Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Welkom in de shoutbox, gast

rien1

Vennegoor voelt geen druk om te tekenen. Nergens overigens. Hij houdt zijn conditie op peil bij jong twente. Hij zegt dat hij ook na 1 sept nog ergens aan de slag kan.
Jammer, wij kunnen daar niet op gokken.
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:30 uur

bufkes

Pascal Bosschaart debuteerde vandaag met een 6-0 zege voor Sydney FC in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Parramatta FC
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:29 uur

treb72

Prutser 070 schreef:

Buly is al zo vaak genoemd in de pers dus daar heeft Treb het zeker niet over.
Ja die willen ze nog altijd maar blijft duur, en er moet toch eens een knoop doorgehakt worden.
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:28 uur

morley

bufkes schreef:

Kum en Leeuwin in normale doen zijn gewoon eredivisie waardig
ik vind kum een prima jongen om in de selectie te hebben. hij kan in principe op alle posities in de verdediging spelen. maar hij heeft zich in al die jaren dat hij nu bij ons speelt eigenlijk niet ontwikkeld. hij vervalt nog steeds in dezelfde fouten. lijkt me dan ook niet verstandig om voor je basis van hem afhankelijk te zijn. wat mij betreft is hij de ideale 12e man.

leeuwin vind ik een twijfelgeval. die kan nog best een echt goede eredivisie speler worden. maar één ervaren centrale verdediger erbij, zou, hoe dan ook, geen overbodige luxe zijn hoor.
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:27 uur

<FCDH>

ADOnieuwegein schreef:

idd zijn zaken goed voor elkaar. Als jij voor 50000 euro instapt om een club te redden (Swansea) en je aandelen zijn na bijna 10 jaar, rond de 10 miljoen euro waard. Dan kan je idd zeggen dat hij het goed voor elkaar heeft.
Hij zei een tijd terug dat ie ze diensten al eens heeft aangeboden aan ado maar daar zijn ze nog niet op ingegaan een goed gesprek kan nooit geen kwaad wie weet wat er uit rolt ado heeft niks te verliezen?
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:26 uur

bufkes

Wesley ontwaakt net op tijd uit eigen droom`



Wesley Verhoek komt uit een goed nest. Hij groeide op in een gezin met vader Willem, moeder Yolanda en zijn twee broers John en Willem. Een typisch Haagse familie, met heel veel humor en de keukentafel als bakermat om de belevenissen van die dag met elkaar door te nemen. Pa zit al zijn hele leven met zijn broers in de groente en het fruit. Een zwaar bestaan. Willem staat elke dag om half een `s nachts op om zijn spullen in te kopen en vervolgens af te leveren aan verzorgingshuizen, horeca en ziekenhuizen. Rond half elf `s ochtends, maar vaak ook later, is hij klaar en gaat dan een dutje doen. Ik heb Willem nog nooit zonder een glimlach op zijn gezicht zien rondlopen.



Datzelfde gold ook voor Wesley. Al sinds zijn prille jeugd speelt hij voor zijn geliefde ADO Den Haag. Hij tekende er met de begeleiding van Sport-Promotion zijn eerste contract, zoals wij ook betrokken waren bij zijn daaropvolgende verlengingen bij de club. Iedereen erkende zijn grote talent, maar de echte doorbraak bleef lang uit. Wesley was nog jong, wispelturig en nam het leven als het Haagse schoffie dat hij was. Veel lachen, dollen, mensen in de maling nemen. Het maakte hem geliefd in Den Haag en zelfs ver daarbuiten. Een open karakter, maar nog niet volwassen. Sprak je daar met hem over, dan gaf hij je gelijk en beloofde doorgroei. Zijn glinsterende, ondeugende ogen straalden anders uit.



