Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 5
Volgende pagina

FC2500

Bolskie schreef:

Maar hoe ken het dat ze pas wat kunnen halen als er iemand verkocht word er is toch salaris vrijgekomen? Of betekend dit dat zij niet voor transfervrije spelers gaan maar spelers waar een kleine transfersom voor betaald moet worden
Je bent bekend met het verlies jaar op jaar?
En het feit dat er nu een CFO de baas is ad Interim.

En ook dat we traditioneel pas laatste weken handelen van de transferperiode omdat dan de afvallers en betere voetballers beschikbaar worden.

Maar het is en blijft gissen zonder enkele communicatie.
Donderdag 18 juli 2019 om 23:03 uur Quote

Advertentie

Aad

haagse jr schreef:

WK open deuren intrappen. Weer een mannetje die veel te licht is.
Die man is INTERIM directeur. Hoezo te licht? Misschien als algemeen directeur niet helemaal geschikt maar hij is normaal financieel directeur.
Maar goed, dat junior zegt genoeg: je moet nog een hoop leren.
Vrijdag 12 juli 2019 om 22:08 uur Quote

Club Achter de Duinen

Nieuwsbericht op Club Achter de Duinen:

Interim-directeur drukst met gras
Henrik-Jan Rinner is nu een maand actief als interim-directeur van ADO Den Haag.
Lees het nieuwsbericht
Vrijdag 12 juli 2019 om 19:59 uur Quote

