Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 11
Volgende pagina

pajam

Mike schreef:

Het is een onduidelijke situatie zolang Jol vrijblijvend aan de club verbonden is. Mooie naam; kern van het technische hart, maar geen officiële functie. Wél aan de touwtjes trekken maar geen verantwoordelijkheid dragen.

Aan de andere kant zijn we blij met hem, zijn bewezen voetbal- en trainerskwaliteiten en zijn netwerk. Op management gebied kent hij (nog) geen successen.

Hij is de club binnengestapt omdat hij iets wilde doen voor zijn club. Aan de andere kant wilde hij zich niet verbinden. We kennen allemaal zo’n situatie wel. Graag iets willen doen maar het moet niet te serieus worden. Hij wordt nu de club ingezogen en ik vraag me af of hij dat wel wil.
Hij is voor mij nog steeds een icoon maar een elftal samenstellen met de juiste trainer lukt hem niet
Laatste zin ; er is nul geld. Dit wat er gehaald is , is zo`n beetje hoogst haalbare.

Of je moet weer in de van As modus en 3-4 ervaren spelers halen en daaromheen 3-4 gokken.
Zondag 8 november 2020 om 12:00 uur Quote

rd..

Aad schreef:

Zeker niet met betrekking tot de samenstelling van de selectie. Die chaos is enkel en alleen aan Jol te danken. En Hamdi kan je verwijten dat hij het niet in de kiem heeft gesmoord.

Rankovic valt wel te verwijten dat hij knoeide met opstellingen, tactieken en wissels. En vooral dat hij niet open gestaan schijnt te hebben voor de raad die hij daarover van assistenten en wellicht ook Jol heeft gekregen.
Maar van dat laatste heb ik dus het idee dat Ranko er al vroeg achter kwam dat hij maar een poppetje was die moest uitvoeren (en dus geen enkele support kreeg van de backline) en niet een trainer was die werd gehaald om zijn eigen visie/strijder en al die andere holle frasen die in het persbericht tevoorschijn kwamen. Getuige ook zijn vertrek uit het TH, waar hij ook ook alleen maar figurant was. Dat heeft hij gevoeld en gemerkt en heeft daaruit de conclusie getrokken: ik houd het wel bij trainen en coachen. Maar daar kwamen dan de dolken tevoorschijn.

En Knopper ook eruit vegen... Wanbeleid.
Zondag 8 november 2020 om 11:45 uur Quote

Hoihoi

Wanbeleid. Jol heeft deze troep gehaald. Laat Jol zelf maar trainer worden om het op te lossen.
Zondag 8 november 2020 om 07:27 uur Quote

Advertentie

Bolskie

Mr. FC DEN HAAG schreef:

Beetje lullig want Martin Jol heeft gezondheidsklachten dus dat zou niet goed voor hem zijn.
Dan moet je er niet aan beginnen en lekker op de achtergrond moeten blijven. Je”pupil” laten verzuipen nu moet die gewoon de ballen hebben om te laten dat wat hij heeft gehaald kwaliteit heeft om erin te blijven. Ipv steeds marionet poppetjes voor ze eigen falen te gebruiken.
Zondag 8 november 2020 om 01:24 uur Quote

Tommy

ADO Den Haag ontslaat trainer Rankovic na nieuwe nederlaag

ADO Den Haag heeft trainer Aleksandar Rankovic ontslagen. De 42-jarige Serviër stond voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen FC Twente al onder druk. Na de zesde nederlaag in acht wedstrijden werd hij weggestuurd.

Marijn Abbenhuijs 07-11-20, 23:24Laatste update: 00:22

24

Door Marijn Abbenhuijs

Het rommelde de afgelopen week al nadrukkelijk rondom ADO Den Haag. De onvrede over de prestaties van de ploeg werden Aleksandar Rankovic aangerekend. De trainer, die als speler in de zes seizoenen dat hij voor de club speelde uitgroeide tot een publiekslieveling, stond intern bovendien te weinig open voor de adviezen en kritieken die hij vanuit het technische hart kreeg. Dat gegeven, gesteund doordat het veldspel van de ploeg weinig groei liet zien, heeft ervoor gezorgd dat de clubleiding geen perspectief meer zag in de samenwerking met Rankovic.

Een samenwerking waarin dus al snel barstjes ontstonden. Zo bleek de trainer, voor wie ADO pas zijn eerste klus als hoofdverantwoordelijke in het betaalde voetbal was, dus veel minder coöperatief dan ze bij de Haagse club hadden gehoopt. Dat uitte zich het meest nadrukkelijk toen Rankovic zo’n twee maanden geleden zelf uit het technische hart stapte. Op dat moment was de transferperiode nog in volle gang en de selectie van ADO nog niet compleet.

Verlanglijstje

Maar de Serviër had in dat technische hart het gevoel dat hij niet helemaal zijn eigen koers kon varen. Bovendien gaf hij na de uitwedstrijd tegen PSV aan dat hij vond dat hij te weinig spelers had gekregen van zijn persoonlijke verlanglijstje. Opmerkingen die bij de clubleiding in het verkeerde keelgat schoten, zeker gezien zijn voortijdige vertrek uit het technische hart.

