Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 12
Volgende pagina

Bolluhboeah

rd.. schreef:

#FONSTERUG
#ROBBAANTERUG

Oh boy, rd, you started it.
Maandag 17 februari 2020 om 21:11 uur Quote

Red

6-je met een hattrick oh ho ho ho
Zaterdag 15 februari 2020 om 21:09 uur Quote

Advertentie

Red

Goppel erin.
Van Ewijk erin.

Oh wacht....
Zaterdag 15 februari 2020 om 20:32 uur Quote

Kees

Oeki Hoekema schreef:

Klasse Kees, je stelt ns allen gerust.

Hoe is het trouwens met je koffiemaat Chris Woerts? Doe hem aub de groeten van mij.
Voor één keer zal ik op je reageren. Vooruit dan maar.

Met recht ben jij één van de grootste engerds hier op de box die volledig gefrustreerd is en het plezier van andere shouters en mij volledig ontneemt. Sinds dat je op deze box bent heb je zo`n 15 shouts geplaatst om met name mij af te zeiken of walgelijke aannames te doen. Probeer zelfs eens een inhoudelijke shout te plaatsen?

Ongetwijfeld heb je nog andere accounts waarmee je actief bent op deze site. Tsja, zo`n VPN is ideaal voor types zoals jij. Die accounts kan ik gezien je taalgebruik inmiddels aardig ontleden en bedragen er drie of vier.

En jij gefrustreerd achter je telefoon of wat dan ook en ik heerlijk in de zon op mijn terras aan de Middellandse Zee. En voor de rest kun je de kolere krijgen, walgelijk persoon.
Oh ja, reageren doe ik niet meer op je en het is jammer dat een site zoals deze waar velen al twaalf jaar op actief zijn of meelezen volledig naar de klotuh gaat. Het wachten is op het moment dat Max de stekker eruit trekt.
Dinsdag 11 februari 2020 om 13:21 uur Quote

Ooievaar

Tommy schreef:

Die zit er al helpt de nieuwe eigenaar daar volgens vi
Oh. Nou dat is het een optelsom. Overigens gun ik ze het beste. Maar dit is het niveau waar ze thuis horen. Kan Jansma mooi met die andere kaviaar socialist Timmerfrans op de -ere-tribune zitten.
Zaterdag 8 februari 2020 om 20:28 uur Quote

Madmax

Als je 8 versterkingen haalt, moeten ze alle 8 spelen. Anders zijn het geen versterkingen.
Ik ben ook zeker nog lang niet overtuigd over De Bock, Buuren, en Thomas.
Stubbs is een wat slimmere en rustigere speler als Beugelsdijk.
Baluta is een aanwinst, Bogle en de 34 jarige geen oordeel over. En de 8e oh ja das Spence, lijkt me geen hoogvlieger.
Woensdag 5 februari 2020 om 19:48 uur Quote

Riedel

VAKKIE-l schreef:

Balbezit was 30/70
Oh sorry, dat maakt het allemaal veel beter.
Zaterdag 1 februari 2020 om 14:39 uur Quote

Jurriën

Bolskie schreef:

Volgens transfermarkt? Baluta is meer een verdedigende middenvelder een spelverdeler en duffy is meer aanvallend.
Baluta omdat die international is en Duffy omdat die een mooie chant heeft:

https://www.youtube.com/watch?v=A-dt49bILP0

Late September on a sunday night,
Duffy scored and they were fucking shite
What a feeling what a night
Oh what a night
Vrijdag 31 januari 2020 om 22:53 uur Quote

Gast

Oh oh ADO, roerige club, achter de duinen: het lot ligt in Engelse handen
ADO Den Haag, morgen op de 115de verjaardag tegen Vitesse, vecht met de moed der wanhoop tegen degradatie. Hoe de club in twee maanden tijd volledig transformeerde en het lot legde in de handen van de Engelse manager Alan Pardew.

Door Marijn Abbenhuijs en Daniël Dwarswaard

Mohammed Hamdi is op 16 december ruim honderd dagen actief als algemeen directeur van ADO Den Haag, als hij zijn plannen met de club uitlegt aan een groep journalisten. Na afloop krijgen alle aanwezigen een stijlvol ingepakte fles cava mee met het woord ‘bedankt’. In het Nederlands én in het Chinees. ADO is op dat moment al zes eredivisiewedstrijden zonder zege, heeft geen trainer en zal een dag later ook technisch manager Jeffrey van As wegsturen.

Exact zes weken later plaatst ADO een filmpje op Twitter, waarop trainer Alan Pardew en zijn assistent Chris Powell de mensen in China, die worden geconfronteerd met het Coronavirus, veel sterkte wensen. De situatie bij de club lijkt op dat moment in niets meer op die van half december. Een nieuwe trainersstaf dus, een blik nieuwe spelers om degradatie af te wenden. Eén aspect blijkt echter op beide tijdstippen belangrijker dan ooit: het benadrukken van de innige band met China. Daar ligt ook de basis van de grootschalige transformatie.

