Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

Haagse Sloopkogel

Uiteraard snap ik de woede van vooral Cambuur, maar ook van de Graafschap wel.
De kans dat zij zouden promoveren was enorm groot. Echter ben ik wel van mening dat wij als ADO, en in zekere zin ook RKC niks kunnen doen aan het besluit van de KNVB. Er was met nog 24 punten te behalen genoeg mogelijk geweest en zelfs Fortuna of PEC Zwolle hadden na 34 potjes op 17 en 18 kunnen staan. Ik ken toevallig een oud collega uit Leeuwarden en ze zijn ook niet boos op ons, maar op Zeist.
Enige wat het echt eerlijk zou maken, en buiten dat nog financieel voordeliger voor alle clubs, is een competitie van 20 clubs

Mocht je tot aan januari 2021 weinig tot geen wedstrijden met publiek hebben, dan kan je dan voor de winterstop wellicht al een wedstrijdje of 22 afwerken (met door de weeks erbij) en dan na de winterstop de laatste 16 potjes afwerken, hopelijk dan weer met publiek

Vraag alleen is, wat staat er in de brief aan ons als SCC die we een dezer dagen binnen gaan krijgen, want ik wil sowieso weer een SCC, ook als ik meerdere potjes moet missen vanwege dat verschrikkelijk overtrokken virus.
Vrijdag 1 mei 2020 om 13:26 uur Quote

BLEISWIJK-1

Op zeker dat Zwolle, Emmen, Sparta, Twente en Fortuna nu tegen gaan stemmen.

https://www.vi.nl/nieuws/eerste-divisie-staat-wel-open-voor-eredivisie-met-twintig-clubs
Donderdag 30 april 2020 om 21:45 uur Quote

Advertentie

Jos_Luguber

slash070 schreef:

Die Seumeren lokt onze huidige advocaat weg volgens zijn eigen gelal alsof hij gezopen had,, en nu weet Cambuur ook iemand te strikken met een ADO verleden, dalijk zijn we alsnog de sigaar. Ik vertrouw het nog steeds niet allemaal voor geen meter.
Komt wel goed. KNVB krijgt misschien wat tikken, maar ADO zal never nooit alsnog naar de KKD teruggezet worden. Vergeet niet dat dan RKC en de periodekampioenen plus Fortuna Sittard die net boven ons stond ook beginnen te mokken.

We are staying up!
Woensdag 29 april 2020 om 07:17 uur Quote

Bert

Kees schreef:


Hoe de KNVB zich een hoop ellende had kunnen besparen

De KNVB vormt opnieuw het mikpunt van hoongelach, woede en onrecht. Rechtszaken zijn aanstaande, terwijl een breed gedragen plan zes weken geleden al door elf clubs werd aangedragen. Maar dat werd direct terzijde geschoven.
Freek Jansen 27-04-20, 22:36 Laatste update: 22:38

Door Freek Jansen

Ook in de voorbije dagen hoorde je her en der het geluid klinken: waarom hebben de topclubs de KNVB niet geholpen? Juist in deze tijd had de dolende leiding van de voetbalbond toch een helpende hand kunnen gebruiken van de leden? Maar Ajax, PSV en Feyenoord zouden te veel met zichzelf bezig zijn. Een aantijging die met het oog op de huidige chaos logisch klinkt, maar toch niet op zijn plaats is.

Sterker nog: zes weken geleden werd er al hulp aangeboden. De topclubs voorzagen dat ‘scenario 3’ in het verschiet lag. Dat was het door de KNVB geschetste plan waarin de competitie niet kon worden uitgespeeld en er dus een goede oplossing moest komen, waarmee zowel sportief als financieel de clubs de helpende hand zou worden geboden.
Kraakheldere oplossing

Zo gaf onder meer Ajax weken terug al een kraakheldere oplossing. Degradatie van ADO en RKC was feitelijk nog niet het geval, maar tegelijk zag iedereen dat Cambuur en De Graafschap zouden promoveren. Met die gedachte in het achterhoofd kwamen ze in Amsterdam met een plan voor het nieuwe seizoen.

In dat plan zou de eredivisie volgend jaar niet uit 18 maar 20 clubs bestaan. In de Keuken Kampioen Divisie spelen normaal 20 elftallen, in de eredivisie 18 clubs. Ajax stelde voor dat voor één keer om te draaien. Waarbij de teams in de eerste divisie zouden worden gecompenseerd voor de vier duels die ze minder zouden spelen. Daartegenover stond dan wel het sportieve perspectief van een grotere kans op promotie. Met een versterkte degradatieregeling zou dan alles, als de coronacrisis voorbij is, na een seizoen weer normaal worden getrokken. Het noodplan zou de schade voor alle clubs beperken.

