Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Ronaldo

Oude bekende is terugMohammed Hamdi de nieuwe directeur van ADO Den Haag

MOHAMMED HAMDI IS DE OPVOLGER VAN MATTIJS MANDERS. ARCHIEFFOTO

YORICK GROENEWEG

Mohammed Hamdi is de nieuwe directeur van ADO Den Haag. De 35-jarige Hagenaar is de opvolger van Mattijs Manders, die deze zomer naar de Eredivisie CV overstapte.

Mohammed Hamdi zal samen met Henrik-Jan Rinner de nieuwe directie van ADO Den Haag gaan vormen. Laatstgenoemde is nu nog ad-interim. Daarnaast krijgt Frans van Steenis een rol als lid van de raad van commissarissen. Sportjournalist Kees Jansma wordt bestuursadviseur.

,,Ik geloof in de potentie van ADO Den Haag. Ik zie de club als een slapende reus, waar ik graag met de rest van het team mijn schouders onder wil zetten", reageert Mohammed Hamdi, die al eerder bij ADO werkzaam was. Als accountmanager hield hij zich tot vijf jaar geleden al bezig met commerciële groei van de club.

De in Marokko geboren Hagenaar heeft zelf ook gevoetbald, al stopte hij op 21-jarige leeftijd nadat hij bij Lugdunum, UVS, FC Lisse, Tonegido en BMT (za) heeft gespeeld. Als trainer stond Hamdi voor de groep bij De Ster, terwijl hij bij onder andere DHC uit Delft hoofd jeugdopleiding was.

Loopbaan

Daarnaast werkte hij de laatste jaren aan een loopbaan naast het veld, maar wél in het voetbal. Bij ADO, maar Hamdi was in de branche ook directeur bij bedrijven als Lagardère Sports & Media en Director Infront Sports & Media. Meest in het oog springt zijn rol als eindverantwoordelijke van de commerciële- en marketingafdeling van Al-Jazira, net als Manchester City een club van sjeik Mansour uit Abu Dhabi.

In een eerder interview met deze krant zei Hamdi over die functie: ,,Ik regel hier alles, behalve het voetbal." Hamdi studeerde daar ook voor. Zo volgde hij bij de KNVB de opleiding management betaald voetbal en volgde hij daar later de bachelor Sports Business Management aan toe.

Inmiddels is Hamdi na zijn verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten terug in Den Haag. Daar kwam hij in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging uit bij de vacature die Manders deze zomer bij ADO achterliet. Hamdi maakte zijn interesse voor de functie kenbaar bij het De Vroedt & Thierry, een gerenommeerd bureau dat in opdracht van ADO op zoek ging naar de geschikte leidinggevende.

Hamdi voerde in de afgelopen weken verschillende gesprekken met vertegenwoordigers van het bureau. De uitkomsten daarvan werden besproken met de aandeelhouders en raad van commissarissen van ADO. Daar was ook een delegatie uit China bij. Voor De Vroedt & Thierry was Hamdi al snel de topkandidaat. Nu de aandeelhouders en de rvc die aanbeveling ook hebben overgenomen, kan hij aan de slag.

Hoewel Manders bij zijn vertrek vertelde nog steeds niet te weten wat de Chinese grootaandeelhouder United Vansen precies met de club wil, is al langer duidelijk dat er jaarlijks miljoenentekorten bij ADO moeten worden weggewerkt. Voor Hamdi zal dit direct één van de grootste uitdagingen in Den Haag zijn, omdat de club technisch failliet is.
Vandaag, om 08:03 uur Quote

DHFC070

Zozo eindelijk wat duidelijkheid en laten we hopen dat de rust op bestuur vlak een beetje terug gaat keren want continuïteit en rust bij de club is 1 van de randvoorwaarde om sportief ook maar iets te presteren.

2 directeuren i.p.v. 0 en voorheen 1 met Manders is natuurlijk een pluspunt. Heb een hekel aan marketing mannetjes zeker op de CEO positie maar kan Hamdi verder niet beoordelen want ken de beste man niet. UVS wilt hem graag hebben en wie betaald die bepaald.
Rinner waren eerst zeer positieve verhalen over totdat het moddergooien ging beginnen. Heeft dit zelf nooit gedaan in de media dus de vraag is wat hiervan waar is maar het is discutabel dat hoofdpersonen in het moddergooien met elkaar moeten samenwerken en vertrouwen moeten hebben in elkaar. Als dat maar goed gaat.

v.Steenis als RVC lid kan niemand op tegen zijn denk ik zo?