Met die beslissing van Rankovic nam ook het contact met Martin Jol zienderogen af. Het hoofd van het technische hart, waarvan Rankovic bij zijn presentatie nog had gezegd dat hij hem graag als adviseur wilde gebruiken, had nauwelijks nog contact met de trainer. De Serviër wilde liever met zijn eigen visie ten onder gaan, dan zijn oren laten hangen naar de adviezen die hij kreeg.

Aleksandar Rankovic. © ANP

Intussen boekte hij met zijn elftal maar weinig vooruitgang. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord kwam ADO, na twee hele zwakke eerste duels, iets beter voor de dag. Een week later boekte het tegen VVV de enige overwinning onder Rankovic. Maar sindsdien ging het weer bergafwaarts. ADO pakte nog knap een punt tegen AZ en bekerde verder ten koste van Sparta, maar in beide wedstrijden was het duidelijk de onderliggende partij.

Tegen PSV was de Haagse ploeg opnieuw tandeloos. Hield het, met een 5-3-2-opstelling, de boel achterin nog een tijdje aardig dicht, maar had het in aanvallend opzicht niets te bieden. Het zorgde voor een gespannen situatie rondom zijn positie. Assistenten Michele Santoni en Rick Hoogendorp werden uit de technische staf gehaald, omdat het niet boterde tussen Rankovic en hen.

In de eerstvolgende wedstrijd, die van zaterdag tegen FC Twente, deed zich vervolgens een vergelijkbaar spelbeeld voor als in het uitduel met PSV. ADO was afwachtend, speelde zonder lef en had tot de 75ste minuut nog geen enkel aanspraak gemaakt op een doelpunt. Het was voor de clubleiding aanleiding om de knoop door te hakken en Rankovic te ontslaan.
Zondag 8 november 2020 om 00:55 uur Quote

Een oudere supporter

Superfan schreef:

Waarom belachelijk?
Omdat er tig spelers gehaald zijn die er geen reet van kunnen. Los drijfzand.
Naar mijn mening had er ook geen Rankovic gehaald moeten worden maar een ervaren trainer.
Des te zuurder voor onze oudspeler Ranko die zich destijds zo inzette voor onze club.
Zaterdag 7 november 2020 om 23:55 uur Quote

Superfan

Teeg070 schreef:

Echt een grote schande onze club is kapot

Wat moet ranko doen dan met deze amateurs?
Welke lijp komt er nu dan ? :( :( :( :flag:
Jij had liever nog 4 nieuwe spelers gehaald?
Zaterdag 7 november 2020 om 23:43 uur Quote

slash070

Het is los zand, is geen team, in geen enkele linie organisatie en de linies onderling niet. Spelers die in de bal komen worden in de loop aangespeeld en andersom, bij elke omschakeling staat alles verdedigend verkeerd met onderling en van tegenstanders te grote afstanden. Zo kan je niet vooruit doordekken en dus helemaal geen wedstrijd spelen op betaald voetbal niveau

Hoordena afloop Rankovic tegen die vreselijke verslaggever (die van alles wat Twente deed hoorbaar een stijve leek te krijgen en daardoor volgens mij daarbij gelijktijdig aan zijn microfoon zoog) antwoorden dat Ratiu als rechtsback is gehaald. Dus dat,voel je `m?

Het lijkt er in elk geval per wedstrijd niet beter op te worden. Trainer lijkt niet precies de kwaliteiten en tekortkomingen van zijn spelers te kennen, en de spelers onderling van elkaar ook niet.

Om dalijk in de winterstop nou weer zo`n Engels camping elftal metamorfose truc uit te halen gaat financieel niet meer lukken. Misschien wat investeren in een kleermaker die het voor elkaar krijgt om in de maat van Jol een trainingspak te breien. Die heeft deze `sterkere selectie als vorige jaar` tenslotte samengesteld. Rankovic zou geen verkeerde assistent zijn.
Zaterdag 7 november 2020 om 19:52 uur Quote

marcellino

Haagse Haas schreef:

Beter dan dit? Ja.

En dat heeft niets met geld te maken, een bal naar een medespeler overspelen kost echt niet zoveel hoor.
Ik hoop dat ze er in blijven hoe maakt mij even niet uit ik verwacht geen wonderen van een team wat 20 nieuwe en jonge spelers heeft gehaald.
Zaterdag 7 november 2020 om 18:12 uur Quote

marcellino

Superfan schreef:

Gelul! Zoals Ali in de rust al zei, in de kkd lopen echt betere spelers.
Ja en waarschijnlijk kosten zij meer dan is gehaald
Zaterdag 7 november 2020 om 17:57 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

GroenGeelHart070, Madmax, Mr. Happy en 62 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 11
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Boy Kemper

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Emmen
0-0
23 januari 2021

Volgende wedstrijd

Logo FC Groningen Logo ADO Den Haag
26 januari 2021 om 21:00 uur
Euroborg, Groningen

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 17 - 41
2 Vitesse 18 - 41
3 PSV 18 - 40
4 Feyenoord 17 - 35
5 AZ 17 - 34
6 FC Groningen 18 - 31
7 FC Twente 17 - 28
8 Heerenveen 18 - 22
9 Sparta R'dam 17 - 21
10 FC Utrecht 17 - 21
11 Heracles 18 - 21
12 PEC Zwolle 18 - 20
13 Fortuna Sit. 17 - 19
14 VVV-Venlo 17 - 16
15 RKC Waalwijk 18 - 14
16 ADO Den Haag 18 - 11
17 Willem II 18 - 10
18 FC Emmen 18 - 6