Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

slash070

Max schreef:

Manders kan ADO via de voordeur verlaten. Zijn nieuwe job is een promotie. Mooi voor hem en mooi voor ons. Dat straalt rust uit naar buiten naar buiten wat goed is voor het imago van de club. Drie jaar is een eeuwigheid voor een ADO-directeur. Verder heeft hij vooral zwarte cijfers beloofd, maar gaat er vandoor voordat hij dat kan waarmaken. De cijfers zijn eigenlijk alleen maar roder geworden. En zijn opvolger wordt met een zwaar natuurgrasdossier opgezadeld. Het besluit nemen om dat te doen, is één, maar de uitvoering is pas een echte klus. Tot slot ben ik er blij mee dat het mede dankzij hem al twee jaar rustig is in relatie tot de onnavolgbare Chinezen.
Klopt, maar het lijkt vooral `rustig` omdat de chinezen zich na de rechtzaak nergens meer mee lijken te bemoeien, althans, het komt in elk geval niet meer in de publiciteit. Een nieuwe directeur zal het zo ook lastig krijgen, en zeker omdat Manders zijn zg doelstelling niet (helemaal) heeft gehaald. Al geeft hij wel aan dat `alles op schema` ligt.

Het wordt nu gewoon weleens tijd dat United Vansen, óók in de media een doelstelling uitspreekt, en wat voor beleid er van de directie wordt verwacht. Manders kan wel zoveel zeggen dat de verstandhouding met UV prima is, maar wij horen en zien niks daarvan, alleen opnieuw de rooie cijfers werden door journalisten paar maanden geleden gemeld.

Sportief zijn de resultaten uiteindelijk niet eens zo slecht,ondanks te vaak bagger wedstrijden. Twee maal achter elkaar linkerrijtje, dat staat, en zorgt uiteraard ook voor rust, en zal best het één en ander verbloemen in de organisatie.
Dinsdag 21 mei 2019 om 21:25 uur Quote

Advertentie

slash070

Kees schreef:

Bedrijfseconomisch heb je gelijk echter zijn wij geen bedrijf maar een voetbalclub.

Zeker jij moet toch vertrouwen hebben in het (nieuwe) meerjarenplan van Manders. Kunnen we noodzakelijke veranderingen nog lekker een paar jaartjes rekken!!!
Niet alleen bestuurders binnen de club hebben debet aan een paar jaar stilstand he, united vansen net zo goed. Blijkbaar weet tot op de dag van vandaag geen mens wat de chinezen nou met de club willen. Tenminste, volgens dat interview dan.

Wat denk je wat er bij Utrecht zou gebeuren als V.Seumeren af en toe wat geld overmaakt, en zich voorderest nooit laat zien en ergens mee zou bemoeien. Hadden ze echt niet jaarlijks in het linkerrijtje gestaan, no way.
Zondag 28 april 2019 om 21:46 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Manders spreekt met De Telegraaf
Begin deze maand meldde De Telegraaf nog dat United Vansen af wil van Mattijs Manders.
Lees het nieuwsbericht
Zaterdag 27 april 2019 om 13:06 uur Quote

Bolskie

DEN HAAG - De rimpeling een maand geleden was ADO-directeur Mattijs Manders een doorn in het oog. In alles predikt hij rust bij ADO Den Haag en dan verschijnt er na een vergadering van de rvc een artikel in De Telegraaf met de kop dat hij op de schopstoel zit bij de club.

„Ik kon me niet vinden in het artikel; commissaris Felix Wu van onze Chinese eigenaar United Vansen (UVS) heeft mij niet verteld dat hij van me af wil.”

Wat Wu anderen vertelt, zegt Manders inderdaad niet te weten. „Daar kan ik ook niets mee. Er kan sprake zijn van interpretatieverschil. Dat gebeurt weleens als je mensen uit twee totaal verschillende culturen als China en Nederland bij elkaar zet. Mijns inziens zijn we juist goed bezig bij ADO Den Haag. De verhouding met China is goed.”

