Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

Maar 4 punten minder dan in 2010


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

13 december 2011 9 reacties

ADO Den Haag heeft onder trainer Maurice Steijn  na 16 wedstrijden slechts vier punten minder dan vorig seizoen, tijdens het succesjaar onder John van den Brom.

 

Het AD heeft wat cijfers op een rijtje gezet. Daaruit blijkt ook dat de groengelen onder Steijn dit seizoen al zeven keer de nul hebben gehouden.

 

De Haagse coach kreeg de moeilijke taak de succesvolle Van den Brom op te volgen. Hij zag daarbij spelers al Bulykin, Kubik en Derijck vertrekken terwijl er aanvankelijk ook nog veel onrust was rond vermeende transfers van andere belangrijke spelers.

 

Steijn over de prestaties: ,,Natuurlijk is dat prettig voor alle mensen die hieraan meewerken.’’ Hij vindt de plaats in het linkerrijtje knap, te meer daar ADO van de bovenste negen ploegen er halverwege het seizoen al acht uit heeft gehad.

 

Zondag wacht nog de uitwedstijd tegen Ajax. Daarna begint de winterstop.

Lees meer over

Reacties

Wes

De punten die ADO in het begin van het seizoen heeft laten liggen had zeker te maken met de onrust in het team waar de media een groot aandeel in had, de beladen eerste thuiswedstrijd tegen Vitesse en de thuiswedstrijd tegen RKC had ADO kunnen en moeten winnen, ook de uitwedstrijd tegen Excelsior had twee punten meer moeten opleveren. Dat zijn al 8 punten, er is dus zeker winst te behalen.
Steijn had met veel onrust te maken, en had ook te maken met de supporters die verwend waren door de resultaten van vorig jaar. Hij kon geen goed doen en bij sommige nog steeds niet en blijven maar halsstarrig en eigenwijs andere namen noemen zoals Ten Cate. Vergeet niet dat je ten opzicht van vorig jaar heel veel doelpunten en assists hebt ingeleverd. De ploeg levert weer veel strijd en vechten voor elkaar. Hij durft tactische zetten te doen en heeft wel degelijk lef. Ik was in het begin ook kritisch ten opzichte van Steijn. Als ik heel realistisch ben en de feiten op een rijtje zet dan geef ik Steijn nu een ruime voldoende.
Woensdag 14 december 2011 om 17:54 uur

supporter 4-life

tijd voor nieuwe spelers zou mij benieuwen
Woensdag 14 december 2011 om 12:41 uur

MiG

4 Punten vind ik toch best veel (zeker straks aan het einde van de competitie), hoewel we op dit moment maar 1 plaats hoger zouden hebben gestaan met die 4 punten meer
Woensdag 14 december 2011 om 12:01 uur

pjejohan

als van den brom was gebleven waren we blijer geweest dan dat we nu zijn op deze positie.
maar nu steijn er zit is dat minder en dat komt omdat we bij van den brom meer vertrouwen hadden ook als hij dit seizoen er had gezeten hadden we meer vertrouwen in hem dan in steijn en dat komt denk ik door het voetbal wat hij liet zien.
de laatste 2 wedstrijden liepen al beter met een team dat toch een aantal blessures heeft.
Maar het vertrouwen is minder door de mindere resultaten zoals tegen o.a. Roda JC en Excelsior en dit komt doordat hij af en toe toch nog ingezakt speelt inplaats van aanvallend.
In de laatste 2 wedstrijden werd het aanvallende spel beter maarja stel iedereen is er weer die er was houden we dan het zelfde spel en ik denk dat is mijn mening en misschien van meerdere dat we daarom ja een beetje nog teleurgesteld zijn over het seizoen omdat we meer hadden kunnen pakken dan dat we nu hebben.
Hopelijk in 2012 dat steijn zich nog meer verbeterd en niet dat laffe voetbal er weer in gooit.
Laten we nu hopen op een goede afloop zondag en dat hij niet ingezakt gaat spelen tegen ajax als hij daar aanvallend speelt en laat zien we staan der en we verliezen misschien net ja dat kan dan altijd maar dat kunnen we gaan zien zondag
Woensdag 14 december 2011 om 01:31 uur

TVT

Ik vind de reactie van Tedje een beetje raar: `statistieken zeggen niks`?.
Hoe wil je DH dan meten met de rest van de ploegen? Een competitiestand is toch ook een statistiek?
Daarnaast zeg je dat de conclusie van het artikel opportunistisch is. Snap ik ook niet helemaal, er wordt namelijk geen conclusie gegeven, alleen een feit: - de 4 punten minder dan vorig seizoen en de mening van de trainer.

Kobus Tokus
Vorig jaar hadden wij met vdBrom 4 punten meer dan nu, dat maakt 25 punten. Hij heeft er nu 26 met Vitesse. Meer dan met ons dus in dezelfde wedstrijden.

