Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 408
Volgende pagina

g

Delft schreef:

Geloven doen we in de kerk. Een vd weinige spelers met dreiging gaat weg. We hebben geen miljoenen dit was onze smaakmaker. We hadden 2 punten minder gehad want tegen Volendam was het 0-0 gebleven als hij niet was ingevallen.

Gelul.
Als dit...als dat...

Als Meric zijn contract niet wil verlengen, kan FCDH hoog springen, laag springen en een rondje op de Hofvijver schaatsen, maar dan loopt hij aan het eind van het seizoen gewoon de deur uit. Meric is een product van deze tijd -ongeduldig en zichzelf overschattend, en geilend op een paar extra centen. Hij lijkt op dat (ooit 020) talent Mido. Die voetbalt ook nog steeds, maar heeft zijn ontwikkeling behoorlijk zien stagneren omdat hij zichzelf veel beter vond dan de mensen die er verstand van hadden.

Laat Meric maar lekker vertrekken. Ik heb een paar keer van zijn spel genoten, wens hem het allerbeste, maar ik zal geen traan om hem laten.

Vrijdag 9 januari 2009 om 09:00 uur Quote

AD

De Haagse jeugd heeft de toekomst! 

Door FEDOR DE BOCK, clubreporter ADO Den Haag

[LEZERSBIJDRAGE] Eerst maar even een korte terugblik: Nadat ADO Den Haag als promovendus de competitie voortvarend was begonnen en dé verrassing van de competitie was, kwamen we erna in een enorme dip.

ADO-muur tijdens het duel met Ajax. FOTO ANP

Je kunt beter over een kraterinslag praten, aangezien er maar liefst 7x op rij werd verloren. Toch werden de vooraf beoogde 15 punten bij elkaar gesprokkeld en staat de Hofstadclub op de plaats waar men hoort, net boven de degradatiezone. Alhoewel het voetbal vaak nog te wensen over laat, zit er toch een stijgende lijn in het spel van de Groen-Gele-Brigade.

AZ en NAC werden verrassend (en terecht) geklopt, maar liet men punten liggen tegen `concurrenten` Heracles, Roda JC, De Graafschap en Vitesse. Juiste tegen deze clubs (in hun huidige vorm) zou men moeten winnen en de `bonuspunten` tegen betere (voetballende) ploegen zijn mooi mee genomen.

Hiermee wil ik geen enkele andere club tekort doen, maar ADO heeft een ploeg om boven de degradatiezone te blijven. Vertrouwen is daarbij een belangrijk wapen naast vaste patronen in het spel, dus ik hoop dat de Haagse ploeg in 2e helft van de competitie hiervan de vruchten gaat plukken.

In het `Aad Mansveld Stadion` heeft men weinig tegentreffers hoeven te incasseren, maar weet men zelf ook weinig het net te vinden (doelsaldo 7-7). In uitwedstrijden wordt er beduidend meer gescoord, maar krijgt de sterk spelende Zwinkels toch vele doelpunten om zijn oren. Wat zeer opvallend was, dat juist ADO Den Haag in `het Haags kwartiertje` veel doelpunten tegen kreeg, wat natuurlijk andersom zou moeten zijn.

Dan kunnen we nu vooruit blikken: In de komende maand zal er meer duidelijkheid komen over de sterkte van de selectie(s). Ik denk dat Powel een zeer bruikbare spits voor de ploeg zal zijn en hoop dat hij doet wat hij bij andere clubs ook deed: scoren.

Tevens is het jammer dat Delorge niet terug komt, aangezien is gebleken dat hij in zijn ADO-tijd een goede speler bleek te zijn. Dat hij tekort kwam voor Ajax is geen schande, maar wel jammer dat juist Roda JC hem heeft ingelijfd. Maar ja, wellicht dat we dan tóch Jan-Paul Saeijs kunnen begroeten op het oude nest en beide partijen wat water bij de wijn doen met de contractbesprekingen.

Zo kunnen de jonge ADO-spelers zich in de luwte verder gaan ontwikkelen. Hiermee wil ik niet aangeven dat zij niet hoeven te spelen, maar kunnen de oudere en ervaren spelers (zoals Knopper, Cornelisse, Rankovic en Bosschaart) de kar gaan trekken en de jongere spelers (Immers, Van Hese, Resodihardjo) zich op gaan trekken aan de rest zonder teveel in de spotlights te hoeven staan. Jong ADO Den Haag (getraind door Henk Fräser) staat bovenaan in de competitie.

Tevens werkt de club in alle luwte verder aan en beter imago en een gezond klimaat. Zover bekend zijn alle `lijken` ondertussen uit de kast getrokken, heeft de Gemeente Den Haag wederom zijn steentje bijgedragen en heeft Mark van der Kallen weer wat uit zijn oude sok getoverd en kan men verder met de ontwikkeling van de club.

