerd om een mooie boodschap in te spreken voor een jarig zoontje van een ADO-supporter. Soms gaat-ie zelfs langs.’

ADO vent het Haagse gezicht uit. ‘Support your locals’ staat er in het programmaboekje en op reclameborden onder foto’s van Beugelsdijk, Immers, Danny Bakker en Robert Zwinkels allen met een expressieve, bijna woeste uitdrukking. Samen spelen ze al 33 jaar in het eerste.

Oud-Ajacied Sheraldo Becker had het lang moeilijk met de fans. ‘We hielden niet zo van zijn gebaartjes, kwam hij ook nog uit de hoofdstad. Ja dan moet je twee keer zo hard gas geven,’ zegt Van Leeuwen

Toen Beckers opvolger, geboren Roosendaler Bilal Ould-Chikh, recentelijk een contract tekende, werd nadrukkelijk gecommuniceerd dat hij een huis in de Haagse volksbuurt Laakwartier bezit.

Ould-Chikh kwam transfervrij, zoals zowat elke nieuwkomer bij ADO. Vijf jaar geleden ging de club over in Chinese handen en werden de verwachtingen opgepompt, maar de middenmoot lijkt het maximaal haalbare met het huidige budget.

Van As: ‘We zijn vaker slecht gestart. Kwamen we ook weer bovendrijven. We doen kalmer aan met het salarisbudget, maar er komt heus nog wel wat bij.’

Geïrriteerd: ‘Toen ik El Khayati haalde was iedereen kritisch, nu kunnen we niet zonder hem. Ik praat al niet meer over hem, we kunnen blijven zeuren en klagen, maar ik geloof in deze groep. Dat doen er niet veel hier, nee... Totdat het beter gaat.’

Beloftenelftal

Van As trad 2,5 jaar geleden aan en wijst op de resultaten: de elfde, zevende en negende plaats, stijgende toeschouwersaantallen. Er is een beloftenelftal opgezet waarmee de doorstroming van eigen bloed nog makkelijker moet worden.

Van As blijft volharden in zijn dichtbij-huis-visie. ‘We pikten deze zomer Milan van Ewijk op bij Excelsior Maassluis, die doet het hartstikke goed. Moet ik dan allemaal scouts voor veel geld naar Oekraïne laten vliegen voor een rechtsback? Buiten de top 3, 4 kan geen club buitenlandse spelers halen met een directe meerwaarde.’

De spelersgroep is een vriendengroep. Na vorig seizoen ging het gros van de selectie gezamenlijk naar Ibiza. Beugelsdijk baalt bij een schorsing nog het meest dat hij de voorbereiding op een uitduel mist. ‘Lekker kaarten de avond ervoor in een hotel, en een dag later knallen met zijn allen voor de club die onze ouders al aanmoedigden.’

Danny Bakker, ook uit ‘een echte ADO-familie’, hoeft dezer dagen ’t Plein of het Lange Voorhout niet te mijden. ‘Het publiek blijft achter ons staan. Die wisselwerking helpt, de selectie is ook heel hecht. We accepteren meer van elkaar, gaan voor elkaar door het vuur, zeker in mindere tijden. Daarom komen we hier ook wel uit.’

Bij de supporters bestaan daarover twijfels. Van Leeuwen: ‘Het zijn fijne jongens, maar ze kunnen niet beter.’

Hij pleit voor acute versterking. ‘Desnoods uit Verweggistan.’
Maandag 19 augustus 2019 om 07:39 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

GroenGeelHart070, GreenYellowTheHague, kojak1, DHFC070, den haag, adorob, rh_vakm, Dennis72, rd.., hg, Max en 90 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Shaquille Pinas Tomas Necid

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Sparta Rotterdam
1-2
17 augustus 2019

Volgende wedstrijd

Logo RKC Waalwijk Logo ADO Den Haag
25 augustus 2019 om 12:15 uur
Mandemakers Stadion, Waalwijk

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 3 - 7
2 AZ 3 - 7
3 Vitesse 3 - 7
4 FC Utrecht 3 - 7
5 Sparta R'dam 3 - 7
6 PSV 3 - 7
7 Willem II 3 - 6
8 FC Twente 3 - 5
9 Heerenveen 3 - 4
10 FC Groningen 3 - 4
11 Feyenoord 3 - 3
12 VVV-Venlo 3 - 3
13 FC Emmen 3 - 3
14 RKC Waalwijk 3 - 1
15 Fortuna Sit. 3 - 1
16 Heracles 3 - 1
17 ADO Den Haag 3 - 0
18 PEC Zwolle 3 - 0