Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

jajoh

slash070 schreef:

Trots op de ploeg met deze mooie eind serie, en ook op het positieve uitvak vandaag! Zelfs de verslaggever op fox had het daardoor niet naar zijn zin, de engerd.
Wat een kwee was dat zeg, bluhhhhhhhh. Bijna gênant hoe hij Feyenoord ophemelde en niets van Ado kon complimenteren. En het is idd een mooie eind serie maar het zou leuk zijn als komend seizoen er meer stabiliteit is in het spel. Want waarom kan het wel die laatste wedstrijden en speelde we daarvoor als natte kranten. Maar goed, nieuw seizoen nieuwe kansen!
Zondag 12 mei 2019 om 17:12 uur Quote

DHFC070

Bert schreef:

Thomas Necid gisteren ook weer gescoord tegen Utrecht. Na een zeer moeizaam begin van Necid kun je nu toch wel voorzichtig de conclusie trekken dat het helemaal geen miskoop is.

Hij maakt er geen drie in een wedstrijd. Maar welke betaalbare spits voor Ado doet dat wel.

Ik hoop dat we er volgend seizoen veel plezier van gaan beleven.
Necid is helemaal geen verkeerde aankoop en begint er langzaam door te komen. in 1402 minuten 7 goals maken en 3 assist zijn helemaal niet zulke slechte getallen voor een spits van Den Haag.
Toch valt er nog veel meer uit te halen als je het spel meer op hem afstemt i.p.v. op Becker en in mindere mate El Khayati. Alleen maar die blinde lange halen naar voren in de hoop op de snelheid van Becker is voor Necid natuurlijk niet ideaal. Dat zag je vaak ook als de lange blinde haal naar voren niet bij Becker terecht kwam maar meer centraal bij Necid verliest hij nagenoeg ieder kopduel tegen de verdediger van de tegenstander. Ook niet zo gek want verdedigend koppen met een bal die op je afkomt is veel makkelijker dan aanvallend koppen met de rug naar de goal.

Een mogelijk vertrek van Becker kan juist ook kansen bieden voor andere spelers. Echter heb ik mijn twijfels of dit elftal en de coach voetballend iets anders op de mat kunnen leggen dan deze omschakel-lange-halen-naar voren tactiek.
Vrijdag 3 mei 2019 om 11:11 uur Quote

Advertentie

Bolskie

DEN HAAG - De rimpeling een maand geleden was ADO-directeur Mattijs Manders een doorn in het oog. In alles predikt hij rust bij ADO Den Haag en dan verschijnt er na een vergadering van de rvc een artikel in De Telegraaf met de kop dat hij op de schopstoel zit bij de club.

„Ik kon me niet vinden in het artikel; commissaris Felix Wu van onze Chinese eigenaar United Vansen (UVS) heeft mij niet verteld dat hij van me af wil.”

Wat Wu anderen vertelt, zegt Manders inderdaad niet te weten. „Daar kan ik ook niets mee. Er kan sprake zijn van interpretatieverschil. Dat gebeurt weleens als je mensen uit twee totaal verschillende culturen als China en Nederland bij elkaar zet. Mijns inziens zijn we juist goed bezig bij ADO Den Haag. De verhouding met China is goed.”

Transferresultaat

Manders geeft toe dat het af en toe best knettert tussen hem en de Chinese eigenaar. „Niet erg. Je moet elkaar scherp houden. Natuurlijk weet ik van de wensen van China om eens zwarte cijfers te schrijven. Maar hoe realistisch is dat, als vorig seizoen zestien van de achttien Eredivisie-clubs operationeel verlies lijden? Het businessmodel van nagenoeg iedere Nederlandse Eredivisie-club is gericht op transferresultaat om rond te komen. Wij willen structureel winst boeken na transferresultaat. Zoals bijna alle Eredivisie-clubs.”

"’Europees voetbal? Incidenteel zou dat kunnen’"
Met dat uitgangspunt is volgens Manders niets mis. Alleen slaagt ADO Den Haag daar niet altijd in. „Klopt, maar er zijn hier de afgelopen tien jaar zoveel wisselingen geweest van eigenaren, directeuren, technisch directeuren en trainers dat er nooit rust is geweest om structureel iets op te bouwen.”