Bolskie

12 juli 2019
TIEN VRAGEN AAN INTERIM-DIRECTEUR HENRIK-JAN RINNER

Op de voorlaatste dag van het zomerse trainingskamp van ADO Den Haag kwam Henrik-Jan Rinner een kijkje nemen in Zeeland. De 50-jarige Voorburger is dit weekend precies één maand actief als interim-directeur van onze club. Een mooi moment om, aan de hand van tien vragen, de actualiteit te bespreken met Rinner.
Hoe is het voor jou om hier als interim-directeur begroet te worden?
Het is een bijzondere situatie. Het is oprecht een eer om algemeen directeur ad interim van een betaald voetbalclub te zijn. Als 15-jarige jongen kon ik daar alleen maar van dromen. Natuurlijk was toen eigenlijk de droom om profvoetballer te worden, maar dat bleek er voor mij niet in te zitten. Dat ik interim-directeur ben bij ADO Den Haag – dé club van mijn regio – is des te speciaal. ADO Den Haag is een sterk merk, dat diepe wortels heeft in de hele regio. Dat kunnen we als club nog meer benutten. Daar wil ik als interim-directeur een steentje aan bijdragen, los van mijn bijdragen als Financieel Directeur.
Voor de mensen die jou nog niet zo goed kennen; wat is jouw achtergrond?
Ik heb een financiële achtergrond. Ik kwam er in de beginjaren van mijn carrière echter achter dat ik mezelf wilde verrijken met kennis en kunde die buiten de financiële wereld liggen. Daarom heb ik de overstap gemaakt naar de entertainmentindustrie. Ik heb achttien jaar voor Joop van den Ende gewerkt bij Stage Entertainment. Ik heb daar vijf verschillende functies bekleed en veel geleerd en gezien. De laatste vier jaar als algemeen directeur van een bedrijfsonderdeel van Stage Entertainment vormden een goede basis voor een nieuwe uitdaging. Deze vond ik in juli 2017 in de directie van ADO Den Haag. De juiste kans kwam voor mij op het juiste moment.
Het was geen toeval dat je terechtkwam in het voetbal. Wat heb je met deze sport?
Ik ben mijn hele leven lang al groot voetbalfan. Ik heb vroeger zelf in de jeugd van SEV in Leidschendam gevoetbald. Toen ik bij de seniorenselectie kwam, ging ik studeren en kreeg ik andere interesses. Daardoor ben ik afgehaakt op het veld en koos ik ervoor om in de avonduren zaalvoetbal te spelen. Voetbal heb ik altijd als één van mijn grootste hobby’s gezien. Het is natuurlijk prachtig dat ik hier mijn werk van heb kunnen maken.
Je bent inmiddels ruim twee jaar werkzaam bij ADO Den Haag. Hoe is deze periode bevallen?
De verwachtingen die ik vooraf had zijn volledig uitgekomen. Ik heb in de afgelopen twee jaar een goede bijdrage kunnen leveren op het vlak van financieel management, marketing en Hospitality & Events. Wat betreft het laatstgenoemde werken we hard aan het vergroten van de beleving in het Cars Jeans Stadion. Samen met mijn collega’s – hiervoor natuurlijk met Mattijs Manders en nu vooral met Jeffrey van As en de rest van het management – doen we er alles aan om de club verder te brengen. Ik vind het geweldig om te zien hoeveel kwaliteiten er binnen het ADO Den Haag-team aanwezig zijn. Niet alleen in het management, maar ook in de rest van het kantoorpersoneel. Dat creëert ruimte om te groeien.
lr190701llu4233
Hoe heb je jouw eerste maand als interim-directeur ervaren?
Druk. Deze maand stond met name in het teken van de overname van diverse dossiers van Mattijs Manders. Bij veel van deze dossiers was ik als financieel verantwoordelijke al betrokken, maar nu ben ik als het ware van een centrale verdediger omgeturnd tot spits. Eén van de belangrijkste dossiers is op dit moment het thema kunstgras-natuurgras, waarbij tijdsdruk komt kijken. We zijn op zoek naar de juiste oplossing, wat vooral een geschikte trainingslocatie inhoudt. Natuurlijk is de samenstelling van het team op dit moment ook zeer belangrijk. Deze taak ligt natuurlijk bij Jeffrey van As, maar ik probeer hem zo goed mogelijk te ondersteunen. Ondertussen trekken we de lijn van de verbeteringen in en rondom het Cars Jeans Stadion ook door. Dit moet een steeds aantrekkelijkere locatie blijven worden.
