Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

GroenGeelHart070

Beker: thuis tegen Sparta
Zaterdag 3 oktober 2020 om 19:49 uur Quote

DHFC070

FCDHZwoude schreef:

Pinas bijvoorbeeld. Had ook rustiger gebracht moeten worden maar we konden niets anders dan m opstellen. Maar dat komt alleen omdat de rest zo zwak is. Nu met die Italiaan erbij kun je nieuwe spelers die aan de deur kloppen langzaam laten wennen. Dat bedoel ik.
Dus jij wilt ook "talenten" pas op hun 20e een kans geven of voor de leeuwen gooien? Als je mikt op een handelshuis beleid om transfergelden binnen te halen, zoals de hele eredivisie, moet je spelers op hun 17/18e laten debuteren en weken laten staan. En niet zoals bij ons al 10 jaar op hun 21 of 22e laten debuteren onder het mom van talent en dan daarna niet meer opstellen. Verreweg de grootste transfersommen zijn binnen te halen met zeer jonge spelers aangezien men betaald voor potentie. Ze kunnen wel bij een club als Sparta in de weer die bijna ieder seizoen een 18/19 jarige spelers verkoopt voor +3 miljoen.

Spelers rustig brengen is geen optie meer in het hedendaagse voetbal waar zaakwaarnemers de dienst uitmaken. Zolang je voor degradatie aan het vechten bent is er sowieso geen klimaat om talenten te brengen want ga je maar is onderscheiden in zo`n baggerelftal als vorig jaar bijvoorbeeld.
Donderdag 1 oktober 2020 om 15:31 uur Quote

BLEISWIJK-1

Rayhi weg bij Sparta. Wie gaat Sparta halen? Mike van Duinen?
Wie gaat dan Zwolle halen?

Bijl van Emmen mogelijke opvolger van Klaiber. Utrecht gaat dus niet voor v. Ewijk.

En het is donderdag. Mogelijk bij ons ook wat nieuws.

Nog 134 uur voor einde transferwindow.
Donderdag 1 oktober 2020 om 09:59 uur Quote

Heino

Stuk van VI Pro:

ADO Den Haag worstelt met een duivels dilemma. De onmogelijke keuze tussen de langere en de kortere termijn brengt misschien het Eredivisieschap in gevaar, maar de keuze voor nieuw beleid wordt noodzakelijk genoemd en is overtuigend gemaakt. `Er is geen weg terug.`
Ook in Den Haag is de transferzomer nog niet ten einde. Als een warenhuis dat alles met flinke kortingen wegdeed en op zoek was naar een nieuwe collectie tegen bodemprijzen bij de groothandel, vond de grote metamorfose in het Cars Jeans Stadion plaats. De nieuwe start, heet het. Een noodzakelijke nieuwe start met groeipijnen is het. Die levert vooralsnog net zoveel punten op als dat er geld te besteden is aan nieuwe spelers. Pas in speelronde 3 kregen we afgelopen zondag in De Kuip een eerste glimp van het nieuwe ADO te zien, tegen Heracles Almelo en FC Groningen was daar absoluut nog geen sprake van. Het chagrijn van het rampzalig verlopen maar met geluk goed geëindigde vorige seizoen mag dan verdwenen zijn, nieuw chagrijn ligt op de loer. Een nieuwe trainer, nieuw beleid, nieuwe spelers, maar alleen resultaten kunnen zorgen voor de positieve vibe waarnaar iedereen bij ADO Den Haag smacht.
De directie, het technisch hart, de trainer; allemaal oogden ze op de vrijdag voor het bezoek aan Feyenoord ontspannen. Alsof ze wilden laten blijken dat alles onder controle is, alsof ze duidelijk wilden maken dat niemand ze vroeg in het seizoen een crisis hoeft aan te praten. Op het veld volgde zondag een teken van leven. ADO had in 180 minuten één keer op het vijandelijke doel geschoten, maar in Rotterdam oogde het fris, verrassend. Het was een ADO dat we maanden niet hadden gezien. ‘Met een goed gevoel naar huis’, vatte debuterend trainer Aleksandar Rankovic het samen.
‘Het heeft tijd nodig, maar we hebben geen tijd’, zegt de coach vaak treffend. Hij is niet te benijden, zoals dat zo mooi heet. Ranko is zoekende, terwijl hij weet dat hem wordt gevraagd een basis voor de toekomst te leggen én de ploeg in de Eredivisie te houden. Het is balanceren op de flinterdunne lijn tussen ontwikkelen en presteren. ‘Mijn taak is deze spelers beroemd te maken’, noemt hij het. De voormalige assistent-trainer van Vitesse en Sparta vraagt de laatste weken herhaaldelijk om steun voor zijn jonge selectie. De vraag op de vrijdagse persconferentie van wie de beginnende trainer zelf hulp en steun krijgt aangeboden in deze eerste weken, overviel Rankovic duidelijk. Hij leek het te interpreteren alsof hem werd gevraagd of hij zich nog wel gesteund voelde, maar dat was de achterliggende gedachte helemaal niet. Gewoon steun en hulp, advies en feedback, behoeden voor beginnersfouten. Het technisch hart onder leiding van Martin Jol zoekt naarstig naar gewenste versterkingen, vooral naar een spits die goals maakt en een extra centrale verdediger, maar ook Rankovic en zijn staf hebben wijze raad nodig. Zeker nu de nieuwe start niet gemakkelijk blijkt te zijn.
De roep om uitleg over hoe de situatie bij ADO nu precies is, nam de voorbije weken duidelijk toe. Het gemopper over het vertrek van ervaren Haagse jongens die alleen bij hun voornaam worden genoemd (Lex en Tommie), het uitblijven van punten, het matige spel en het binnenhalen van onbekende grootheden met een leeg cv riep vraagtekens op. Jol gebruikte het clubkanaal om duidelijkheid te verschaffen. Hij verborg zijn teleurstelling over de gemiste start niet. ‘Ik had wel op meer gehoopt dan we tot nu toe hebben gezien, ja’, gaf hij toe. ‘We zijn door het lot in de Eredivisie gebleven, hebben de kans gekregen deze nieuwe start te maken. Nergens in Nederland is het spelersverloop zo groot. Iedereen weet dat het een lastige weg is.’
`Het proces is machtig interessant`
De nieuwe spelers zijn zeker niet allemaal versterkingen te noemen. De laatste twee huurlingen – de Israëliër Ilay Elmkies en de Duitser David Philipp – lijken potentiële voltreffers. Peet Bijen is ervaren, spelers als Samy Bourard, Jonas Arweiler en Dante Rigo verdienen het voordeel van de twijfel. Kees de Boer, Boy Kemper en Amar Catic hebben alles nog te bewijzen op het hoogste niveau. Andrei Ratiu werd aangekondigd als rechtsback, maar is dat niet en viel tegen Feyenoord bovendien allerbelabberdst in, terwijl we de Spanjaard Pascu nog nauwelijks hebben gezien. Ricardo Kishna en Ravel Morrison zijn natuurlijk regelrechte gokjes. Uitermate getalenteerde rasvoetballers, in potentie misschien wel de beste spelers die de club nu heeft, maar hun fysieke en mentale gesteldheid is broos. Voor ADO is Morrison een staatslot. De kans de jackpot te winnen is aanwezig, maar klein. Een spits en een centrale verdediger moeten er zeker nog bij. Brian Brobbey of Lassina Traoré van Ajax huren en ADO is geholpen, maar of dat realistisch is? De naam Luc Castaignos waart rond, maar als die spits komt, maakt dat de hele Haagse transferpolitiek van deze zomer ongeloofwaardig. Niet jong meer, riant salaris en bovendien zeker geen garantie voor goals.