Het idee van Ajax kon op veel steun rekenen van andere clubs. Dit was dé oplossing en zelfs vanuit de Keuken Kampioen Divisie was er begrip. Terloops lanceerde Ajax ook nog een passende oplossing voor de bekerfinale. Die werd in het plan voorzien als seizoensopening, in plaats van de Johan Cruijff Schaal.
Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB.
Algemeen directeur Eric Gudde van de KNVB. © ANP
Eensgezindheid

Elf eredivisieclubs waren het direct volledig eens en schaarden zich achter het plan. Alleen FC Emmen, Heracles en FC Groningen hadden kanttekeningen, maar gaven aan zich bij het uiteindelijke plan neer te willen leggen. Vier clubs waren neutraal. In tijden waarin er veel verdeeldheid was, leek er eindelijk een vorm van eensgezindheid zichtbaar in het voetballandschap.

Totdat de KNVB op zijn strepen ging staan. Het plan kwam binnen in Zeist, maar de verantwoordelijke mensen gooiden het direct in de onderste lade. Volgens verschillende clubs zou directeur betaald voetbal Eric Gudde hebben geweigerd om überhaupt over het plan na te denken, terwijl ook Mattijs Manders als directeur van de Eredivisie CV niet daadkrachtig handelde. Opvallend: Mark Boele, directeur van de eerste divisie, bepaalde eigenhandig dat ‘zijn clubs’ met dit voorstel niet akkoord zouden gaan. Er is dan ook geen sprake van geweest dat het plan met meer doordeweekse duels grondig is getoetst bij de burgemeesters en lokale overheden.
Het KNVB-sportcentrum in Zeist.
Het KNVB-sportcentrum in Zeist. © BSR/SOCCRATES

De gevolgen zijn nu overal voelbaar. Bijna elke club heeft kritiek op de gang van zaken en het KNVB-besluit van vrijdag om onder meer de clubs niet te laten degraderen en promoveren, levert niet alleen bij de getroffen clubs een sterk gevoel van onrecht op.

De komende weken zullen de rechtszaken losbarsten, met alle bijbehorende ophef, waarbij de KNVB er ongeacht de juridische uitspraak als verliezer uit zal komen. Onder clubs leeft het sterke gevoel dat dit voorkomen had kunnen worden, als Gudde zes weken geleden naar het breed gedragen plan van de clubs had geluisterd. Als er in Zeist een team vol specialisten mee aan de slag was gegaan om dit tot in de details goed uit werken. En veel ingewijden beweren stellig dat de KNVB met het omarmen van dit plan zichzelf een hoop ellende had bespaard. De KNVB wil niet inhoudelijk reageren op het artikel. De voetbalbond houdt het bij de argumenten die het reeds heeft verkondigd waarom het tegen een competitie met 20 clubs is.
Woerts over aannames KNVB

Sportsmarketeer Chris Woerts was één van de eerste die het plan van 20 clubs opperde. Hij kreeg veel bijval en kreeg ook mee dat het plan niet serieus werd genomen door de KNVB. We vragen hem naar de aannames te kijken, die de KNVB afgelopen vrijdag in het document formuleerde over de optie om met 20 clubs te beginnen.

KNVB:
Bij een eredivisie bestaande uit 20 deelnemers staat vast dat een groter aantal wedstrijden midweeks zal moeten worden gespeeld. Het is zeer de vraag of de KNVB met het inplannen van deze extra speelronden zal kunnen voldoen aan de eisen die vanuit gemeenten en politie worden gesteld.

Woerts:
,,Volgens mij hebben ze in Spanje en Engeland ook 52 weken in een jaar. En daar kunnen ze het makkelijk inplannen, met ook nog eens extra Bekertoernooien en dubbele wedstrijden in die Bekertoernooien. Op voorhand met dit argument komen is een zwaktebod. Maak eerst een plan en leg het voor. En waar hebben we het over? Vier rondjes… Nog los van het gegeven dat voetbal zonder publiek nog wel even van toepassing zal zijn. Dat betekent ook geen uitsupporters, dus de hobbels met de gemeenten en politie zijn zo genomen.’’

KNVB:
Een eredivisie met 20 deelnemers betekent dat er geen winterstop kan plaatsvinden. Dit komt de noodzakelijke rust-werkbalans van spelers niet ten goede, te meer gelet op de internationale toernooien (EK en Copa America) die in 2021 zullen worden gespeeld.

