Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO blijft rode cijfers schrijven


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

7 december 2010 12 reacties

ADO Den Haag blijft in de rode cijfers zitten. De voetbalclub heeft het afgelopen seizoen afgesloten met een tekort van 2 miljoen euro, aldus De Telegraaf.

 

Ook volgend siezoen zijn de problemen nog niet voorbij. Dan wordt afgestevend op een verlies van 1,1 miljoen euro. Eerder dacht de club nog quitte te kunnen spelen.

 

De cijfers zijn afkomstig van de accountantdienst van de gemeente Den Haag. Die houdt namens de gemeente een vinger aan de pols bij de club

 

Het tekort van 2 miljoen komt volgens de dienst doordat ADO er niet in is geslaagd te bezuingen op spelerssalarissen. Op het gebied van veiligheid en onderhoud lukte dat wel.

 

Sportwethouder Karsten Klein (CDA) vindt de financien iets om in de gaten te houden, maar spreekt toch over een positief verhaal omdat de schulden een stuk lager zijn geworden.

 

Henk Jagersma, voorzitter van de raad van commissarissen van ADO, ziet de toekomst zonnig in. ,,We verkopen steeds meer businessseats en met de kaartverkoop gaat het ook beter.’’

 

De KNVB handhaaft de Haagse club in de tweede categorie.

Reacties

De Oplossing

@JB

 

Basis [3-4-3 vlak]

 

1. Pellatz (Coutinho is een goede keeper maar komt toch echt lengte tekort)

 

2. Leeuwin, 3. Derijck, 5. Supusepa

 

6. Tillema, 4. Rado, 10. Toornstra, 8. Pique (komt als half nog meer uit de verf)

 

7. Verhoek, 9. Bulykin, 11. Kubik

 

Wissels genoeg:

 

Boks, Visser, Ranko, Koksal, Visser, Antonia, Hulst. Dit zijn bij elkaar 18 spelers. En niet iedereen hoeft een A-contract te hebben, maar ik vind wel dat dit de 18 jongens zijn die allround goed kunnen ballen. Zij hebben wat je moet hebben om in de Eredivisie te kunnen spelen. De rest van de huidige selectie komt op individuele basis iets tekort, maar dat ga ik hier allemaal niet opnoemen. Je hoeft ook helemaal geen schaduwelftal te hebben want het komt nooit voor dat je hele basisploeg om wat voor reden dan ook niet inzetbaar is.

Woensdag 8 december 2010 om 20:17 uur

deels opgelost @ De Oplossing

Ze hebben een klein beetje naar je geluisterd ;-).

vd Bergh is zelf al "in overleg" opgestapt.

Woensdag 8 december 2010 om 14:26 uur

JB

@De Oplossing

 

Welke 16 spelers denk jij op het wedstrijdformulier te gaan zetten als die hele rits volgens jou wanprestatie leverende spelers (Immers??? Kum???) op straat zijn gezet?

 

Kort door de bocht geredeneer dus.

 

En, zoals hier onder ook is aangegeven, juridisch ook nog eens onhaalbaar.

 

Wat belangrijk is om te onthouden, is dat de T. deze berichtgeving baseert op een rapport van de GEMEENTELIJKE accountantsdient.

Gemeenten/overheden kennen hele andere financiële uitgangspunten dan bedrijven. En dus worden er ook andere conclusies getrokken op basis van de cijfers.

 

Zo hebben deze cijfers betrekking op het seizoen 2009-2010.

Juist voor het huidige seizoen 2010-2011 heeft ADO het nodige aan de salariskosten kunnen doen doordat een aantal dure contracten afgelopen zomer afliepen.

 

Tip: hou een pak zout bij de hand als je berichten in de T. leest.

En al helemaal als die berichten over ADO gaan.

Woensdag 8 december 2010 om 12:57 uur

De Oplossing

Okay, tnx. eea is mij nu duidelijk. Jammer dat het zo niet werkt in een BVO :S Je zou zo namelijk een heleboel spelers die niet aan de eisen voldoen kunnen afstoten.

Woensdag 8 december 2010 om 12:18 uur

@ de oplossing en wie het wil lezen :-)

Stel het afstoten van genoemde spelers kost weinig of niets, dan is dit slechts een korte termijn oplossing. Er zijn voldoende clubs die Zwinkels, Ammi, Bosschaart, Kum, Buijs en Immers zonder transfersom willen inlijven. De aangedragen oplossing levert 0,00 transfergeld op. En sportief zou het ook niet helpen met waarschijnlijk als gevolg dat deze club volgend seizoen degradeerd wat inhoud dat er het seizoen erna minder TV- en sponsorgeld binnen komt. De lange termijn oplossing is m.i. blijven presteren en tijdelijk? de selectie verkleinen. Dan komen er meer/betere sponsoren en zal er vaker veel publiek zitten, wat waarschijnlijk ook weer meer merchandise oplevert.

Woensdag 8 december 2010 om 10:13 uur

@ oplossing

Bronvermelding?