De supporters gedragen zich tot op heden voortreffelijk en worden er meer sfeeracties door diverse vakken georganiseerd en kan de club hierdoor ook bij meer wedstrijden de kaarten in de vrije verkoop doen, waardoor er toch meer supporters naar het stadion komen. Ook durven meer sponsors hun naam weer te verbinden aan de 3e stad van Nederland, wat zeer welkom is.

Op vele reacties in artikelen over ADO Den Haag zijn er altijd mensen die negatief willen zijn, alles onder een vergrootglas willen leggen of nog leven in het verleden. Wat veel mensen (nog) niet weten, is dat ADO Den Haag ook maatschappelijk flink aan de weg timmert: zo worden amateurclubs regelmatig in de gelegenheid gesteld (door ADO Kids) om met spelers t/m 12 jaar een thuiswedstrijd te bezoeken tegen een gereduceerd tarief.

Tevens worden er voetbal-clinics georganiseerd bij amateurclubs uit de regio, waarbij selectiespelers een demonstratietraining geven, waarbij de jeugd mee kan doen. Ook is ADO ambassadeur van `Right to Play`, een humanitaire organisatie (opgericht door viervoudig Olympisch gouden medaillewinnaar Johann Olav Koss) gedragen door vrijwilligers en topsporters. De organisatie brengt sport- en spelprogramma’s naar kinderen in achtergestelde gebieden.

Hiernaast is er ook nog een samenwerkingsverband met welzijnsorganistie MOOI Escamp met project `De Held` . Doel van het project is het leveren van een bijdrage aan de bestrijding van pestgedrag, racisme en zinloos geweld. Als laatste wil ik nog de ADO Den Haag Voetbalschool benoemen: dit is een samenwerkingverband tussen de Johan de Witt Scholengroep, De Haagse Sporttuin en ADO Den Haag.

Dit is een uniek concept dat jongeren uit Haagse achterstandswijken toekomstperspectief biedt. Jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot 14 jaar trainen tweemaal per week onder begeleiding van gediplomeerde trainers op het terrein van De Haagse Sporttuin in de Schilderswijk.

Kortom: de jeugd heeft de toekomst, zeker in Den Haag ! 


CLUBREPORTER ADO DEN HAAG

Naam: Fedor de Bock. Standplaats: Rijswijk. Leeftijd: 34. Opleiding: HBO (Pabo). Beroep: Inkoper. Burgerlijke staat: getrouwd….en nog gelukkig ook.

Mijn club eindigt komend seizoen als: vijftiende. Hoelang seizoenkaarthouder: sinds dit seizoen een seizoenskaart. Mijn clubidool: Aad Mansveld natuurlijk. Favoriete speler eredivisie: Lex Immers. Hoeveel uur per week met voetbal bezig: te veel ‘Haagse kwartiertjes`. Clubteam buitenland: Tottenham Hotspur. Favoriete voetbalsite: www.vi.nl. Mijn voetbaluitspraak: Voetbal is simpel. Het is echter moeilijk om simpel te voetballen. Ik ben gek van mijn club omdat: ik als klein jongetje door mijn vader en opa naar het Zuiderpark werd mee genomen.
Woensdag 7 januari 2009 om 16:12 uur Quote

Boggel

Jongens,

Die saeijs gaat echt wel komen, is gewoon allemaal spel.

Wordt gewoon een 2,5 jarig contract met een eenzijdige optie ofzo.

 

Delorge komt ook zeker.

Ik heb hier een glazen bol, die laat me echt niet in de steek.

nee ff zonder gekheid:

Ik denk dat ze beide komen!!

Maandag 5 januari 2009 om 20:17 uur Quote

rien

Okee, we weten eigenlijk wel een beetje dat Delorge misschien hier komt. 
Maarrrrr, ik lees ook via iemand hier dat Manucharian (spel ik dat goed?), ook weg, of in de verhuur mag!
Dat is dus die Armeense speler, en die kan wel een aardig balletje trappen hoor!!!!

Goh zeg, als die samen met Delorge toch eens hier kwamen voetballen.
In ieder geval als ik het zo lees, is ADO hard bezig om de ploeg te versterken. Dat ziet er prachtig uit, en geeft mij veel hoop voor de toekomst. 
@En Kees, inderdaad ging het toen om 1 tot 2 miljoen euries, dus we kunnen nog wel wat verwachten als ze althans zelf nog wat willen qua versterkingen 
Donderdag 1 januari 2009 om 19:24 uur Quote

Advertentie

Den Haag For Life

Nou schreef:

Goed is ook weer overdreven. Soms spelen we goed, bijv. tegen NAC, maar vaak ook helaas dramatisch slecht en dan mag je blij zijn dat de tegenstander het rustig aan doet. Zoals afgelopen weekend..het had makkelijk 6-0 kunnen zijn, als ze wat meer geluk hadden gehad en druk hadden gezet. Ook bij andere wedstrijden kwamen we er soms genadig van af. 
Heracles doet het helaas al jaren beter dan ons, ze zijn niets voor niets in de ere gebleven en dan ook nog op een veilige plaats.
We staan 14e.

