Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Barend

LeoH schreef:

Dekking in de zone is lastig als er op de counter gespeeld wordt, en gezien het feit dat Becker uitermate geschikt is om in de “ omschakeling” te voetballen, heeft het meer zin om een snelle CV te hebben als achtervang.
Hoeveel snelle CV`s ken jij?

De kracht van een aanval/counter is de snelheid.
Daar heeft een verdediging het altijd moeilijk mee, en ADO zeker. (Groningen scoort minder maar laat ook veèl minder door!)
Dinsdag 21 mei 2019 om 20:46 uur Quote

Aad

Kees schreef:

Volgens RTV-West vertrekt Manders bij ADO.
Met 3 jaar terugwerkende kracht?
Vrijdag 17 mei 2019 om 10:18 uur Quote

Bolskie

H@@GenEES schreef:

Het is vrij simpel uit te leggen hoor, door het supportersgeweld in de jaren 80/90 hebben we meer dan een decenina stil gestaan, we zijn één tot twee generaties aan voetbalsupporters verloren en terwijl wij stil stonden in de toto zijn clubs als Heerenveen, Groningen, Utrecht, Vitesse, Twente etc.. Den Haag voorbij geschoten.

Dat gat is niet meer goed te maken, dat heeft de reeks aan vijf jarenplannen wel duidelijk gemaakt, het imago is beter maar nog steeds heel pril, dat zie je ook aan de merken die zich aan de club willen binden. (dat car jeans de beste deal ooit is zegt al genoeg)

Dat Den Haag een kleine club is gebleven is idd 1:1 te herlijden aan het supportersgeweld van die zogenaamde "echte supporters" zou eens tijd worden dat zij dit ook eens zouden erkenen, maar ja hand in eigen boezem en zo, heel moelijk allemaal.
Je noemt Clubs maar in vergelijking met wat zijn die voorbij geschoten dan nu? Bij al die clubs rommelt het, zijn ze of overgenomen of hebben een geldschieter. Er is niemand op eigen kracht groot geworden omdat hun supporters lieverdjes waren. Wij hebben altijd mensen gehad die of voor hun zelf zaten of wel het beste met de club voor hadden maar die dan aan de andere kant werd tegengewerkt. Dat is het probleem geweest mensen met een tegroot ego maar goed ieder zijn mening. Jij denkt zowieso wel heel zwart wit en kan amper afwijken van iets anders. En heb je het wel over hand in eigen boezem prima maar wanneer komt de tijd dat jij gewoon een cc of scc koopt en af en toe een wedstrijd gaat naar het stadion?
Maandag 13 mei 2019 om 22:14 uur Quote

Advertentie

Kaos

DHFC070 schreef:

Timing en sprongkracht kun je veel mee compenseren maar lengte maakt het een en ander natuurlijk wel makkelijker.
Yes klopt.
De jong is dus iemand die het allemaal heeft.
Ronaldo springt bv ook over een auto.
Puyol toen die nog speelde had ook zo een kracht en die was 1,25
Zondag 12 mei 2019 om 15:35 uur Quote

Bolskie

DEN HAAG - De rimpeling een maand geleden was ADO-directeur Mattijs Manders een doorn in het oog. In alles predikt hij rust bij ADO Den Haag en dan verschijnt er na een vergadering van de rvc een artikel in De Telegraaf met de kop dat hij op de schopstoel zit bij de club.

„Ik kon me niet vinden in het artikel; commissaris Felix Wu van onze Chinese eigenaar United Vansen (UVS) heeft mij niet verteld dat hij van me af wil.”

Wat Wu anderen vertelt, zegt Manders inderdaad niet te weten. „Daar kan ik ook niets mee. Er kan sprake zijn van interpretatieverschil. Dat gebeurt weleens als je mensen uit twee totaal verschillende culturen als China en Nederland bij elkaar zet. Mijns inziens zijn we juist goed bezig bij ADO Den Haag. De verhouding met China is goed.”

Transferresultaat

Manders geeft toe dat het af en toe best knettert tussen hem en de Chinese eigenaar. „Niet erg. Je moet elkaar scherp houden. Natuurlijk weet ik van de wensen van China om eens zwarte cijfers te schrijven. Maar hoe realistisch is dat, als vorig seizoen zestien van de achttien Eredivisie-clubs operationeel verlies lijden? Het businessmodel van nagenoeg iedere Nederlandse Eredivisie-club is gericht op transferresultaat om rond te komen. Wij willen structureel winst boeken na transferresultaat. Zoals bijna alle Eredivisie-clubs.”

"’Europees voetbal? Incidenteel zou dat kunnen’"
Met dat uitgangspunt is volgens Manders niets mis. Alleen slaagt ADO Den Haag daar niet altijd in. „Klopt, maar er zijn hier de afgelopen tien jaar zoveel wisselingen geweest van eigenaren, directeuren, technisch directeuren en trainers dat er nooit rust is geweest om structureel iets op te bouwen.”

