Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

BLEISWIJK-1

rd.. schreef:

Neuh, los van de schuld van de algehele malaise. Dit ene feit, Dickie binden, vind ik een prestatie (van enig formaat).

Je kunt Kuijt niks anders verwijten dan dat hij zijn eigen visie leek te willen doordrukken. In mijn ogen.
Hou toch op. Eerst presteren. Dan praten we verder.

Op papier is Kuijt en Advocaat strikken een prestatie. Maar als je komende zomer nog niet eens bij de eerste 12 staat. Een miljoenen verlies hebt geleden. Dan heb je gewoon keihard gefaald.

Eerst maar eens afwachten daarom. Voorlopig wordt ik er nog niet heel vrolijk van. En vooral omdat Reijntjes gewoon blijft zitten.

Maandag 28 november 2022 om 22:58 uur Quote

rd..

GroenGeelHart070 schreef:

Stop, geen plotselinge verheerlijking van Reijntjes. Laat hem nog een TD aanstellen en lekker verstoppertje spelen tot zijn contract afloopt. Als je dit soort uitspraken doet is het net of Kuyt de volledige schuld van de wanstaltige toestand heeft. Al heeft Kuyt misschien beperktere capaciteiten dan vooraf gehoopt, hij bleek oprecht begaan met de selectie, de supporters en de club. Zo nederig als zijn reactie klonk tijdens de malaise en na zijn ontslag heb ik nog nooit gezien en gehoord van onze
Neuh, los van de schuld van de algehele malaise. Dit ene feit, Dickie binden, vind ik een prestatie (van enig formaat).

Je kunt Kuijt niks anders verwijten dan dat hij zijn eigen visie leek te willen doordrukken. In mijn ogen.
Maandag 28 november 2022 om 22:19 uur Quote

Aad

kojak1 schreef:

heb er gelijk weer zin in.prachtige man.
Ik ook. Emotionele man. Beslist niet de "robot" die Kuijt weleens leek. Dat gaat positief werken richting de spelers.
Maandag 28 november 2022 om 11:23 uur Quote

Rob2002

rd.. schreef:

Maar... Zijn de problemen hiermee (deels) verleden tijd? Laten we het hopen. Rust in de spelersgroep? Rust in het management? Rust in de directie, zodat er goed gekeken kan worden naar een opvolger van Reijntjes?

Ik denk dat je makkelijker een AD vindt met Dick als hoofdtrainer. Ik kan me ook niet voorstellen dat Dick gaat coachen zonder wat dingen in het vooruitzicht te zijn gesteld qua materiaal. We zullen het wel horen.
Eens. De aanstelling van Advocaat geeft Bolt/Globalon meer tijd en know/how om naar de situatie te handelen en op korte termijn misschien wat kwaliteit te injecteren.

Ook kan Advocaat na dit seizoen misschien een rol krijgen in het technisch managment?

Eindelijk wat licht in de tunnel die Reijntjes en Kuijt veroorzaakt hebben.
Zaterdag 26 november 2022 om 09:36 uur Quote

BLEISWIJK-1

Kees schreef:

Dat heeft voorlopig een medische oorzaak en vind ik niet leuk om aan herinnerd te worden. Overigens zeik ik niet over euro 7.50 bij Lakwa. Weet je nog 10 jaar geleden?
Laat mij maar zeiken. Zoals 80% van de ADO supporters.

Maar ik zit er gewoon. Ook als we 17e in de KKD staan. En Kuijt als trainer hebben.

Weet je nog. Je was zo van de lange termijn visie. En dan komt Advocaat. En ben je vergeten dat je het gisteren een schande vond dat Kuijt ontslagen werd. Wie is hier nu aan het zeiken?