Je noemt de samenstelling van het team al. Veel fans vragen zich op dit moment uiteraard af wat er nog gaat gebeuren op de transfermarkt. Kunnen we nog veel veranderingen verwachten tot de window sluit op 1 september?
Het team van vorig jaar is in grote lijnen intact gebleven, waardoor de kern staat. Er is een beperkt aantal spelers vertrokken, maar één daarvan is natuurlijk zeer belangrijk: Sheraldo Becker. Vanzelfsprekend zijn we druk op zoek naar vervanging, maar de window duurt nog lang. We moeten rustig blijven, niets overhaasten en creatief zijn. Kwaliteit is belangrijker dan tijd, zoals Jeffrey ook meermaals heeft gezegd. Daarnaast moeten en zullen we uiteraard anticiperen op eventuele uitgaande transfers. Het is geen geheim dat spelers als Nasser El Khayati en Wilfried Kanon aantrekkelijk zijn voor andere clubs.
Je werkt nu, in een belangrijke periode voor de club, intensiever samen met Jeffrey van As. Hoe gaat dat in zijn werk?
De samenwerking tussen Jeffrey en mij verloopt uitstekend. We hebben continu contact met elkaar. Meestal per telefoon, omdat we vaak niet op dezelfde plek zijn. Met een transparante en open communicatie proberen we er samen voor te zorgen dat we aan het einde van de transferperiode een goed en uitgebalanceerd team hebben staan. We kunnen hierbij een beroep doen op Jeffrey’s kennis en kunde rondom het voetbalbedrijf en zijn brede netwerk. In mijn nieuwe rol probeer ik hem, net als in mijn oude rol, te ondersteunen. We zijn kritisch, maar hebben het gezamenlijke doel om een strijdbare ploeg te hebben aan het einde van de transferwindow.
ADO Den Haag eindigde twee seizoenen op rij in het linkerrijtje van de Eredivisie, maar tegelijkertijd was er sprake van een behoorlijk financieel verlies. Waar staat de club op dit moment volgens jou?
De club bevindt zich nog steeds niet in een florissante, winstgevende positie, maar stapje voor stapje gaat het de goede kant op. Het omdraaien van de financiële positie van een voetbalclub is een langetermijnproject, tenzij je serieuze transferklappers realiseert. We hebben genoeg uitgaande transfers bewerkstelligd die wel een goede bijdrage, maar nog geen ommekeer betekenden. Daarom moeten we nog steeds met de hand op de knip handelen en kostenbewust opereren. Het is nou eenmaal zo dat een BVO normaal gesproken pas operationeel winstgevend is als de transferresultaten zeer positief zijn. Het is onzeker, maar niet ongebruikelijk om daarvan afhankelijk te zijn. Dat is één van de redenen waarom we investeren in de kwaliteit van onze jeugdopleiding. De jeugd is onze toekomst.
Er wordt op dit moment veel gezegd en geschreven over de invulling van de positie van algemeen directeur van ADO Den Haag. Wat kan je daarover vertellen, als interim-directeur?
Het proces omtrent de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur ligt in de handen van de aandeelhouders en de Raad van Commissarissen, in de wetenschap dat United Vansen als grootaandeelhouder een potentiële doorslaggevende rol speelt. Het gerenommeerde bureau De Vroedt & Thierry assisteert de grootaandeelhouder en de RvC in dit proces. De procedure is gaande, maar nog niet afgerond. Helaas is er desondanks een naam gelekt: die van Mohammed Hamdi. Ik heb van de grootaandeelhouder de bevestiging gekregen dat hij één van de kandidaten is, maar zoals RvC-voorzitter Ad Melkert al liet weten: de verschenen publicaties zijn voorbarig. Na afronding van de procedure zal er pas een besluit volgen op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
Wat zijn op korte termijn de belangrijkste doelstellingen voor ADO Den Haag en daarom ook voor jou als interim-directeur?
Ik geloof en denk niet in korte termijnen bij een voetbalclub. Een club moet je absoluut leiden met een langetermijnvisie. Als je dat niet doet, ben ik ervan overtuigd dat de club gaat zwalken. Er moet een stip op de horizon gezet worden en uitgestippeld worden welke weg je moet en wil afleggen om bij de stip te komen. Helaas vindt er bij een voetbalclub vaak een wisseling van de wacht plaats, maar het langetermijndenken moet altijd voorop staan.Het maakt niet uit wie je zit je krijgt altijd de zelfde antwoorden
Vrijdag 12 juli 2019 om 19:41 uur Quote