Woerts:
,,Complete onzin. In Engeland spelen ze door met Kerst, maar hebben een paar weken later ook twee weken vakantie. Als je nu al weet dat je met 20 clubs start, kan je een prima schema maken, inclusief een rustperiode. Nog los van het gegeven dat je ook kan kijken naar de play-offs aan het einde van het seizoen, zoals die voor de nummers 5 tot en met 8, of met het Bekertoernooi, waar je clubs later kan laten instromen.’’

KNVB:
Een eredivisie bestaande uit 20 deelnemers zal nadelige consequenties hebben voor alle deelnemers in de eredivisie en (zelfs) voor de deelnemers in de eerste divisie. Elke eredivisieclub heeft waarschijnlijk hogere kosten door vier extra wedstrijden (huisvesting, catering, beveiliging, personele inzet, vervoer etc.).

Woerts:
,,Dit is direct al van tafel geveegd. Gewoon onzin. Spelen met 20 clubs maakt compenseren voor gemiste duels in dit seizoen ook mogelijk voor FOX, supporters, sponsors en business clubs. En de clubs uit de Eerste Divisie dienen voor gederfde inkomsten gecompenseerd de worden. Er komen dus ook inkomsten binnen en juist op dit vlak kan de KNVB de helpende hand bieden.’’
Met 20 clubs gaat hem niet worden omdat onmiddellijk Volendam en Nac in het geweer komen wat nog terecht is ook..

waarom Fortuna overal van vrijwaren stonden op een nacompetitie plek.

Van Hanegem ook met zijn kritieken op nu.nl. Weet je wat een schade was dat ze de wereldbeker in 1974 niet naar Nederland hebben gebracht. Laat die man zijn mond houden.
Maandag 27 april 2020 om 23:07 uur Quote

Law

Erik070 schreef:

Ik verleng ook gewoon mijn SCC en vraag niks terug.
Dit lijkt me niet meer dan normaal. Doe je dit niet dan help je je eigen club naar de klote.
Hiermee kunnen we de club als supporters steunen.
:flag:
Heb toevallig vernomen dat er een hele hoop supporters dus wel geld terug gevraagd heeft en zelfs parkeerkaart geld voor de thuiswedstrijd tegen Fortuna terug eisen.

Nogmaals niemand kan in andermans portemonnee kijken maar als je Financieel bij machte ben doe hetgeen wat juist is. Vraag geen geld terug en verleng of schaf een nieuw seizoenskaart aan.

Laten we nu eens echt zien dat wij achter de club staan. Den Haag till i die!!
Zondag 26 april 2020 om 14:02 uur Quote

rd..

Kijk. Het zou niet handig zijn als de Fortuna`s, VVV`s en Sparta`s van deze wereld voor degradatie stemmen. Covid is nog lang niet weg, en voor hetzelfde geld komen we volgend jaar weer in deze situatie.
Vrijdag 24 april 2020 om 12:03 uur Quote

R.E.

kipf schreef:

3 opties geeft de knjb de clubs
2 ervan degraderen we niet dus statistisch gezien 66%

Mijn gevoel zegt meer het jouwe
Ik ben bang dat het percentage veel lager ligt en dat is niet alleen omdat de KNVB een negatief advies geeft over het scenario met 20 ploegen. Met het oog op de ranglijst voor het verdelen van de televisiegelden profiteren (naast Cambuur en De Graafschap) de nu op die ranglijst onder ADO staande ploegen Twente, PEC, Willem II, VVV, Emmen en Fortuna direct van degradatie van ADO, omdat zij dan automatisch een plek stijgen en meer gaan verdienen. Bovendien zullen de twee ploegen boven ADO (Heerenveen en Heracles) blij zijn als ze hun directe concurrent verliezen. Het lijkt dus misschien democratisch en rechtvaardig om de clubs te laten beslissen, maar voor de clubs zijn juridische houdbaarheid en rechtvaardigheid ongetwijfeld minder belangrijk dan hun eigen financiële belang. Als het tot een rechtszaak komt, lijkt dit mij een zeer steekhoudend argument tegen deze gang van zaken.
Vrijdag 24 april 2020 om 11:37 uur Quote

JB

BLEISWIJK-1 schreef:

Iedereen denk het te weten. Maar volgens mij gaat morgen pas de beerput open. Hard tegen hard!

Het zal best zo zijn dat de KNVB dit wil. Maar als ze niet door het grootste gedeelte van de clubs gesteund worden. Dan wordt het toch erg lastig.

Tot een paar dagen geleden hoorde je niks van Volendam. Die gaan zich nu ook roeren. En nemen daarin NAC mogelijk ook mee. Bij een promotie van Cambuur en De Graafschap gaan zij ook aanspraak maken op z`n minst plek 16. Hoe wil de KNVB dit oplossen. Sowieso was Fortuna niet de zekere nummer 16. Dan moeten VVV en Zwolle ook meegenomen worden. Die clubs hebben er dan ook baat bij dat de competitie ongeldig wordt verklaard. Of dat we met twintig clubs gaan starten.