Maar wie is dat wél? De vijver is vol met niet zo bijtgrage vissen. Spelers zijn te duur, vinden ADO niet interessant genoeg of willen wachten. De deadline van 6 oktober nadert, het schaken op diverse borden is in volle gang. De simultaansessie moet resultaat gaan opleveren. ‘Er komen er waarschijnlijk nog drie of vier bij’, zegt Jol. ‘We zijn enorm bezig nog, het is niet makkelijk. Zeker niet met ons budget. De meeste nieuwe jongens hebben natuurlijk weinig tot geen Eredivisie-duels gespeeld. Anders waren ze niet gekomen of niet te betalen.’ Geld is er niet bij ADO, het komt aan op huren en transfervrije spelers overhalen. Een optie tot koop bedingen lijkt het maximaal haalbare, een terugkoopoptie accepteren zal soms moeten. ‘Er is geen weg terug, het is noodzakelijk’, benadrukt Jol. ‘We bouwen op eigen jeugd en op jonge spelers. Op geld binnen krijgen in de toekomst. Ik wil er geen tien die zes maanden later weg zijn. Ik wil ambitieuze gasten, nieuwe energie hebben we nodig. Elmkies is daarvan een schitterend voorbeeld. Heb ik slapeloze nachten van gehad. We zijn drie of vier maanden bezig geweest met hem, ik dacht dat het nooit zou lukken. Hij is een speler die ons verder gaat brengen. Het proces is machtig interessant.’
`Er is geen weg terug`
Rankovic kent zijn rol in het geheel. ‘Ik ben de trainer die het beleid moet uitvoeren. De meeste nieuwe spelers zijn allemaal begin twintig. Ik moet de club helpen, het beleid is gericht op de langere termijn. Ik denk dat ADO in de laatste twintig, dertig jaar niet zo veel veranderingen heeft gekend. Het is extreem, maar noodzakelijk. We moeten iets creëren met de club om aan spelers te gaan verdienen.’ Dat laatste moet de toekomst van ADO waarborgen. Behouden blijven voor de Eredivisie ook. Beide voor elkaar krijgen zal een helse klus worden. Getuige de eerste drie wedstrijden is de nieuwe selectie nog zoekende, hoewel de voorbereiding qua resultaat niet tegenviel.
‘Dat zegt niks’, weet de van FC Twente overgekomen Peet Bijen. Hij heeft recht van spreken als een van de weinige ervaren spelers. ‘Ik heb ook de stap van Jong naar een eerste team gemaakt. Het is van jongensvoetbal naar mannenvoetbal. Ik vind het best moeilijk te omschrijven wat dat dan is. Misschien wordt mogen moeten, maar eigenlijk zou dat niet zo moeten voelen. Het mooiste is het lekker los te laten. De een kan dat makkelijker dan de ander. Je leert relativeren, dingen in perspectief plaatsen, je leert van fouten maken. Die jonge gasten zijn gretig. Maak die fout maar, wil ik ze meegeven. Shaquille Pinas die tegen FC Groningen een eigen goal maakt. Man, ik heb al drie eigen doelpunten gemaakt. Het gaat erom hoe je ermee omgaat. De wereld vergaat als je een fout maakt, denk je als je jong bent. Dat dacht ik zelf ook. Later kom je erachter dat je het snel moet vergeten en door moet. Dat vertel ik ze ook. Te veel nadenken, daar is geen tijd en ruimte voor. Had ik zelf ook een handje van, hoor, ik heb mezelf daarin ontwikkeld. Je zit jezelf in de weg. Zet het van je af en ga door. En ik weet dat dat makkelijk is gezegd. Het is alsof je een doos puzzelstukjes omkeert. Opbouwen kost net als puzzelen tijd. Elk jaar moet je een stukje meer opbouwen.’
Bijen koos bewust voor het Haagse verhaal. Hij was de eerste nieuwe speler die werd gepresenteerd bij ADO. ‘We zijn de gesprekken begonnen met het verhaal, het proces. Iets nieuws opbouwen met nieuwe mensen op belangrijke plekken, daar wilde ik graag aan meewerken. Het gaf mij een goed gevoel. Ik was toe aan iets nieuws en de club wilde iets nieuws. Dat kwam samen.’ Dat de ploeg met nul uit drie is gestart, zegt Bijen weinig. ‘Het was heel mooi geweest als je al succes had geboekt. Blijkbaar zijn we nog niet zo ver. Vastigheid is wel belangrijk bij een nieuwe start, maar er gebeurt natuurlijk nog van alles, omdat de transfermarkt nog open is. Langer samen zijn is een voordeel, dat hebben wij nog niet. Het is nog zoeken, we zijn bezig het zo snel mogelijk voor elkaar te krijgen. Je moet blijven benadrukken dat je naar het grotere plaatje moet kijken. Wat dat betreft hebben we tegen Feyenoord het ADO Den Haag laten zien dat we altíjd moeten laten zien. Daar moeten en kunnen we mee verder.’
Kees de Boer is een van de vele nieuwe jonge spelers in de ADO-selectie. Een Volendammer met een Ajax-verleden die via het beloftenelftal van Swansea City in Den Haag is beland. Hij begon in de eerste competitiewedstrijd, zat een week later op de bank en tegen Feyenoord startte hij weer. Ook hij gebruikt het onvermijdelijke woord. ‘Veel jonge spelers, dat kost natuurlijk veel tijd. Vanaf dag één is duidelijk wat we willen, we zijn een proces gestart. Het moet beter, dat weten we. Ik voel wel een verschil met de voorbereiding. Onbewust is er misschien meer druk. In het stadion sluipt dat er soms in. Het is je mindset, een gevoel, lastig uit te leggen. We moeten proberen ons aan de afspraken te houden. Dat is het belangrijkste voor een team in ontwikkeling. Doe je dat niet, dan stort het in elkaar. Blijven doen wat we willen, dan ga je vanzelf stappen maken. Dat zag je al goed tegen Feyenoord. Ik was zelf wel toe aan het echt mannenvoetbal, aan de Eredivisie. Dat was wel een reden deze stap te maken. Het verhaal sprak mij aan. Jonge spelers beter maken en op termijn aan verdienen. Dat biedt kansen voor voetballers zoals ik.’
Woensdag 30 september 2020 om 16:40 uur Quote