De zin `Hij vindt de plaats in het linkerrijtje knap, te meer daar ADO van de bovenste negen ploegen er halverwege het seizoen al acht uit heeft gehad`.
Geeft ook aan dat we alle makkelijke tegenstanders thuis hebben gehad. Waar we gewoon veel punten MOETEN pakken. Ik vrees dus dat het niet gaat betekenen dat we straks nog meer punten halen in de 2e seizoenshelft. Maar misschien juist minder want meoten we verwachten dat we thuis tegen PSV punten pakken? uit tegen Utrecht/NAC?

Maar ach, degradatievoetbal zal het niet worden dit jaar en dan ben ik al tevreden.
Woensdag 14 december 2011 om 00:21 uur

Ron001

Ik kan maar 1 ding zeggen: Een winnende trainer heeft altijd gelijk!!!!!!

(Ik ben niet voor of tegen Stein.Maar vind hem echt steeds meer trekkjes van Morino krijgen!!! Hahaha)
Dinsdag 13 december 2011 om 22:24 uur

Kobus Tokus

Tedje heeft in heel grote mate gelijk, laten we eerlijk zijn.... Alleen heb ik echt geen vertrouwen in Steijn en zie toch liever een trainer die zich bewezen heeft (Ten Cate). Ik vind Steijn een tussenpaus en geen trainer waarmee je de aansluiting naar de subtop maakt. Wij horen ergens in het segment van plaatsen 3 t/m 5 thuis, en niet in de middenmoot. AZ, PSV en Twente zijn al jaren zeer sterk, maar 020 en Heerenveen zijn echt niet beter dan wij. En een club als Fietstas speelt ook niks klaar zonder Van den Brom, sterker nog: hij doet het daar met die club stukken minder goed dan met ons vorig jaar. Wij waren subtop en zij zijn het hele jaar al middenmoot, dat zegt genoeg lijkt me....
Dinsdag 13 december 2011 om 20:39 uur

Tedje

Statistieken zeggen niks, er spelen veel te veel factoren mee om puur naar de cijfers te kijken en dit 1 op 1 over te nemen.

Zo is het team voor een groot deel (het hele hart met Coutino, Kum, Toornstra, Rado, Immers en Verhoek) hetzelfde gebleven en is dus al ingespeeld. Zo profiteer je als trainer dus al van de successen van je voorgangers, want je kan er op doorborduren. Zo is Koeman ook kampioen geworden bij de lampjes door het kampioenselftal van Hiddink over te nemen, een eigen kampioenenploeg maken is hem nog nooit gelukt!

Daarnaast haalde ADO vorig seizoen 4 punten meer na de winterstop dan voor de winterstop. Wie zegt dat dat dit jaar weer het geval zal zijn? Ook is iedere competitie weer totaal anders, want het ene jaar wint de kampioen met een straatlengte voorsprong en het jaar erop is het weer spannend tot de laatste ronde. De vergelijking met vorig seizoen is dus nergens op gebasseerd.

ADO doet het zeker niet slecht en ik verwacht dan ook geen degradatie gevaar in Den Haag, maar ik vind dat je Steijn pas echt goed kan beoordelen als er na dit seizoen wat spelers van het succes elftal verkassen en hij een nieuwe ploeg moet bouwen, dan staat ie pas echt op eigen benen. Ik betwijfel of hij dit kan, maar als hij dit seizoen goed doorkomt moet hij wel de kans krijgen om zich te bewijzen...

Ik vind de conclussie uit dit artikel dus voornamelijk oportunisme en vergeet een groot stuk van de realiteit erin te verwerken. Ik zal wel weer als een zeurpiet afgespiegeld worden, want men hoort natuurlijk liever een opotunist praten, maar ik ben gewoon reeel, ik brand Steijn niet af, maar vind wel dat hij nog zat te bewijzen heeft.
Dinsdag 13 december 2011 om 13:49 uur

harold

Belachelijk ook dat er zoveel kritiek is op steijn als trainer...Feiten spreken voor zich. Wanneer we vorig seizoen niet zo`n topjaar hadden gehad zou Heel den haag polonaise achter hem aan hebben gelopen...
Dinsdag 13 december 2011 om 12:55 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo De Graafschap
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 38 - 79
2 Groningen * 38 - 75
3 Roda JC NC 38 - 75
4 Dordrecht NC 38 - 69
5 ADO D.H. NC 38 - 63
6 Graafsch. NC 38 - 63
7 FC Emmen NC 38 - 57
8 NAC Breda NC 38 - 56
9 MVV Maastr. 38 - 56
10 Jong AZ 38 - 56
11 Helmond Sp. 38 - 51
12 VVV-Venlo 38 - 48
13 SC Cambuur 38 - 47
14 FC Eindhoven 38 - 43
15 Jong Ajax 38 - 40
16 Jong PSV 38 - 40
17 Telstar 38 - 35
18 TOP Oss 38 - 34
19 FC Den Bosch 38 - 33
20 Jong Utrecht 38 - 26