Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

christian

AJAX TEGEN`JOODS IMAGE`
7-12-2006 || Bron: || Aantal keren bekeken: 371 || Auteur: Rob

Ajax voorlichter David Endt heeft tijdens een bijeenkomst in het cafe Wildschut gezegd dat de club op verschillende manieren bezig is duidelijk te maken dat Ajax geen Joodse club is, meldt Voetbal blog. Zo zou voorzitter John Jaakke bezig zijn met een plan om de Davidssterren en de term `Joden` uit het stadion te weren. Daarnaast bezoeken spelers scholen om te laten zien dat er weinig Joods aan Ajax is.
Ajax Netwerk
Bij eerdere bijeenkomsten tussen bestuur en supporters wees het bestuur er al op dat het gebruik van `Joden` als geuzennaam door sommige mensen als kwetsend wordt ervaren en daarom ongewenst is. Het lijkt er nu op dat Jaakke, in navolging van zijn voorgangers, deze problematiek serieus aan gaat pakken.
Donderdag 7 december 2006 om 17:40 uur Quote

Supporter(rich.respect he.)

woensdag 06 december 2006
Knopper wil eerherstel
Door DENNIS JANSEN

DEN HAAG - Richard Knopper kwam met hoge verwachtingen naar ADO Den Haag, maar kende tot dus ver louter...

Richard Knopper: ,,Je hebt ups en downs in je leven. Ik heb de laatste jaren veel downs gehad. FOTO JACQUES ZORGMAN
...sportief leed. De Hagenaar over thuiskomen bij ADO en de `affaire Vitesse`.
Nieuweling Richard Knopper kan de ups en downs van ADO Den Haag nauwelijks verklaren. ,,We hebben genoeg jongens die de strijdbijl tevoorschijn kunnen halen.’’ Maar net als andere spelers in het elftal is Knopper nog niet trots op zijn eigen prestaties en verloopt de zoektocht naar de grote vorm moeizaam.

Uiteraard hielp zijn verstoorde voorbereiding, nog bij Vitesse, ook niet mee. ,,Ik kwam binnen met een achterstand. Aan de andere kant hebben mensen hoge verwachtingen van Richard Knopper. Dat kon ik me goed voorstellen. Daarom was ik zelf ook zo teleurgesteld.’’

Bij Vitesse zat Aad de Mos hem afgelopen zomer dwars. ,,Het was een rare gewaarwording toen De Mos na twee weken al zei dat ik niet tot zijn eerste groep zou behoren. De toon was gezet. Ik was laaiend. Je hebt twee jaar iets voor de club betekend, bent aanvoerder geweest, krijg je dát te horen. ‘Wat is dat voor gekkigheid?’, dacht ik.

,,De Mos had nog nooit met mij gewerkt. Maar als dat zijn visie was dan wilde ik weg, want ik had een aflopend contract en had geen zin om op de bank te zitten of in het tweede te spelen. Tot een bepaalde datum zou ik `t kunnen laten zien, daarna zou hij bepalen of ik écht weg kon of niet.’’

Knopper kon gelukkig normaal afscheid nemen van de fans en de club. ,,Iets wat ik bij Ajax heb gemist. Nog steeds vind ik dat raar.’’ De aanvallende middenvelder vertrok door de zijdeur naar ADO Den Haag dat eerder naar zijn diensten had gehengeld. ,,Ik kon voor vier jaar tekenen. Daar sprak vertrouwen uit. Ik was terug in Den Haag en dat voelde heerlijk.’’

Sportief viel het echter zwaar tegen. Knopper deelde in de malaise en viel zelfs even buiten de basiself, toen Adelaar sleutelde aan het systeem. ,,Ik ben een liefhebber van 4-3-3, heb zo bij Ajax, Heerenveen en Vitesse gespeeld, maar ik kon begrijpen dat de trainer in zo`n situatie eens iets anders probeerde en naar 4-4-2 overschakelde.’’