Dat is wat Manders de Chinese eigenaar ook heeft verteld en inmiddels werkt hij naar eigen zeggen twee jaar in relatieve rust. „Langzamerhand zijn we waarde aan het opbouwen met het eerste elftal en met de jeugdopleiding, waar we jaarlijks 1,4 miljoen euro in investeren, en op commercieel gebied halen we meer op met minder personeel.”

Hui Wang

Komend seizoen hoopt Manders de begroting naar 16 miljoen euro te tillen. „Met instemming van UVS. Liefst stoten we door naar 20 miljoen euro, maar dan moeten we een andere omzetbron aanboren. Een Chinese eerste elftalspeler zou dat kunnen bewerkstelligen, maar dat is laatst helaas niet gelukt met Yuning Zhang. In de huidige situatie denk ik dat zo’n 17 miljoen euro de max is voor ADO Den Haag. Zonder dat we onze hand hoeven op te houden bij UVS. Over twee seizoenen hopen we dat te bereiken. Ja, inderdaad is dat een jaar later dan de planning, die ik bij mijn aantreden voor ogen had. Maar in mijn eerste zes maanden is hier nogal wat gebeurd tussen directie en Wang Hui, president van de Chinese aandeelhouder UVS.”

Op bestuurlijk vlak lag Manders volledig overhoop met Wang. „Noem het een valse start. De club schreef zwarte cijfers toen UVS in 2014 ADO overnam. De jaren daarna werd het Chinese bedrijf plots geconfronteerd met forse verliezen. Er was al onbegrip toen ik in het voorjaar van 2016 aantrad als directeur. Na enige maanden voelde ik me zelfs genoodzaakt onze eigenaar UVS voor de ondernemingskamer te slepen omdat financiële beloftes niet werden nagekomen. We hadden geen geld meer om de rekeningen te betalen. Nee, dat is niet leuk en de sfeer in de bestuurskamer was bijzonder ongezellig. Toch is toen met de aangestelde bewindvoerders Ben Knüppe en Job van der Have de basis gelegd voor een stabiele relatie tussen ADO en China.”

Stabiele middenmoot

Sportief is ADO Den Haag intussen al jaren een bijzonder stabiele Eredivisie-club. Relatief geruisloos voetbalt ADO sinds 2008 in de Eredivisie zonder ooit te zijn beland in de nacompetitie. Ook dit seizoen eindigt ADO in de middenmoot. Tijdens de bestuurlijke perikelen in 2016 dreigde degradatie wel even en besloot Manders in te grijpen samen met de door hem aangesteld manager voetbalzaken Jeffrey van As. „We stonden stijf onderaan en toen hebben we afscheid genomen van trainer Zeljko Petrovic en is hij opgevolgd door Alfons Groenendijk, wiens contract we inmiddels hebben verlengd. Een Eredivisie-club kan alleen gedijen met rust. Dat hebben we tegenwoordig aardig voor elkaar bij ADO.”

ADO-spelers vieren feest. De club is opnieuw verzekerd van een jaar Eredivisievoetbal.

Vandaar wil Manders met UVS graag een meerjarenplan op poten zetten. „Dat lijkt me heel gezond en je kan mensen daar ook op afrekenen als het fout gaat. Ja, ook Mattijs Manders haha.”

Toch is dat niet eenvoudig te realiseren volgens de directeur. „De aanvankelijke doelstellingen van UVS waren Champions League spelen, Ajax voorbij, een tweede ring op het stadion en natuurgras. Inmiddels onderkent UVS de onhaalbaarheid, hoewel we wel bezig zijn met de overstap naar natuurgras.”

’Afgelopen tien jaar nooit rust geweest om iets structureels op te bouwen’

Desondanks blijft Manders gissen waar de Chinese eigenaar nu echt naar toe wil met ADO. „Zwarte cijfers? Dan moet je bezuinigen, achteruit in het aantal contractspelers en spelerssalarissen. Daarmee zet je je status als Eredivisie-club op het spel. Dat lijkt me geen optie.”

„Europees voetbal? Incidenteel zou dat kunnen, maar wil je dat structureel, dan moet UVS over de brug komen met een kapitaalinjectie. Daarmee zou je in een positieve spiraal terecht kunnen komen, maar geluiden in die richting vang ik niet op uit China.”