Dat is wat Manders de Chinese eigenaar ook heeft verteld en inmiddels werkt hij naar eigen zeggen twee jaar in relatieve rust. „Langzamerhand zijn we waarde aan het opbouwen met het eerste elftal en met de jeugdopleiding, waar we jaarlijks 1,4 miljoen euro in investeren, en op commercieel gebied halen we meer op met minder personeel.”

Hui Wang

Komend seizoen hoopt Manders de begroting naar 16 miljoen euro te tillen. „Met instemming van UVS. Liefst stoten we door naar 20 miljoen euro, maar dan moeten we een andere omzetbron aanboren. Een Chinese eerste elftalspeler zou dat kunnen bewerkstelligen, maar dat is laatst helaas niet gelukt met Yuning Zhang. In de huidige situatie denk ik dat zo’n 17 miljoen euro de max is voor ADO Den Haag. Zonder dat we onze hand hoeven op te houden bij UVS. Over twee seizoenen hopen we dat te bereiken. Ja, inderdaad is dat een jaar later dan de planning, die ik bij mijn aantreden voor ogen had. Maar in mijn eerste zes maanden is hier nogal wat gebeurd tussen directie en Wang Hui, president van de Chinese aandeelhouder UVS.”

Op bestuurlijk vlak lag Manders volledig overhoop met Wang. „Noem het een valse start. De club schreef zwarte cijfers toen UVS in 2014 ADO overnam. De jaren daarna werd het Chinese bedrijf plots geconfronteerd met forse verliezen. Er was al onbegrip toen ik in het voorjaar van 2016 aantrad als directeur. Na enige maanden voelde ik me zelfs genoodzaakt onze eigenaar UVS voor de ondernemingskamer te slepen omdat financiële beloftes niet werden nagekomen. We hadden geen geld meer om de rekeningen te betalen. Nee, dat is niet leuk en de sfeer in de bestuurskamer was bijzonder ongezellig. Toch is toen met de aangestelde bewindvoerders Ben Knüppe en Job van der Have de basis gelegd voor een stabiele relatie tussen ADO en China.”

Stabiele middenmoot

Sportief is ADO Den Haag intussen al jaren een bijzonder stabiele Eredivisie-club. Relatief geruisloos voetbalt ADO sinds 2008 in de Eredivisie zonder ooit te zijn beland in de nacompetitie. Ook dit seizoen eindigt ADO in de middenmoot. Tijdens de bestuurlijke perikelen in 2016 dreigde degradatie wel even en besloot Manders in te grijpen samen met de door hem aangesteld manager voetbalzaken Jeffrey van As. „We stonden stijf onderaan en toen hebben we afscheid genomen van trainer Zeljko Petrovic en is hij opgevolgd door Alfons Groenendijk, wiens contract we inmiddels hebben verlengd. Een Eredivisie-club kan alleen gedijen met rust. Dat hebben we tegenwoordig aardig voor elkaar bij ADO.”

ADO-spelers vieren feest. De club is opnieuw verzekerd van een jaar Eredivisievoetbal.

Vandaar wil Manders met UVS graag een meerjarenplan op poten zetten. „Dat lijkt me heel gezond en je kan mensen daar ook op afrekenen als het fout gaat. Ja, ook Mattijs Manders haha.”

Toch is dat niet eenvoudig te realiseren volgens de directeur. „De aanvankelijke doelstellingen van UVS waren Champions League spelen, Ajax voorbij, een tweede ring op het stadion en natuurgras. Inmiddels onderkent UVS de onhaalbaarheid, hoewel we wel bezig zijn met de overstap naar natuurgras.”

’Afgelopen tien jaar nooit rust geweest om iets structureels op te bouwen’

Desondanks blijft Manders gissen waar de Chinese eigenaar nu echt naar toe wil met ADO. „Zwarte cijfers? Dan moet je bezuinigen, achteruit in het aantal contractspelers en spelerssalarissen. Daarmee zet je je status als Eredivisie-club op het spel. Dat lijkt me geen optie.”

„Europees voetbal? Incidenteel zou dat kunnen, maar wil je dat structureel, dan moet UVS over de brug komen met een kapitaalinjectie. Daarmee zou je in een positieve spiraal terecht kunnen komen, maar geluiden in die richting vang ik niet op uit China.”

Manders stelt daarom z’n eigen stip op de horizon. „Laten wij bij ADO Den Haag proberen op eigen kracht stappen vooruit te zetten. Dat kan bijvoorbeeld met enkele goede transfers. Zo kom je financieel wat ruimer in je jasje te zitten. Misschien dat we dan eens een speler kunnen kopen en voor meer verkopen.”
Zaterdag 27 april 2019 om 08:53 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Hoe ADO meer tv-geld kan binnenhalen
De komende wedstrijden staat voor ADO Den Haag in elk geval nog televisiegeld op het spel.
Lees het nieuwsbericht
Donderdag 25 april 2019 om 13:52 uur Quote

BLEISWIJK-1

Bolskie schreef:

Je doet net alsof hun elke wedstrijd basis speelde met heel t seizoen speelde zij slecht. Dan vergeet je de rest van t team ook te noemen
Ook speciaal voor jou...

Zwinkels een zesje. Het alternatief Groothuizen echter niet beter. Ik zou echter met deze keepers verder gaan.
Troupe dir seizoen slecht en heel vaak betrokken bij tegengoals. Afscheid van nemen.
Kanon en Beugelsdijk. Misschien niet altijd goed. Maar ik verteer ze prima. Behouden.
Pinas moet eigenlijk als een van de eerste op het wedstrijd formulier verschijnen. Zeker behouden.
Meijers echt heel vaak slecht. Ik snap echt niet dat hij dit seizoen geen een keer gewisseld is. Tekortkoming Alfons. Hij moet echt de basis uit.
Bakker belangrijker en beter dan meniggeen denkt. Behouden.
El Khayati voor de winterstop goed. Na de winterstop slecht. Van mij mag hij verkocht worden.
Immers halfhalf. Soms goed. Regelmatig ook minder. Maar voor ons ook dit seizoen belangrijk geweest. Ik snap dat ze met hem verlengd hebben.
Becker uiteindelijk een van de betere dit seizoen. Ik denk onmogelijk, maar proberen te behouden.
Necid vaak ongelukkig. Hadden we allemaal meer van verwacht. Maar uiteindelijk lijkt hij er nu wel doorheen te komen. Waarschijnlijk is hij te duur. Maar van mij mag hij blijven.
Nick Kuiper vond ik dit seizoen niet onaardig. En doet het bij Emmen ook prima. Ik zou hem behouden.
Malone heeft dit seizoen niet goed gespeeld. Maar dat is gezien zijn inzetbaarheid op meerdere posities misschien nog een goede nummer twaalf of dertien. Zou ik mee kunnen leven.

Als je met Hooi, Falkenburg en Goossens verlengd heb je als club geen ambitie. Ze zullen het op de training best aardig doen. Maar gezien het spel dit seizoen een zes min. Nooit verlengen.
Lorenzen gemiddeld een vier dit jaar. Zegt genoeg. Snel wegsturen.
Goppel ook een onvoldoende. Komt gewoon te kort. Mag weg.
Gorter heb je niks meer aan.

Mijn conclusie:
Pinas, Immers, Kanon, Beugelsdijk, Bakker en Becker behouden. Hooi en v. Ewijk hebben ze al vastgelegd. Snel het contract van Asmalash openbreken. Keepers en Malone behouden.

Falkenburg, Goossens, Goppel, Gorter, Lorenzen, El Kayathi (verkopen), Troupe en Meijers zoveel mogelijk afscheid van nemen. En dit aanvullen met gretige jonge talentvolle voetballers. Waar nog rek in zit.
Zondag 21 april 2019 om 22:41 uur Quote

Dennis72

daveadodh schreef:

Dus... laatste 4 duels met jeugdspelers??? Kijken of ze daadwerkelijk die stappen kunnen maken. Het gaat toch nergens meer over de overige 4 duels.
Denk het niet TV geld staat nog op het spel
Dinsdag 16 april 2019 om 13:57 uur Quote

grijze gek

oodh schreef:

Welnee, dat wordt een dikke nederlaag. PSV is zeker niet op z`n best de laatste weken maar ze gaan echt niet nog eens X kansen missen. Had gisteren net zo goed 8-1 kunnen zijn.
Ja, misschien gaat dat ook zondag gebeuren want PSV loopt nu achter op doelsaldo, mag hopen dat ze het beperkt kunnen houden.
Ik hoop op een klein stuntje (gelijk spel :grin: :flag: )
Maandag 15 april 2019 om 11:28 uur Quote

Ooievaar

Club Achter de Duinen schreef:

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

VIDEO: Fons moet even sorry zeggen
Fons Groenendijk was donderdag te gast bij RTL7 om te praten over de Europa League.
Lees het nieuwsbericht
Zou zeker op zijn plaats zijn, maar dan wel in een geheel andere context. Voor het miserabele spel en resultaten. Vorige week was een witte raaf. Spel en resultaten zijn zeer onder de maat.