In de wedstrijd tegen Vitesse maakte Knopper weer deel uit van de be ginopstelling. Toen Bosschaart na een kwartiertje met de rode kaart van het veld moest, besloot Adelaar kort daarop Knopper te wisselen. En dat júist tegen Vitesse, júist tegen De Mos. De Hagenaar beende woedend richting kleedlokaal.

,,Of ik me vernederd voelde? Laat ik het op boos en teleurgesteld houden. Klote, zeg maar.’’
Toen de supporters de tweede helft het veld opstormden, zat Knopper op de tribune. ,,Met mijn vrouw, die voor het eerst ons dochtertje had meegenomen. Ze is veertien maanden. Het was beangstigend, nog niet eens voor mij, maar er zaten ook andere kinderen op de tribune. Ik ben zelf wel wat gewend. In Griekenland staan ze wekelijks op het veld. Daar staken ze bij de bekerfinale twee tribunes in de brand.’’

Het vertrek van Frans Adelaar greep hem aan. ,,Ik heb hem die avond gebeld en ingesproken. Woensdag kwam hij gedag zeggen. Heel raar. Natuurlijk denk je dan niet meer aan die wissel. Dat staat ver in de schaduw bij al die gebeurtenissen. Ik vind ook dat wij verantwoordelijk zijn voor het vertrek van Adelaar. We hebben hem laten zakken.

,,In je leven heb je ups en downs. Ik heb de laatste jaren veel downs gehad. Anderhalf jaar geleden ging mijn moeder dood. . Ze was 49 en is anderhalf jaar ziek geweest. Een verschrikkelijke tijd. Natuurlijk vraag je je af waarom God dat toestaat. Het maakt me meer boos dan verdrietig.’’ De vraag dringt zich op of de spreekkoren, waarin het woord ‘’ voorkomt, hem raken.

,,Op het moment dat het persoonlijk wordt en iemand me die ziekte toewenst, dan raakt me dat wel, ja. Maar de spreekkoren in de stadions zeggen me niet zo veel. blijft een akelig woord, maar ik heb niet de indruk dat toeschouwers het roepen om het iemand toe te wensen. Ik vind trouwens dat onze supporters te vaak in een negatief daglicht worden gezet, terwijl ze overal van alles roepen. Wat Kenneth Perez zei vond ik absoluut niet kunnen. Ik ben ook geen lieverdje, maar ik gebruik andere woorden.’’
Woensdag 6 december 2006 om 23:44 uur Quote

200%ANTI VI, AJACHES ENZ

Midden-Oost schreef:

Nee Lydia versterkingen zijn hier nog moelijker te vinden. Veelste veel clubs die in het zelfde potje roeren en vaak onhaalbaar of ze hebben geen zin. 

In Z-Amerika lopen gemotiveerde jongens rond die goed kunnen voetballen en zich hier heel makkelijk aanpassen. mijn vrouw komt uit Brazilie en doet het aardig maar ook een Gomes,  Alex eigenlijk elke Zuid Amerikaan doet het uitstekend en je hoort nooit narigheid.

Mijn zwager is voorzitter van een 3e div. club maar de trainingen en onderlinge partijtjes is van een goed nivo. Ik zie regelmatig wedstrijden in Brazilie en er loopt gigantisch veel talent rond. Let wel dat je bijna 700 profclubs hebt in Brasil. Daar loopt genoeg tussen.

Ik heb het ado-jeugdtoernooi gevolgd en Cruzeiro was oppermachtig en won de finale van Arsenal met 2-0 en rolde o.a. ook de Itailaanse kampioen (juve) op met 6-0 !!! Ik zou zeggen geef Ling een kans.

