Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

‘ Ditewig vertrekt alsnog’


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

5 juni 2010

Barry Ditewig kan waarschijnlijk uitkijken naar een nieuwe club. Volgens de AD/Haagsche Courant, geeft de nieuwe trainer John van den Brom de voorkeur aan jongeling Tom Boks.

Een maand geleden sprak de residentieclub nog de intentie uit om verder te gaan met de doelman.

Ditewig kwam in augustus van vorig jaar als oplossing voor het keepersprobleem dat was ontstaan door de blessures van Zwinkels en Waterman en het strafrechtelijke proces tegen
Coutinho. In totaal verdedigde hij 20 keer het Haagse doel.

Lees meer over

Reacties

KaleKootsj

Hé Koot...
heb jij Hans Galjé nog zien keepen?
was de toekomst voor nederland in de tijd van breuk en hiele...
FC Den Haag heeft dus wel degelijk een goede keeper gehad sinds Thie
 

Dinsdag 8 juni 2010 om 15:39 uur

Bollie74

Barry,

 

Bedankt voor het afgelopen jaar. Jammer dat er weinig mensen met voetbalkennis bij ADO zitten. Ik had je liever bij de selectie gezien volgend jaar. Je bent echt veel beter dan grobbelaar Zwinkels. Echt jammer dat je weg moet. Barry bedankt en hopelijk komt er een mooie ploeg voor je.

Maandag 7 juni 2010 om 21:51 uur

hah ha

Vitesse uit, Roda thuis. Gelukkig zonder Dittewig.

Maandag 7 juni 2010 om 13:21 uur

Der Rudy

Beste Barry,

 

Toen we je nodig hadden stond je voor ons klaar. Je hebt goede wedstrijden gekiept en ook mindere. Maar je instelling was altijd goed.

 

Hartelijk bedankt en veel succes verder. 

Zondag 6 juni 2010 om 21:57 uur

ADOsexual

@Wijsneus,

 

ben ik niet met je eens. Voorin -waar de ruimtes klein zijn- heb je mensen nodig met specifieke kwaliteiten. Powel heeft die niet. Bovendien is de Jupiler van een totaal andere orde dan de Ere -waarin sneller en technischer voetbald gespeeld en vereist wordt- FCDH heeft maar 2 diepte/centrumspitsen die in de kleine ruimte kunnen spelen: Hulst en Ignacio. De tijd van fysieke, kaatsende spitsen is voorbij. Je moet snelle, technische mensen hebben. Die zijn ook veel moeilijker te verdedigen dan een lange, fysiek sterke spits waar een béétje voorstopper heus wel raad mee weet. Neem bv Mols toen hij nog bij de Rangers speelde samen met Arveladze. Die twee waren niet te stoppen! Geloof mij nou maar, als je met technisch heel begaafde, snelle aanvallers in het centrum komt heb je een heel erg sterk wapen. Ik hou niet van stormramvoetbal, ik wil juist heel erg goed, op techniek en snelle combinaties gebaseerd, tactisch verzorgd voetbal zien. Ik weet zeker dat V/d Brom dat er ook in krijgt. We hébben er de spelers voor in huis.... Kijk maar naar die elf jongens die ik neerzet. Als ik naar de eerste selectie en die van de beloften kijk dan zie ik bij elkaar pak 'em beet 16 basisspelers die dit voetbal neer kunnen zetten onder de juiste begeleiding. Het gaat V/d Brom lukken Wat ze moeten doen is Steijn en Kootwijk gewoon wegsturen, ik zie het niet in ze zitten. FCDH heeft een goede trainer nodig die er meteen staat, met een sterke assistent naast hem (Petrovic). Als ze doen wat ik de hele tijd hier zeg dan staan we aan het eind van dit jaar tussen de 7de en 12de plaats en het jaar daarop op een sterke plek in het linkerrijtje -permanent, welteverstaan-. Want sportief succes brengt ook commercieel succes met zich mee, waarmee we ons op termijn ook op de meer significante transfermarkt kunnen gaan bewegen. Tweede ring erop zie ik voorlopig nog niet gebeuren, eerst een paar jaar sportief heel goed en contsant draaien. 1) uit de degradatiezone/onderste regionen, dus zeg maar boven de 12de plaats eindigen, 2) geen wisselvallige resultaten/terugvallen, 3) een structureel sterke middenmoter in het linkerrijtje worden. Ongeveer zoals Utrecht, Heracles en Groningen. Dan praat je over 3 a 4 jaar. Misschien kortere termijn, misschien langere termijn (5 a 6 jaar). Voorwaarden: 1) absolute rust in de tent, 2) er mag op geen enkel gebied níks meer fout gaan, 3) de inkomsten moeten stijgen. Wordt aan deze voorwaarden niet voldoen dan zal het voor altijd schipperen tussen Ere en Eerste blijven, als de club al niet failliet gaat.......

Zondag 6 juni 2010 om 21:23 uur

wijsneus

Adosexual: je vergeet een zeer belangrijk iemand in je opstelling. Op de plek van Hulst hoort uiteraard Berry Powel! Deze man heeft wederom de Graafschap geholpen kampioen te worden en is tot nu toe zwaar onderschat geweest (en verkeerd gebruikt naar mijn idee).

Zondag 6 juni 2010 om 17:07 uur

ADOsexual

Ik heb het voorgevoel dat Zwinkels ook afgestoten gaat worden en dat V/d Brom doorgaat met Coutinho als nummer 1 en Boks als nummer 2, en 3-4-3 ruit gaat spelen.

