Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

grijze gek

Met de aanstelling van Mohammed Hamdi als algemeen directeur hoopte ADO Den Haag dat de rust zou terugkeren in de organisatie. Niets is minder waar. Grootaandeelhouder Hui Wang komt woensdag hoogstpersoonlijk naar Den Haag om orde op zaken te stellen.E
ind augustus ging de vlag uit in Den Haag. Met de aanstelling van Mohammed Hamdi als algemeen directeur zou het gedaan zijn met de directiesoap in de Residentie. Wekenlang had heel Nederland kunnen meegenieten van de weinig fraaie zoektocht naar de opvolger van Mattijs Manders.


In het kort: Manders vertrok naar de Eredivisie CV en dus moest ADO op zoek naar een nieuwe algemeen directeur. Voor ruim 23 duizend euro kwam headhunterskantoor De Vroedt & Thierry met elf kandidaten. Grootaandeelhouder Hui Wang had direct een sterke voorkeur voor Hamdi, terwijl rvc-voorzitter en oud-politicus Ad Melkert liever Joost de Wit of Henrik-Jan Rinner als directeur zag. Het zorgde voor ongekende spanningen op de werkvloer. Zo werden er belastende mails over Hamdi verspreid en werd informatie doelbewust naar behangkoning John van Zweden gelekt. Ook werden vertrouwelijke documenten en e-mails doorgespeeld naar de media. Uiteindelijk werd er gepolderd: Hamdi werd CEO en voormalig interim-directeur Rinner benoemd tot CFO. Door Frans van Steenis toe te voegen aan de rvc en Kees Jansma bestuursadviseur te maken, moest het bestuurlijk weer rustig worden bij ADO.


Integriteitsonderzoek


Maar niets blijkt minder waar. Twee maanden na de benoeming van Hamdi zijn de naweeën van de onnavolgbare sollicitatieprocedure nog altijd voelbaar. Zo is er de vraag wat er moet gebeuren met Melkert. Eerder schreef VI al over het bezoek van grootaandeelhouder Wang aan Ebben Partners, een kantoor gespecialiseerd in integriteits- en fraudezaken. Zij begonnen een integriteitsonderzoek naar de rol van Melkert. De PvdA’er zou doelbewust het sollicitatieproces hebben gefrustreerd. Hij zit echter nog altijd op zijn plek. Wang (foto onder), die doorgaans van een afstandje opereert, vliegt volgens ingewijden vwoensdag naar ons land.Belangrijkste reden voor zijn bezoek zou een gesprek met Melkert zijn, waarin die laatste wordt gevraagd af te treden. Hij kan de eer aan zichzelf houden en wordt waar nodig zelfs financieel gecompenseerd. Gaat hij niet akkoord met een vrijwillig vertrek, dan volgt er hoogstwaarschijnlijk een aandeelhoudersvergadering met een gedwongen afscheid als belangrijkste vergaderpunt.


Op kantoor in het Cars Jeans Stadion is de sfeer al niet veel beter. Hamdi liet bij zijn aanstelling weten niks te hebben gemerkt van een slangenkuil of kampenstrijd. Inmiddels moet hij wel beter weten. Zo weet op de werkvloer iedereen – inclusief de nieuwe algemeen directeur zelf – wie er ten tijde van de sollicitatieprocedure in het anti-Hamdi-kamp zaten. Ook is algemeen bekend wie er in het voortraject belastende mails over de huidige CEO naar Melkert stuurde én wie daartoe opdracht gaf. De strijdbijl blijkt nooit helemaal te zijn begraven.Belangrijkste reden voor het bezoek van Wang zou een gesprek met Melkert zijn, waarin die laatste wordt gevraagd af te treden


Er zijn nog altijd twee kampen, met daarbij de aantekening dat aardig wat sceptici zijn overgestapt naar kamp-Hamdi. In het kader van het clubbelang werken Hamdi en Rinner wel samen, maar van een eensgezinde directie is geen sprake. Diverse personeelsleden hebben zich al beklaagd over Rinner, die door meerdere personen als een stoorzender wordt neergezet. Zij voorspellen dat als er niet snel wat gebeurt, één van de twee op korte termijn alsnog het veld zal moeten ruimen. Dat zou, gezien de sollicitatieprocedure én de voorkeur van Wang, dan waarschijnlijk Rinner zijn.


Interne brandjes


Van nieuw te voeren beleid is door alle interne brandjes nog weinig gekomen. En dan werkt ook de Haagse politiek niet mee. In 2017 besloot de gemeente Den Haag het prioriteitsaandeel ADO van de hand te doen. Dit vanwege de verslechterde relatie tussen club en gemeente. Als het aan de nieuwe directie ligt, worden de verhoudingen weer hersteld en keert het gouden aandeel, dat nu is ondergebracht in Stichting Toekomst ADO, weer terug op het gemeentehuis.