Transferresultaat

Manders geeft toe dat het af en toe best knettert tussen hem en de Chinese eigenaar. „Niet erg. Je moet elkaar scherp houden. Natuurlijk weet ik van de wensen van China om eens zwarte cijfers te schrijven. Maar hoe realistisch is dat, als vorig seizoen zestien van de achttien Eredivisie-clubs operationeel verlies lijden? Het businessmodel van nagenoeg iedere Nederlandse Eredivisie-club is gericht op transferresultaat om rond te komen. Wij willen structureel winst boeken na transferresultaat. Zoals bijna alle Eredivisie-clubs.”

"’Europees voetbal? Incidenteel zou dat kunnen’"
Met dat uitgangspunt is volgens Manders niets mis. Alleen slaagt ADO Den Haag daar niet altijd in. „Klopt, maar er zijn hier de afgelopen tien jaar zoveel wisselingen geweest van eigenaren, directeuren, technisch directeuren en trainers dat er nooit rust is geweest om structureel iets op te bouwen.”

Dat is wat Manders de Chinese eigenaar ook heeft verteld en inmiddels werkt hij naar eigen zeggen twee jaar in relatieve rust. „Langzamerhand zijn we waarde aan het opbouwen met het eerste elftal en met de jeugdopleiding, waar we jaarlijks 1,4 miljoen euro in investeren, en op commercieel gebied halen we meer op met minder personeel.”

Hui Wang

Komend seizoen hoopt Manders de begroting naar 16 miljoen euro te tillen. „Met instemming van UVS. Liefst stoten we door naar 20 miljoen euro, maar dan moeten we een andere omzetbron aanboren. Een Chinese eerste elftalspeler zou dat kunnen bewerkstelligen, maar dat is laatst helaas niet gelukt met Yuning Zhang. In de huidige situatie denk ik dat zo’n 17 miljoen euro de max is voor ADO Den Haag. Zonder dat we onze hand hoeven op te houden bij UVS. Over twee seizoenen hopen we dat te bereiken. Ja, inderdaad is dat een jaar later dan de planning, die ik bij mijn aantreden voor ogen had. Maar in mijn eerste zes maanden is hier nogal wat gebeurd tussen directie en Wang Hui, president van de Chinese aandeelhouder UVS.”

Op bestuurlijk vlak lag Manders volledig overhoop met Wang. „Noem het een valse start. De club schreef zwarte cijfers toen UVS in 2014 ADO overnam. De jaren daarna werd het Chinese bedrijf plots geconfronteerd met forse verliezen. Er was al onbegrip toen ik in het voorjaar van 2016 aantrad als directeur. Na enige maanden voelde ik me zelfs genoodzaakt onze eigenaar UVS voor de ondernemingskamer te slepen omdat financiële beloftes niet werden nagekomen. We hadden geen geld meer om de rekeningen te betalen. Nee, dat is niet leuk en de sfeer in de bestuurskamer was bijzonder ongezellig. Toch is toen met de aangestelde bewindvoerders Ben Knüppe en Job van der Have de basis gelegd voor een stabiele relatie tussen ADO en China.”

Stabiele middenmoot

Sportief is ADO Den Haag intussen al jaren een bijzonder stabiele Eredivisie-club. Relatief geruisloos voetbalt ADO sinds 2008 in de Eredivisie zonder ooit te zijn beland in de nacompetitie. Ook dit seizoen eindigt ADO in de middenmoot. Tijdens de bestuurlijke perikelen in 2016 dreigde degradatie wel even en besloot Manders in te grijpen samen met de door hem aangesteld manager voetbalzaken Jeffrey van As. „We stonden stijf onderaan en toen hebben we afscheid genomen van trainer Zeljko Petrovic en is hij opgevolgd door Alfons Groenendijk, wiens contract we inmiddels hebben verlengd. Een Eredivisie-club kan alleen gedijen met rust. Dat hebben we tegenwoordig aardig voor elkaar bij ADO.”

