Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 408
Volgende pagina

stelletje lamzakken

FCDH schreef:

Goede wedstrijd !
Veel kansen, volgende keer gaan ze erin !

Ik kan me ook nog wel een den haag herrineren waarbij de twijfel insloeg bij dit soort wedstrijden en de goal aan de andere kant viel.

Nu Den Bosch .......met 600 man, klasse hoor !

De competitie is nog lang..........
ik weet echt niet met alle respect wat men bezielt te zeggen dat het een goede wedstrijd was! mag je dan helemaal niks meer verlangen van een wedstrijd tegen veendam? die moet je godverredomme oprollen met 4 , 5-0 of niet dan?! we willen toch in één jaar terug naar de eredivisie. vorige week konden we inlopen op rkc..nee wat doen we ? spelen gelijk tegen volendam en daar kwamen we nog goed mee weg ook ! deze week hadden we zonder twijfel 3 punten moeten pakken want nu is rkc weer twee punten verder weg. naar de derde periode kunnen we waarschijlijk ook wel fluiten.
met de laatste 5 minuten ff alles of niks spelen komen we r echt niet! het team moet er vanaf minuut 1 staan en zo vroeg mogelijk de wedstrijd beslissen door te spelen als hongerige winnaars die maar 1 doel voor ogen hebben en dat is zo snel mogelijk uit deze poepdivisie weg te wezen.ik heb 90 minuten kutvoetbal gezien en 11 lamzakken die niet voor elkaar willen werken en denken dat t allemaal wel goed komt. alleen maar slechte passes laat staan dat er enigzins lijn in t spel zat! er zit gewoon niks in en ik betwijfel of er wel meer in zit met dit team, maar dat is niet aan mij om te bewijzen..
als je zoveel van n club houdt,  dit echt pijn in mijn hart!  
Maandag 5 november 2007 om 11:49 uur Quote

JP

Pietje schreef:

De teloorgang van de volkssport: Fc Den haag - Fortuna Sittard

--------------------------------------------------------------------------------

De teloorgang van de volkssport: Fc Den haag - Fortuna Sittard (3-0)

" Ik zou best nog een keertje in Moerwijk willen wonen" . De opening van een van Nederlands beste (semivoetbal) songs. Een klassieker. Dat is het liedje van FC Den Haag. Het schitterende geel-groen, de bekende voetballers en de fatalistische sfeer om een club die speelt in Nederlands derde grootste stad. Daar waar de stad achter de duinen vol expat`s, internationale overheden en hoofdkantoren bijna verzuipt in High cultuur is daar altijd de tegenhanger: Fc Den haag of ook al wel simpel weg Ado genoemd. Deze low-culture, onder voetbalpubliek liever volkscultuur genoemd, komt het beste tot zijn recht op de " Midden-Noord tribune", het Sodom en Gemorra deel van het stadion van FC Den haag. De rellen tegen Ajax, de vuurwerkbommen, de schitterende graffiti`s enz. Fc Den haag is een fenomeen en daarom besloot uw webmaster samen met nog zo`n 25 andere "low culture genieters" naar Den Haag af te reizen. We wilden dit in het echt zien!!!

De dag begon dan ook prima. In café de Gats werd de "Octoberfeste" opgebouwd en beiden webmasters dronken zich gepast een paar glaasjes in. Het gevoel voor vandaag? Licht positief. De prestatie tegen Haarlem gaf moed en blijkbaar vonden een 100 tal andere supporters dat ook. Want dat was het aantal dat een uurtje later bij het stadion van Fortuna Sittard op de bussen stond te wachten. Keurig op tijd verlieten we Sittard. Op weg naar Fc Den haag!