Een groot voorvechter en aanspreekpunt voor ADO was lange tijd wethouder Richard de Mos. De fanatieke supporter wordt echter verdacht van corruptie en omkoping bij het verstrekken van vergunningen voor horecaondernemingen. Op verzoek van het college heeft hij evenals collega Rachid Guernaoui zijn taken neergelegd. De angst bestaat dat met nieuwe gezichten in het gemeentehuis, het lastiger wordt de verhoudingen weer goed te krijgen. En er liggen nogal wat hoofdpijndossiers die op korte termijn behandeld moeten worden. Naast het gouden aandeel is er verbod van Ajax-fans bij thuiswedstrijden én moet er in samenspraak met de gemeente, een geschikte trainingslocatie worden gevonden. ADO is voornemens om met ingang van volgend seizoen op natuurgras te gaan spelen. Dat proces dreigt nu vertraging op te lopen.


Zo wil het allesbehalve vlotten bij de huidige nummer zestien van de Eredivisie. En dan moeten de tegenvallende jaarcijfers nog worden gepresenteerd. Eerder werd nog in allerijl Wilfried Kanon verkocht aan Pyramids FC. Dat werd uitgelegd als een gebaar naar de verdediger, maar in de praktijk had ADO gewoon geld nodig. Wang en consorten zullen alsnog de knip moeten trekken om de tekorten te dekken, maar verwachten dan wel beterschap. Daarvoor lijken veranderingen in de organisatie noodzakelijk. Een mogelijk vertrek van Melkert zou een eerste signaal zijn.


Melkert, Hamdi en Rinner waren niet bereikbaar voor commentaar.
Dinsdag 15 oktober 2019 om 14:31 uur Quote

Advertentie

Ronaldo

Oude bekende is terugMohammed Hamdi de nieuwe directeur van ADO Den Haag

MOHAMMED HAMDI IS DE OPVOLGER VAN MATTIJS MANDERS. ARCHIEFFOTO

YORICK GROENEWEG

Mohammed Hamdi is de nieuwe directeur van ADO Den Haag. De 35-jarige Hagenaar is de opvolger van Mattijs Manders, die deze zomer naar de Eredivisie CV overstapte.

Mohammed Hamdi zal samen met Henrik-Jan Rinner de nieuwe directie van ADO Den Haag gaan vormen. Laatstgenoemde is nu nog ad-interim. Daarnaast krijgt Frans van Steenis een rol als lid van de raad van commissarissen. Sportjournalist Kees Jansma wordt bestuursadviseur.

,,Ik geloof in de potentie van ADO Den Haag. Ik zie de club als een slapende reus, waar ik graag met de rest van het team mijn schouders onder wil zetten", reageert Mohammed Hamdi, die al eerder bij ADO werkzaam was. Als accountmanager hield hij zich tot vijf jaar geleden al bezig met commerciële groei van de club.

De in Marokko geboren Hagenaar heeft zelf ook gevoetbald, al stopte hij op 21-jarige leeftijd nadat hij bij Lugdunum, UVS, FC Lisse, Tonegido en BMT (za) heeft gespeeld. Als trainer stond Hamdi voor de groep bij De Ster, terwijl hij bij onder andere DHC uit Delft hoofd jeugdopleiding was.

Loopbaan

Daarnaast werkte hij de laatste jaren aan een loopbaan naast het veld, maar wél in het voetbal. Bij ADO, maar Hamdi was in de branche ook directeur bij bedrijven als Lagardère Sports & Media en Director Infront Sports & Media. Meest in het oog springt zijn rol als eindverantwoordelijke van de commerciële- en marketingafdeling van Al-Jazira, net als Manchester City een club van sjeik Mansour uit Abu Dhabi.

In een eerder interview met deze krant zei Hamdi over die functie: ,,Ik regel hier alles, behalve het voetbal." Hamdi studeerde daar ook voor. Zo volgde hij bij de KNVB de opleiding management betaald voetbal en volgde hij daar later de bachelor Sports Business Management aan toe.

Inmiddels is Hamdi na zijn verblijf in de Verenigde Arabische Emiraten terug in Den Haag. Daar kwam hij in zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging uit bij de vacature die Manders deze zomer bij ADO achterliet. Hamdi maakte zijn interesse voor de functie kenbaar bij het De Vroedt & Thierry, een gerenommeerd bureau dat in opdracht van ADO op zoek ging naar de geschikte leidinggevende.

Hamdi voerde in de afgelopen weken verschillende gesprekken met vertegenwoordigers van het bureau. De uitkomsten daarvan werden besproken met de aandeelhouders en raad van commissarissen van ADO. Daar was ook een delegatie uit China bij. Voor De Vroedt & Thierry was Hamdi al snel de topkandidaat. Nu de aandeelhouders en de rvc die aanbeveling ook hebben overgenomen, kan hij aan de slag.

Hoewel Manders bij zijn vertrek vertelde nog steeds niet te weten wat de Chinese grootaandeelhouder United Vansen precies met de club wil, is al langer duidelijk dat er jaarlijks miljoenentekorten bij ADO moeten worden weggewerkt. Voor Hamdi zal dit direct één van de grootste uitdagingen in Den Haag zijn, omdat de club technisch failliet is.
Woensdag 21 augustus 2019 om 08:03 uur Quote

Ronaldo

Van de clubsite

20 augustus 2019

NIEUWE DIRECTIE GEVORMD OP ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS

Dinsdag heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van ADO Den Haag NV besloten de Directie te benoemen die in de komende tijd de club zal leiden in aansluiting op wat in de afgelopen tijd al is bereikt en naar het realiseren van hogere ambities voor de toekomst.