In mijn ogen kan je naar ADO, als je ook op vakantie naar Zuid Spanje kan. Allemaal gelul.
Vrijdag 25 november 2022 om 22:58 uur Quote

Advertentie

purnie&pino

*Supportersvereniging Haagsche Bluf aan tafel met de vertegenwoordiger van de eigenaar Bolt ADO Den Haag Holding LLC*

Afgelopen woensdag 23 november heeft de Supportersvereniging Haagsche Bluf (SVHB) aan tafel gezeten met Ignacio Beristain. In dit gesprek heeft SVHB (wederom) het vertrek van Edwin Reijntjes geëist. Het waarom hebben we uitgelegd. Ignacio denkt hier anders over en meent dat de eis buitenproportioneel is en heeft daarbij ook uitgelegd waarom hij dit vindt. Ondanks meerdere keren herhalen van de eis blijft hij bij zijn mening. Het contract met Edwin Reijntjes loopt tot en met 30 juni 2023 en zij willen hun zoektocht naar een opvolger rustig voltooien. De conclusie van SVHB op dit punt: “We agreed to disagree.”

Ignacio heeft de plannen rond het vrouwenteam, de jeugd en het Zuiderpark toegelicht. De eerste stappen zijn daarvoor gezet. Bijvoorbeeld rond het contracteren van talenten.

De vreselijk slechte communicatie van de kant van de club is besproken. Vandaag weer een voorbeeld. Het bericht over Dirk Kuijt op de site van de club, later er weer vanaf! Ignacio heeft hiervan aantekeningen gemaakt. Nu concreet komen tot verbeteringen.

SVHB heeft vertrouwen uitgesproken in Head of Operations ADO Maurice Westerwoudt. Met hem hebben we structureel overleg rond de thuiswedstrijden over vele onderwerpen. Open, eerlijk en transparant. Hij komt zijn afspraken na.

We hebben ook gesproken over de rol van HFC Haaglanden Football Club ‘Alles door oefening Den Haag’. Over hen hebben we ook een mening uitgesproken: wel in gesprek, maar geen deel uitmaken van hun vereniging zoals die nu is.

De financiën van de club (verlies) en de investeringen tijdens de winterstop kwamen langs. Verlies wordt gedekt. Wat betreft versterkingen niet erg concreet, maar een positieve reactie van Ignacio.

Ignacio heeft gevraagd om ideeën voor de toekomst. Die gaan we uitwerken, daar komen we mee en delen deze met hem.

Contact met de club door structureel overleg met Maurice Westerwoudt en hopelijk vanaf heden ook met Ignacio Beristain. Geen gesprekken meer met Edwin Reijntjes. Vooruit nog eenmaal, om weer te vertellen waarom we het met hem - al lange tijd – hebben gehad.

Woensdag 23 november aan tafel met Ignacio Beristain en dan de volgende ochtend vroeg het vertrek van Dirk Kuijt als trainer. Dat valt op. Is het toeval? Wíj zijn in ieder geval blij woensdag aan tafel met Ignacio te hebben gezeten. Wat - of wie - gaat volgen?
Vrijdag 25 november 2022 om 10:27 uur Quote

Aad

Lig ik in het ziekenhuis een nieuwe knie te krijgen , kom ik terug op de zaal hebben ze Kuijt ontslagen. Ik ben bang dat Bolt niet de mening van Reijntjes deelde.
Als die nu een vent is stapt hij uit principe op maar ik ben bang dat hij die niet heeft. Dus of Blitzer laat hem zitten zonder feitelijke. Beslissingsbevoegdheid of hij trekt de portemonnee. We gaan het zien.
Donderdag 24 november 2022 om 20:52 uur Quote

Rob2002

VI Pro: Dirk Kuijt gaat kopje onder in de ouderwetse Haagse slangenkuil
12:45
Door Bart Kruijt
Dirk Kuijt begon in de zomer met grootse plannen aan zijn eerste klus als trainer in het betaald voetbal, maar moet een halfjaar later al zijn eerste ontslag zien te verwerken. Over de mislukte missie van de Katwijker in de weer ouderwets onrustige slangenkuil die ADO Den Haag heet.