Ik heb tot 2 jaar geleden 11 jaar lang voor een Rotterdamse BVO gewerkt. Een BVO is geen 'bedrijf'. Er gelden andere regels mbt voetballend personeel. (met dank aan de VVCS en de VVON). Voetballers hebben tijdelijke contracten. Bij het aangaan van zo'n contract staat altijd een ontslag-bijlage. Omdat ze maar een contract hebben voor een relatief korte tijd kunnen ze slechts onder bepaalde voorwaarden ontslag krijgen (misdragingen of faillissement).

Zomaar een 'bezuinigings-ontslag' is absoluut onmogelijk. Dan zal er altijd naar en afkoop-oplossing gezocht moeten worden.

Woensdag 8 december 2010 om 08:17 uur

De Oplossing

Heb je daar een bronvermelding van? Als ik er op de werkvloer een potje van maak of niet naar behoren presteer (en dus contractbreuk pleeg) vlieg ik ook de laan uit hoor! Net als bij elk ander bedrijf. ADO Den Haag is een NV. Gewoon een bedrijf dus, waar mensen ontslagen kunnen worden. Het is crisis, overal worden bedrijven opgedoekt of gesaneerd en wordt er dus personeel op straat gezet. Ik denk niet dat daar een uitzondering voor bestaat in het betaalde voetbal. Je bronvermelding van een wettext?...

Dinsdag 7 december 2010 om 22:41 uur

@ de oplossing

Erg makkelijk praten, maar je weet niet waar je het over hebt.

Je kunt in het betaalde voetbal geen spelers ontslaan tenzij zij zich ernstig misdragen tov hun contract, of bij een faillissement. Daar gaat jouw hele betoog al mank.

Bij een slechte financiele situatie kun je samen overeenkomen wat aan de hoogte van het salaris te doen maar daar blijft het bij.

En spelers verkopen die in jouw ogen niet voldoen zullen nou niet bepaald veel opleveren. De spelers die jij wilt afstoten leveren hooguit 2 ton op mits er een koper voor is.

 

Dinsdag 7 december 2010 om 19:31 uur

Mr. X

Achter de schermen wordt nog steeds keihard gewerkt om FC/ADO DEN HAAG uit de schuldsanering te halen (ook een betere voetbal/bedrijfs imago (reputatie) aan te meten/uit te stralen) en geloof het of niet dat gaat nog lukken ook!
Men is terecht zeer grote dank verschuldigd aan de heer M. v/d Kallen, die hier enorm zijn nek voor heeft uitgestoken en zich in eerste instantie zijn hoofd in een wespennest heeft gestoken, maar zich glansrijk heeft verdedigd tegen de vijfde colonne.
Anders was er waarschijnlijk hier geen betaalde voetbal organisatie in Den Haag en omstreken geweest.... dus het zou de zogenaamde Haagse fans/supporters sieren als men R. v/d Bergh wat krediet geeft en niet uitfluit indien hij nog zou/wil opgesteld worden in de volgende wedstrijd.
De pers is momenteel nog op zoek naar nieuwe roddelsensaties en daar zit een club als FC/ADO DEN HAAG momenteel niet op te wachten!

Dinsdag 7 december 2010 om 19:00 uur

De Oplossing

Nils ik vind hem niet hard genoeg, het is geen regent die er bovenop zit (wat wil je met al die nevenactiviteiten). Ik had bv een Huilebalk van den Bergh al lang en breed op staande voet ontslagen wegens wangedrag op de werkvloer, en reken maar dat je daar in no time een ontslagvergunning voor krijgt. Den Haag heeft een echte commandant nodig met ogen in zijn rug. Daarom vind ik de bedrijfsstructuur van de club ook maar niks, met die RvC en zo. Je moet 1 persoon hebben die de scepter zwaait over het zakelijke gedeelte. (Principe van de eenhoofdige leiding, top-to-down & down-to-top communicatielijnen -zonder zijwegen waardoor politici niet onderkend worden- en eenheid van bevel. Dit systeem heeft zich in elke moderne organisatie bewezen)

Dinsdag 7 december 2010 om 18:42 uur

Nils

@De Oplossing: Vd Kallen is toch die directeur waar jij het over hebt

Dinsdag 7 december 2010 om 18:18 uur

De Oplossing

Het op wat voor manier dan ook permanent afstoten van Zwinkels, Ammi, Bosschaart, Van Hese, Kum, Lorenzo Piqué, Achterberg, Van den Bergh, Buijs, Gielisse, Immers, Resodihardjo en Ignacio dicht het tekort van 2 miljoen met gemak. Denk aan verkoop of gedwongen ontslag wegens bezuinigingen ihkv bedrijfsreorganisatie. Overal worden mensen met vaste contracten op straat gezet dus niet zeuren over contracten die afgekocht moeten worden. Daarnaast is besparing mogelijk door een aantal spelers die nooit in het eerste spelen (Koksal, Boks, Tillema e.d.) terug te zetten naar de tweede selectie zonder A contract. ADO Den Haag is een bedrijf, en moet geleid worden door een directeur die zakelijke beslissingen kan nemen in het belang van het bedrijf.

Dinsdag 7 december 2010 om 17:39 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26