De Directie zal bestaan uit:
• Mohammed Hamdi als statutair directeur en CEO;
• Henrik-Jan Rinner als statutair directeur en CFO;
• Frans van Steenis als (aanstaand) nieuw te benoemen lid van de Raad van Commissarissen, in de rol van gedelegeerd commissaris binnen het Directieteam;
• Kees Jansma, gevraagd om toe te treden als bestuursadviseur.

Samen met Manager Voetbalzaken Jeffrey van As vertegenwoordigen zij een goede mix van talent en ervaring met een breed commercieel en zakelijk netwerk en kennis van de sportwereld. Alles wat ADO Den Haag voor de toekomst nodig heeft.

Naar verwachting zal Mohammed Hamdi binnenkort kunnen aantreden. Tot die tijd is Henrik-Jan Rinner CEO ad interim. Frans van Steenis en Kees Jansma zijn gevraagd op parttime basis de Directie te versterken op basis van nog nader te maken afspraken.

In aanvulling volgt hieronder een bericht van onze meerderheidsaandeelhouder UVS in het Engels

This Tuesday, August 20th, on the proposal of the majority shareholder United Vansen the ADO Den Haag NV General Meeting has appointed Mr. Mohammed Hamdi to become the successor of Mattijs Manders as CEO of ADO Den Haag.

Mohammed Hamdi has a history of working at ADO Den Haag some five years ago. Since then he acquired relevant experience, working for sports marketing company Lagardère Sports where he was not only responsible for UEFA EURO 2016 project, but also had a commercial and marketing responsibility for the growth of the commercial portfolio of some Dutch football clubs. After this he became associate director at Infront Sports & Media (at that time taken over by the Chinese Wanda Group). Recently he worked in the United Arab Emirates for the football club of H.H. Sheikh Mansour, also owner of City Football Group. At Al-Jazira SCC, Mohammed Hamdi was responsible for marketing communication, budget and policy plans, strategic plans and partnerships.

Mr. Hamdi will be joined in the Management Board by statutory director and CFO Henrik-Jan Rinner as well as Mr. Frans van Steenis and Mr. Kees Jansma, both of whom have been asked to contribute with their experience and networks in the worlds of commerce and sports on a part-time basis, and can offer advice and assistance in these fields. Both have expressed readiness to join on the basis of arrangements to be agreed in due course.

ADO Den Haag’s shareholders want to thank Henrik-Jan Rinner, who took care of ADO Den Haag as interim-CEO since the departure of Mr. Manders, and will continue to be statutory director and CFO.

The shareholders of ADO Den Haag trust and expect that everybody in our beautiful club will help and support the new Management Board in their activities.

At this moment, we definitely should focus on creating a supportive environment that allows the players of ADO Den Haag to perform their best on the pitch. And we believe this will be achieved if all people who love ADO Den Haag can be united as one.
Woensdag 21 augustus 2019 om 00:06 uur Quote

rooney

Bolskie schreef:

Er word steeds gezegd over zijn CV maar er is niemand die ook beweerd dat dat ook is gebeurd toch? Alleen vanuit kamp “Rinner” die heeft geprobeerd Hamdi in een zwartdaglicht te zetten toch of heb ik dat verkeerd?
Alleen al het feit dat Rinner wordt aangesteld als ad-interim van Manders en vervolgens tijdens de drukste periode van het jaar (transferperiode) met vakantie is waardoor er geen mandaat (als dat waar is) is, blijkt al dat het een puinzooi is.
Woensdag 14 augustus 2019 om 09:10 uur Quote

pajam

Zwartmakerij, belastende e-mails, een lekkende behangkoning én een integriteitsonderzoek naar de eigen raad van commissarissen. Een zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur mondde in Den Haag uit in een ware kampenstrijd. Begin volgende week moet er duidelijkheid komen, al zijn alle betrokkenen het over één ding eens. ‘Deze club is ziek, doodziek.’

Hamad Bin Suhaim Al Thani pakt zijn smartphone en typt de naam Ad Melkert in. De zoekmachine geeft duizenden hits. PvdA, Kamerlid, minister, fractievoorzitter, de Verenigde Naties. Dat kan niet kloppen. De sjeik en tevens voorzitter van Qatar SC heeft zijn mensen de opdracht gegeven te onderhandelen met het Nederlandse ADO Den Haag over Abdenasser El Khayati. Volgens het scoutingsrapport een creatieve middenvelder, zeker goed voor tien tot vijftien doelpunten. De Rotterdammer heeft een doorlopend contract en dus moet er onderhandeld worden. Gek genoeg blijkt een van de mensen aan de andere kant van de tafel een politicus. Zaakwaarnemer Majid Ashria is ook al doorverwezen naar de voormalig minister van Sociale Zaken.