Andere seizoenen 17e, 15e, 17e, 15e en nu dan 14e. In het seizoen 2005-2006 hadden we een uitschieter met 18 uit 17 wedstrijden op een 15e plaats. Nu 14e met 15 punten. Ik vind dat goed. Ik heb het niet over het spel. Staan we op de 34e speeldag nog 14e dan ben ik zeer tevreden.
Maandag 29 december 2008 om 23:30 uur Quote

Filosoof

Ooievaar schreef:

Kom kom niet zo somber. We gaan als nr 14 de winterstop in, en dat had ik na die 7 nederlagen op rij niet verwacht. Doelsalso is heel behoorlijk -7 als je dat afzet tegen de concurrentie. 

Verwacht nog zeker 2 aankopen, die v.d. Kallen is echt niet op z`n achterhoofd gevallen. Investeren is beter dan degraderen, de club is kerngezond, er staat een nieuw stadion, de club komt niet meer slecht in het nieuws, en de toeschouwersaantallen zullen in 2009 alleen maar gaan aanntrekken. Dat trekt natuurlijk ook sponsors aan. Heb het stellige idee dat de rust rondom de club toeneemt, er wordt weer beleid gemaakt, en dat zal zich komend jaar gaan uitbetalen. 

We moeten niet ongeduldige worden, stapje voor stapje moet de weg omhoog worden ingeslagen, en daar krijg ik zo zoetjes aan alle vertrouwen in. En daar verandert een ingecalculeerde nederlaag - door mij althans - echt niets aan. Op naar plek 12.
Zo is het maar net. Een wedstrijd als vanmiddag verliezen doet pijn. Maar die pijn zit `m dan vooral in de emotie. Want als je reeel bent...Het is hier al vaker geroepen; vergeet niet waar we vandaan zijn gekomen. In december 2007 speelden we tegen Omniworld, MVV, Zwolle en TOP Oss. Alleen van die laatste wisten we te winnen. Bovendien stak de kop van de club al in de strop. En via de achterdeur zijn we in de eredivisie beland. Het gaat op veel fronten veel en veel beter. Sportief is het wisselend. Maar om te verwachten dat we gelijk het spel in de Arena dicteren? Deze plek in de stand is gewoon prima en biedt perspectief voor verbetering én handhaving. En inderaad Ooievaar; stapje voor stapje. Ik kijk uit naar 17 januari 2009. Op die dag moeten we de punten pakken! 
Zondag 28 december 2008 om 19:03 uur Quote

fcdh sassem

voorbeschouwing ggh:

Tegen NAC speelden we nog de pannen van de daken maar tegen Roda en NEC wisten we amper een bal goed te raken. Dat is Den Haag in 2008 bij vlagen fantastisch maar meestal slechter als verwacht. Het is een feit dat we moeilijk kunnen scoren daarom was ik ook blij toen ik over de komst van Barry Powel mocht horen. Barry heeft in ze leven al veel doelpunten weten te maken laten we hopen dat hij ook voor ons lekker veel het net weet te raken. Ook werd duidelijk dat de scouting (lees Wetzel) niet zulk goed werk heeft gedaan want spelers als de Meersman, Kaya en Waterman mogen na een half seizoen al weer gaan. Ik vind het jammer dat ook Schwiebe de pleiterik mag maken want die gozer kon best aardig een balletje raken. Daarnaast liep hij altijd de benen uit zijn reet om de bal af te pakken en schroomde hij ook niet om hier en daar een tegenstander te hakken. Wesley Verhoek kan voortaan ook ergens anders hard gaan lopen er schijnen al diverse atletiekverenigingen belangstelling te hebben om Wesley te kopen. Dat el moussaoui, Fernandez en Stoffels niet kunnen voetballen heeft Wetzel ook in de gaten om hun vertrek zal ik geen traan laten.Het contract met de cateraar is wel verlengt liet van de Kallen weten dat wordt dus weer koude worsten vreten. Zondag de wedstrijd van het Jaar en als het aan mij ligt is Van Basten dan flink de sigaar. Willen wij echter bij de neuzen winnen dan moeten wel wel heel fel aan de wedstrijd beginnen. Dus opgestroopte mouwen, bloed op de schoenen, schuim op de bekken en 11 spelers die tekeer gaan als gekken. Kijk naar 2005 daar brachten wij die neuzen behoorlijk van de wijs met doelpunten van Elia en JP Saeijs. Het werd toen een 2-2 gelijk spel met een schitterend Haags buitenspeldoelpunt, dat dan weer wel. In 1986 was het helemaal top onze boys zette toen het Olympisch stadion helemaal op ze kop. Het was een van de mooiste wedstrijden uit de geschiedenis van FC Den Haag en ik denk er nog graag aan terug tot aan de dag van vandaag. Van Basten wist de bal twee keer achter Reneetje Stam te schieten maar toch was het voor Ajakkes niet echt genieten. Heini Otto, Tony Morley en Alphons Groenendijk zorgde met hun goals dat er na 90 minuten 2-3 op het scoreboard stond en snoerde hiermee het Ajakkespubliek de mond.