De voetbalwereld verbaast zich. Wat gebeurt daar allemaal achter de duinen? En vooral: hoe eindigt dit avontuur in het casino? Zeker met die absurd slechte wedstrijd van afgelopen vrijdag tegen FC Utrecht (4-0) in het achterhoofd. Supporters leven tussen hoop en vrees. Al die nieuwe spelers, het voelt dubbel. Nieuw bloed ja, maar garanties? Nee, nul.

Voor de huidige machtsverhoudingen moeten we terug naar mei 2019 als Mattijs Manders vertrekt als directeur. De maanden daarna ontstaat een machtsvacuüm. Manders leefde altijd op gespannen voet met de Chinese grootaandeelhouder Wang Hui van United Vansen (UVS). Tot aan de rechtbank aan toe. Na Manders’ vertrek ziet Wang zijn kans om de touwtjes in handen te nemen. Hoewel hij oud-politicus Ad Melkert, op dat moment voorzitter van de rvc, aanvankelijk het voortouw laat nemen in de zoektocht naar de opvolger van Manders, trekt de eigenaar zich niets aan van de verwoede pogingen van Melkert om de komst van Hamdi te dwarsbomen.

Als gevolg daarvan vertrekt Melkert uit de rvc. Net als John van Ringelenstein, een clubman in hart en nieren. De twee konden zich, na anderhalf jaar een poging te hebben gedaan de club op een ‘Nederlandse’ manier te leiden, niet meer vinden in de Chinese, in hun ogen ondoorgrondelijke, mores.

Chinese wetten en eisen
Kees Jansma.

Het vertrek van Melkert en Van Ringelenstein vergroot de macht van UVS nog meer. Als Hamdi, met een delegatie waarvan ook directie-adviseurs Kees Jansma en Frans van Steenis deel uitmaken, naar China reist voor een overleg met UVS, krijgt de grootaandeelhouder bovendien het plezier terug in het financieren van de voetbalclub. Waar Hamdi’s voorgangers Maarten Fontein, Jan Willem Wigt en Manders botsen met de grootaandeelhouder, gebeurt dat met Hamdi niet.

Door een deel van de Haagse club wordt Hamdi daardoor gezien als iemand die wél meebuigt met de Chinese wetten en eisen. Een zetbaas van China, klinkt het. Dat onderbuikgevoel wordt bevestigd als technisch manager Jeffrey van As op 17 december te horen krijgt dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd en hij per direct wordt vrijgesteld van zijn werkzaamheden.

Van As vernam een maand daarvoor nog van de nieuwe directie, bestaande uit Henrik-Jan Rinner (financieel en statutair directeur), Jansma, Van Steenis (aanstaand rvc-lid) én Hamdi zelf, dat ze de grootaandeelhouder zouden gaan adviseren zijn contract te verlengen. Als Hamdi vervolgens vanuit China te horen krijgt dat Van As moet vertrekken, voert hij die opdracht uit.

Op dat moment is al duidelijk dat UVS geld beschikbaar stelt om de selectie van ADO in de winterstop te versterken. Dat trainer Fons Groenendijk, die begin december zelf is opgestapt, en Van As daarin geen rol krijgen, stuit een deel van de directie tegen de borst. ,,Je moet eerst beleid maken en daardoor punten pakken. Niet eerst punten pakken en daarna beleid maken”, oordeelt voormalig adviseur Jansma. ,,Omdat ik snap dat het bij een club niet altijd zo werkt, was mijn rol als adviseur overbodig geworden. Verder vind ik dat je zorgvuldig met mensen om moet gaan.’’

Coach Alan Pardew op de ADO-training

Jansma, doelend op het gedwongen afscheid van Jeffrey van As, vertrekt op dezelfde dag als Van As. Rinner volgt kort daarna. Zijn vertrek kost bovendien geld, naar verluidt negen maandsalarissen. Ook de vertrekregelingen voor Van As en commercieel manager Remco van der Veen (die de club vlak voor Kerst verlaat) tornen aan het door UVS beschikbaar gestelde budget om de spelersselectie van een impuls te voorzien. Zonder Groenendijk, Van As, Rinner en Jansma moet de relatief onervaren Hamdi daar nu vrijwel alleen voor zorgen. Al grijpen behangkoning John van Zweden en Jan-Hermen de Bruijn (oud-sportjournalist die al sinds de overname in 2015 tegen de Chinezen aanschuurt) hun kans om zich nadrukkelijk met het beleid te bemoeien.

Maurice Steijn is na het vertrek van Groenendijk de topkandidaat voor Hamdi om ADO dit seizoen uit het moeras te trekken. De directeur vliegt in allerijl naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar de Hagenaar toen net was ontslagen bij Al-Wahda, om Steijn, een echte clubman, te overtuigen. Het is een goed gesprek, maar Steijn ziet instappen op dat moment niet zitten.