Noem het gerust exemplarisch voor de huidige bestuurlijke situatie bij ADO Den Haag, afgelopen week. Er is al enige tijd sprake van een machtsvacuüm en nu de Eredivisie weer is gestart, lijdt ook de voetbaltak eronder. De beste speler van het afgelopen seizoen voetbalt niet. Ondanks een doorlopend contract is El Khayati al drie weken niet meer op de club geweest. Trainer Fons Groenendijk is zijn smaakmaker kwijt, heeft geen geschikte vervanger gekregen én voelt de onrust binnen de club toenemen. Ploeggenoten willen duidelijkheid en verbazen zich over het feit dat je bij ADO schijnbaar een transfer kunt forceren. Dat schept een precedent. Iedereen is boos, teleurgesteld en klaar met de gang van zaken. Toch is er niemand die doorpakt. Want ja, wie is de baas?

Iedereen is boos, teleurgesteld en klaar met de gang van zaken. Toch is er niemand die doorpakt. Want ja, wie is de baas?

Niet Mattijs Manders. De algemeen directeur verruilde anderhalve maand eerder ADO voor de Eredivisie CV. De club ging op zoek naar een vervanger en in de tussentijd zou financieel directeur Henrik-Jan Rinner op interim-basis de honneurs waarnemen. Alleen besloot hij – terwijl de club in brand staat – eind juli op vakantie te gaan. Technisch manager Jeffrey van As is niet tekenbevoegd en verwijst het management van El Khayati door naar Melkert, de voormalig politicus die uit hoofde van zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen, de directie zou moeten controleren. Volgt u het nog?

En om het vervolgens helemaal ingewikkeld te maken: in de mailbox van VI plofte afgelopen week een document waaruit blijkt dat de Chinese eigenaar Hui Wang een forensisch kantoor in de hand heeft genomen om een integriteitsonderzoek naar Melkert uit te laten voeren. Chaos in Den Haag, of zoals diverse betrokken deze week aan VI laten weten: ‘Deze club is ziek, doodziek.’

Abdenasser El Khayati wordt gek van de situatie bij ADO Den Haag.
Abdenasser El Khayati wordt gek van de situatie bij ADO Den Haag.

DE ELF KANDIDATEN
De vertrouwelijke lijst met namen die headhunterskantoor De Vroedt & Thierry heeft aangedragen voor de functie van algemeen directeur van ADO Den Haag:
Kandidaat Huidige functie Huidige werkgever
(1) Joost de Wit Voormalig CEO Vitesse
(2) Marianne van Leeuwen Voorzitter rvc Van Egmond Groep
(3) Hennie Müller CCO Koninklijke Mosa BV
(4) Frans van Steenis CEO Nederlandse Staatsloterij
(5) Olivier Smit CCO Vitesse
(6) Peter Rovers Voormalig commercieel directeur PSV
(7) Berry van Gool Voormalig CEO Willem II
(8) Mohammed Hamdi Directeur (C-level) Al Jazira
(9) Steven Flipse Founder/Investor/Advisor Voormalig COO Sanoma
(10) Rolf Franke Gridowner Consumer Credits ABN AMRO Bank
(11) Henrik-Jan Rinner CFO/algemeen directeur ad interim ADO Den Haag
DE WIT
Om bovenstaande te kunnen begrijpen, moeten we terug naar het moment dat Manders zijn vertrek wereldkundig maakte. Het is doorgaans niet prettig wanneer een algemeen directeur vertrekt, maar grootaandeelhouder United Vansen (UVS) zag kansen. Het zit zo: de Chinezen zitten al sinds 2014 in de club en hebben volgens eigen berekeningen al meer dan twintig miljoen euro uitgegeven. Erg veel invloed op het te voeren beleid hebben ze naar hun smaak niet. Vooral onder Manders, die Wang in het verleden nog voor de rechter daagde, voelden de Chinezen zich bovenal een geldautomaat. Voormalig politicus Melkert probeert alles te masseren, maar voor Wang en co is dat onvoldoende. Een nieuwe directeur zou niet alleen ADO verder kunnen helpen, het zou ook de lijntjes richting Peking korter kunnen maken.

Op aandringen van de rvc werd er een headhunterskantoor aangesteld. In eerste instantie leek Jan Rapmund van Executive Network de klus te krijgen, maar uiteindelijk werd De Vroedt & Thierry naar voren geschoven. De Chinezen hielden een samenwerking met Rapmund tegen, aangezien deze Manders bij de Eredivisie CV had aangedragen. De Vroedt & Thierry is een van de duurste kantoren van Nederland, met veel klandizie op de Zuidas. De club die al jaren rode cijfers schrijft, tikt ruim 23 duizend euro af voor een vertrouwelijke lijst met elf namen (zie kader). Van voormalig Willem II-directeur Berry van Gool tot Henrik-Jan Rinner, de voormalig CEO van Holiday on Ice en de huidige interim-directeur.

Melkert, die het proces in goede banen moet leiden, is volgens insiders gecharmeerd van Joost de Wit, die bovenaan het lijstje prijkt. De Gelderlander bekleedde zes jaar lang eenzelfde functie bij Vitesse, maar stapte in februari van dit jaar plotseling op. Niet zozeer diens nominatie als wel de door De Vroedt & Thierry aangeleverde motivatie doet de wenkbrauwen fronsen. De Wit blijkt de ideale kandidaat. Een aardige, gekwalificeerde en ervaren man, lezen we. ‘Brings stability, better coverage and relationships with the media and improvement of the overall results.’ Geen slechte referentie voor iemand die in het verleden hoofdredacties bezocht met de vraag lastige journalisten te vervangen.