In augustus, kort voor de start van een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maakte VI een rondje langs de twintig hoofdtrainers in de competitie. We vroegen de coaches onder meer naar hun verwachtingen voor het aankomende voetbaljaar. Dirk Kuijt toonde daarbij direct zijn ambitie. 'We willen graag promoveren en dat kan via de bovenste twee plekken of anders via de nacompetitie. Maar als coach streef je het hoogst haalbare na, dus ik ga wel voor de titel', klonk het strijdbaar.

Kuijt was twee maanden eerder aangesteld bij ADO, waar hij het stokje overnam van interim-trainer Giovanni Franken. Hij was na het ontslag van Ruud Brood tijdelijk doorgeschoven en er nog in geslaagd om ADO naar de drempel van de Eredivisie te brengen. In de al veelvuldig besproken play-offfinale ging het tegen Excelsior op onvoorstelbare wijze toch nog mis voor ADO, dat daardoor minstens een extra jaar Keuken Kampioen Divisie-voetbal moest accepteren. Kuijt werd door zijn zaakwaarnemer Rob Jansen, die zoals bekend een sterke band heeft met ADO, naar voren geschoven als de man die de tweevoudig landskampioen terug naar de Eredivisie moest brengen.

Een van de eerste dingen die Kuijt deed was inpraten op boegbeeld Thomas Verheydt. De Haagse spits kon een doelpuntrijk debuutseizoen bij de club van zijn hart verzilveren met een lucratief avontuur in het (verre) buitenland, maar besloot na lang wikken en wegen om toch bij ADO te blijven. Hij tekende een nieuw (overigens ook vrij lucratief) contract in het Bingoal Stadion en begon vol goede moed aan de voorbereiding. De missie van Verheydt was duidelijk: hij wilde ADO in zijn tweede seizoen bij de club alsnog van de KKD-nachtmerrie verlossen. 'Want ik kan de club niet zo achterlaten', liet de aanvaller optekenen.

Zelfs de sjeik krijgt Thomas Verheydt niet weg bij zijn geliefde ADO Den Haag
De spits kon een succesvol seizoen verzilveren met een lucratieve transfer, maar besloot om met ADO Den Haag op promotie te blijven jagen.

Nu, ruim vier maanden later, vraagt Verheydt zich haast dagelijks af hoe hij zo stom had kunnen zijn. De spits loopt met zijn ziel onder zijn arm rond bij ADO, dat bezig is aan zijn slechtste seizoen ooit en zeventiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg heeft maar vier van de zestien wedstrijden gewonnen en slechts een punt meer dan Helmond Sport, op het moment de slechtste bvo uit het Nederlandse voetbal. De titel waar Kuijt het in augustus over had is wel héél erg ver weg; zelfs deelname aan de play-offs is allesbehalve in het zicht. Want wat nog zorgwekkender is dan de plek op de ranglijst, is dat er totaal geen vooruitgang zit in het vertoonde spel.

Ook tegen Roda JC Kerkrade, de laatste wedstrijd voor de WK-stop (0-1 nederlaag), was het voetbal van ADO weer niet om aan te gluren.

JANMAAT
Wanneer de resultaten tegenvallen, weet je bij ADO één ding zeker: dan wordt het onrustig. In de afgelopen periode werd dat nog maar eens bevestigd. Er waren al een poosje heel wat spanningen voelbaar, voordat de pot een kleine twee weken geleden overkookte en Daryl Janmaat plotseling zijn vertrek aankondigde. Janmaat had in de zomer een punt achter zijn actieve spelersloopbaan gezet en was toen direct verdergegaan als technisch manager van ADO, maar vijf maanden na zijn carrièreswitch volgde de conclusie dat hij deze stap beter niet had kunnen zetten.

Daryl Janmaat: 'Ik ga niet voor andermans keuzes staan, zeker niet als ik het er niet mee eens ben’
Janmaat baalde onder meer van het gebrek aan beloofde begeleiding in zijn nieuwe functie en dat er beslissingen werden genomen waar hij niet achter stond. Zelf had hij geen beslissingsbevoegdheid, waardoor hij daar weinig aan kon veranderen. 'En ik ga niet voor andermans keuzes staan, zeker niet als ik het er niet mee eens ben', zei Janmaat tegen VI. 'Het grootste punt waar ik mee zat is dat er mensen beslissen die drieduizend kilometer verderop zitten en geen idee hebben wat er überhaupt speelt binnen de club. Dat hoort niet, vind ik.'

