Aanvallend herboren ADO wint ruim van Roda

2 april 2017 6 reacties

Feest in het Kyocera Stadion, waar ADO een heerlijke zege boekte op concurrent Roda JC.

In het voorjaarszonnetje werd het maar liefst 4-1. Met die vier treffers - ongekend voor dit seizoen - liet de ploeg van Fons Groenendijk zien dat het ook in aanvallend opzicht menens is in de strijd tegen degradatie.

In eerdere wedstrijden onder de Leidenaar was het bij ADO defensief vaak wel in orde, maar ontbrak het venijn voorin. De sleutel lag vandaag bij Sheraldo Becker. Met een puik optreden als basisspeler ontpopte hij zich tot de held van de dag.

De aanvaller opende al in de eerste minuut de score met een schot in de hoek. Zoals hij dat de laatste tijd in oefenwedstrijden ook al had laten zien. Binnen een half uur verdubbelde Nasser El Khayati de score via een benutte strafschop na hands van oude bekende Chris Kum.

ADO, dat Roda ook aftroefde op strijdlust, ging in de tweede helft vrolijk verder. Havenaar maakte de 3-0 uit de rebound van een schot van Dion Malone. En daarna kopte de ingevallen Guyon Fernadez nog in de 87e minuut raak. Een andere invaller, de felle Randy Wolters, was de aangever met een gave voorzet.

Het tegendoelpunt dat even later viel mocht de Haagse pret niet meer drukken. ADO wisselde op de ranglijst stuivertje met het vreemdelingenlegioen uit Limburg en staat nu zestiende.