De Wit blijkt ook dé man als het gaat om een beter huishoudboekje. ‘Financial improvement: 22 mio debt when he joined Vitesse and a positive result of 9 mio when he left.’ Het zal de Chinezen vast als muziek in de oren klinken, maar het klopt feitelijk niet. De Arnhemmers hebben in de periode-De Wit geen enkele keer een positief bedrijfsresultaat geboekt. Alleen in het seizoen 2017/18, toen de club Europees voetbal speelde én meerdere spelers werden verkocht, eindigde de club negen miljoen in de plus. Zonder transfers had Vitesse dat jaar een negatief bedrijfsresultaat van 6,5 miljoen euro. In de overige jaren werkte de club met een tekort van veertien tot zestien miljoen euro. Telkens moest de Russische creditcard worden getrokken om gaten te dichten. Bekijken we het resultaat na transfers, dan leed De Wit in vijf jaar tijd 29,7 miljoen euro verlies. Een cijfer dat hoogstwaarschijnlijk nog hoger ligt als ook diens laatste seizoen wordt meegerekend. De financial improvement waar De Vroedt & Thierry over reppen, klopt dus niet.

Ook de Chinezen hadden hun twijfels bij De Wit en deden navraag in hun Nederlandse netwerk. Op 26 juni werden vier kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met Hui Wang, diens zoon Terry én de oud-minister. Niet De Wit, maar de 35-jarige Mohammed Hamdi kwam als beste uit de bus. Een rising star die in het verleden al op de commerciële afdeling van ADO werkte. Namens Lagardère Sports was hij de doorgeschoven man om het EK 2016 in Nederland aan te sturen en hielp hij naast Roda JC ook FC Utrecht en NEC met het ontplooien van commerciële activiteiten. Vorig seizoen was hij directeur van de afdeling commercie en marketing van Al Jazira uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hamdi past in het profiel van de eigenaar: hij is jong, ambitieus, woont in Leidschendam én heeft een (internationaal) netwerk. Met Hamdi kan, zo is gedachte, eindelijk geld worden verdiend.

Wang is zeker van zijn zaak, maar stuit op weerstand vanuit de rvc. Hamdi zou niet de juiste man zijn, te onervaren, geen verbinder. De exacte reden kennen we tot op de dag van vandaag niet: niemand wenst on the record te reageren. Het enige wat wel direct duidelijk wordt, is dat de grootaandeelhouder wordt aangeraden verder te kijken.

Mohammed Hamdi is de beoogd nieuwe algemeen directeur bij ADO.
Mohammed Hamdi is de beoogd nieuwe algemeen directeur bij ADO.
VAN ZWEDEN
ADO is verdeeld. Het is overigens een door UVS zelf gecreëerde situatie. Als grootaandeelhouder had het de aanstelling als een hamerstuk af kunnen doen. Zo ging het in het verleden ook. Nu zoekt het opzichtig naar draagvlak binnen de organisatie. Maar waarom? Wang zelf krijgen we niet te spreken, maar diens vertrouwelingen vertellen dat de Chinezen met alle macht willen voorkomen de aandelen opnieuw kwijt te raken. Eerder stond ADO twee jaar lang onder toezicht van de Ondernemerskamer en dat heeft er bij Wang aardig ingehakt. Ben Knüppe en Job van der Have, die destijds het bewind voerden, maken nu deel uit van de Stichting Toekomst ADO, die het prioriteitsaandeel bezit.

Er moet een oplossing komen. Er wordt druk vergaderd en gemaild, al zijn de Chinezen zeker van hun zaak. Op 10 juli wordt er zelfs een Engels conceptpersbericht opgesteld met de kop: Mohammed Hamdi new CEO ADO Den Haag. In acht alinea’s wordt de keuze voor Hamdi verklaard. Het eindigt hoopvol. ‘UVS is looking forward to the 2019-2020 season. We are convinced that our coach, Fons Groenendijk and his players, will do everything possible to present the thousands of ADO-fans in Holland and China with entertaining games and beautiful goals.’ De doelpunten blijven voorlopig uit, net als deze persverklaring. Het anti-Hamdi-kamp gaat ervoor liggen.

Diens kandidatuur ligt overigens wel op straat. Voetbal International maakt melding van de Haagse topkandidaat én John van Zweden blijkt ook op de hoogte. De Haagse behangkoning die landelijke bekendheid verwierf door zijn rol bij Swansea City, gooit het nieuws 9 juli op Twitter: ‘Welkom thuis in je nieuwe functie als algemeen directeur/CEO bij ADO Den Haag, Mo Hamdi. Jongen van de club. Met open armen ontvangen we je. Complimenten aan United Vansen en de RVC met deze fantastische keuze! Super voor onze club. The only way is up!!!’