In de bus was het al snel gezellig. De 6 treetjes bier bleken akelig snel op te gaan, maar gelukkig bleken er ook geheime voorraden te bestaan zodat eenieder in de bus wel doorhad " dat we Den haag wel zouden halen" . Met webbie MD maakten we de eerste foto in de Nederlandse voetbalwebsite historie die vervolgens enige seconden later op Fortunahome.com stond. Toch weer een mijlpaaltje gezet. Manmoedig werd begonnen aan het opdrinken van het beschikbare bier van de SV (het eigen bier natuurlijk als back-up achter de hand houden..). Dit leidde ertoe dat we eenmaal in Rotterdam aangekomen, we besloten hadden ons aan te passen aan de westerse mentaliteit en klederdracht. De laatste twintig kilometer werd dan gemaskerd afgelegd. Den Haag zou niet zomaar een busje Limburgse boeren gaan ontmoeten :.

Dan de laatste meters en in de verte doemde de glorie op. Het stadion van FC Den Haag. De roemruchte tempel van het genot en verderf. De laatste tempel waar de supporters nog baas zijn van een club. Reikhalzend keek ik ernaar uit. Wat plichtplegingen aan de poort en onze maskers moesten af. Wat jammer…. Dan het moment. Het betreden van het stadion. De eerste gedachte gaat uit naar " beton" . Wel mooi wit geverfd beton. Enfin. Doorlopen denk ik. Naar het hart van dit stadion. Als een van de eerste loop ik het stadion binnen. Een rilling trekt door me heen. Verbaasd ben ik. Ik zie een prachtig gebouw, maar het heeft werkelijk helemaal niks met FC Den Haag te maken. Althans niet het FC Den Haag dat ik ken. Een standaard 21e eeuw stadion, leuk rond gebouwd, maar akelig efficiënt, geen sfeer, veel plastic, veel beton en…geen publiek. "Zo moeten de uitsupporters zich voelen als ze naar Sittard komen" , realiseer ik me. Teleurgesteld verken ik de kooi waarin we terecht zijn gekomen. En dikke plastic wand en een visnet tot aan het dak. Naast ons een kindervakje met beschaafde kinderen (vermoedelijk van de expat`s) en rechts van ons een vakje met wat student-achtige types. Prima hoor, maar dit heeft wederom niks te maken met het FC Den Haag te maken dat ik ken.

Gelukkig zet het vakje van Fortuna Sittard een aantal liederen in zodat we de kunstmatige boxenmuziek van de leiding van Den Haag niet hoeven te horen. Waarom draaien ze de enige echte Haagse song niet? Waarom neemt men niet de randstad houding aan? En waarom in hemelsnaam zou Vloet denken dat we onder de indruk zouden zijn van dit stadion? Mijn god, het stadion van MVV is twintig keer mooier en belangrijker nog, aanzienlijk sfeervoller!!

Daar ik moet terugrijden heb ik besloten niet langer meer te drinken. De alcohol trekt zich terug uit mijn lichaam en met de alcohol verdwijnen ook de laatste restjes sentiment. De hersenen nemen het vanaf nu over en de lijdensweg begint. De spelers komen het veld op. Ik spring op en juich de geel-groene toe. Een verkeerde keuze want de onze spelen in witte shirts. Euhm. Wit? Ik zal wel wat gemist hebben. Na ja, maagdelijk wit begint de zeer vervelende wedstrijd. FC Den Haag begint voorzichtig maar zet wel degelijk druk via de flanken. Met name Geenen wordt voorbij gelopen alsof die er niet stond. Drie a vier keer volgt er een scherpe voorzet in de " 5-meter box" van Christianen. Deze besluit keer op keer niet uit te lopen en te gokken op de lijnreflex. Een zeer linke strategie die na 30 minuten dan ook terecht wordt afgestraft. Wederom een klassieke aanval (die hadden we al drie keer eerder gezien) en nu kopt een geel-groene hagenees hem wel in. 1-0.