Laten we met z`n alle hopen dat er de komende tijd wat gaat veranderen. Zo als het nu gaat, spelen we volgend seizoen in de Jupilerdivisie. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn!! 
Massaal spelers halen werkt toch niet, hoe lang zal dat wel niet duren voordat dat allemaal ingespeeld is. Het is nu niet eens ingespeeld.
Wat er verandert moet worden, weet ik niet. Mijn hoop gaat nog steeds uit naar" DE LING." Wat er ook gezegd wordt ( supporter) ergens moet een kern van waarheid in  zitten. Net als Feyenoord moet er  een flinke financiele inpuls in de club gestoken worden, want constant loopt de club op een lijntje en het dreigt er vanaf te vallen!!! Dus vandaar nu een oproep aan alle mensen die veel meer geld hebben dan ik, ondersteun club met geld, met z`n alle komen we met de club op de positie waar we met z`n alle heen willen. Help ons en nog één ding, alle echte supporters nu opstaan!!!
Dinsdag 5 december 2006 om 17:51 uur Quote

Advertentie

En wij dan ????????????

RKC zoekt versterkingen
Door: Yvonne Dombrakis
05/12/2006 12:06

Bij RKC Waalwijk maken ze zich zorgen over de stand op de ranglijst. De club staat voorlaatste. Interim-trainer Adri Bogers kan versterkingen maar al te goed gebruiken. Daarom werd gisteren een oefenduel ingelast tussen beloften van RKC en NAC Breda. Aan de kant van de Waalwijkers kregen buitenlandse testspeler de kans zich te bewijzen.
De Finse international Ville Taulo was één van de spelers die een bezoek aan Waalwijk bracht. De 21-jarige verdediger komt al vier seizoenen uit voor FC Lathi. Hij was al eens eerder op stage in Noord-Brabant.


Dinsdag 5 december 2006 om 14:25 uur Quote

fc hageneez

rkc is bezig om aantal spelers te halen in de winterstop waar blijft den haag?
Dinsdag 5 december 2006 om 13:53 uur Quote

Ooievaar

kojak schreef:

spelers moeten ook wel willen spelen voor den haag,en daar is het probleem.donkere spelers komen niet want die worden al genoeg afgemaakt in zuiderpark,en andere willen niet,gaan liever toto devisie spelen.
Ben ik met je eens. En daar valt best het nodige van te zeggen. Vroeger haalden we wel eens wat op in Scandinavië. Berg, Hestad, Fuglset, Albertsen. Waarom lukt het Heerenveen wel om relatief goedkope spelers te halen, en wij alleen maar dienen af te wachten waar Jansen mee aan komt zetten? Dat zijn in ieder geval geen versterkingen gebleken. Peter Hofstede schijnt nu technisch manager te worden. Maar ben bang dat hij 
geen geweldig netwerk heeft. Als je niet veel geld hebt - of wil uitgeven - zorg dan in ieder geval dat je scoutingsapparaat op orde is. Dit is te gek voor woorden 4e seizoen eredivisie, en 4e seizoen brandhout.
Maar troost me met de gedachte dat de paniek nu uitbreekt, bij de heren. Dus wie weet. Begrijp alleen niet dat ze maar niet willen inzien dat de kost voor de baet uitgaat. 
Maandag 4 december 2006 om 23:31 uur Quote

Lydia

kojak schreef:

spelers moeten ook wel willen spelen voor den haag,en daar is het probleem.donkere spelers komen niet want die worden al genoeg afgemaakt in zuiderpark,en andere willen niet,gaan liever toto devisie spelen.
En dat is OOK zo. Het zijn meerdere factoren die spelen. Het zou natuurlijk jofel zijn om, als SV, een duidelijk en concreet rapport/plan of hoe je het noemen wilt, neer te leggen van wat jullie zouden willen. Als het gewoon reeel is en goed in elkaar steekt zal het bestuur dit ook meer serieus nemen. Het is continu een gissen of het wel haalbaar is. Financieel maar inderdaad, het bestuur mag ook meer inzicht geven in het niet willen van spelers...
Maandag 4 december 2006 om 23:25 uur Quote

kojak

spelers moeten ook wel willen spelen voor den haag,en daar is het probleem.donkere spelers komen niet want die worden al genoeg afgemaakt in zuiderpark,en andere willen niet,gaan liever toto devisie spelen.
Maandag 4 december 2006 om 23:14 uur Quote

mike

Midden-Oost schreef:

Het bestuur heeft geen cent. Misschien kan Ling wat regelen ? In Brazilie en Argentinie zijn de competities dit weekend afgelopen. Daar starten ze pas in weer eind januari. 

