Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 7
Volgende pagina

Een oudere supporter

KR96 schreef:

Dat laatste is niet helemaal waar. Bij zijn presentatie zij hij al dat hij nog langer nodig had om de boekhouding goed door te nemen, maar vond hij wel dat ADO op de lange termijn zelf de broek moet ophouden. Kleine misvatting was dat zoiets ietwat lastig is met een groot liquiditeitstekort.
Klopt dat zei hij bij zijn presentatie als interim directeur.

Toen hij directeur werd zei hij dat hij de boeken had doorgekeken en geen noemenswaardige problemen had geconstateerd.
Donderdag 12 januari 2017 om 23:47 uur Quote

JB

Kees schreef:

Maar wel een hoop speculaties in het stuk van VI. Wie schuift er van Cadd aan bij de onderhandelingen?
En veel onjuistheden.

Juist als aangestelden van de rechtbank weten Knupe en vd Have als geen ander, dat als (met de nadruk op ALS) zij zouden onderhandelen met Wang, zij dit bij de rechtbank moeten melden en bij ADO, en dat dan de rechtszaak in afwachting van de uitkomst van de onderhandelingen zou zijn verdaagd.

Statutair en/of wettelijk zijn Knupe en vd Have als beheerder van de aandelen en interim voorzitter van de RvC overigens helemaal niet bevoegd om namens ADO te onderhandelen met debiteuren over de betaling van openstaande vorderingen. Laat staan dat zij dit dan ook nog doen zonder medeweten van (de directie van) ADO.

Tenslotte heeft het onderzoek van de Ondernemingskamer (vrijwel) niets te maken met de openstaande vordering. Dat is slechts 1 aspect op een hele lange waslijst bij het beoordelen of Wang wanbestuur heeft gepleegd.
En al die andere punten op die waslijst smelten niet als sneeuw voor de zon als plotseling na anderhalf jaar alsnog door Wang betaald wordt.
Bijv. aan het ontslag van JW Wigt hangt met de huidige kennis van de feiten op zijn zachtst gezegd de geur van onrechtmatigheid....
Donderdag 29 december 2016 om 03:04 uur Quote

Langebach2

Waarom ADO Den Haag in oorlog is met Hui Wang
Het is oorlog tussen ADO Den Haag en zijn eigenaar. Niet alleen grootaandeelhouder United Vansen moet zich voor de rechter verantwoorden, omgekeerd sleept Hui Wang ook een aantal mensen van de club voor het gerecht. De handschoenen en jassen zijn uitgedaan, het gevecht kan beginnen.

Bij ADO Den Haag zullen ze er toch enigszins rekening mee houden dat hij zomaar opeens op het stadion kan verschijnen. Bao Xian Fei. De Chinees is vorige week samen met Zheng Lee op de aandeelhoudersvergadering door United Vansen aangesteld als nieuwe directeur van de voetbalclub. Het gebeurde in de late uurtjes, rond 22.00 uur, toen de Nederlandse leden van de raad van commissarissen al woest de zaal hadden verlaten, nadat ze te horen hadden gekregen dat op de aanwezigheid van Kees Jansma en Martin Toet geen prijs werd gesteld. Ze waren volgens de Chinezen nooit correct geïnstalleerd. Wethouder Tom de Bruijn heeft inmiddels aan United Vansen laten weten dat hij de benoeming van de directeuren als nietig beschouwd, maar het is onwaarschijnlijk dat dit stand houdt. De gemeente kan wel de benoeming van rvc-leden blokkeren, maar de aanstelling van een directeur kan wel degelijk door Hui Wang zelfstandig worden gedaan.

De benoeming van Bao blijft pikant. Collega Lee Zheng wordt al meer dan een half jaar buiten de deur gehouden, omdat hij als Chinees staatsburger niet in het bezit is van de vereiste werkvergunning. Bao is een ander verhaal, omdat hij al jaren in Nederland woont en werkt. Door zijn status als meervoudig kampioen in de vechtsport wushu was hij vroeger ook acteur in enkele speelfilms. Na zijn emigratie naar Nederland, ruim tien jaar geleden, heeft hij inmiddels ook enkele films geproduceerd. Daarvan zijn Wolf en Rabat de bekendste. Wanneer Bao zich morgen meldt op de burelen van de club, dan blijft de vraag of daar officieel wat tegen valt te doen.


Een van de films waarin Bao een rol had.

Maar of het ooit zo ver komt, is onbekend. Zo is dat met alles wat gebeurt in het Chinese kamp. Onder de supporters ging zondagmiddag bijvoorbeeld het gerucht dat Wang in het stadion zou zijn. Jansma had in ieder geval wel gehoord dat de grootaandeelhouder in Nederland was, omdat hij in een Haags restaurant was gesignaleerd. En directeur Mattijs Manders kon zondag ook niet aangeven of er andere mensen van United Vansen, zoals Terry Wang en Lee Zheng, zich zouden melden. Er was sprake van één groot rookgordijn.

Bao Xian Fei is benoemd als nieuwe directeur. Hij is meervoudig kampioen in de vechtsport wushu.
Bao Xian Fei is benoemd als nieuwe directeur. Hij is meervoudig kampioen in de vechtsport wushu.
Mailverkeer

Wang was zondag echter niet in Den Haag, net zoals hij al de hele week zijn gezicht niet had laten zien. Hij was de afgelopen periode in Hongkong. En op het moment dat scheidsrechter Pol van Boekel voor het beginsignaal van ADO Den Haag-FC Utrecht floot, waren Terry Wang en Lee Zheng alweer terug in Peking. Zij waren zaterdagmiddag in het vliegtuig gestapt. Het klinkt haast onwerkelijk dat beleidsbepalers van ADO niet weten waar de grootste geldschieter van de club uithangt, maar die situatie bestaat al geruime tijd. Sinds de bijeenkomsten van eind oktober van de raad van commissarissen en aandeelhouders hadden beide partijen zelfs niet meer met elkaar gesproken. Wang was na die meetings woedend in het vliegtuig gestapt. Er was nog wel sprake van mailverkeer, maar ook dat was puur zakelijk en uiterst minimaal. De verhoudingen waren op een dieptepunt beland en beide partijen hadden geen enkele toenadering meer gezocht. Integendeel, de stellingen werden ingenomen om elkaar te lijf te gaan.

Wang voelde zich gepiepeld door mensen die in zijn optiek naar hem dienden te luisteren
Wang voelde zich gepiepeld door mensen die in zijn optiek eigenlijk alleen maar naar hem dienden te luisteren en netjes moesten uitvoeren wat hij ze opdroeg. Tegelijkertijd waren diezelfde mensen wel klaar met hun Chinese baas. Het water stond de club aan de lippen en er was hem vaak genoeg voorgehouden dat zijn club in de moeilijkheden zou raken wanneer hij niet snel aan zijn financiële verplichtingen zou voldoen… Hoe vaak moesten ze dat nog duidelijk maken?

Het was een schoolvoorbeeld van een organisatie waar buitenlanders met elkaar hoorden samen te werken om er een succes van te maken, maar alles gierend uit de klauwen was gelopen. Topvoetbal, zeker bij een bescheiden club als ADO Den Haag, is een bezigheid waar alles heel nauw luistert en er een dunne scheidslijn loopt tussen succes en falen. Maar de culturele verschillen zijn in bijna twee jaar nooit weggenomen. Integendeel, het is uiteindelijk uitgemond in een vuile oorlog waarin alles is geoorloofd.