Nieuw leven
Hamdi moet schakelen. Zijn werk bij internationale sportmarketingbedrijven en als directielid van Al-Jazira, een voetbalclub uit Abu Dhabi, heeft hem een internationaal netwerk opgeleverd. Daaruit komt Pardew aanwaaien. De ervaren Engelsman wil zijn trainerscarrière, na een clubloze periode van anderhalf jaar, nieuw leven inblazen en wordt bij Hamdi aangeboden. De algemeen directeur weet dat hij met Pardew een manager met een grote staat van dienst in de Premier League in huis haalt en gaat er vol voor. Na een aantal weken van pittige onderhandelingen komt Pardew naar ADO. Hij krijgt bovendien de volledige regie over het aantrekken van nieuwe spelers.

De koerswijziging, met Pardew aan het hoofd, en spelers uit zijn stal, is een ultieme poging om ADO te behoeden voor het horrorscenario: een degradatie uit de eredivisie. Het is een kwestie van kop of munt, wordt binnen de club al gezegd. Het horrorscenario gaat ADO, sinds 2008 onafgebroken op het hoogste niveau, járen terugwerpen. En dat is nog de meest positieve variant. Een degradatie kost zo’n 2,5 miljoen per jaar aan inkomsten. Het is maar de vraag of de Chinese eigenaar dan weer trek heeft om de gaten te dichten. Scepsis heerst er binnen ADO sowieso over de financiën. En over de manier hoe het geld de club vanuit China gaat bereiken. Dat is al vaker een probleem geweest.

Toch ziet Hamdi de enorme transitie van de afgelopen maanden niet als een risico. Hij heeft geen keuze, vindt hij. Daar boden de prestaties voor de winterstop simpelweg te weinig perspectief voor. Bovendien liggen Pardew, zijn assistent Powell en de zes nieuwe spelers Sam Stubbs, Jordan Spence, Laurens De Bock, Tudor Baluta, George Thomas en Mick van Buren allemaal slechts tot het einde van het seizoen vast. Als ADO alsnog degradeert, zijn zij weer weg. En dan heeft Hamdi Steijn weer achter de hand. Voor Martin Jol de droomkandidaat. Ingewijden zeggen immers dat Steijn in het nieuwe seizoen wel in zou willen stappen. Oók een degradatie hoeft dat niet per se te belemmeren.

Dat Hamdi boerenslim is, laat hij zien als hij Martin Jol aanstelt als technisch adviseur. Volgens critici is dat voor de bühne, om de achterban te kietelen met Haagse iconen. De aangetrokken spelers vol beperkingen, uit de stal van Pardew, kunnen onmogelijk door de ervaren Jol met gejuich zijn ontvangen. Dat Jol daarop geen enkele invloed had, staat dan ook buiten kijf. Maar Hamdi heeft Jol de opdracht gegeven zich bezig te houden met het ADO van 2020-2021. Pardew moet er de komende maanden voor zorgen dat het Haagse icoon straks spelersmateriaal mag adviseren aan een eredivisieclub. Als dat lukt, kan Hamdi op zoek naar een passend geschenk voor de Engelse trainer. Dat cadeau zal, net als de fles cava voor de journalisten, van een prominent, Chinese handtekening worden voorzien.
Vrijdag 31 januari 2020 om 11:42 uur Quote

Law

Madmax schreef:

Aub niet.
Meppelink is ook 1 van de mensen die hetzelfde als overige mensen doen. Onze jeugdopleiding moet geleid worden door het liefst mensen buiten de regio.

Moet veel beter en gestructureerd. Geen vriendjespolitiek geen theater klaar met dat geneuzel. Heb het met mijn eigen gezien en persoonlijk ervaren.

Glashard liegen en doen alsof. Oh iemands vader wil wat extra dingen doen of sponsoren. Zo zoontje staat in de basis terwijl er iemand beter was. Vriendjespolitiek. Er zijn genoeg jongens die der hard en ziel wilde geven voor de club en ook beter waren maar nooit verder kwamen. Echt heel erg zonde. Toevallig ben ik daar ook een van maar ken meer dan genoeg voorbeelden door de jaren heen.
Dinsdag 28 januari 2020 om 20:34 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Tante Wil, rh_vakm, Jurriën, HJ, Franky, FC Jeff en 94 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 12
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Vicente Besuijen

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Sparta Rotterdam
1-1
28 oktober 2020

Volgende wedstrijd

Logo PSV Logo ADO Den Haag
1 november 2020 om 16:45 uur
Philips Stadion, Eindhoven

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 6 - 15
2 Vitesse 6 - 15
3 PSV 6 - 13
4 Heerenveen 6 - 13
5 Feyenoord 6 - 12
6 FC Twente 6 - 11
7 FC Groningen 6 - 10
8 FC Utrecht 5 - 9
9 PEC Zwolle 6 - 6
10 AZ 5 - 5
11 Willem II 6 - 5
12 RKC Waalwijk 6 - 5
13 Heracles 6 - 5
14 VVV-Venlo 6 - 5
15 ADO Den Haag 6 - 4
16 FC Emmen 6 - 3
17 Sparta R'dam 6 - 3
18 Fortuna Sit. 6 - 2