Als poldermodel Jansma er nog bij met zijn grote netwerk. Goede dag voor de club dit hopelijk wordt dat nog afgesloten de komende anderhalve week met minimaal 2 versterkingen (assists en goals).
Vandaag, om 06:54 uur Quote

Ronaldo

Van de clubsite

20 augustus 2019

NIEUWE DIRECTIE GEVORMD OP ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Dinsdag heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ADO Den Haag NV besloten de Directie te benoemen die in de komende tijd de club zal leiden in aansluiting op wat in de afgelopen tijd al is bereikt en naar het realiseren van hogere ambities voor de toekomst.

De Directie zal bestaan uit:
• Mohammed Hamdi als statutair directeur en CEO;
• Henrik-Jan Rinner als statutair directeur en CFO;
• Frans van Steenis als (aanstaand) nieuw te benoemen lid van de Raad van Commissarissen, in de rol van gedelegeerd commissaris binnen het Directieteam;
• Kees Jansma, gevraagd om toe te treden als bestuursadviseur.

Samen met Manager Voetbalzaken Jeffrey van As vertegenwoordigen zij een goede mix van talent en ervaring met een breed commercieel en zakelijk netwerk en kennis van de sportwereld. Alles wat ADO Den Haag voor de toekomst nodig heeft.

Naar verwachting zal Mohammed Hamdi binnenkort kunnen aantreden. Tot die tijd is Henrik-Jan Rinner CEO ad interim. Frans van Steenis en Kees Jansma zijn gevraagd op parttime basis de Directie te versterken op basis van nog nader te maken afspraken.

In aanvulling volgt hieronder een bericht van onze meerderheidsaandeelhouder UVS in het Engels

This Tuesday, August 20th, on the proposal of the majority shareholder United Vansen the ADO Den Haag NV General Meeting has appointed Mr. Mohammed Hamdi to become the successor of Mattijs Manders as CEO of ADO Den Haag.

Mohammed Hamdi has a history of working at ADO Den Haag some five years ago. Since then he acquired relevant experience, working for sports marketing company Lagardère Sports where he was not only responsible for UEFA EURO 2016 project, but also had a commercial and marketing responsibility for the growth of the commercial portfolio of some Dutch football clubs. After this he became associate director at Infront Sports & Media (at that time taken over by the Chinese Wanda Group). Recently he worked in the United Arab Emirates for the football club of H.H. Sheikh Mansour, also owner of City Football Group. At Al-Jazira SCC, Mohammed Hamdi was responsible for marketing communication, budget and policy plans, strategic plans and partnerships.

Mr. Hamdi will be joined in the Management Board by statutory director and CFO Henrik-Jan Rinner as well as Mr. Frans van Steenis and Mr. Kees Jansma, both of whom have been asked to contribute with their experience and networks in the worlds of commerce and sports on a part-time basis, and can offer advice and assistance in these fields. Both have expressed readiness to join on the basis of arrangements to be agreed in due course.

ADO Den Haag’s shareholders want to thank Henrik-Jan Rinner, who took care of ADO Den Haag as interim-CEO since the departure of Mr. Manders, and will continue to be statutory director and CFO.

The shareholders of ADO Den Haag trust and expect that everybody in our beautiful club will help and support the new Management Board in their activities.

At this moment, we definitely should focus on creating a supportive environment that allows the players of ADO Den Haag to perform their best on the pitch. And we believe this will be achieved if all people who love ADO Den Haag can be united as one.
Vandaag, om 00:06 uur Quote

Ooievaar

Ronaldo schreef:


Jim van der Deijl

@JimvanderDeijl

De directie zal bestaan uit Hamdi (statutair directeur en CEO), Rinner (statutair directeur en CFO), Van Steenis (aanstaand gedelegeerd commissaris) en Kees Jansma wordt gevraagd om toe te treden als bestuursadviseur
Dat is goed nieuws. Hamdi moet het dan maar waar gaan maken, Van Steenis is natuurlijk ook een kundig bestuurder, met een heel behoorlijk netwerk. Maar het mooist is Kees Jansma. Heel goed dus dat de eigenaren over hun eigen schaduw zijn gesprongen, lees blijkbaar zich wat beter hebben laten informeren.