Advertentie

GroenGeelHart070

Het zou ook goed zijn om te kijken of bijv. Club Brugge of Anderlecht een oefenwedstrijd tijdens de interlandperiode tegen ons zou willen spelen i.p.v. weer Sparta ofzo. Wie weet valt er dan vlak voor de deadline nog een interessante speler voor ons op, type Deryck ofzo
Dinsdag 29 september 2020 om 18:41 uur Quote

grijze gek

https://www.ad.nl/dossier-eredivisie/sparta-gaat-nooit-verloren-maar-dit-kost-ons-heel-veel-geld~aaec13b9/

Denk niet dat er nog een speler naar sparta gaat, of het moet gratis zijn
Dinsdag 29 september 2020 om 18:23 uur Quote

FC Den Haag!

ghostdrift schreef:

je zal deze 2 spelers moeten afkopen,
want er is geen belangstelling voor deze 2 spelers.
Wellicht dat Bakker nog wel naar Sparta kan! Goede opvang daar voor oud ADO spelers en anders wellicht nog NAC. Kramer zal denk ik lastig zijn om een andere club voor te vinden.
Dinsdag 29 september 2020 om 10:26 uur Quote

daveadodh

Langebach2 schreef:

Als Rayhi vertrekt wil Sparta Mike van Duinen, wat een netwerk hebben ze daar zeg.
Is wel een goeie opzich voor Sparta
Maandag 28 september 2020 om 22:05 uur Quote

Langebach2

Als Rayhi vertrekt wil Sparta Mike van Duinen, wat een netwerk hebben ze daar zeg.
Maandag 28 september 2020 om 22:01 uur Quote

Anne van Schuurman

Om deze nog eens op te rakelen: als er bij die eerste goal van Feyenoord een speler bij de 2e paal staat, gaat die bal er never nooit in. Waarom doen we dat niet. Vorig jaar op Spangen bij de volledig onnodige nederlaag tegen Sparta heb ik me daar ook wild aan geërgerd.
Zondag 27 september 2020 om 20:18 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Tante Wil, kevm81, Tommy en 67 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Peet Bijen

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
0-2
18 oktober 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo AZ
Vandaag, om 20:00 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 6 - 15
2 PSV 5 - 13
3 Heerenveen 6 - 13
4 Vitesse 5 - 12
5 Feyenoord 5 - 11
6 FC Twente 6 - 11
7 FC Utrecht 5 - 9
8 FC Groningen 5 - 7
9 PEC Zwolle 6 - 6
10 Willem II 6 - 5
11 VVV-Venlo 6 - 5
12 AZ 4 - 4
13 RKC Waalwijk 5 - 4
14 Heracles 5 - 4
15 ADO Den Haag 5 - 3
16 FC Emmen 6 - 3
17 Fortuna Sit. 5 - 2
18 Sparta R'dam 5 - 2