RKC Waalwijk - ADO Den Haag in het nieuws

Er is nog geen nieuws over deze wedstrijd

Verslag

Slap ADO Den Haag zonder punten uit Waalwijk

Na twee overwinningen op rij was het weer een slecht weekend voor ADO Den Haag. In Waalwijk werd vandaag (zondag) met 3-0 verloren. Kansen waren er wel, maar de overwinning van RKC was verdiend.

ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd. Via Kolkka en De Graaf kon de Haagse ploeg voor wat dreiging zorgen in het Mandemakers Stadion. Dit resulteerde o.a. in een vrij trap die Youssef El Akchaoui, die vandaag voor drie seizoenen bijtekende, rakelings overschoot.

Na een kwartier spelen kantelde de wedstrijd en lukte het de Haagse spelers niet meer om de bal vast te houden. RKC begon meer druk te zetten en kreeg een levensgrote kans. Het vizier van Robert Fuchs stond vandaag niet op scherp, de Waalwijkse middenvelder schoot voor bijna open doel hoog over. Ook na deze kans ging RKC rustig door. Het spel van ADO Den Haag verslapte en van een goede opbouw was al een tijd geen sprake. In de 30e minuut ging het dan echt mis. RKC kon na een verkeerde Haagse buitenspelval vrij richting het doel optrekken waarna De Ceulaer de bal rustig voorbij Drobný kon tikken.

Tot de rust probeerde ADO Den Haag weer wat terug te doen. Elia mocht binnen een paar minuten na de 1-0 vrij richting het RKC-doel lopen, na een verkeerde doorkopbal van Keller. Elia schoot alleen compleet verkeerd waarna de bal simpel op doelman Van Dijk afrolde. Ook kwamen er nog mogelijkheden voor De Graaf en Jungschläger maar tot doelpunten leidde dit niet. ADO Den Haag wist in de afgelopen drie wedstrijden zes keer te scoren, maar deze wedstrijd leek meer op de serie van daarvoor waarin de Haagse ploeg het doel nauwelijks wist te vinden.

Doelpuntenmaker De Ceulaer moest vlak voor rust het veld verlaten na een botsing met Robert Fuchs. De gevaarlijkste RKC-aanvaller liep een breuk aan zijn kuitbeen op en werd vervangen door Dominque van Dijk. Laat dit nou net de speler zijn die de wedstrijd verder besliste. In de 57e minuut kon hij vrij inlopen na een voorzet vanaf rechts en schoot de voorzet diagonaal in. Waar de vrijheid van Van Dijk vandaan kwam was een raadsel. Bakkati die op Van Dijk speelde had het te druk met het dekken van de RKC-spitsen en omdat er niemand zin had om met de RKC-speler mee te lopen kon hij vrij inschieten.

Zestien minuten later ontsnapte Van Dijk weer aan de Haagse verdediging na weer een mislukte buitenspelval. De vervanger van De Ceulear miste ook deze keer niet en schoot de bal door de benen van Drobný binnen. De achterhoede van ADO Den Haag heeft genoeg stof tot napraten na deze wedstrijd. Bakkati is aan de bal erg onrustig en heeft het opbouwen niet in zijn vingers zitten. Youssef El Akchaoui kan dat juist wel, maar moet leren om voor de laatste man te staan. De linksback speelt te vaak te ver naar achter waardoor de buitenspelval veelal mislukt. Dat ADO Den Haag op buitenspel speelt is nodig door de traagheid van het duo Grujic � Saavedra. Wellicht dat de veel snellere Cory Gibbs hier een oplossing voor kan zijn. Maar het is nog steeds de vraag wanneer de Amerikaan zijn debuut in het geel en groen kan maken.

Niet alleen de verdediging kan op een slechte wedstrijd terugzien. De voorhoede en opkomende middenvelders moeten ook eens een potje gaan afwerken op de training. Zowel Elia, De Graaf, Roiha en Rankovic kregen goede kansen, maar konden niet scoren. Elia en Rankovic produceerden geweldige miskleunen terwijl Roiha recht op de keeper afschoot en De Graaf de paal raakte. Van al deze kansen hadden er best een of meerdere ingenomen.

Willem II en NAC hebben dit weekeinde hun wedstrijden gewonnen waardoor de club uit Tilburg wat is ingelopen terwijl de ploeg uit Breda nu op vier punten boven ADO Den Haag staat. Willem II won zelfs met 5-0 van Groningen, de ploeg die volgende week in het Zuiderpark op bezoek komt. Geert Den Ouden zal er in ieder geval niet bij zijn. De aanvaller liep tegen zijn vierde gele kaart op, wat een schorsing betekent. Sparta en Heracles verloren hun wedstrijden deze week wel, waardoor deze ploegen niet uitlopen. Als er daarna gekeken wordt, is het verlies in Waalwijk nog niet rampzalig.