Namens de Amerikaanse grootaandeelhouder Bolt werd Ignacio Beristain naar voren geschoven als de man die verantwoordelijk is voor wat er bij ADO gebeurt, maar hij moet ook de boel draaiende houden bij Estoríl (een andere club uit het Bolt-portefeuille) en zit zodoende geregeld in Portugal. Na een weinig zeggend interview met het clubkanaal in april heeft Beristain zich ook nooit meer publiekelijk uitgesproken over de situatie bij ADO.

FRANKEN
Janmaat twijfelde al een tijdje over een snel vertrek als technisch manager bij de club van zijn hart en een gesprek met de directie, dat hij kort voor de uitwedstrijd tegen Telstar voerde, was voor hem de welbekende druppel die de emmer deed overlopen. Janmaat wil op de inhoud van dat gesprek niet ingaan, maar duidelijk is dat hij op verzoek van de spelersgroep Franken naar voren had geschoven als nieuwe assistent voor Kuijt bij het worstelende eerste elftal. Chris van der Weerden vertrok al in september naar Vitesse, maar is nog steeds niet opgevolgd in de staf. Franken is nu weer de coach van Jong ADO en maakte in het vorige seizoen veel indruk op de spelers van het eerste elftal. Zij wilden daarom graag weer met hem samenwerken.

De spelers van ADO Den Haag lopen weg met Giovanni Franken.
Janmaat kon dat echter niet regelen en Edwin Reijntjes zag het doorschuiven van de Jong ADO-trainer niet zitten. In een statement dat de algemeen directeur uitbracht legde hij uit dat er dan een 'verstandshuwelijk' zou ontstaan, waarmee hij suggereerde dat de spelers Franken eigenlijk als opvolger van Kuijt wilden hebben. Iets waar hij overigens best eens gelijk in zou kunnen hebben, want van meerdere kanten hoorden we al een tijdje dat een aantal spelers allang geen vertrouwen meer had in Kuijt. De trainer zei daarover: 'Tsjah, wat kan ik met die verhalen? Ik kan alleen zeggen dat ik vorige week een heel goed gesprek heb gevoerd met mijn spelers, waarin we heel erg open en eerlijk naar elkaar waren. Ik heb honderd procent vertrouwen in mijn spelers en in mijn staf en met dit soort verhalen, of een eventueel vertrek, ben ik dan ook helemaal niet bezig.'

Twee dagen daarvoor had Reijntjes, die zelf ook al maanden onder druk staat, nog duidelijk gemaakt dat Kuijt (en hijzelf) gewoon zouden blijven zitten. Volgens de algemeen directeur zou een ontslag, van hemzelf of voor Kuijt, de problemen waar ADO mee kampt niet oplossen. Grootaandeelhouder Bolt denkt daar blijkbaar anders over, want donderdag is Kuijt alsnog op straat gezet. Of daar inderdaad een torenhoge afkoopsom voor moest worden betaald, zoals hier en daar werd gesuggereerd, is onduidelijk. Kuijt en Reijntjes ontkennen dat er een afkoopsom was. Een officieel bericht over het congé van Kuijt is er overigens nog steeds niet.

Kuijt en zijn spelers hadden na de wedstrijd tegen Roda van vorige week woensdag een kleine week vrij en begonnen gister (woensdag) weer met werken. Toen is besloten om alsnog te breken met de trainer, die ondanks de mooie beloftes van Bolt in de zomer zeker niet de beste spelersselectie tot zijn beschikking heeft gekregen, maar wel verweten kan worden dat hij van het beschikbare materiaal geen team heeft gemaakt. Ook leek een tactisch plan vaak te ontbreken en werden er geen spelers beter onder Kuijt. Daarmee zijn de slechte resultaten van dit seizoen wel verklaard.

Of Reijntjes zijn baan wél behoudt, is afwachten. De directeur zal zelf niet opstappen, zo heeft hij benadrukt, maar het is onduidelijk of ze bij Bolt nog wel vertrouwen hebben in de zakenman. De fans zien hem in ieder geval liever nog vandaag dan morgen vertrekken, zo werd ook tijdens het duel met Roda wel weer duidelijk. Reijntjes bezocht deze thuiswedstrijd in het opnieuw matig gevulde Bingoal Stadion uit voorzorg onder politiebegeleiding.

LEUGENS EN VALS SPEL
Ook de spelersgroep heeft het gehad met Reijntjes. De directeur en de voetballers van ADO gaan al maandenlang rollebollend met elkaar over straat, mede door niet betaalde premies in het afgelopen seizoen. Voor de selectie was dat destijds reden genoeg om te gaan staken. Reijntjes wordt er ook van beschuldigd dat hij een dubieuze rol heeft gespeeld in de overnamesoap, waarbij hij geïnteresseerde partijen bewust buiten de deur zou hebben gehouden, om zijn eigen positie veilig te stellen. Bolt wilde Reijntjes namelijk gewoon laten zitten, in tegenstelling tot andere overnamekandidaten. De directeur ontkent deze aantijgingen met klem.

Ricardo Kishna is pas net terug bij ADO Den Haag.
Na het statement dat Reijntjes vorige week uitbracht was de maat in ieder geval vol voor Verheydt en Ricardo Kishna, die daags voor de wedstrijd tegen Roda een transferverzoek indienden. In een verklaring aan Omroep West gaven Verheydt en Kishna tekst en uitleg bij deze beslissing en lieten zij weten zich totaal niet te kunnen vinden in het gevoerde beleid en het statement van Reijntjes. De directeur werd beschuldigd van het verspreiden van leugens en mensen met vals spel tegenover elkaar opzetten.

Verheydt en Kishna beklaagden zich over het plotselinge vertrek van Janmaat, met wie zij een erg goede band hebben, en benadrukten dat de spelers Franken helemaal niet naar voren hadden geschoven als opvolger voor Kuijt. 'Maar het wordt wel gecommuniceerd alsof wij een coupe willen plegen', mopperde het duo. 'Wij houden te veel van deze club om dit maar door te laten gaan. Wij trekken hier onze grens.'

ADO lijkt zo weer op een ouderwetse soap, waarin het ene probleem moeiteloos overgaat in het andere. De directeur beschuldigen van liegen zou bij negen van de tien clubs toch tot een schorsing leiden, maar niet bij ADO, waar Verheydt en Kishna tegen Roda gewoon aan de aftrap verschenen. Intern was er wel gesproken over een schorsing, maar Kuijt had verzocht om het duo gewoon te mogen selecteren en kreeg zijn zin. Na de met 0-1 verloren wedstrijd stonden Verheydt en Kishna de pers te woord. Extra uitleg over het statement, wat de twee bijvoorbeeld bedoelden met het 'liegen' van Reijntjes, wilden zij niet geven. 'We hebben het gevoel dat wat we er verder over zeggen verkeerd kan vallen, of in een andere toon kan worden opgevat', zei Kishna. 'Nu hebben we dit zelf goed op papier kunnen zetten en daar staan we volledig achter. Hier laten we het voor nu even bij.'

Verheydt zei niet veel meer, maar liet zich wel ontglippen dat hij hoopt dat hij na januari nog voor de club speelt. Zo is het transferverzoek toch vooral een manier om Reijntjes verder onder druk te zetten dan een expliciete vertrekwens. 'Natuurlijk voel ik die druk', zei Reijntjes daarover. 'Maar ik sta daar nuchter in en zal mijn rug recht houden. Als die jongens weg willen gaan, dan moeten ze gaan. We zullen daar binnenkort nog eens over spreken. Eerst moet iedereen maar eens afkoelen.' Dat lijkt een goed idee. 'Er zijn echt heel veel dingen gebeurd', verzuchtte Verheydt.