De spelers van ADO Den Haag druipen af na de nederlaag tegen FC Utrecht. De spelers van ADO Den Haag druipen af na de nederlaag tegen FC Utrecht.
Huurauto

Het is inmiddels wel duidelijk dat Wang na zijn overname en entree in januari 2015 dacht dat hij zou worden gefêteerd en geëerd als de grote eigenaar. Zijn firma had ten slotte negen miljoen euro neergelegd om de aandelen van Mark van der Kallen over te nemen. Wie betaalt, bepaalt. Zeker in China. Die houding was ook wel af te lezen aan zijn gedrag. Wang verbleef aanvankelijk in de duurste hotels en stuurde de rekeningen vervolgens naar de club. Als hij gebruik maakte van een huurauto, dan reed hij die na gebruik terug naar het stadion, zette de auto neer voor de hoofdingang en gaf de sleutels af bij de balie. ADO Den Haag werd op een gegeven moment geconfronteerd met een half miljoen euro aan rekeningen en onkosten die waren gemaakt. Het kostte enige overredingskracht om Wang duidelijk te maken dat een club met een bescheiden begroting een dergelijke onkostenpost niet kon ophoesten.

Hui Wang verbleef in de duurste hotels en stuurde de rekeningen vervolgens naar de club
Het kostte Wang verder ook enige moeite om te begrijpen hoe een orgaan als de raad van commissarissen werkte. Verantwoording afleggen en beslissingen toelichten? Het waren zaken waarop hij aanvankelijk uiterst verbaasd reageerde. Als voorzitter van de rvc schitterde hij geregeld door afwezigheid en was stomverbaasd dat er in zijn afwezigheid gewoon was vergaderd. Zoiets was toch niet mogelijk zonder hem? Het is duidelijk dat Wang zich duidelijk niet goed had verdiept in de belangrijke details over zijn zeggenschap en macht toen hij de club overnam. Het Nederlandse recht bleek anders in elkaar te zitten dan het Chinese recht.

Niet zeiken, maar betalen

Omgekeerd is er in Den Haag ook weinig moeite gedaan om de Chinese eigenaar tegemoet te komen, of die overgang enigszins te vergemakkelijken. Bij andere clubs gaat meestal de rode loper uit wanneer er iemand met geld aanklopt, maar in Den Haag werd uiterst wantrouwend en sceptisch gekeken naar die rare Chinees. Keer op keer zijn mensen op zijn ziel gaan staan. Alle opmerkingen, of het die nu waren van beleidsbepalers of mensen die met beledigende teksten langs de zijlijn stonden, werden vanaf het eerste moment vertaald. Toen hij eind oktober nul op het rekest kreeg bij zijn poging om Lee Zheng als directeur binnen te halen en met name commissaris Wim Deetman hem duidelijk maakte dat hij niet moest zeiken maar betalen, was de maat bij hem zichtbaar vol.

Bij de laatste vergadering, het ingelaste overleg van aandeelhouders vorige week op het gemeentehuis, bleek dat de Chinezen snelle leerlingen zijn. Aan de ene kant kreeg United Vansen een dagvaarding overhandigd waarbij het bedrijf in gebreke werd gesteld door ADO Den Haag wegens het niet nakomen van de financiële verplichtingen. Aan de andere kant probeerde het bedrijf alle macht te verkrijgen. Hoewel de vergadering juist voor Wang naar dinsdag was verplaatst, was de Chinees bewust in Azië gebleven. Zo was hij al op de hoogte van het feit dat hij persoonlijk een dagvaarding zou ontvangen van zijn eigen directie. Dat was voor hem niet te verteren, bovendien probeerde hij op die manier tijd te winnen voor zijn verdediging.

De grootaandeelhouder liet de vergadering van aandeelhouders voorzitten door een ingehuurde kracht, Johnny Lu. Die had een volmacht en de taak een aantal maatregelen te nemen. Zo kregen de commissarissen Jansma en Toet te horen dat ze nooit waren geïnstalleerd en mochten ze zich nergens mee bemoeien. De Chinese kandidaten Wan Zheng en Chuquing Chen werden gepresenteerd als nieuwe leden van de rvc. De gemeente kondigde meteen aan die beslissing voor een rechter te zullen aanvechten.

De boodschap is duidelijk: Wang out.
De boodschap is duidelijk: Wang out.
Seksueel misbruik

Daar bleef het niet bij. Op Wim Deetman, vertegenwoordiger van de gemeente Den Haag in de rvc, werd ook de aanval geopend. Met name Deetman had Wang een maand eerder met de statuten van de club in de hand, de les gelezen en gemaand te betalen. Vorige week kreeg de gemeente Den Haag dan ook het dwingende verzoek diezelfde Deetman te laten opstappen als commissaris. Omdat hij als leider van de commissie die het seksueel misbruik van minderjarigen onderzoekt in de katholieke kerk onder vuur ligt bij een aantal slachtoffers, zou hij volgens United Vansen geen goede vertegenwoordiger zijn voor ADO Den Haag.

Vorige week kreeg de gemeente Den Haag het dwingende verzoek Wim Deetman te laten opstappen
Het is duidelijk dat de Chinezen er alles aan doen om de club naar hun hand te zetten. Ze proberen een meerderheid te creëren in de rvc en Deetman te liquideren. De aanstelling van twee Chinese directeuren (Boa en Lee Zheng) maakt daar ook deel van uit. Daar blijft het niet bij. Ook worden een aantal rechtszaken voorbereid. Zo willen de Chinezen Jan-Willem Wigt aanklagen voor mismanagement over de periode dat hij directeur was van ADO Den Haag. En verder zal ook de huidige directeur Mattijs Manders moeten oppassen. Als hij de komende periode beslissingen neemt zonder dat hij zijn nieuwe Chinese directie daar deelgenoot van maakt, dan zal hij dat ook voor een rechter moeten verantwoorden.

Coach Zeljko Petrovic en directeur Mattijs Manders.
Coach Zeljko Petrovic en directeur Mattijs Manders.
Aardige troef

Het is oorlog en alles is geoorloofd. Want op haar beurt heeft de club inmiddels ook een aardige troef uitgespeeld. Op 15 december moet Wang zijn beleid verdedigen bij de ondernemingskamer, een rechterlijk orgaan dat onderdeel is van het gerechtshof Amsterdam. Het heeft onder meer de taak geschillen in Nederlandse vennootschappen tussen het bestuur, de raad van commissarissen (rvc), de aandeelhouders (AVA) en/of werknemers te beoordelen en hier bindende uitspraken over te doen. Wanneer de rechter daar oordeelt dat grootaandeelhouder Wang als wanbetaler en eigenaar zijn eigen club structureel in de problemen brengt, dan kan hij het beheer over zijn eigen aandelen verliezen en is ADO Den Haag weer baas in eigen huis. En alles wijst er op dat de directie, gemeente en de commissarissen een sterke zaak hebben.

Toen United Vansen in januari 2015 de aandelen overnam van Mark van der Kallen werd vastgelegd dat het bedrijf vijf tot tien miljoen euro zou investeren in de club. Hoewel Wang daarna voor de camera’s nog wel riep dat ADO Den Haag mikte op de topvijf en Europees voetbal, had dat weinig waarde. Op dat bedrag van vijf tot tien miljoen stond namelijk geen tijdslimiet. Dat is ook niet iets waar hij op kan worden aangesproken.

Maar Wang heeft wel degelijk zijn handtekening gezet onder een andere verplichting. In 2015 deed directeur Jan-Willem Wigt een dringend beroep op Wang om bij te springen met de betaling van de salarissen van de nieuwe spelers (onder meer Havenaar, Schaken en Duplan), het verbeteren van het stadion met videowalls en luxere stoelen, en een investering in het jeugdcomplex. Wang stemde toe en zette zijn handtekening. Inmiddels ontkent Wang dat en beweert hij zelfs dat het niet zijn handtekening is die staat onder de overeenkomst, maar het is onwaarschijnlijk dat hij daar bij een rechter mee wegkomt.

Het blijft gissen waar dit gedrag uit voortkomt, omdat het niet de enige keer is dat hem dit voor de voeten wordt gegooid door de huidige leiding. Er wordt wel vaker een toezegging gedaan, die later niets waard blijkt te zijn. Wat is de reden dat Wang na A uiteindelijk geen B zegt? De reden kan weleens liggen in de constructie van United Vansen. Hui Wang is namelijk niet zelf de grote geldschieter die met een druk op de knop het geld overmaakt. Hij is opgeleid als advocaat en bij United Vansen behartigt hij de belangen van een groep investeerders. Die groep heeft negen miljoen euro bij elkaar gebracht om de aandelen van Van der Kallen over te nemen en die groep heeft verder 3,6 miljoen euro aan de club besteed. Van die investering hebben ze nog geen cent teruggezien. Het was de bedoeling dat er geld zou worden verdiend met het ontdekken, verder ontwikkelen en verkopen van spelers maar daar is tot nu toe helemaal niets van terechtgekomen. Er zouden ook Chinese talenten worden ontwikkeld en daarna met winst worden verkocht op de Chinese markt, maar ook dat is nooit van de grond gekomen. En het plan Nederlandse coaches via ADO Den Haag naar China te sturen om daar de jeugd op te leiden mislukte ook faliekant. United Vansen greep daardoor ook naast de flinke subsidies die de Chinese regering daar voor uitdeelt.

Het is dus niet onwaarschijnlijk dat het voornemen van Wang financieel bij te springen bij de ontwikkeling van het stadion, de jeugd en het betalen van de salarissen van een aantal spelers, zeer slecht is gevallen bij de investeerders boven hem. Opnieuw geld uitgeven, zonder een kans op enig direct rendement: Wang zal ongetwijfeld te horen hebben gekregen dat hij geen cent krijgt van zijn Chinese opdrachtgevers.

Edouard Duplan is een van de spelers voor wie Hui Wang financieel moest bijspringen. Edouard Duplan is een van de spelers voor wie Hui Wang financieel moest bijspringen.
Clausule

Wat nu? Wang heeft een probleem in Den Haag, maar ook in China staat hij zwaar onder druk. Als hij op 15 december zijn aandelen kwijtraakt, dan is de man van wie hij het heeft gekocht de eerste gegadigde om de aandelen weer terug te kopen. Destijds bereikte Van der Kallen op 28 maart 2014 een akkoord met United Vansen over de overname van de aandelen van ADO. Het Chinese sportmarketingbedrijf liet de Hagenaar vervolgens maandenlang op zijn geld wachten. Elf maanden na de overeenkomst had Van der Kallen pas het volledige bedrag inclusief een boete voor te laat betalen, op zijn rekening. Bij een nieuwe aandelenoverdracht is hij de eerste kandidaat, omdat er een clausule bestaat dat hij het eerste recht heeft de club terug te kopen. Dat Van der Kallen dit ook daadwerkelijk doet, is onwaarschijnlijk.

Het is echter de grote vraag of United Vansen het zo ver laat komen. Zal het bedrijf werkelijk niet voldoen aan zijn verplichtingen en daardoor riskeren op 15 december alles te verliezen? Inmiddels zal er toch ook advies zijn ingewonnen over de mogelijke uitkomst van de zaak. Dat zou kunnen betekenen dat United Vansen nog vóór 15 december eieren voor zijn geld kiest en het verschuldigde bedrag overmaakt aan ADO. Dat zal de rechter ongetwijfeld milder stemmen, waardoor er weleens een oordeel zou kunnen uitrollen dat beide partijen via mediation tot elkaar moeten komen.

Dat is iets wat natuurlijk al eerder had moeten gebeuren. Het is echter de vraag of dat moment niet allang is gepasseerd. Daarvoor lijken beide partijen veel te ver voor uit elkaar gegroeid en is het vertrouwen aan beide kanten volledig weggeslagen.

Bovendien is het onduidelijk wat er dadelijk overblijft na dit moddergevecht. In de competitie vecht ADO Den Haag inmiddels tegen degradatie en is het duidelijk dat trainer Zeljko Petrovic geen enkele hulp hoeft te verwachten. Zijn selectie is uit balans door blessures en aanvulling in de komende transferperiode lijkt een utopie bij een bedrijf waarbij iedereen tegenover elkaar staat met gebalde vuisten. Het lijkt zelfs een probleem om te onderhandelen met de eigen spelers over nieuwe contracten omdat elk toekomstperspectief onduidelijk is. ADO Den Haag is hard bezig zichzelf naar de Jupiler League toe te vechten.

Ook voor trainer Zeljko Petrovic zijn het zware tijden.
Ook voor trainer Zeljko Petrovic zijn het zware tijden.
ADO wacht flinke geldboete

Sinds de Chinese soap ADO in zijn macht heeft, kijkt de licentiecommissie van de KNVB vol interesse mee. Een geldboete van tienduizend euro is op korte termijn de straf, aangezien het overleggen van een sluitende begroting opnieuw is uitgesteld. De licentiecommissie zal op korte termijn eveneens bepalen op welke termijn ADO alsnog met de jaarcijfers over de brug moet komen. Beide partijen hebben frequent contact met elkaar over de ontstane chaos. Puntenaftrek is niet direct aan de orde, waarmee wordt voorkomen dat de ploeg sportief hard wordt geraakt en mogelijk als hekkensluiter in de Eredivisie verder moet.

De hoofdrolspelers
Het Chinese Kamp


Hui Wang – President van United Vansen dat in januari 2015 bijna alle aandelen van ADO Den Haag verwierf. Daar legde het bedrijf zeven miljoen euro voor neer, terwijl er ook nog een boete van twee miljoen euro moest worden betaald vanwege het overschrijden van de betalingstermijn. Wang is van huis uit advocaat, hij behartigt de belangen van de groep investeerders die zich hebben verenigd bij United Vansen.


Terry Wang – de zoon van Hui Wang. Als de president van United Vansen afwezig is, stuurt hij zijn zoon vaak vooruit om zijn belangen te behartigen. Officieel is hij in dienst als internationaal zakelijk directeur.


Bao Xian Fei – Vorige week is hij door vertegenwoordigers van Wang gepresenteerd als één van de nieuwe directeuren van ADO. Bao was al voortdurend op pad met Hui Wang en Terry Wang en geldt als een vertrouwens-persoon. Omdat hij al meer dan tien jaar in Nederland woont en werkt, fungeerde hij ook bij iedere bespreking als tolk en spreekbuis. Bao is een veelvoudig kampioen van de vechtsport wushu, waardoor hij ook acteur was in internationale films. Inmiddels produceert hij zijn eigen films.

Floris de Bruijn – Hij verscheen vorige week onverwacht op het toneel bij de aandeelhoudersvergadering waar hij als notulist fungeerde voor Terry Wang. Was statutair directeur van Sports Media Corporation. Hij was degene die ADO heeft aangeklaagd. Door onder meer de bemiddeling van zijn vader Jan-Hermen de Bruijn was het contact tussen ADO Den Haag en United Vansen tot stand gekomen.

Lee Zheng – vertrouwenspersoon van Hui Wang die voor de tweede keer naar voren is geschoven door United Vansen als algemeen directeur van ADO Den Haag. Reeds in maart wilde Wang een eigen directeur aanstellen om controle te krijgen op de dagelijkse leiding van de club. Het is echter een probleem voor Lee Zheng een werkvergunning te verkrijgen zolang de club niet meewerkt.

Wan Zheng – Werd vorige week een dag voor de aandeelhoudersvergadering ingevlogen uit China. Hij werd tijdens de rondvraag voorgesteld als nieuw lid van de rvc. Daar beging United Vansen een procedurefout, waardoor de gemeente een stokje kon steken tegen zijn benoeming. De benoeming van Zheng zal nu opnieuw als agendapunt worden opgevoerd voor de nieuwe vergadering, hij kan na een periode van zestig dagen worden beëdigd.

Chuquing Chen – idem als Wan Zheng.

De commissarissen

Martin Toet – Voormalig prof van FC Den Haag. Na zijn loopbaan studeerde Toet onder meer Europees Fiscaal Recht in Rotterdam en was hij werkzaam voor diverse vennootschappen, terwijl hij ook directeur is van Golfpark Groendael BV te Wassenaar. Als commissaris wees hij Wang meerdere keren terecht.


Kees Jansma – Als journalist maakte hij naam bij Studio Sport, begon een succesvolle productie-maatschappij die hij verkocht en is tegenwoordig presentator bij FOX Sports. Als perschef van het Nederlands elftal stond hij ook aan de andere kant. Kreeg net als Toet vorige week plotseling te horen dat hij nooit officieel was geïnstalleerd als commissaris, waarop hem verstaan werd gegeven te vertrekken. De gemeente Den Haag zal dit aanvechten via de rechter.


Martin Jol – Er zijn nog steeds geen Nederlandse coaches die meer wedstrijden achter hun naam hebben in de Premier League dan Martin Jol. De oud-prof van FC Den Haag was coach van onder meer Tottenham Hotspur, HSV, Ajax en Fulham. Jol vertegenwoordigt als commissaris de amateurtak HFC ADO Den Haag, dat een bijzonder aandeel bezit.


Wim Deetman – Was als politicus onder meer minister en staatssecretaris van Onderwijs en voorzitter van de Tweede Kamer. Van 1996 tot 2008 was hij burgemeester van Den Haag. Als commissaris vertegenwoordigt hij de belangen van de gemeente Den Haag dat een gouden aandeel bezit bij de club. Net als bij Jol betekent dat automatisch dat zijn positie als commissaris in principe vrij onaantastbaar is.

Politiek

Ton de Bruijn – Wethouder van financiële zaken van de gemeente Den Haag.

De directeuren


Mattijs Manders – Op 1 mei trad Mattijs Manders aan als interim-directeur bij ADO Den Haag. Dat werd daarna al vrij snel omgezet in een contract voor drie jaar. De bedrijfseconoom was ook al in 2011 werkzaam in het Kyocera Stadion. Die periode duurde maar zes maanden. Zijn relatie met grootaandeelhouder Mark van der Kallen was niet best. Als directeur weigerde hij vorige week een persbericht van grootaandeelhouder United Vansen op de website te laten plaatsen.


Jan-Willem Wigt – Als lid van de rvc leverde hij in 2015 zijn functie in om Maarten Fontein als algemeen directeur op te volgen. Wang verweet Wigt dat hij te veel geld uitgaf en de begroting overschreed. Op zijn beurt belegde Wigt diverse keren persconferenties waarin hij Wang maande om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Dat werd hem uiteindelijk ook fataal. Wang kon het niet verkroppen dat Wigt hem in het openbaar op zijn verplichtingen wees.
Dinsdag 6 december 2016 om 17:32 uur Quote

Advertentie

BLEISWIJK-1

Dannyy schreef:

Tijd voor Lex Immers om lekker terug te keren op het oude nest. Wij hebben hem nodig en hij wil gewoon spelen. Hoeveel het kost boeit me niet, doe dan maar lekker Becker, Bakker, Meissner en Schaken weg.
Doe er nog maar drie spelers bij. En Lex is gekke Henkie niet!

Ik zie maar een mogelijkheid. Jol neemt het interim over en wat lokale visboeren schuiven wat geld. Dan wil Lex misschien weer bij ons spelen.
Donderdag 3 november 2016 om 20:40 uur Quote

Bolskie

Max schreef:

Ik dacht ook dat ie nog steeds interim was. De club heeft er nooit een pers- of nieuwsbericht aan gewijd.

Maar als je de laatste nieuwsberichten op de site bekijkt, wordt het ad interim niet meer genoemd. Ook op de organisatiepagina is zijn functie gewoon algemeen directeur.
Ja dat klopt ook en dat gebeurd natuurlijk ook gewoon alleen is er officieel nog niet getekend. Maar voor iedereen staat vast dat dat gebeurd waarschijnlijk dat ze het daarom ook niet meer betitelen als interim.
Woensdag 3 augustus 2016 om 23:28 uur Quote

Max

Bolskie schreef:

Is dat jou interpretatie dat wang daar geen zin in heeft? Volgends mij staat die vergadering al lang gepland en is het ook al lang bekend dat hun pas vanaf oktober( als ik het goed zeg) in dienst zullen treden. Over dat wang volgends jou wel zin had om een vergadering in te lassen om de heer manders een vast cotract te geven is ook onzin, hij heeft namelijk nog helemaal niks getekend (officieel) en is in werkelijkheid nog steeds interiem directeur.
Ik dacht ook dat ie nog steeds interim was. De club heeft er nooit een pers- of nieuwsbericht aan gewijd.

Maar als je de laatste nieuwsberichten op de site bekijkt, wordt het ad interim niet meer genoemd. Ook op de organisatiepagina is zijn functie gewoon algemeen directeur.
Woensdag 3 augustus 2016 om 23:14 uur Quote

GreenYellowTheHague

Kees schreef:

Manders ook niet op de foto van de officiële presentatie van Trybull. Zal ongetwijfeld in het buitenland zijn. Vakantie, China, privé zaken of ADO belangen.
101score.nl meld:

Manders wil niet meer op de foto !

De ad interim van ADO Den Haag heeft sinds het zien van zijn eigen persoontje op de foto een waar fobie opgelopen. Op de website clubachterdeduinen was een aantal dagen geleden een foto verschenen van Manders die zijn broek zowat tot aan de nek had opgehezen. Ook de vrouw van Manders reageerde na het zien van de foto op het voorval " Mathijs, maakt al weken niets meer klaar thuis, nu weet ik de reden" . Manders is zelf niet bereikbaar voor enig commentaar
Vrijdag 29 juli 2016 om 15:24 uur Quote

BLEISWIJK-1

fransje1 schreef:

A.D gaan toch ook op vakantie
Maar niet als ad-interim zou ik zeggen?
Donderdag 28 juli 2016 om 22:28 uur Quote

ADO_for_ever

Mattijs Manders is een meerjarige verbintenis overeengekomen met ADO Den Haag. Dit bevestigen bronnen rond de club aan Voetbal International. De bestuurder trad eind april aan als interim-directeur, als opvolger van Jan Willem Wigt.
Woensdag 29 juni 2016 om 19:42 uur Quote

Petah

Jacco schreef:

Jawel, want Wang komt 2 x per jaar naar Nederland en dan vertelt hij iedereen: alles komt goed.

Afentoe stelt hij een andere AD.

En feitelijk heeft hij ons alleen maar het lachertje van Nederland gemaakt, althans ik heb genoeg collega`s die me blijven vragen: dit jaar top 5 of zijn die enorme aanwinsten er al.
ik heb heel erg medelijden met jou
Want je collega`s zeggen af en toe wat wil je erover praten
?
Maar jij blijft de daadwerkelijke feiten uit de weg gaan wat heeft wigt zo goed gedaan wat zijn jw wigt ze wapenfeiten

Ik weet er twee
- doneerde geld jeugdopleiding als interim wat voor reden daar ook achter zit netjes hoeft hij niet te doen
-altijd een gentleman gebleven dat is gewoon erg netjes
Donderdag 23 juni 2016 om 23:38 uur Quote

Plaats een shout

Je kan alleen shouten als je bent ingelogd.

Nu online

''Haagse Tsaar'' en 61 gasten.

Zoek in shoutbox

Naam:
Tekst:
Vanaf datum: Verwijder datum Kies een datum
Tot en met datum: Verwijder datum Kies een datum

Kies een pagina

Vorige pagina
Pagina 7
Volgende pagina

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Milan van Ewijk Crysencio Summerville

Laatste wedstrijd

Logo Fortuna Sittard Logo ADO Den Haag
1-0
9 november 2019

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Willem II
23 november 2019 om 20:45 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 13 - 35
2 AZ 13 - 29
3 PSV 13 - 24
4 FC Utrecht 13 - 23
5 Vitesse 13 - 23
6 Willem II 13 - 22
7 Heracles 13 - 21
8 Heerenveen 13 - 21
9 FC Groningen 13 - 20
10 Feyenoord 13 - 20
11 FC Twente 13 - 18
12 Sparta R'dam 13 - 16
13 FC Emmen 13 - 13
14 Fortuna Sit. 13 - 12
15 ADO Den Haag 13 - 10
16 PEC Zwolle 13 - 10
17 VVV-Venlo 13 - 9
18 RKC Waalwijk 13 - 4