Aan de overzijde zie ik warempel iets bewegen. Het blijken vlaggen te zijn. De support van de nieuwe lichting FC Den Haag supporters blijkt te bestaan uit het zwaaien met vlaggen. Mijn god. Wat is men hier hard achteruit gegaan. Nu ik toch aan het kijken ben, verrek daar op links. Zou dat nu de beruchte "midden-Noord" tribune zijn? Het zou kunnen. Het zit lekker vol en het straalt iets uit van de Den Bosch Harde kern vak. Maar waarom zingen ze niet? Dit is het uitvak van Fortuna ook opgevallen en de spotliederen zijn buitengewoon hard. "Midden Noord, nog nooit gehoord" , " Ajax publiek" en natuurlijk een klassieker over een Haagse keeper met een dildo. Het doet de Hagenezen niks. Ze gaan weer keurig op de plastic stoeltjes zitten en wachten af. Dat laatste doe ik ook en al wachtend wordt het 2-0. Geheel terecht overigens. Dj Derksen en Flo krijgen geen enkele diepe bal, noch krijgen ze een bal waar ze een kaats met Heinrichs kunnen opzetten. Deze driehoek wordt geheel weggespeeld en daarmee werd Fortuna gedegradeerd tot opvulling van een saaie vervelende FC Den Haag show. Misschien dat een Amerikaanse expat het nog leuk zou kunnen vinden. Ik niet. Inmiddels is de stand 3-0 en heeft Fortuna nog geen kans gehad. Geen schot op goal, geen corner, geen bal in de 16-tien. Brrr. De rilling komt weer over me heen en weer is het teleurstelling. Wat is dit team toch bij vlagen heel erg zwak. Gelukkig fluit de scheids, die licht in het voordeel van de thuisclub floot, deze nepwedstrijd af. Met een fikse nederlaag worden de witte maagden naar Limburg teruggestuurd.

Eenmaal buiten blijken er godzijdank nog wel enige wel Haagse schoffies te bestaan. Iemand in de bus roept wat ik denk " doe alsjeblieft wat!" Gooi een ruit in, steek een band met een kersboom in de fik, maar doe iets. Laat ons niet met deze desillusie naar huis gaan!!! Maar ook de paar kortharige schoffies, (waar is die goudeerlijke Haagse mat gebleven?" ) beperken zich tot een veilig vingergebaar. Fc Den Haag is niet meer! De low-culture lijkt wel verjaagd naar de buitenwijken en de zoontjes van de directeuren lijken FC Den haag te hebben overgenomen. Ik sluit de ogen. Deze constatering dat een voetbalbal bolwerk is verslagen doet meer pijn dan de totaal kansloze nederlaag van 3-0. En ja, zelfs meer pijn dan de constatering dat Fortuna Sittard wederom in de onderste regionen staat en laatste in de 3e periodetitel...….
Teloorgang is ondergang,..heb van het spel niets van ondergang gemerkt,..qua sfeer heb ik er ook niets van gemerkt......wat lullen we nou!!!

Alsof de sfeer alleen zou worden bepaald door een goed gevuld midden vak,...of nog meer bezoekers.

Natuurlijk een volle bak werkt sfeerverhogend,..maar met bovenstaand bericht gaan we weer lekker negatief denken en dat is pas teloorgang!
Zondag 21 oktober 2007 om 11:24 uur Quote

KKH - kalekophagenees

@ OOievaar ik ben het eens dat het stadion verkeerd wordt gebruikt. Waarom kan het als een groot deel van de Diehards naar uitwedstrijden gaat het wel goed gaan!

Thuis vind ik dat de club maar eens goed moet nadenken over de toegangs prijzen, jong Herenveen is een goed voorbeeld!

Als je 5000 mensen @ 20 euro = 100000 euro binnen laat of 12000 mensen á 10 euro = 120000 euro!

Je stadion is toch in gebruik, vakken worden toch smerig maar je heb wel meer bezoekers binnen!

Laat de mensen meer eten en drinken in het stadion brengt ook meer geld op op dat gebied!

Het commerciele vlak binnen de club had al veel eerder aan de slag moeten gaan voor sponsors en bobo`s.