ADO-spelers vieren feest. De club is opnieuw verzekerd van een jaar Eredivisievoetbal.

Vandaar wil Manders met UVS graag een meerjarenplan op poten zetten. „Dat lijkt me heel gezond en je kan mensen daar ook op afrekenen als het fout gaat. Ja, ook Mattijs Manders haha.”

Toch is dat niet eenvoudig te realiseren volgens de directeur. „De aanvankelijke doelstellingen van UVS waren Champions League spelen, Ajax voorbij, een tweede ring op het stadion en natuurgras. Inmiddels onderkent UVS de onhaalbaarheid, hoewel we wel bezig zijn met de overstap naar natuurgras.”

’Afgelopen tien jaar nooit rust geweest om iets structureels op te bouwen’

Desondanks blijft Manders gissen waar de Chinese eigenaar nu echt naar toe wil met ADO. „Zwarte cijfers? Dan moet je bezuinigen, achteruit in het aantal contractspelers en spelerssalarissen. Daarmee zet je je status als Eredivisie-club op het spel. Dat lijkt me geen optie.”

„Europees voetbal? Incidenteel zou dat kunnen, maar wil je dat structureel, dan moet UVS over de brug komen met een kapitaalinjectie. Daarmee zou je in een positieve spiraal terecht kunnen komen, maar geluiden in die richting vang ik niet op uit China.”

Manders stelt daarom z’n eigen stip op de horizon. „Laten wij bij ADO Den Haag proberen op eigen kracht stappen vooruit te zetten. Dat kan bijvoorbeeld met enkele goede transfers. Zo kom je financieel wat ruimer in je jasje te zitten. Misschien dat we dan eens een speler kunnen kopen en voor meer verkopen.”
Zaterdag 27 april 2019 om 08:53 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

`Manders op schopstoel bij ADO`
United Vansen zou volgens afwillen van Mattijs Manders.
Lees het nieuwsbericht
Vrijdag 5 april 2019 om 10:56 uur Quote

ADO LAAK

Telegraaf, de chinezen lezen ook mee op CADD denk ik >>>

De Chinese grootaandeelhouders van ADO Den Haag hebben het gehad met directeur Mattijs Manders. Dat zeggen bronnen binnen de club, zo schrijft De Telegraaf.

United Vansen (UVS) is van mening dat Manders wanbeleid voert. Het is hem al drie jaar op rij niet gelukt om een gezond financieel beleid te voeren. Maar de Chinezen storen zich aan meer zaken. Zo weigert Manders financieel directeur Henrik-Jan Rinner bij de Kamer van Koophandel in te schrijven als statutair-directeur van de club, omdat hij Rinner `niet capabel` acht. UVS heeft juist alle vertrouwen in Rinner. enz enz
Vrijdag 5 april 2019 om 09:14 uur Quote

slash070

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Zhang blijft ADO-materiaalman achtervolgen
Yuning Zahng is toch echt vertrokken bij ADO Den Haag.
Lees het nieuwsbericht
Ik lees geen `Noedels tekens`, maar kunnen net zo goed brieven met het saldo overzicht, inclusief dreigementen, verwensingen en vervloekingen, namens United Vansen zijn. Voor de zekerheid maar even laten vertalen lijkt me.
Woensdag 20 maart 2019 om 16:50 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

‘China betaalt zich blauw aan bewindvoerders’
United Vansen kan een flinke rekening betalen voor de diensten van Ben Knuppe en Job van der Have.
Lees het nieuwsbericht
Woensdag 12 december 2018 om 23:09 uur Quote