Morgen horen we het....
Volendam heeft wat dat betreft een hele sterke troef in handen met Keje Molenaar, die als advocaat al vaker de KNVB een draai om hun oren gegeven heeft.

En Keje Molenaar is heel duidelijk: de competitie moet nietig verklaard worden, dit is juridisch de enige objectief te onderbouwen optie.

Zo niet dan volgt er een hele stortvloed aan rechtszaken want elke andere optie is gebaseerd op een subjectieve beoordeling van de huidige stand van de ranglijsten van de eredivisie en de KKD.

In de KKD staan met nog 9 wedstrijden te gaan NAC, Volendam en Go Ahead op overbrugbare achterstanden op Cambuur en De Graafschap.
Theoretisch gezien zouden zelfs alle clubs t/m Den Bosch nog op de plaatsen 1 en 2 kunnen eindigen.

Bij niet nietig verklaren van de competitie gaan ADO en RKC of Cambuur en de Graafschap naar de rechtbank.
Maar ook minimaal NAC, Volendam en Go Ahead.

Als je de competitie niet nietig verklaard, kan je de periodetitels ook niet uitvegen, dus wordt ook Fortuna in de hele kwestie betrokken omdat NAC en Volendam dan ook langs die route rechten (menen te) hebben.

Zodra er uitspraken van rechters zijn volgen hoger beroepen.

En als die uitspraken voldoende handvatten bieden voor de juristen van AZ, Utrecht, Vitesse dan gaan ook die clubs in de rechtbank proberen plaatsing voor de EL of de groepsfase van de CL af te dwingen.
Waarna de juristen van Ajax en Willem II in het verweer komen om hun bevoordeelde status niet in het geding te laten komen.

Voordat al die rechtszaken afgehandeld zijn, hadden we waarschijnlijk 2 seizoenen normaal voetbal kunnen kijken.
Donderdag 23 april 2020 om 14:27 uur Quote

BLEISWIJK-1

wijstaanboven schreef:

17 en 18 vliegen eruit dat heeft Manders zojuist aan een kennis van mij bekend gemaakt. Intern dus al bekend bij ado. Juridische stappen zullen volgen. Uefa heeft als standpunt ingenomen dat bonden zelf mogen bepalen hoe het zit met degradatie. Een CAS zal daar ben ik bang in mee gaan. Het enige wat dan rest is een schadevergoeding eisen waarmee alle verliezen bij degradatie gedekt worden.
Iedereen denk het te weten. Maar volgens mij gaat morgen pas de beerput open. Hard tegen hard!

Het zal best zo zijn dat de KNVB dit wil. Maar als ze niet door het grootste gedeelte van de clubs gesteund worden. Dan wordt het toch erg lastig.

Tot een paar dagen geleden hoorde je niks van Volendam. Die gaan zich nu ook roeren. En nemen daarin NAC mogelijk ook mee. Bij een promotie van Cambuur en De Graafschap gaan zij ook aanspraak maken op z`n minst plek 16. Hoe wil de KNVB dit oplossen. Sowieso was Fortuna niet de zekere nummer 16. Dan moeten VVV en Zwolle ook meegenomen worden. Die clubs hebben er dan ook baat bij dat de competitie ongeldig wordt verklaard. Of dat we met twintig clubs gaan starten.

Morgen horen we het....
Donderdag 23 april 2020 om 13:36 uur Quote

ADODENHAAG

Haagse Sloopkogel schreef:

Goedemorgen shouters,

Goed van ADO om in de media een advocaat aan te kondigen die de belangen van onze club gaat verdedigen, hopelijk verdedigt hij beter dan onze achterhoede!

Mochten we nu onverhoopt toch naar de KKD gaan, wie staan er dan nog op het veld en wie hebben aflopende contracten?
Gaan we het redden met jongens als Sem Steijn, Boussakou, Muhringen, van Ewijk, Rieder, Polley, Schoonderwald enz enz
Waarom zouden wij het niet redden, en Fortuna, Pec, Twente, VVV, Emmen en Heerenveen wel?
Donderdag 23 april 2020 om 09:00 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Madmax, Haagse Beunhaas, SponsorWaarBlijfJe?, T3, rd.., Tante Wil, Franky, Ratje29, Vakc, JeffreyP, Voodoo070, barney0700, Erik070, Mr. Happy, LeoH, Jeffrey Van As, hetnestvandeooievaar, ton, B1905, haagse jr, Bolskie, Ooievaar, Lex5, kojak1, FFL en 47 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15