Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

KR96

Als je het over de Chinese grootaandeelhouder van ADO Den Haag hebt, is het verleidelijk om vergelijkingen te maken met andere buitenlandse eigenaren of te wijzen naar Internazionale en AC Milan die in handen zijn van Chinese kapitaalkrachtige investeringsgroepen. En natuurlijk komen dan steevast de cultuurverschillen met China ter sprake. Maar dan zien we één essentieel verschil over het hoofd: Hui Wang heeft geen geld.
Nadat vorige week de gemeente Den Haag kenbaar had gemaakt zijn handen van de club af te trekken, slingerde Hui Wang een persbericht de wereld in om de onrust bij de supporters weg te nemen. De boodschap was dat zijn bedrijf United Vansen inmiddels twintig miljoen euro heeft geïnvesteerd in de club. Wat Wang er vooral niet bij zei, was dat het niet zijn eigen miljoenen waren. Wang moet in China steeds opnieuw met de pet langs om investeerders te vinden. United Vansen is een lege huls zonder eigen kapitaal, Hui Wang is een simpele advocaat die geen euro’s op zijn rekening heeft staan die hij kan aanspreken wanneer zijn club hulp nodig heeft.

Het verklaart ook heel veel financiële problemen van de afgelopen jaren. De aandelenovername sleepte zich in 2014 een half jaar voort en United Vansen werd zelfs veroordeeld tot een boete van één miljoen euro vanwege het missen van de deadline. In 2015 zette Wang zijn handtekening onder een verplichting om 3,7 miljoen euro te betalen, maar na anderhalf jaar stond Wang voor de rechter omdat hij nog steeds de resterende 2,4 miljoen niet had overgemaakt. Reden: hij vond maar geen geldschieters in China. Zelfs na zijn veroordeling moest ADO Den Haag een beroep doen op de gemeente om de stadionhuur te mogen opschorten, omdat het geld opnieuw niet op tijd was. Bovendien bleek dat het geld ook nog eens via de onbekende firma Golden Line uit Hongkong was binnengekomen, waardoor het niet meteen kon worden opgenomen. In augustus 2016 kon de club eindelijk Sheraldo Becker aantrekken, omdat Wang had toegezegd de kosten te dekken. De club moest de drie ton (afkoopsom en salaris) uiteindelijk zelf voorschieten en kwam daardoor in grote financiële problemen, omdat Wang pas aan het einde van het seizoen het geld bij elkaar had geschraapt.

Voor het nieuwe seizoen is er inmiddels een achtergestelde lening van 3,9 miljoen euro opgenomen in de begroting. De gemeente Den Haag heeft nooit antwoord gekregen op de vraag waar dat kapitaal precies vandaan komt. Het is het zoveelste signaal dat de grootaandeelhouder van ADO Den Haag van anderen afhankelijk is als er iets moet worden betaald. Het lijkt een startpunt van een nieuwe jaargang met financiële problemen en niet nagekomen afspraken. Het grote verschil is dat de gemeente Den Haag zich heeft teruggetrokken als toezichthouder. Dat betekent dat er zelfs niemand meer is om Hui Wang aan zijn jasje te trekken als hij weer eens een afspraak niet nakomt.
Vandaag, om 11:21 uur Quote

JB

Fransje schreef:

Mooie uiteenzetting maar dat van de Nederlandse bank, ambtenaren en niet s`avonds werken klopt al een tijdje niet meer.
Bij de DNB gaan ze echt geen uitzondering maken voor een betaling van een paar ton aan ADO (tenslotte komt die 2 miljoen in 12 termijnen van 166.000 is ons eerder verteld), dat heeft echt geen "hoge urgentie" of een "hoog economisch belang".

Zelfs vraag ik mij af of de DNB echt wel onderzoek naar deze betaling heeft gedaan, of dat Manders zich nog iets herinnerde van de betaling van bijna 3 miljoen eerder dit jaar en dat nu ge/misbruikt.
Controleerbaar is het in ieder geval niet (zoals de meeste dingen die hij gezegd heeft)
Vandaag, om 10:33 uur Quote

JB

Langebach2 schreef:

15 miljoen zonder transferinkomsten?
13 a 14 miljoen is haalbaar, het moet wel een te realiseren doelstelling zijn.
Denk dat ze uit gaan van 5000 seizoenskaarthouders, probleem zijn de skyboxen die zitten volgens mij niet vol of er zijn speciale deals.
Inderdaad, 15,128 miljoen exclusief de netto transferbaten, die 2,972 miljoen bedroegen (Hansen, Fraser) waardoor de totale inkomsten in dat seizoen 18,1 miljoen euro bedroegen....
Vandaag, om 08:06 uur Quote

Advertentie

JB

S.upporter schreef:

We zouden dit onder de pet houden, en ik heb geen JerryFC gezien bij deze vergadering, wil wel weten waar hij deze info vandaan heeft. Zullen nu wel minder info van Manders krijgen.
Waarom zou je deze onzin onder de pet houden, Manders is duidelijk een marketingmannetje zoals alle marketingmannetjes in het bedrijfsleven.
Met name gericht op het verkopen van zichzelf en een hoop lucht.

Mijn dochter doet een HBO opleiding Internationale Marketing & Communicatie en de docent van het hoofdvak, die zelf een jarenlange carrière in het bedrijfsleven als marketingmanager achter de rug heeft, noemt het vakgebied "legaal liegen".

Zomaar even wat losse flodders.....