Gezien de teneur van het bericht zou je denken dat iemand uit het Hamdi-kamp heeft gelekt. Integendeel, zo beweert de behangkoning. Wat is het geval? Van Zweden is niet altijd even positief over allochtone Nederlanders. Dus het bericht over een Nederlands-Marokkaanse directeur zou weleens verkeerd kunnen vallen. Er zou doelbewust zijn gelekt in de hoop dat Van Zweden Hamdi een veeg uit de pan geeft. Echter weet het lek van ADO niet dat Van Zweden en Hamdi elkaar jaren eerder hebben ontmoet. De behangkoning zegt geen enkele reden te hebben een duur headhunterskantoor tegen te spreken. Het plannetje mislukt. Van Zweden, die de anonieme tipgever vooralsnog beschermt, gebruikt vanaf dat moment Twitter om Melkert aan te vallen. ‘Ze dachten zeker dat ik automatisch iets tegen alle buitenlanders heb’, laat Van Zweden aan zijn directe omgeving weten. ‘Nou, echt niet. Een van mijn beste kameraden van de laatste dertig jaar is een Turk.’

Met de steun van de Haagse behangkoning kan niemand meer om Hamdi heen. Of toch wel? Op 12 juli volgt een geregisseerd interview op de ADO-website met Rinner. Hij krijgt de ruimte om zichzelf te profileren als clubman. Bij de negende vraag gaat het over de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur. ‘De procedure is gaande, maar nog niet afgerond’, vertelt hij. ‘Helaas is er desondanks een naam gelekt: die van Mohammed Hamdi. Ik heb van de grootaandeelhouder de bevestiging gekregen dat hij een van de kandidaten is, maar zoals rvc-voorzitter Ad Melkert al liet weten: de verschenen publicaties zijn voorbarig.’ Dat is gek: twee dagen eerder is er al een persbericht opgesteld. Rinner weet van de hoed en de rand, maar verschuilt zich achter Melkert.

Ook op het veld loopt het nog niet bij het ADO van Tom Beugelsdijk dat met 3-1 verliest bij het PSV van Hirving Lozano.
Ook op het veld loopt het nog niet bij het ADO van Tom Beugelsdijk dat met 3-1 verliest bij het PSV van Hirving Lozano.
CRIMINAL
Het open Haags kampioenschap moddergooien is definitief begonnen. Na intensieve interviews, gesprekken en telefoontjes met oude bekenden, komt er een nieuwe optie op tafel: Hamdi krijgt een businesscoach naast zich. Een ervaren man, iemand met verstand van financiën misschien? Rinner, die ook op de longlist van De Vroedt & Thierry stond maar niet werd uitgenodigd voor een gesprek, wordt strategisch naar voren geschoven. Het verklaart het mierzoete interview van een paar dagen eerder.

Ook dit proefballonnetje blijkt geen hamerstuk. In een mail van Melkert aan de aandeelhouders proeven we een zekere irritatie. ‘Op onze vergaderingen op 19 en 22 juli hebben we serieuze pogingen ondernomen om consensus te bereiken. Als Mo Hamdi het compromisvoorstel van de General Meeting op maandagavond had geaccepteerd, dan hadden we een besluit kunnen nemen en dit kunnen communiceren.’ Het nieuwe voorstel is dat Rinner CEO wordt en Hamdi statutair directeur. In de rest van de mail maakt Melkert duidelijk dat Hamdi dwarsligt. Een belangrijk discussiepunt is wie er in de toekomst de beslissingen mag nemen.

Hamdi stond niet onwelwillend tegenover een businesscoach, maar had twijfels bij de rol van Rinner. Er gebeurden de laatste weken vreemde dingen. Zo was er een Twitteraccount onder de naam Sjakie van de Hoek, die belastende informatie over hem lekte. Zo zou Hamdi vrij recent zijn cv hebben aangepast. Dit zou echter om niet meer dan een formulering gaan.

Het nieuwe voorstel is dat Rinner CEO wordt en Hamdi statutair directeur. In de rest van de mail maakt Melkert duidelijk dat Hamdi dwarsligt

Het was gespreksonderwerp nummer één onder fans én journalisten. Ook toen ADO op 18 juli oefende tegen het Al Wahda van Maurice Steijn. In mailverkeer tussen Rinner en Hamdi lezen we dat de Haagse woordvoerder die dag journalisten gevraagd zou hebben negatieve dingen te schrijven over de beoogd directeur. ‘This is criminal and against the law as you know’, schrijft Hamdi. Hij verbaast zich in het stuk over het feit dat Rinner het personeelslid geen sanctie heeft opgelegd. De persvoorlichter laat aan VI weten dat hij enkel zijn verbazing heeft uitgesproken over de relatieve mediastilte in Den Haag. Volgens aanwezige journalisten is er wel degelijk gevraagd eens goed naar het cv van Hamdi te kijken.

Terwijl de mensen op kantoor elkaar grappend Sjakie noemden, kreeg Hamdi een tip. Rinner zou in zijn verleden zijn gedoken. De interim-directeur zou een oud-collega hebben gebeld om informatie in te winnen en daarbij de indruk hebben gewekt samen met De Vroedt & Thierry het sollicitatieproces te leiden. Iets wat Rinner overigens ontkende. In de tussentijd ontving Melkert enkele mailtjes van personeelsleden die een terugkeer van Hamdi niet zien zitten. De vraag is echter: is hier opdracht voor gegeven óf gebeurde dit op eigen initiatief?