Toen hij vaste verkering kreeg met zijn Mandy kwam de ommekeer. Het was merkbaar in de laatste fase van het seizoen 2009-2010. Wesley werkte een reeks prima wedstrijden af. Zijn voorzetten kwamen aan, hij verdeelde zijn krachten om wel op de juiste momenten te versnellen en straalde zelfvertrouwen uit. ‘ Dit ga ik komend seizoen doortrekken`, zei hij. ‘Hier hebben we het over gehad, toch?` En aldus geschiedde. Wesley trok de lijn door en speelde afgelopen seizoen zijn sterkste jaargang ooit voor ADO Den Haag. Eindelijk was de doorbraak daar, weg was het imago van het eeuwige talent. Wesley gaf voor, Bulykin maakte af. Hier stond een ander mens.



De doorbraak veranderde Wesley. In positief opzicht, op het veld. Maar daarbuiten voltrok zich ook een andere gestage gedaanteverwisseling. Aanvankelijk nog met humor informerend of zich al andere clubs hadden gemeld na de eerste wedstrijden van het seizoen, begon de vraagstelling elke week serieuzer van toon te worden. Eind oktober vorig jaar was Wesley er eigenlijk al wel uit. Hij moest en zou nu profiteren van zijn nieuwe status als een van de revelaties van het seizoen. Weg bij ADO, naar een betere club en een hoger salaris.



Op zich was daar uiteraard niets mis mee. Zo werkt het in de voetballerij. De voetballer is vooral zijn eigen bv die zijn inkomen toevallig met anderen verdient, maar als individu op zichzelf gefocust moet zijn. Wesley speelde goed en had gelet zijn prestaties een belangrijke troef in handen om zich elders in sportief en financieel opzicht te verbeteren. Wesley begon de druk op zijn vertrek bij ADO echter met de week te verhogen. Sms`jes na elke wedstrijd dat het nu toch echt tijd was om te verkassen. In persoonlijke gesprekken of via de telefoon was er geen andere boodschap. Bijna was het zover, afgelopen januari, toen Ajax interesse toonde. Maar de Amsterdammers haakten toch af, verdeeld over zijn doorgroeimogelijkheden.



Toen broer John naar Stade Rennes vertrok was het hek van de dam. Na een bezoek aan de Franse club, met het hele gezin, nam het verlangen naar zijn transfer orgastische vormen aan. De naam van de ‘nieuwe uitdaging` deed er op dat moment eigenlijk weinig meer toe. Het was in die periode dat ik begon te twijfelen aan de werkelijke beweegredenen achter zijn ‘droom`.



Natuurlijk speelde Wesley vorig seizoen ook mindere wedstrijden. Maar in zijn directe omgeving was er bijna niemand meer die hem dat vertelde. Of wilde zien. Dat gold ook voor de media. Wesley verkeerde in zijn eigen droomwereld, dagelijks opgezweept door de buitenwereld die er nog nooit zo vriendelijk uit had gezien. Wesley dompelde zich onder in wat zijn succes aantrok, bewondering en aandacht. Hij trok na afloop van de thuisduels langs de skyboxen in het stadion, werd overal met applaus ontvangen, en zette glunderend handtekeningen wanneer adorerende Haagse fans hem daarom vroegen. En steevast volgde daarna de vraag: ‘Is er al wat?"







Wij probeerden als zaakwaarnemer de rust te bewaren. Als hij elders wilde gaan, dan zou alles moeten kloppen. De club, de trainer, het spelconcept, de zekerheid van spelen, de omgeving voor het gezin, de leefomstandigheden én het financiële aspect. Dus werden contacten gelegd met juist die clubs die aan dit profiel voldeden. Aan de andere kant knaagde het gevoel of dit het nou wel was wat Wesley wilde? Was het niet zo dat het leven op deze piek, bij zijn eigen ADO, in zijn eigen stad, met zijn eigen familie en vrienden het ultieme was voor hem? Voorlopig, voor wellicht nog een extra jaar? De suggestie alleen al zorgde voor verontwaardiging bij hem. Verlengen bij ADO, tegen betere voorwaarden, dat was een belachelijke gedachte. Waarschijnlijk op die momenten zijn de eerste scheurtjes in de samenwerking ontstaan.



Mede in de hand geholpen door andere zaakwaarnemers uiteraard, die in dit soort gevallen altijd paraat staan om enige onvrede of irritatie te voeden. De strategie is immer dezelfde. De meesten vertellen de spelers dat zij een club beschikbaar hebben die meteen zaken wil doen voor een transfer. De naam van die club wordt angstvallig achtergehouden en zal pas worden bekend gemaakt als de speler overstapt naar het andere management. Of de speler wordt na elke wedstrijd aangesproken met de stelling dat het toch vreemd is dat er nog altijd geen interesse in hem is.



In het geval van Wesley was het bewerken van het onderbuikgevoel simpel, omdat de zaakwaarnemers van broer John kind aan huis waren bij de familie thuis. En de familie luisterde maar wat graag naar de verhalen over alle clubs die Wesley voor veel geld wilden inlijven. Dat was toch eens andere taal dan die van Sport-Promotion, dat rust predikte en op zoek was naar die ene ideale club.



Kortom, begin mei was het dan zover. Wesley wilde plotseling een gesprek met ons. Dan weet je meteen hoe laat het is. Wesley was bezweken onder de hoogopgeschroefde beloftes. Zijn verklaring was conform de traditie in dit soort breuken. Ineens heeft de speler ‘het gevoel` niet meer bij zijn management, wil hij toch eens verder kijken en zweert hij dat er absoluut nog geen contact met een andere zaakwaarnemer is geweest. De verborgen waarheid: Ik hoor nu zoveel namen van clubs die interesse in me hebben, dat er in ieder geval eentje van moet kloppen. Dus vertrek ik.



In december zat Wesley nog op mijn schoot bij het Sinterklaasfeest van de Haagse amateurvereniging VUC. Ik als Sinterklaas, hij als de verrassing voor tientallen dolenthousiaste kinderen in de zaal. Ik moest er aan terugdenken, toen ik hoorde dat Wesley al na een dag bezoek aan Nottingham Forest met heimwee afhaakte. Of geen goed gevoel had. Schrijnend nieuws. En voorspelbaar. Als je Wesley goed kent. Een Haags schoffie met een grote mond, maar met een heel klein hartje. Een Hagenees die zich senang voelt in zijn eigen stad en op het strand van Scheveningen, maar doodongelukkig had geworden in de East Midlands van Engeland.



Wat dat betreft ben ik blij dat hij nog op het allerlaatste moment uit zijn eigen droom is ontwaakt. En nu weer gewoon de draad kan oppakken. Bij ADO Den Haag. Nog even doorgroeien Wes. En dan komt alles goed.



Karel Jansen
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:25 uur

Prutser 070

JP schreef:

@treb72..

Als ik zeg Buly?
Buly is al zo vaak genoemd in de pers dus daar heeft Treb het zeker niet over.
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:22 uur

ADOnieuwegein

<FCDH> schreef:

Ik zeg eerlijk van zweden is een gozer met een grote bek maar hij heeft ze zaakjes wel goed voor elkaar en hij is een grote ado fan dus als hij bij de club betrokken zou worden over hoe en wat ado daar toch niet slecht van word?
idd zijn zaken goed voor elkaar. Als jij voor 50000 euro instapt om een club te redden (Swansea) en je aandelen zijn na bijna 10 jaar, rond de 10 miljoen euro waard. Dan kan je idd zeggen dat hij het goed voor elkaar heeft.
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:22 uur

Advertentie

<FCDH>

rien1 schreef:

Het zal niet leuk zijn. Maar ik denk dat ADO gewoon Toornstra voor een puike prijs (5 miljoen) moet verkopen. Geeft niet of dat Utrecht wordt. Er staan nieuwe spelers in de startblokken (Cherry) om die plek in te nemen. Zal niet gelijk een 2e Toornstra zijn, maar ADO kan zomaar een paar versterkingen ophalen die de club naar een veel hogere plek op de ranglijst duwen.
Ik ben er niet voor rien om een concurent te versterken en ik geloof ook nooit dat utrecht 5 miljoen geeft voor toornstra?
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:20 uur

JP

@treb72..

Als ik zeg Buly?
0
Woensdag 17 augustus 2011 om 16:19 uur

Nu online

Franky, Edwin, Jacco, Sprinkhaan070, derput, S.upporter, 070FCDH070, opper, Johan vakkie M en 122 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Morgen om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24