Jurriën

1. Heel veel onkosten
De toezichthouders van de Ondernemingskamer, Ben Knüppe en Job van der Haven, doen hun werk niet pro deo. Het bemiddelen, vergaderen en erop toezien dat United Vansen en ADO Den Haag weer een twee-eenheid worden heeft letterlijk een hoge prijs. Ben Knüppe declareert 800 euro per uur, terwijl het uurtarief van Job van der Haven 450 euro bedraagt. In de jaarrekening van 2017/18 wordt de hoogte van de beloning uit de boeken gehouden (zie kader), maar het is bekend dat van de 1,8 miljoen euro die United Vansen deze periode overmaakt liefst zeven ton is bestemd om de rekeningen van de toezichthouders te voldoen.
Woensdag 12 december 2018 om 20:08 uur Quote

Madmax

De Raad van Commissarissen (RvC) van ADO Den Haag is gecompleteerd met Ward Swart. De vereniging HFC ADO Den Haag heeft onlangs gebruikgemaakt van de statutaire mogelijkheid om een commissaris voor te dragen en heeft dat in de persoon van Swart dus gedaan.

Swart, te zien op bovenstaande foto, is lid van de vereniging HFC ADO Den Haag. Hij is de afgelopen jaren als bestuurslid bij de vereniging betrokken geweest en is tevens Lid van Verdienste van de HFC. Door zijn benoeming als commissaris namens de HFC ADO Den Haag ziet Swart er mede op toe dat de cultuur en historie van ADO Den Haag bewaakt zullen worden. Swart was werkzaam als lid van het managementteam van Carrier Airconditioning Nederland.

Toekomst
Medio februari maakte ADO Den Haag al vier nieuwe leden van de Raad van Commissarissen bekend. Ad Melkert, John Yan, Felix Wu en John van Ringelenstein namen zitting in de RvC. Ook werd bekend dat Melkert de voorzittershamer zou overnemen van Ben Knüppe, die in december 2016 door de Ondernemingskamer benoemd werd tot tijdelijke voorzitter. Job van der Have werd destijds beheerder van de aandelen. Zowel de overdracht van het RvC-voorzitterschap aan Melkert als de overdracht van de aandelen aan United Vansen gaat binnenkort plaatsvinden. En met de komst van Swart is de nieuwe RvC nu dus ook compleet.

Algemeen Directeur Mattijs Manders: “We zijn blij dat Ward de Raad van Commissarissen compleet maakt. Ook is het goed nieuws voor de club dat de aandelen weer overdragen kunnen worden aan de grootaandeelhouder. We hebben de afgelopen twee jaar hard gewerkt aan deze normalisatie, die zo belangrijk is voor ADO Den Haag. Omdat de toezichthouders ertussenuit zijn, de vernieuwde RvC compleet is en de relatie met de grootaandeelhouder hersteld en stabiel is, kunnen we schouder aan schouder doorwerken aan een goede toekomst voor ADO Den Haag.”

Bron: ADO DEN HAAG
Woensdag 12 december 2018 om 14:33 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

iDaan, VAKKIE-l, JerryFC, Jacco, bennyboy1960, Bolskie, Gambleking070 en 68 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Pagina 1
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Robert Zwinkels Lex Immers Abdenasser El Khayati

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Zo maar een wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Dordrecht
2-0
19 juli 2006 om 19:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 34 - 86
2 PSV vCL 34 - 83
3 F'noord vEL 34 - 65
4 AZ vEL 34 - 58
5 Vitesse PO 34 - 53
6 Utrecht PO 34 - 53
7 Heracles PO 34 - 48
8 Groningen PO 34 - 45
9 ADO Den Haag 34 - 45
10 Willem II 34 - 44
11 Heerenveen 34 - 41
12 VVV-Venlo 34 - 41
13 PEC Zwolle 34 - 39
14 FC Emmen 34 - 38
15 Fortuna Sit. 34 - 34
16 Excelsior NC 34 - 33
17 Graafsc. NC 34 - 29
18 NAC Breda ** 34 - 23