HET moment dus om ons te versterken met een samba linker-spits, een tandenloze Argentijn voor het middenveld en een snelle links- en rechtsback uit Uruquay.

Waarom kan Heracles wel iemand van Gremio huren, kijk eens naar de Suarez bij Groningen. Die Alves kan aardig ballen. Geef Ling een kans want van Jansen krijgen we alleen afdankertjes. 

Dit bagger daar heeft Den Haag geen trek meer in. We willen gvd voetbal zien !!!!!!!!

Ohja ik heb het al eerder gepost maar 9 man (Roiha, Hakansson, Saavreda  etc etc) kennen 6 mei zo met de boot mee.
Je drukt je wel wat plastisch uit, maar je hebt gelijk!
Ik snap ook niet dat clubs als heracles, willem 2 enz maar kunnen kopen en huren..en Dh doet niets!
Er lopen teveel net niet spelers rond bij ons....

Zo gaan we het niet redden in ieder geval!
Mag je wel op de nacompetitie hopen, maar tegen clubs als Den Bosch en Graafschap gaat het ook lastig worden...
Maandag 4 december 2006 om 23:05 uur Quote

Ooievaar

Er zal dus fors geïnvesteerd dienen te worden in de winterstop, anders degraderen we dat is simpel zat. Vreven is totaal uitgerangeerd, opbouwend lachwekkend en verdedigend dramatisch. Of rode kaart of heft de buitenspelval op en kan het niet meer belopen. Saavreeda is rijp voor een 3e divisie spaanse club. Boschaart is een drama en Knopper glijdt steeds verder af. Mols moet het voorin alleen doen, en dat is nooit een echte killer geweest. Kolk is en wordt niet eredivisiewaardig Verhoek is af en toe voldoende, maar te vaak onvoldoende en Elia gauw verkopen aan de hoogste bieder. We missen een leider op het middenveld v.d. Leegte dus. Dit Ado heeft slechts 2 spelers die een meerwaarde hebben en dat zijn: Bunjevcevic en Mols. Dus fors investeren, anders opmaken voor de volgende rel. Want die gaat er op deze manier wel komen. Ik wordt er onderhand spuugzat van om telkens die wanprestaties te moeten aanschouwen van dat talentloze zooitje. Het bestuur - lees Jansen - is aan zet.
Maandag 4 december 2006 om 22:34 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Bert, 070-Hagenees, kojak1 en 63 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Milan van Ewijk Shaquille Pinas Tomas Necid

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Sparta Rotterdam
1-2
17 augustus 2019

Volgende wedstrijd

Logo RKC Waalwijk Logo ADO Den Haag
Vandaag, om 12:15 uur
Mandemakers Stadion, Waalwijk

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Willem II 4 - 9
2 Vitesse 4 - 8
3 Ajax 3 - 7
4 AZ 3 - 7
5 FC Utrecht 3 - 7
6 Sparta R'dam 3 - 7
7 PSV 3 - 7
8 FC Twente 4 - 6
9 Heerenveen 4 - 5
10 FC Groningen 3 - 4
11 Feyenoord 3 - 3
12 VVV-Venlo 3 - 3
13 FC Emmen 4 - 3
14 Heracles 4 - 2
15 RKC Waalwijk 3 - 1
16 Fortuna Sit. 3 - 1
17 ADO Den Haag 3 - 0
18 PEC Zwolle 3 - 0