- een begroting laat je niet op juistheid en haalbaarheid controleren door juristen, maar door accountants.

- herkomst van buitenlandse betalingen worden gecontroleerd door een afdeling van de Nederlandse Bank. Dat zijn ambtenaren en die werken niet `s avonds, dus tijdens de vergadering kan Manders onmogelijk "groen licht" hebben gekregen

- zoals hiervoor al geshout, bedroeg de gerealiseerde omzet 2 seizoenen geleden iets meer dan 15 miljoen euro. Waarom nu ondanks de fantastische megadeal met Cars en de o zo gulle bijdrage via omwegen van Wang cs een begroting die 2 miljoen lager is?

- bedoelde Manders met de mails aan de gemeente o.a. de per ongeluk ook aan de gemeente gestuurde mail van Knuppe waarin hij aan Wang uitlegt dat een 5 mans RvC met een onafhankelijke voorzitter geen bezwaar hoeft te zijn, omdat die onafhankelijke unaniem door de overige 4 RvC leden gekozen moet worden en dat als dit niet gebeurt de vice-voorzitter die door UVS wordt geleverd automatisch de doorslaggevende stem krijgt?

- als Wang uit beeld is bij UVS, waarom was hij dan degene die formeel namens UVS reageerde op het besluit van de gemeente het prioriteitsaandeel terug te geven, uren voordat de club reageerde?

- Tenslotte.... "minder info van Manders"....nog minder dan dat hij in het afgelopen jaar met de supporters (allemaal niet) heeft gedeeld is onmogelijk. Dat was namelijk al niets.....
Vandaag, om 08:00 uur Quote

Langebach2

JB schreef:

In het seizoen 2015/2016 was volgens de jaarrekening de gerealiseerde omzet iets meer dan 15 miljoen.

Dat we nu 2 miljoen euro minder moeten begroten betekent dus dat er rekening mee wordt gehouden dat er fors minder geld binnenkomt dan 2 seizoenen geleden.

En dat met die "fantastische record" sponsordeal......
15 miljoen zonder transferinkomsten?
13 a 14 miljoen is haalbaar, het moet wel een te realiseren doelstelling zijn.
Denk dat ze uit gaan van 5000 seizoenskaarthouders, probleem zijn de skyboxen die zitten volgens mij niet vol of er zijn speciale deals.
Vandaag, om 07:51 uur Quote

JB

Jordy schreef:

Overigens, de begroting iets hoger dan vorig seizoen naar 13/14 miljoen. Ik mag hopen dat dit exclusief de lening is?
In het seizoen 2015/2016 was volgens de jaarrekening de gerealiseerde omzet iets meer dan 15 miljoen.

Dat we nu 2 miljoen euro minder moeten begroten betekent dus dat er rekening mee wordt gehouden dat er fors minder geld binnenkomt dan 2 seizoenen geleden.

En dat met die "fantastische record" sponsordeal......
Vandaag, om 07:45 uur Quote

FC Den Haag!

Jerry, was de begroting vorig seizoen niet 15 miljoen? Dan zou de begroting nu lager zijn en niet hoger. Of is de investering van UVS niet meegenomen in de begroting van 13/14 miljoen?

Is door Manders nog meer verteld over de beleidsplannen voor de komende jaren en de investeringen die UVS in de komende jaren daarbij dan nog zal doen?
Vandaag, om 07:39 uur Quote

Jordy

Overigens, de begroting iets hoger dan vorig seizoen naar 13/14 miljoen. Ik mag hopen dat dit exclusief de lening is?
Vandaag, om 02:14 uur Quote

Jordy

Het geld is dus binnen wat betekent dat ADO 2 miljoen aan transfer budget heeft wat nog zal groeien door het vertrek van Havenaar. Ik ben benieuwd waar ze mee komen.
Vandaag, om 00:45 uur Quote

Vakkie-G

Grijze gek ga jij ff met de pet rond vanavond
Dan hebben we zo 4 miljoen bij elkaar
Dinsdag 27 juni 2017 om 22:04 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

langnek, D.H.zuid-west, Marijn, Ricardo Smit, barney070, oodh, Ado Vakkie S, iDaan, Peter87, JB, Alfista60, Wizard, Leetje, TB, Franky, Ferdy, Jordy, adorob, keesvld, Jurriën, pajam, KR96, gillah, Langebach2, Kees, purnie&pino, bennyboy1960, Aad, Tommy, Madmax, Tikki Takka, FC Den Haag!, DHFC070, ADODENHAAG en 66 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Excelsior
4-1
14 mei 2017

Oefenprogramma

Logo Lugdunum Logo ADO Den Haag
1 juli 2017 om 14:30 uur
Sportpark Kikkerpolder, Leiden
Logo svv Scheveningen Logo ADO Den Haag
5 juli 2017 om 19:30 uur
Sportpark Houtrust
Logo RKSV Halsteren Logo ADO Den Haag
8 juli 2017 om 19:00 uur
Sportpark de Beek, Halsteren
Logo Serooskerke Logo ADO Den Haag
10 juli 2017 om 19:30 uur
Sportpark Noordhout, Serooskerke
Logo Bruse Boys Logo ADO Den Haag
12 juli 2017 om 19:30 uur
Sportpark Volharding, Bruinisse
Logo Zeeuws Elftal Logo ADO Den Haag
14 juli 2017 om 19:00 uur
Sportcomplex Cleijn, Yerseke
Logo ADO Den Haag Logo MVV
18 juli 2017 om 19:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -