Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

JB

lulijzer schreef:

Om inderdaad maar even helderheid te geven:

 

De officiële regelgeving luidt:

-Een speler bevindt zicht in buitenspelpositie indien hij dichter bij de doellijn van de tegenpartij is dan de bal en de voorlaatste tegenstander.

 

Maar let op:

-“Dichter bij de doellijn van de tegenpartij” betekent dat enig deel van hoofd, lichaam of voeten dichter bij de doellijn van de tegenpartij is dan zowel de bal als de voorlaatste tegenstander. De armen zijn hierbij niet inbegrepen.

 

Wanneer je in deze context spreekt van 'lichaam' (in combinatie met hoofd en voeten) valt niet anders te concluderen dat hier het synoniem voor 'romp' bedoeld wordt. (Anders worden hoofd en voeten overbodig extra vermeld)

 

Dit betekent dus dat men uit moet gaan van hoofd, romp of voeten en dus niet de knie.

In dit geval staan de spelers, zelfs op de foto, volledig op één lijn en is het doelpunt (in tegenstelling tot wat men bij eredivisielive zegt) dus, ook na het bekijken van de herhaling, onterecht afgekeurd.

 

Hiermee zeg ik niet dat we anders de wedstrijd gewonnen zouden hebben, maar het kan maar duidelijk zijn!

Los van de regels die je hier citeert, geeft de stelligheid waarmee Engjack van Gelder afgelopen zondag in Studio Voetbal zei dat er sprake was van een "absoluut zuiver doelpunt" wel aan dat er geen twijfel mogelijk is dat we hier genaaid zijn.

 

Overigens was Engjack net zo stellig dat Enoh rood had moeten krijgen voor zijn overtreding. Een overtreding die hij maakte na de afgekeurde goal van Milic en voor de gestolen 1-0.

Met andere woorden: na een half uur had het 0-1 moeten staan en hadden we met 11 tegen 10 Ajacieden moeten spelen.

En vanuit dat uitgangspunt had ik nog wel eens willen zien hoe de einduitslag dan geworden was.

 

Tenslotte, als Milic al buitenspel zou hebben gestaan, dan stonden Suarez en Rommedahl bij de 2-0 en de 3-0 zeker buitenspel.

0
Woensdag 30 september 2009 om 14:34 uur

<FCDH>

g schreef:

Daarom hou ik mijn hart vast voor Ranko. Die herstelt zonder operatie -dat kan een voordeel zijn, maar ook een behoorlijk risico...

 het is gewoon een zeer zware blessure er staat eigenlijk 12 maanden revalidatie voor maar in het voetbal willen ze nog wel is een risico nemen en dat is altijd risicovol

0
Dinsdag 29 september 2009 om 21:03 uur

<FCDH>

Midden-Oost schreef:

Gisteren wel leuk om te horen dat Haaglandia naar het profvoetbal wil. Ik ben toch reuze benieuwd naar die topklasse. Ook HBS en Tonegido kunnen dit jaar naar de Topklasse en wie weet in de toekomst Quick, HVV en VUC. Zal me vrouwtje blij van worden .....

ik ben ook benieuwd haaglandia wil via de topklasse het betaalde voetbal in en van wat ik begrepen heb gaat ook scheveningen mee doen aan de topklasse? dus straks hebben we derby,s?in het betaalde voetbal

0
Dinsdag 29 september 2009 om 14:42 uur

kojak1

Kees schreef:

Ja, sorry je hebt gelijk. Echter ben ik teleurgesteld dat we al drie van de vier thuiswedstrijden verloren hebben. Ook tegen Litech en Valencia thuis was het niks.

 

Maar ok, je hebt gelijk als alles weer terug is komt het weer goed.

 

Echter zou ik zo graag eens op de tribune in mijn schommelstoel, Davidoff in de linkerhand, Johnny Walker in de rechterhand, voeten op een hocker en een bak patat van Henk de patatbakker op mijn schoot willen zitten en eens ontspannen voetbal kijken.

 

Ps Alleen daarom mis ik de voorbereiding op het Lakwa-terrein al.

snap ik ook wel kees.maar wat is er nou aan om zo naar het voetbal te kijken als jij graag wil,is toch niet spannend.ik kijk trouwens niet naar het onderste gedeelte,ik kijk naar boven,uefa plaatsen.lekker naar djnepperdneprovice of zo.lekker 48uur in de bus en bier een kwartje.

0
Maandag 28 september 2009 om 21:14 uur

Kees

kojak1 schreef:

ik vind dat we met behoren hebben gespeeld hoor kees,niet zo negatief.en we hebben gisteren wel gescoord,alleen die belg moest zonodig vlaggen.na groningen twee weken er tussen is goed voor de geblesseerden en voor ons.de come back van ranco,knopper,ammi en pique komen steeds dichter bij en kum natuurlijk.heb gisteren bijna alles gezien,maar dan zijn wij de betere uit gevaren zone hoor,ik maak me niet ongerust.jammer dat ik niet kan zaterdag,maar heb iets belangrijks te vieren.haring en wittebrood.

Ja, sorry je hebt gelijk. Echter ben ik teleurgesteld dat we al drie van de vier thuiswedstrijden verloren hebben. Ook tegen Litech en Valencia thuis was het niks.

 

Maar ok, je hebt gelijk als alles weer terug is komt het weer goed.

 

Echter zou ik zo graag eens op de tribune in mijn schommelstoel, Davidoff in de linkerhand, Johnny Walker in de rechterhand, voeten op een hocker en een bak patat van Henk de patatbakker op mijn schoot willen zitten en eens ontspannen voetbal kijken.

 

Ps Alleen daarom mis ik de voorbereiding op het Lakwa-terrein al.

0
Maandag 28 september 2009 om 18:48 uur

Advertentie

Vakkie-G

friuli schreef:

ammi is er toch weken uit dus waarom zet je hem in de opstelling voor tegen groningen???

jij leest het voetbal nieuws dus niet ;)

Ammi hoopt groningen te halen

0
Maandag 28 september 2009 om 14:54 uur

super fc denhaag

Edwin schreef:

De uislag was al bekend in Zeist, die hebben ze vanteveoren aan de scheidrechter doorgegeven. Hij hoeft alleen te zorgen, dat het ook gebeurd.

ik vind die belgische scheidsrechters een schande voor ons nederlands voetbal. knvb maffia

0
Zondag 27 september 2009 om 22:41 uur

<FCDH>

BREDA - Feyenoord speelt de uitwedstrijd tegen NAC Breda zondagmiddag onder protest. De Rotterdamse clubleiding verklaart zich hiermee solidair met de eigen supporters.

De fans besloten na een kortstondig bezoek aan het Rat Verlegh Stadion per bus terug naar Rotterdam te reizen wegens het slechte zicht op het veld in het vernieuwde uitvak voor de supporters van de bezoekende club. Ook keerden bij Lage Vuursche veertien supportersbussen om, terug naar Rotterdam.


heel het voetbal gaat zo kapot zonder uitsupporters

0
Zondag 27 september 2009 om 15:07 uur

Robin Straub

marcellino schreef:

Het is toch wel grappig da wij Hese en lorenzo te licht vinden en nog niet goed genoeg voor de amateurs.

 

Maar dat ze wel geselecteerd zijn voor jong oranje.

Zien wij het dan verkeerd of hoe zit het.

 

Ze zijn allebij nog erg jong en komen er wel omaar op dit moment komen ze gewoon tekort.

Als atteveld geen alternatief heeft wordt het een moeilijke tijd.

de spelers van jong oranje zijn vaak spelers uit het tweede van een club. maar willen ze van hese en lorenzo opstellen.. dan ben ik benieuwd voor de toekomst van de backs en hoe het nederlands elftal eruit gaat zien over 10 jaar.. (lorenzo en van hese als backs?) ikzelf denk dat het niveau van het nederlands voetbal achteruit gaat. jammer genoeg...

0
Zaterdag 26 september 2009 om 09:53 uur

kojak1

Ooievaar schreef:

Nu niet lopen paniek zaaien om een volstrekt oninteressante bekernederlaag, hoe zuur het ook is voor diegenen die tóch de moeite hebben genomen om helemaal naar Venlo af te zakken. Met deze smalle selectie moet je niet ook een zwaar bekertoernooi erbij hebben. Levert alleen maar blessures op.

 

Prioriteit moet liggen op de competitie, zeker als je selectie zo smal is. Zondag de schade beperkt houden in alle opzichten, dus geen kaarten en blessures al heb je dat laatste niet in de hand. Al hoop ik op meer dan een kleine nederlaag uiteraard.

 

Volgende week zaterdag tegen Groningen moet het spulletje er weer staan.

 

Op naar de 34 punten dan zijn we veilig, meer verwachten is nu niet realistisch.

vind ik nou ook.heb gisteravond nog geen team gezien met inzet,half volle stadions,onnodige blessures overal.de prijzen die alleen voor beker voetbal moet betalen word je al niet vrolijk van.lekker zondag er fel tegenaan,hoop op een stuntje maar vorig jaar gingen we geloof ik ook met 6-0 de bietenbrug op,maar zijn er wel in gebleven.de weken er na zijn belangrijker,met winterstop boven de streep blijven en net als dit jaar hier en daar wat weg plukken.hadden we dit jaar ook niet verwacht dat derijck en buys bij ons zouden komen,dus wie weet.ik heb er vertrouwen in.en ook ik vind de competitie wel belangrijker dan dat dooie bekervoetbal.

0
Donderdag 24 september 2009 om 09:40 uur

Nu online

Law, rh_vakm, Franky, Vak_W, GroenGeelHart070, MikeDH, Erickvdl, Kees, PietF en 112 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Morgen om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24