Manders stelt daarom z’n eigen stip op de horizon. „Laten wij bij ADO Den Haag proberen op eigen kracht stappen vooruit te zetten. Dat kan bijvoorbeeld met enkele goede transfers. Zo kom je financieel wat ruimer in je jasje te zitten. Misschien dat we dan eens een speler kunnen kopen en voor meer verkopen.”
Zaterdag 27 april 2019 om 08:53 uur Quote

yesyes

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

`Beugelsdijk verdient applaus bij 13 keer geel`
De invloed van Tom Beugelsdijk op de prestaties van ADO Den Haag is groter dan sommigen denken.
Lees het nieuwsbericht
Haha zegt wel wat ! Voetballend 1 van de slechtste. Maar kwa verdedigen en kracht wel ijzersterk.
Dinsdag 23 april 2019 om 10:32 uur Quote

Langebach2

Kees schreef:

Heb je Van Kins, Polley en de rest de laatste maanden in het tweede gezien ?
Groenendijk heeft volkomen gelijk.
Precies. En ze halen niet voor niets Van Ewijk voor rechtsback.
Achterin zal het zonder Tommie knap lastig worden. Gorter zal veel vuil werk moeten opknappen. Andere optie zou zijn dat Lex weer op 6 gaat spelen en Necid in de spits, maar dan weet je bij voorbaat al dat dat niks gaat uithalen.

Immers kan nu in zijn kracht spelen en Gorter daar heb ik ook wel respect voor, het hele seizoen op de bank zitten.........
Zondag 21 april 2019 om 15:50 uur Quote

Aad

Kees schreef:

Excuus 1-4
Of het lamlendigheidsvirus is overgegaan van de hoofdmacht naar het 2e of degenen die hun twijfels uitspreken over de kracht van de jeugdspelers hebben gelijk.

Als ik zo de namen van dit basisteam zie zou je verwachten dat ze een 2e elftal van een middelmatige keukenkampioen-club eronder kunnen houden maar hier wordt je niet blij van en krijg je weinig vertrouwen in het selectie- en opleidingsbeleid bij de jeugd.
Maandag 15 april 2019 om 20:19 uur Quote

Thommetjsh

BLEISWIJK-1 schreef:

Even over die Dogan. Heb je hem in de voorbereiding tegen ons gezien? Zeker een goede speler. Maar geen spits. Veel te klein. In de eredivisie red je het daat niet mee. Ik zie hem wel als alternatief voor El Khayati.

Asmalsh doet het toch wel goed bij Oss. Vandaag ook gescoord. En Oss is tegenwoordig een subtopper in de Keukenkampioen divisie. Belooft wat voor volgend jaar.
Heb hem zeker gezien, is inderdaad aan de kleine kant maar dat kan ook zijn kracht zijn. Die gast prikt ze er in ieder geval wel lekker in en wordt letterlijk overal op het meld ingezet, kan denk ik een hele goeie zijn al zet je hem in als spits of op t middenveld
Zondag 14 april 2019 om 17:51 uur Quote

den haag

De wissels zijn vaak te voorspellend.. 2 van de 3 wissels kan in bij inkomen voor bandaag maar.... Onbegrijpelijk dat Lorenzen keer op keer minuten mag maken. Totaal geen dreiging, geen inzet, laat zn man constant weglopen omdat hij te beroerd is om te verdedigen.. Snap het inbrengen van Necid wel.. dit voor de fysieke kracht waarop AZ het liet aankomen.. goed merkbaar doordat Vlaar al vroeg voorin bleef staan.. ook het inbrengen van Kanon was hier de reden van. Maar gun in dit soort wedstrijden Boussakou, Rieder (talenten) of desnoods Gorter wat minuten... Denk alleen dat Fons de kwaliteiten van Gorter onder ogen is gekomen.. werklust goed, maar voetballend slecht.
Zondag 14 april 2019 om 09:40 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Dennis72, FC Den Haag!, daveadodh, Erwin 070, GroenGeelHart070, Grijns, haagse jr, Lellow, Kees, Jelle, BLEISWIJK-1, Petah, Max, Corleone070, Zuurkool met spek, RemcoW, yesyes, VAKKIE-l, wijstaanboven, Pauladofan en 82 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Robert Zwinkels Lex Immers Abdenasser El Khayati

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Zo maar een wedstrijd

Logo Roda JC Logo ADO Den Haag
1-1
6 november 2015 om 20:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 34 - 86
2 PSV vCL 34 - 83
3 F'noord vEL 34 - 65
4 AZ vEL 34 - 58
5 Vitesse PO 34 - 53
6 Utrecht PO 34 - 53
7 Heracles PO 34 - 48
8 Groningen PO 34 - 45
9 ADO Den Haag 34 - 45
10 Willem II 34 - 44
11 Heerenveen 34 - 41
12 VVV-Venlo 34 - 41
13 PEC Zwolle 34 - 39
14 FC Emmen 34 - 38
15 Fortuna Sit. 34 - 34
16 Excelsior NC 34 - 33
17 Graafsc. NC 34 - 29
18 NAC Breda ** 34 - 23