GroenGeelHart070

BLEISWIJK-1 schreef:

Falkenburg en Goossens zijn ook vastgelegd nadat Manders ontslag had genomen.

En nu staat er een mooie club op de stoep voor El Khayati en Kanon. En die bieden miljoenen..En dan zegt ADO.....sorry we hebben nog geen Algemeen directeur. Kom later maar terug.

Kan ik mij allemaal niet voorstellen. Ik denk dat er misschien met de handrem onderhandeld wordt. Maar zaken gaan gewoon door
Dat klopt, wanneer mooie gelegenheden zich voordoen is Rinner tekenbevoegd, daarom is hij ook als interim aangesteld. Maar ze zullen liever nog even wachten tot een nieuwe AD is aangesteld met een evt. nieuwe koers die gevaren gaat worden.. Die nieuwe koers komt alleen als de nieuwe AD beschikt over enorme ballen en niet weer `een vriendje van` iemand is
Donderdag 11 juli 2019 om 11:14 uur Quote

Madmax

De HFC ADO Den Haag heeft weer een voltallig bestuur. Tijdens de ledenraadsvergadering van de vereniging werd Harm de Boer dinsdagavond gekozen tot voorzitter en Frans Leermakers tot secretaris.

Zij volgen Ward Swart op, die de laatste tijd fungeerde als interim voorzitter en secretaris. Swart is inmiddels vanuit de vereniging toegetreden tot de Raad van Commissarissen van de NV ADO Den Haag. De vereniging is houder van het bijzonder aandeel op basis van bewaker van de cultuur en historie van ADO Den Haag.

Rob Guffens blijft aan als penningmeester van de HFC ADO Den Haag. De vereniging wil het bestuur uitbreiden met nog twee leden.

@Haaglandenvoetbal
Woensdag 10 juli 2019 om 11:52 uur Quote

Kees

Bleek schreef:

Is dit nou de befaamde procedure die de rvc zou opstellen om een vervanger te vinden :roflol:
Een godsvermogen neer leggen terwijl Jansma zichzelf aanbiedt en je daarna rustig de tijd hebt om zelf naar een geschikte opvolger te kijken.

Hoe kan je dit nou een goede ontwikkeling vinden? Het geld wat dit gaat kosten scheelt je weer een jaarsalaris van een speler.
En als we nou zouden bulken van het geld..
Kees Jansma als tijdelijke vervanger had ik ook geen slechte optie gevonden.

Echter met de tijdelijke aanstelling van Rinner spaar je ook maandenlang een salariëring van een interim-directeur (ook Jansma wil centen zien) uit. Rinner krijgt hooguit een zogenaamde waarnemingstoeslag voor een paar maanden en dat is meestal tussen 5 en 15 % van zijn huidige inkomen.

Mijn veronderstelling (ja, inderdaad veronderstelling) is dat UVS de kosten van dat headhuntersbureau voor haar rekening neemt. Niet voor niets hebben zij zo stellig beweerd dat er een capabele opvolger zou worden benoemd.

Enne: mag ik je er aan herinneren dat al onze Algemeen Directeuren van de laatste tig jaar eendagskuikens waren (m.u.v. Manders een paar jaar).

Of wil je weer zo`n sollicitatie-procedure zoals door Wigt gevoerd dat uiteindelijk de "voorzitter" van die commissie zichzelf benoemt?
Donderdag 20 juni 2019 om 14:46 uur Quote

Aad

Kees schreef:

Juist jij moet toch weten dat de meteorologische zomer vanwege onder meer het rekengemak al begonnen is. En rekenen is niet het sterkste punt van onze club.

Overigens wordt Rinner absoluut geen Algemeen Directeur. Anders had men hem nu al benoemd.
Ik denk dat het een volkomen onverwachte AD wordt die momenteel nog ergens anders werkt en heeft te maken met een opzegtermijn. Daarom een interim en daarom nog geen namen naar buiten.
Dinsdag 4 juni 2019 om 19:43 uur Quote

Olitano

Lellow schreef:

Dat er niet is ingegaan op de handreiking van Kees Jansma is een totaal brevet van onvermogen van de club ADO.

Deze man had commercieel zoveel kunnen betekenen voor de club , ze hadden 6-12 maanden van zijn netwerk kunnen gebruikmaken en dit verder uitwerken .

Had met hem een rondje Siemens /Shell/ NN etc gemaakt ( je hebt niets te verliezen) en tevens voor de lokale sponsoren toch een icoon en zeer herkenbaar persoon met een ADO hart .
Ben het met je eens dat Kees Jansma op het commerciële vlak een aanwinst is voor de club.
Een visitekaartje met een giga netwerk.

Het feit dat hij geen interim algemeen directeur is geworden zegt mij niet zoveel. We weten niet wat er achter de schermen wordt besproken en met wie er wordt gesproken.

Wie weet wordt Ome Kees straks als commercieel directeur gepresenteerd.
Dinsdag 4 juni 2019 om 16:48 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

Grijns, Vakc, Peter87, T3, pwr, Ooievaar, Thommetjsh, langnek en 26 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 5
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15