Hamdi boos, de Chinezen boos én de rvc boos. Want inmiddels ligt ook het salaris van Melkert, die bij een deel van de ADO-aanhang toch al niet populair is, op straat. Er wordt gesuggereerd dat de commissaris voor zijn werk, een functie die bij het merendeel van de Eredivisie-clubs onbezoldigd is, ruim dertigduizend euro per jaar opstrijkt. Ons wordt zelfs verteld dat Melkert sinds zijn aanstelling meer dan tachtigduizend euro zou hebben ontvangen. Niet bepaald een melkertbaan dus.

MELKERT
Hamdi is niet de enige met twijfels over de rol van Melkert. Op 22 juli schoven vader en zoon Wang aan bij EBBEN Partners, een kantoor gespecialiseerd in integriteits- en fraudezaken. Voor driehonderd euro per uur, de eerste aanbetaling van vijftienduizend euro moest drie dagen later worden voldaan, dook het kantoor in de zoektocht naar een nieuwe CEO. In het vertrouwelijke stuk lezen we: ‘In this process UVS so far cannot fully exercise its rights to appoint the CEO, due to actions taken by the Supervisory Board of ADO. You have started an investigation and asked EBBEN to assist you.’ Het lijkt een motie van wantrouwen aan de complete rvc, maar de brief is gericht aan Felix Wu, zelf commissaris én aanwezig bij deze meeting. Het integriteitsonderzoek richt zich voornamelijk op de rol van Melkert. Als de eerste aanbetaling eenmaal op de rekening van Ebben staat, zal het kantoor het recruitmentproces analyseren en toetsen of de rvc de rechten van UVS wel heeft gerespecteerd. Alle voorhanden zijnde documenten zullen uitvoerig worden bekeken en er zullen interviews worden afgenomen. Geen half werk dus.

Op 20 augustus staat de volgende aandeelhoudersvergadering gepland. Belangrijkste agendapunt is de aanstelling van een nieuwe algemeen directeur. In de mail van Melkert richting de aandeelhouders, eind juli, laat de oud-politicus weten dat er die dag over een voorstel gesproken wordt waarbij Rinner CEO wordt en Hamdi statutair directeur. Die situatie lijkt inmiddels achterhaald. Na al het moddergooien, het integriteitsonderzoek en een explosief artikel in NRC vorige week, willen de Chinezen alsnog Hamdi aanstellen als opvolger van Manders.

ADO-eigenaar Hui Wang heeft een forensisch kantoor in de hand genomen om een integriteitsonderzoek naar rvc-lid Ad Melkert uit te laten voeren. Rechts voormalig algemeen directeur Mattijs Manders.
ADO-eigenaar Hui Wang heeft een forensisch kantoor in de hand genomen om een integriteitsonderzoek naar rvc-lid Ad Melkert uit te laten voeren. Rechts voormalig algemeen directeur Mattijs Manders.
De beoogd directeur, die van diverse personen in de voetballerij het advies heeft gekregen niet in het wespennest te stappen, heeft echter alternatieven. Mauricio Garcia de la Vega, grootaandeelhouder van Roda JC, wil hem naar Kerkrade halen. De Chinezen willen hem koppelen aan Frans van Steenis, de man van de Staatsloterij die ook op de lijst van De Vroedt & Thierry stond. Een businesscoach dus. Deze week moeten de twee nog met elkaar in gesprek gaan.

Maar wat te doen met Rinner en Melkert? Laatstgenoemde zou er volgens ingewijden alles aan doen om de bevoegdheden van de nieuwe algemeen directeur verder in te perken. Van wederzijds vertrouwen is al lang geen sprake meer. Hamdi blijft de belangrijkste kandidaat, maar verlangt harde toezeggingen van de Chinezen. Intussen probeert een andere stroming nu Van Steenis naar voren te schuiven als algemeen directeur. Het belooft een gezellige aandeelhoudersvergadering te worden.

Haast is geboden. Een maand nadat er een conceptpersbericht werd getikt, heeft ADO nog altijd geen algemeen directeur. Het eerste elftal is al twee wedstrijden onderweg en staat troosteloos onderaan met nul punten. Zonder smaakmaker El Khayati, die inmiddels zijn transfer naar Qatar SC heeft gekregen nadat hij de club had aangeboden een deel van de transfersom op te hoesten, heeft ADO een modaal elftal dat met een beetje tegenwind zomaar in de gevarenzone terecht kan komen. Versterkingen zijn gewenst en snel. Zowel op het veld als in de bestuurskamer.

VI sprak voor dit verhaal met diverse personen binnen én buiten de club. Naast Joost de Wit en Mohammed Hamdi wilden ook Henrik-Jan Rinner én Ad Melkert niet officieel reageren. De woordvoerder van ADO vat het als volgt samen: ‘Beide heren hebben aangegeven gedurende de periode de pers niet te woord te willen staan. Dit om de procedure, die achter de schermen dient te worden voltooid, niet te verstoren.’
Dinsdag 13 augustus 2019 om 16:35 uur Quote

Ronaldo

BLEISWIJK-1 schreef:

Leuk....en iedereen is toe aan wat nieuws!