Het nieuwe contract voor Fons houdt dus in, dat er geen progressie geboekt zal gaan worden, sterker een recessie.

Meer van het zelfde dus, geen jonge jongens die doorstromen, dus tot vervelens toe de falende Meijers op blijven stellen, en gele kaartenkoning Beugelsdijk en ga het rijtje maar af.

Geen trainer die een persoonlijkheid is en met de vuist op tafel slaat. Dus oud NAC spelers en transfervrije troep die wordt aangeleverd door louche makelaars met opgepoetste dvd`s. Scouting zal wel zeer tevreden zijn, want ze kunnen lekker door blijven pitten. En ga de hele organisatie maar af.

Ambitieniveau zal wel zijn. Zo snel mogelijk veilig spelen.
Vrijdag 12 april 2019 om 17:44 uur Quote

R.E.

Aad schreef:

Heel menselijk eigenlijk van de ADO-leiding: je weet wat je hebt en niet wat er van iets nieuws komt.
Groenendijk doet hetzelfde met zijn basisteam.

Beide hoeven zich niet te schamen. 80 % van de wereldbevolking redeneert hetzelfde.

Nou zijn er ook niet zoveel alternatieven in mijn ogen. Trainers met bewezen successen zijn niet te behalen en de rest heeft vaak een rugzakje of weinig ervaring.

Ik had graag een trainer (buitenlander !) gezien die het Nederlandse voetbal en de bestaande selectie nauwelijks kent en er fris en onbevangen tegenaan gaat. Maar vraag mij niet naar namen.
Je zou gelijk hebben als er enige reden voor tevredenheid zou zijn geweest qua spel of qua prestaties, maar in beide gevallen is daar absoluut geen sprake van. Ik denk niet dat 80% van de wereldbevolking vasthoudt aan het bekende als dat absoluut niet voldoet ...
Vrijdag 12 april 2019 om 11:19 uur Quote

Madmax

Barend schreef:

Fons zegt steeds: "We hadden een plan" (om de tegenstander te bestrijden). Dat zegt hij altijd achteraf en dat begrijp ik. Maar het plan zal toch wel meer inhouden dan "compact spelen en druk zetten"?

Wij op de box kunnen vrijuit plannen bedenken en onthullen.
Maar het gekke is: daar lees ik nooit iets over. Het gaat altijd alleen over voorspellingen, met hoeveel we winnen of verliezen.
Kennelijk is de planologie te hoog gegrepen. Daar moet je een cursus voor gevolgd hebben.

Tegen AZ zal een plan onmisbaar zijn, en dan nog is het de vraag of we het kunnen uitvoeren en 90 minuten volhouden. Maar er blindelings opkletsen is ook geen optie.
Het plan is zo compact mogelijk staan een loeren op de counter.... is pas het hele jaar, dus kan zijn dat jouw dat niet is opgevallen. Ze hebben een aantal keer het spel moeten maken, maar daarvan kunnen we de resultaten ( Emmen, NAC, De Graafschap, Fortuna)

Ps: Hoop dat het volgend jaar allemaal wat aantrekkelijker word onder Martin Jol.
Woensdag 10 april 2019 om 11:09 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Jordy, Aad, Pauladofan, jeffcdh, Edwin, gillah, ''Haagse Tsaar'', iDaan, Petah, Madmax, Don, pwr, Tante Wil, john 147, Kaos, Red, Rob2002, Max, adorob, Bollie74, Dennis72, Jelle, patje29, Brian, Peter87, JerryFC, langepino, Haagse Nol, frans swa, jamesjones, ypenburg070, daveadodh, LeeuwenkuylF, poemba, hagenees abroad, haguhnees87, grijze gek, GroenGeelHart070, Heino en 1 gast

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 4
Volgende pagina

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
6-2
15 mei 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Utrecht
4 augustus 2019 om 16:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 -