Bij Ajakkes is het nog onzeker of Suarez mee kan spelen want hij heeft de vallende ziekte onder de leden. Suarez kan lekker ballen maar als ze tegenstander een scheet laat, laat hij zich al vallen. En een ding moet je weten die Kum laat behoorlijk vieze scheten. Op el moussaoui, Van Hese en Coutinho kan door Wetzel geen beroep worden gedaan maar als die gasten fit waren hadden ze ook niet in de basis gestaan. Het blijft kut dat we niet live onze helden kunnen steunen maar het wordt allesbehalve rustig achterover leunen. Op de een of andere manier heb ik het idee dat onze helden het zondag gaan flinke en dat we in de grootste kattebak van Nederland de neuzen helemaal van de mat af tikken. Het Amsterdamse publiek (als ze blijven zitten) zal zondag nog een keer een applaus voor Huntelaar laten horen en het zou toch geweldig zijn als wij dat afscheidsfeestje door een overwinning weten te verstoren . Als we met het hart spelen en echt alles hebben gegeven dan kan ik ook met een verliespartij leven. We moeten niet vergeten dat die gasten een begroting hebben van 65 miljoen dat is 6 keer zoveel als waar wij het mee moeten doen. Zondag zit ik met met maten voor de tv en met een lekkere pot bier verwennen we onze huigen en laten we hopen dat we vaak kunnen juichen! In de rust sate met brood en op de bank wie niet springt is een jood. En voor de spelers: Heb je ook zo een hekel aan die club uit Amsterdam pak ze bij hun neuzen en schop ze waar je kan.

Come on the Hague!!!


Zondag 28 december 2008 om 09:54 uur Quote

rien

Kees schreef:

Wat ook opvallend is dat als je ons aantal voor- en tegndoelpunten optelt alleen bij wedstrijden van Utrecht er minder doelpunten zijn gevallen. Bij ons 42 en bij Utrecht 40. Ok, een enkele club heeft er reeds een wedstrijd meer opzitten.

Wat betekent dat? Misschien dat we compacter spelen en het elftal aardig in evenwicht is. Wie het weet mag het zeggen.
Tja, dat wil wat zeggen. Denk dat je met dat compacte spel wel eens gelijk kan hebben.
Ik weet wel als je de concurrenten van Sparta t/m Volendam bekijkt, wij echt een zeer goed en stuk beter doelsaldo hebben. 
Eigenlijk zie ik het positief, want stel dat er een redelijk scorende spits (misschien Powel) in staat, dan kan je straks echt een liftje naar boven nemen naar de middenmoot. 
Kijk eens naar NAC, op plaats 5 of 6 met vrijwel hetzelfde aantal tegengoals. Je zou na (zeg maar) de helft van de wedstrijden kunnen zeggen dat de verdediging een middenmoter is, maar de doelpuntenproductie kan/moet beter. 
Zondag 28 december 2008 om 01:05 uur Quote

rien

Kees schreef:

Ok, moet volendam vanavond winnen of zien we vitesse als concurrent? Ik weet het echt niet meer.
Ik ga zo af en toe effe luisteren naar Vites-Volendam, en effe luisteren naar Heracles-Graafschap. 
De eerste wedstrijd (vit-vol) zou voor ADO gelijk spel het beste zijn, denk ik. 
Bij de 2e wedstrijd(Herac-graafs) weet ik het zo net niet. Liever Graafschap op 3 punten houden, maar anders loopt Heracles weer naar 22 punten
De puntjes moeten ergens naartoe, allemaal eentje dan maar????????
En dan morgen 3 naar Den Haag
Zaterdag 27 december 2008 om 19:45 uur Quote

Jensen

Kees schreef:

Ok, moet volendam vanavond winnen of zien we vitesse als concurrent? Ik weet het echt niet meer.
Gelijk spel
Zaterdag 27 december 2008 om 18:58 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Peppie, Bolluhboeah, China Town, Johannes en 92 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 408
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
22 augustus 2020 om 20:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15