V. Kleef is overigens V. Kins in de pikorde voorbij. Bedacht ik me net.. Die gaat het niet meer redden.
Woensdag weer een verhaal in de VI. Hamdi nog steeds voornaamste kandidaat :loco: . Ad Melkert doet de onderhandelingen inzake El K., van As onbevoegd en de interim-directeur is nog steeds op vakantie. Zucht..
Maandag 12 augustus 2019 om 16:26 uur Quote

Bolskie

rijswijk hoekpolder schreef:

Hé maar die Meijers staat echt soms eigenaardig te verdedigen wat een ruimte geeft hij die gasten
Zo verdedigd die al jaren zo compenseert hij zijn sloomheid die jongen had 2 jaar geleden al vervangen moeten worden. Zwinkels valt ook weer door de mand maar goed die mag fout na fout maken allemaal geen punt hier die komt niet uit Amsterdam. Verder zag je dit mijlen ver van te voren aankomen, je wist waar de zwakke plekken zitten. Intern zullen ze dat ook wel weten maar goed zonder een euro te hebben en een interim die even op vakantie gaat in de belangrijkste periode dan weet je t wel. En dan nog mensen hier roepen dat rinner even ad moet worden
Zondag 4 augustus 2019 om 18:48 uur Quote

Bolskie

Tikki Takka schreef:

Het zou wel raar zijn dat als je als selectiecommissie de keuze hebt uit 11 kandidaten ,waarvan sommigen met relevante ervaring , de keuze zou vallen op iemand die (nog) niet geschikt is (vindt Hamdi blijkbaar zelf ook, anders zou hij niet met Jansma op de proppen komen). Is totaal niet te vergelijken met situatie van Sar bij Ajax. Die werd intern een paar jaar opgeleid door de in het bedrijfsleven gepokt en gemazelde Kinsbergen, waarna Sar het stokje overnam.Dat UVS de voorkeur heeft voor Hamdi omdat ze hem zien als een prima uitvoerder van hun plannen, dat snap ik best, maar op grond waarvan zijn vele shouters hier enthousiast over de Hamdi/Jansma variant? Opportunisme van de bovenste plank. ADO-fan Jansma is een journalist met veel ervaring in de TV-wereld (en niet bij een BVO), maar dat had Feyenoord-fan Jan de Jong ook toen hij als Directeur NOS naar een AD-functie bij Feyenoord vertrok en we weten hoe dat afgelopen is.
Hij heeft wel ervaring als interim en jan de jong is zelf weg gegaan. Maar vind jij het niet raar dat als er 11 kandidaten zijn hun zelf een headhunters bedrijf inschakelen en dat de rvc zelf rinner naar voren willen schuiven? Terwijl die helemaal niet op de lijst staan?
Zaterdag 3 augustus 2019 om 20:38 uur Quote

grijze gek

Het zou toch niet aan mijn shout hebben gelegen van vanochtend? :D :D

https://www.nu.nl/voetbal/5937705/kees-jansma-biedt-zich-bij-ado-den-haag-aan-voor-directeursfunctie.html

Dit is voor mij nog steeds de nummero UNO voor de functie als AD.
Op en Top ADO man met een know how van hier tot ginder in de voetbalwereld.
:flag:


Mohammed Hamdi wil nog steeds directeur van ADO Den Haag worden.De 35-jarige Hagenaar is het middelpunt geworden in een meningsverschil tussen grootaandeelhouder Wang Hui en RvC-voorzitter Ad Melkert.Ondanks het gedoe, ziet hij de baan bij de residentieclub nog steeds zitten. Hamdi laat omroep West weten dat hij het liefste een zwaargewicht als businesscoach naast zich krijgt.Hamdi denkt dan aan Kees Jansma of Frans van Steenis. De raad van commissarissen ziet echter liever interim-directeur Henrik-Jan Rinner als algemeen directeur met een kleine rol voor Hamdi op de achtergrond.
Zaterdag 3 augustus 2019 om 17:15 uur Quote

pajam

Jurriën schreef:

Denk dat die transferinkomsten ook wat minder zijn. Immers 2,3 voor Björn Johnson is niet 2,3 miljoen op de rekening. Ik denk 2 jaar 900.000 oid. Daarnaast komen mensen als Necid weliswaar transfervrij maar die kosten best veel (tekenbonus bijv). En idd kostte de rechtszaak (en alle interimmers) klauwen met geld
Ik heb van het weekend de hele rij met uitgaande transfers onder Manders bewind hier gepost ; dat bedrag is echt bij inschatting niet eens lager dan 5 miljoen.

Er zijn flinke lekken, zelf vermoed ik voor een groot deel doordat commercie (sponsoring)helemaal niet zoveel voor elkaar gekregen heeft als Manders beweerde & inderdaad hoge kosten rondom de interim heren binnen de club.

Kortom, kast ligt weer ouderwets vol met lijken.... :afraid:
Maandag 29 juli 2019 om 12:18 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

ADO LAAK, Peter87, GGH, Madmax, pwr, JB96, guru, Tante Wil, daveadodh, FCADODH, Haagshart en 39 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 3
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15