Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Column

Alcohol de schuld; Oh ja joh?

Door: Sjaak Bral (AD)

10 juni 2022

‘De column komt wat later’, meld ik aan de redactie op zondagavond 29 mei.

 

‘De wedstrijd is om 8 uur afgelopen.’ Toen kon ik nog niet bevroeden dat de desastreus verlopen derby tussen ADO en Excelsior langer ging duren. Verlenging. Nog een verlenging. Strafschoppen. Het was ver na negen uur ’s avonds toen ik, meteen na de laatste strafschop, het hazenpad koos om voor de grote meute het stadion te kunnen verlaten.

 

Ik had zelfs geen tijd meer om mijn gastheer Lex Schoenmaker te bedanken en spoedde mij naar de uitgang. Ik liep met snelle pas over het Haagse Heldenplein – de tijd begon nu toch echt te dringen, de krant ‘zakt’ rond 23.00 uur – en toen ik de hoek om sloeg, sloeg de schrik mij om het hoofd. Een kudde dampende, stampende gnoes kwam op mij af.


Met bivakmutsen, sjaaltjes, zwart gekleed, gillend en schreeuwend. Even dacht ik dat ze voor mij kwamen maar ze renden straal langs mij heen. Straalbezopen, ook. Achter de kudde hooligans doemde een tiental agenten te paard op, die ook op mij af kwamen galopperen, de lange lat in de aanslag.

 

Wacht effe

 

Nog voordat ik opzij kon duiken week het gevaar, de charge werd gestopt, het tuig was terug gedreven. Direct schoot mij door mijn hoofd: wacht effe, de wedstrijd is nog geen minuut afgelopen en hier is al een charge aan de gang? Dat zijn dus geen ADO-supporters. Dit waren de jongens met een stadionverbod. Of erger.

 

Voor de duidelijkheid: ook ín het stadion waren mensen die daar niks te zoeken hadden, getuige hun rabiate gedrag. Het lukte om mij langs de opgetrommelde politie-eenheden te wurmen zonder een lange lat in mijn nek te krijgen. Maar het angstige beeld van de hollende hooligans die op mij afkwamen stond nog lange tijd op mijn netvlies. Hoewel, het trauma van de wedstrijd, daar zit ik nog steeds mee. Wat was dat voor tuig?

 

Gisteren stonden er vier voor de rechter. De relschoppers kregen een gezicht. Zo was er een 26-jarige man die verklaarde een ‘keihard werkende student’ te zijn. Dat hij een straf van drie jaar kreeg voor de productie van xtc doet anders vermoeden.

 

Een man van 48 uit Rijswijk werd – evenals de student Scheikunde – gepakt door een politiehond en kwam hinkend de rechtszaal in. En zo volgden nog wat zielige hoopjes mens, die allemaal diepe spijt betuigden en allemaal de alcohol de schuld gaven. Oh ja joh? Krijg de hik, met korte tussenpozen. 

Reacties

AussieAdo

omg vol taalfouten... dit krijg ik als ik kwaad ben
excuses
Zaterdag 11 juni 2022 om 00:43 uur

AussieAdo

ADO Hooligans? Bestaan niet.
ADO supporters die zich als hooligans gedragen bestaan ook niet.
Die K-mongolen zijn georganiseerde crimis die erop uit zijn het voor ons de echte ADO supporters te vergallen en de ME te bestoken.
Het zijn de zelfde shit tuig dat een aantal maanden geleden tegels en God knows what de opgetrommelde politie trakteerden in de Laak erop em rotzooi schopte.

Dat de pers het niet snapt zegt iets over hun perceptie. Of onvermogen hiervan...
Apenhuisje AD heeft `vrijwillig` afscheid genomen van zijn `vrijwillig` ADO-watcher genomen. OMG wat ben ik rouwig hierom...

Zaterdag 11 juni 2022 om 00:34 uur
@Marcel vld Moeite met begrijpend lezen? Volgens mij praat ik hier net zo negatief over dat soort hopen stront als gisteren. Beetje beter je ogen gebruiken.
Vrijdag 10 juni 2022 om 14:17 uur

Rooneyy

@Kale Hans:

Denk jij dat de sponsers in de rij staan om ADO te sponsoren??
Ik den dat de (weinige) gegadigden zich op dit moment achter de oren krabben of ze wel in zee moeten gaan met ADO! En kan je hen ongelijk geven . . .
Vrijdag 10 juni 2022 om 14:00 uur

Marcel vld

Volgens mij had je gisteren en andere gedachten over.
Anoniempie
Doe die honden maar jarenlange celstraffen en een levenslang stadionverbod met meldingsplicht. Stukken ongedierte zijn het.
Donderdag 9 juni 2022 om 17:50 uur
Vrijdag 10 juni 2022 om 13:30 uur
Wat een stumper ben je als je de alcohol de schuld geeft. Als je niet tegen drank kan, blijf er dan gewoon van af. Jammer dat die politiehond ze niet in hun strot heeft gebeten. Dit soort zijn we beter voorgoed kwijt dan rijk.
Vrijdag 10 juni 2022 om 13:06 uur

strijpie

@kalehans zal het heel misschien iets te maken hebben met waar deze column over gaat?
Stelletje onverlaten die 15 jaar keihard werken aan een ander imago binnen een uur weggooien. Wij als echte supporters moeten die gekkigheid ook niet meer accepteren en afstand doen van die in de jaren `80 blijven hangen idioten. Op de tribune maar ook openlijk. Stelletje doorgesnoven randdebielen hebben zoveel kapotgemaakt...
Vrijdag 10 juni 2022 om 11:57 uur

KaleHans

Wel makkelijk om de alcohol de schuld te geven!! Ach ja, wie zuipt moet op de blaren zitten toch?

En wat anders...... Ben ik de enigste die het wel lang vind duren voordat een nieuwe shirtsponsor en stadionsponsor worden gepresenteerd??? Ik vind `t wel heel erg stil allemaal.
Vrijdag 10 juni 2022 om 11:43 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo Excelsior Logo ADO Den Haag
7-1
25 mei 2024

Advertentie