Maar ondanks alle tegenslagen zie je nu dat het elftal gaat draaien en lekker brutaal voetbalt, gisteren bij Top oss zag je dingen terug die een lange tijd zoek zijn geweest!

Brutaal spelen,
Spel inzicht,
en het elkaar iets gunnen!

Ga zo door gisteren echt wel 60 minuten leuk voetbal gezien! 30 minuten aftasten erbij en we gingen met 3-1 en een dikke glimlach terug naar Den Haag.

Vandaag voor de 4de keer op rij zonder zak op me hoofd gewerkt en lekker me klanten lopen zieken dat we terug op weg zijn voor de Eredivisie!

Trouwens ons stadion is van buiten kelurloos maar wel lekker nieuw!

Haarlem, telstar, dordrecht en top oss kunnen op sommige tribunes kweek kassen kwijt! Daar wint het groen het van het beton!

Zondag 14 oktober 2007 om 00:29 uur Quote

Advertentie

Aad

Drama schreef:

Aad belang van de club gaat toch altijd voor???

dus even aanpassen aad kom op :)

Jij krijgt samen met je maten op vak O 
voor de rest van seizoen kaarten voor de bitterbal tribune

Op tv lijkt het dan tenminste nog wat
en mischien heel mischien gaan ze dan is beter balluh

Wanneer ik een goede plaats krijg in het stadion waar ik kan blijven zitten en niet vanuit een onmogelijke hoek naar het spel kan krijgen geef ik mijn plaats op O graag op. Want begrijp me goed: De huidige situatie vind ik ook niet ideaal.
Ik heb al eens gezegd: 
Deel de lange zij horizontaal in tweeen. Bovenste rijen zitten onderste staan. Ik heb namelijk geen hekel aan de fanatieke aanhang (ben ik op mijn manier ook) maar wel aan staan.
Donderdag 4 oktober 2007 om 10:38 uur Quote

Drama

Adelaar aangehouden na mishandeling
Frans Adelaar, oud-trainer van FC Utrecht en ADO Den Haag, is zondagavond in Nieuwegein aangehouden vanwege mishandeling van een serveerster in een Grieks restaurant. Dat meldt het AD.

Volgens de politie was er drank in het spel. Adelaar zelf spreekt zijn arrestatie tegen. Hij claimt het enkel voor zijn 16-jarige dochter te hebben opgenomen.

"Ik ben meegegaan naar het bureau om een getuigenverklaring te geven. Dat is alles. Ik moest blijven omdat er rond 23 uur een brief met poeder werd bezorgd. Ze waren bang voor antrax. Iedereen moest blijven", verklaarde Adelaar over het incident.

De politie bevestigt dat er een verdachte brief is bezorgd zondag. Hierdoor werd het pand hermetisch afgesloten tot maandagmorgen. Het bleek overigens niet om antrax te gaan. Dinsdag 2 oktober 2007 om 09:53 uur Quote

vincent64

<FCDH> schreef:

wat denk je als ranko gesnapt wordt nou dan kan ie wel inpakken  je geloof toch niet dat ie er dat voor over heb he?
Bij elke bedrijf is diefstal :ontslag op staande voet.
je moet ze toch eens de kost geven die voor een pak printerpapier of een pak post-its hun baan op het spel zetten...

Ik denk trouwens ook dat als je een uitgerangeerde voetballer bent bij een middenmoter in de jupiler-league je wel iets vatbaarder bent voor deze uitdaging.. 
Dat samen met een slechte jeugd spreekt je altijd vrij :_))
Zaterdag 29 september 2007 om 12:37 uur Quote

pitbull post

Aad schreef:

Wat mij bij al die berichten nog het meest bevreemdt is het feit dat altijd aleen ADO en RBC worden genoemd. Als er al illegaal gegokt wordt zal dat gebeuren door het hele betaalde voetbal heen. Misschien uitgezonderd de "grote" 4 of 5. Daar verdienen de spelers sowieso al een godsvermogen.