Waardoor Jansma toch bij de club wordt betrokken.
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:45 uur Quote

Advertentie

jajoh

Zo hehe, eindelijk komen de Chinezen even duidelijk scheppen. Jansma erbij zou top zijn! Nu zsm rust in de tent en mensen als Melkert niet de kans geven om onrust te zaaien op welke manier dan ook. Hamdi heeft zelf aangegeven graag met Jansma te willen werken dus ongeacht welk naampje je een functie geeft, uiteindelijk zal het zijn weg wel vinden. En nu als de sodeflikker spelers halen en de eerste 3 punten van het seizoen binnenharken!!!
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:33 uur Quote

rd..

Bleek schreef:

Dus jij ziet die 2 wel samenwerken na alles de afgelopen weken? Dat lijkt me onmogelijk..
Als je voor Hamdi kiest moet je afscheid nemen van Rimmer en Melkert. Hoop exht dar dit de komende dagen naar buiten komt anders heb je gewoon weer een tijdbom gecreëerd!
Als er al sprake was van `n kamp Hamdi en een kamp Melkert, dan heeft Rinner nu wel duidelijk kant gekozen voor Hamdi. Technisch gezien zou hij in deze constructie vallen ónder Hamdi. Rinner zal wel heel goed zijn, dat ze die erbij hebben gehouden ondanks de kunstjes (cv controle etc) al dan niet georkestreerd. Anders had de functie naar willekeurig wie gekund met voorheen een goeie positie in het bedrijfsleven.
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:22 uur Quote

Kees

Bleek schreef:

Dus jij ziet die 2 wel samenwerken na alles de afgelopen weken? Dat lijkt me onmogelijk..
Als je voor Hamdi kiest moet je afscheid nemen van Rimmer en Melkert. Hoop exht dar dit de komende dagen naar buiten komt anders heb je gewoon weer een tijdbom gecreëerd!
Als antwoord op de eerste regel: dat weet ik ook nog zo net niet. Beetje afhankelijk of Rinner gevraagd is of zichzelf heeft aangeboden.

Melkert zijn positie lijkt me onhoudbaar en ongeloofwaardig. Als je op de officiële site laat verklaren dat de benoeming van Hamdi nog voorbarig is en nu ook UVS dat onderzoek heeft opgestart naar zijn handelen. Dan kun je als Melkert zijnde beter handdoeken als je jezelf nog in de spiegel wilt aankijken.
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:21 uur Quote

Max

Van Steenis, ja! Jansma, ja! Hamdi en Rinner mweh...
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:16 uur Quote

Bleek

Kees schreef:

Op papier is Hamdi als CEO leidinggevend aan Rinner en dus niet gelijkwaardig. Wrs. krijgt Rinner wel tekenbevoegdheid.
Dus jij ziet die 2 wel samenwerken na alles de afgelopen weken? Dat lijkt me onmogelijk..
Als je voor Hamdi kiest moet je afscheid nemen van Rimmer en Melkert. Hoop exht dar dit de komende dagen naar buiten komt anders heb je gewoon weer een tijdbom gecreëerd!
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:15 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

‘Bestuur is eruit: Hamdi nieuwe directeur’
Mohammed Hamdi lijkt nu toch echt de nieuwe directeur van ADO Den Haag te worden.
Lees het nieuwsbericht
Dinsdag 20 augustus 2019 om 23:13 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Bolskie, Dennis72, FC Den Haag!, ''Haagse Tsaar'', Peter87, Pauladofan, rooney, pajam, Lellow, Ronaldo, adonees_015, Sprinkhaan070, GGH, FC2500, DHFC070, kojak1, Hoffmani en 94 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Shaquille Pinas Tomas Necid

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Sparta Rotterdam
1-2
17 augustus 2019

Volgende wedstrijd

Logo RKC Waalwijk Logo ADO Den Haag
25 augustus 2019 om 12:15 uur
Mandemakers Stadion, Waalwijk

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 3 - 7
2 AZ 3 - 7
3 Vitesse 3 - 7
4 FC Utrecht 3 - 7
5 Sparta R'dam 3 - 7
6 PSV 3 - 7
7 Willem II 3 - 6
8 FC Twente 3 - 5
9 Heerenveen 3 - 4
10 FC Groningen 3 - 4
11 Feyenoord 3 - 3
12 VVV-Venlo 3 - 3
13 FC Emmen 3 - 3
14 RKC Waalwijk 3 - 1
15 Fortuna Sit. 3 - 1
16 Heracles 3 - 1
17 ADO Den Haag 3 - 0
18 PEC Zwolle 3 - 0