Ook Kuijt slaakte na de wedstrijd tegen Roda een diepe zucht. De afgelopen periode was hem niet in de koude kleren gaan zitten. 'Ja, ik heb er wel last van gehad', gaf hij toe. 'Ik heb veel meegemaakt in mijn carrière, maar dit nog niet. Er komen bij alle clubs weleens dingen naar buiten, maar dit is een extreme situatie. De situatie waarin we werken, is gewoon heel erg onveilig. Alles wat wij doen ligt heel snel op straat. Er worden zoveel dingen naar buiten gebracht en opgeschreven… Ik kan niet ontkennen dat daar ook wel waarheden bij zitten, maar ook heel veel onwaarheden. Dat kost gewoon heel veel energie.'

Aan opstappen dacht Kuijt niet, zo benadrukte hij nog maar eens. 'Ik zie altijd een weg naar boven', zei hij. 'Ik ben het er volledig mee eens dat de resultaten beter moeten, maar dat begint bij een omgeving waarin je elkaar kunt vertrouwen. Ik zie het in ieder geval nog steeds allemaal zitten, zeker. Ik kan niet ontkennen dat het voor een beginnend trainer een behoorlijke klus is, maar ik kan je wel vertellen dat ik heel strijdbaar ben en blijf. Ik heb altijd vertrouwen in mezelf gehad en dat ik er uiteindelijk uitkom. Dit wordt een mooie uitdaging om dat te bewerkstelligen.'

Die kans krijgt hij niet. Ondanks de belofte van Reijntjes dat de trainer zou blijven zitten, is Kuijt donderdag alsnog ontslagen.
Het is nog onduidelijk wie de opvolger van Kuijt zal worden. Duidelijk is wel dat Danny Buijs als een kandidaat wordt gezien. De voormalig speler van ADO zit zonder werk sinds zijn ontslag bij het Belgische KV Mechelen en is daardoor per direct beschikbaar. ADO speelt pas op 11 december zijn volgende wedstrijd. Almere City is dan de tegenstander
Donderdag 24 november 2022 om 15:19 uur Quote

F079

et is een moeilijke dag voor ADO Den Haag. De club heeft besloten om niet verder te gaan met Dirk Kuijt. We zijn ervan overtuigd dat een koerswijziging bij het eerste elftal kan helpen om voor een ommekeer te zorgen. De ambitie blijft onveranderd.

Wij bedanken Dirk voor zijn professionaliteit, inzet en toewijding. Daarnaast hebben we een enorme waardering voor het doorzettingsvermogen, de veerkracht en de bezieling die Dirk als persoon kenmerken.

De club wenst Dirk succes met alles wat er in de toekomst op zijn (trainers)pad komt. We hopen dat onze paden ooit weer kruisen.

De club beraadt zich momenteel over de vacante positie die is ontstaan.

adodenhaag.nl
Donderdag 24 november 2022 om 15:02 uur Quote

rd..

rooney schreef:

'Maar voetbaladviseur Ignacio Beristain arriveerde begin deze week in Den Haag en had een gesprek met algemeen directeur Edwin Reijntjes. Kort erna werd Kuyt ontslagen'.

Dan had de eigenaar, nu hij in Den Haag is, Reijntjes ook wel gelijk ontslagen.
Reijntjes heeft dus alle vertrouwen, anders hij al ontslagen geweest.
Ik zie dit toch anders. Reijntjes hield Kuijt nog een week in het zadel. Beristain maakt er korte metten mee en passeert Reijntjes en laat zien wie de baas is.
Donderdag 24 november 2022 om 11:44 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

BLEISWIJK-1, BigMac, lulijzer, Alfista60, lernst, haagseluis, Bleek, rh_vakm, poemba, Tuurke63 en 68 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Amar Catic Hugo Wentges Gregor Breinburg

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Roda JC
0-1
16 november 2022

Volgende wedstrijd

Logo Almere City FC Logo ADO Den Haag
11 december 2022 om 14:30 uur
Yanmar Stadion, Almere

Advertentie