Bovendien: Gokken op zich lijkt mij vooral strafbaar voor degenen die er aan verdienen. En dat zijn niet de spelers (denk maar aan jezelf in de staatsloterij en de postcodeloterij) maar zij die het organiseren.

Gokken op je eigen wedstrijden is uit den boze. Dat leidt zonder meer tot het verkopen van uitslagen.
Vooralsnog verdenk ik "onze" jongens hier niet van.

En gokken ze illegaal op andere wedstrijden dan denk ik: stommerd je gooit je geld over de balk.
het hele gokverhaal is volgens mij door de regering bedacht en zelf in de wereld gebracht ,zodat ze nu de illegale voetbaltoto kunnen gaan aanpakken...alleen wordt dan weer 1 club met name genoemd;...........
je zou er bijna in gaan geloven gezien het spel van onze FC,maar ik kan me het niet voorstellen.....
Vrijdag 28 september 2007 om 18:38 uur Quote

jan

er zit geen spel in deze ploeg waarom halen we niet met die tien miljoen goeie spelers dan raak je aan elkaar gewend en dan worden we kampioen en dit zooitje moet opkk
Zaterdag 22 september 2007 om 15:53 uur Quote

Drama

Vind maar vaag allemaal had wel meer info
verwacht vandaag

krijg het idee dat dit een soort spel
is van het bestuur!!

want dit komt ze allemaal erg goed uit
Maandag 17 september 2007 om 10:10 uur Quote

Johan

Joop schreef:

Eindelijk.......Men ziet ook hier het licht. 2 praters. Lees die propagandaleugens in Fanzine en het haagse sufferdje er nog maar eens op na.
En let op: Vloet is net als de hele kliek voor het begin van het seizoen juichend achter de groep gaan staan. We zouden met dit fantastische  materiaal wel eventjes kampioen worden. Kampioenswedstrijd 28 maart thuis tegen RKC. Never nooit dus.
We kunnen nu al die Jansenveteranen wel eruit pleuren, maar er is ook geen capabele jeugd meer. Spelen nu bij Utrecht,  Sparta, Twente. Petertje Hofstede en Lexie hebben afgelopen zomer nog eens bewezen er absoluut geen kijk op te hebben. Kijk op maandagavond naar Jong ADO en je weet het. GEEN KWALITEIT. Stoffels, Immers en El Moussaoui hebben een  contract gekregen. Hoe is het in godsnaam mogelijk. Totaal ongeschikt voor profvoetbal. Niveau RKAVV.

Elf heeft gelijk: de club is dood en doodziek. Rob Jansen wast zijn handen in onschuld.

Helemaal mee eens. De grootste fout is geweest om Elia en Bakkatti te laten gaan. Elia is een speler die er in de eerste divisie wel 20 inknalt. Bakkatti heeft de snelheid die Rijaard ontbeert. Verder missen we achterin een speler a la Maurice Verberne voor in de Eerste divisie. Het spel is gewoon anders in de Jupiler League en Teixeira is niet in staat om zich aan te passen. Grote fouten dus die door de technische staf zijn gemaakt.

Zaterdag 15 september 2007 om 12:30 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

''Haagse Tsaar'' en 65 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 408
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Crysencio Summerville

Laatste wedstrijd

Logo Fortuna Sittard Logo ADO Den Haag
1-0
9 november 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
23 november 2019 om 20:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 13 - 35
2 AZ 13 - 29
3 PSV 13 - 24
4 FC Utrecht 13 - 23
5 Vitesse 13 - 23
6 Willem II 13 - 22
7 Heracles 13 - 21
8 Heerenveen 13 - 21
9 FC Groningen 13 - 20
10 Feyenoord 13 - 20
11 FC Twente 13 - 18
12 Sparta R'dam 13 - 16
13 FC Emmen 13 - 13
14 Fortuna Sit. 13 - 12
15 ADO Den Haag 13 - 10
16 PEC Zwolle 13 - 10
17 VVV-Venlo 13 - 9
18 RKC Waalwijk 13 - 4