 

Dan ligt dit het meest voor de hand, ook omdat iedereen op zijn meest natuurlijke positie staat:

 

Coutinho;

 

L. Piqué, Beugelsdijk, M. Piqué;

 

Rankovic, Derijck (pna), Toornstra (pnv) Koksal;

 

Vicento, Hulst, Verhoek
 

Tussen 7 en 12 moet haalbaar zijn, zeker met V/d Brom als trainer! Zéér goede opstelling, sterk verjongd met 2 meer ervaren krachten. En er zit veel voetballend vermogen, veel talent in. Geen houthakkers die niet kunnen voetballen. Ik heb altijd gezegd dat er veel meer samba op het veld moet staan en alle boerenkool eruit moet. Weg met al die kleitrappers waar je niks aan hebt. Die V/d Bergh, Immers en Buijs en zo. Laat hun nou maar lekker de houten klaas uithangen bij Scheveningen 7 of zo. Kom op V/d Brom, haal de bezem door die selectie heen!

Zondag 6 juni 2010 om 16:53 uur

Bollie74

Wat een hoop gezeik over dat hij punten heeft gekost en gelijk hebben ze. Ik heb Barry hoger zitten dan die Zwinkels. Die heeft ons echt pas punten gekost. Meer dan Ditewig. Ditewig heeft alleen slecht gekeept tegen Twente uit en PSV thuis en voor de rest had ik een beter gevoel over hem als keeper dan die prutser Zwinkels.

Zondag 6 juni 2010 om 16:28 uur

Wndr

Ja, Drobny speelt nu in de Bundesliga voor Hertha BSC. Dat zie ik Zwinkels, Coutinho of Ditewig nog niet doen!

Zondag 6 juni 2010 om 15:22 uur

supporter 4-life

hij zet zwinkels 1 couthino 2 begrijp het niet zwinkels is een bagger keeper

Zondag 6 juni 2010 om 14:42 uur

ADOsexual

@Ray,

 

Nououououou, beste keeper sinds de afgelopen jaren?? Dat was Drobny hoor...

Zondag 6 juni 2010 om 13:30 uur

Harrie Koot

Weer een typisch voorbeeld van Ezeltje Prik bij onze scouts. Als die technische adviseurs van vd Brom Tom Boks goed genoeg vinden voor een plaats bij betaald voetbal zal de trainer straks ongetwijfeld met Postma aan komen zetten. Want die Boks redde het al niet bij de ADO amateurs (2e klasse!!)

Maar ja, na Ton Thie in 1976 hebben we geen behoorlijke keeper meer gehad. Armoei.

Zondag 6 juni 2010 om 12:57 uur

MiG

Barry lijkt op Roland Kahn, maar daar houdt iedere vergelijking ook meteen op want Veendam had het toch wel goed gezien door hem geen contractverlenging te geven. Hij wel een sympathieke gast, maar met sympathie stop je geen ballen en pak je dus ook geen punten. Zwinkels is sinds zijn blessure ook niet echt beter geworden (en ik was daarvoor al niet gecharmeerd van hem) Coutinho is een beetje een cult-keeper met zijn historie en dat heeft wel iets geinigs maar ondertussen staat er dus hoe dan ook middelmaat in de goal. Maar ja, daar moeten we het misschien ook wel mee doen als degradatie kandidaat.....

Zondag 6 juni 2010 om 11:49 uur

lol

Goede beslissing gelijk van van der Brom.

Goed oog voor de balans van de selectie.

Evenveel keeperskwaliteit over en geld uitgespaard om te kunnen investeren in posities waar dat wel hoog nodig is.

 

Spelerstip: Nourdin Boukhari (willen ze gezien waardedaling graag vanaf bij Kasimpasa)

Zondag 6 juni 2010 om 00:49 uur

Ray

Ditewig was toch wel de beste keeper die we afgelopen jaren gehad hebben en stukken beter als die Coutinho en ook als Zwinkels.

Snap echt niet waarom ze hem laten gaan!!!

 

Zaterdag 5 juni 2010 om 23:39 uur

richie

john, je begrijpt er echts niets van!

 

z'n bericht sturen...

Zaterdag 5 juni 2010 om 21:34 uur

Tja

Alles heeft meerde kanten;

Het is een prima gast voor de promotie van de club als keeper is ie iets minder, maar Zwinkels is nog slechter en is geen schim meer van voor zijn blessure.

En hij heeft altijd zijn best gedaan en zich positief opgesteld.

Succes gast.

Zaterdag 5 juni 2010 om 21:19 uur

John

Prima dat Ditewig gaat, hij heeft ons aardig wat punten gekost. Natuurlijk kunnen we Ditewig niet alles kwalijk nemen en heeft de club een klein budget, toch zal ik hem niet missen. Ditewig, ik hoop dat je nu weinig keept, je zal wel tegen de zon in aan het kijken zijn.

Zaterdag 5 juni 2010 om 19:28 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo AZ Logo ADO Den Haag
4-0
7 maart 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Vitesse
22 augustus 2020 om 20:00 uur

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax vCL 25 - 56
2 AZ vCL 25 - 56
3 Feyenoord EL 25 - 50
4 PSV vEL 26 - 49
5 Will.II vEL 26 - 44
6 FC Utrecht 25 - 41
7 Vitesse 26 - 41
8 Heracles 26 - 36
9 FC Groningen 26 - 35
10 Heerenveen 26 - 33
11 Sparta R'dam 26 - 33
12 FC Emmen 26 - 32
13 VVV-Venlo 26 - 28
14 FC Twente 26 - 27
15 PEC Zwolle 26 - 26
16 Fortuna Sit. 26 - 26
17 ADO Den Haag 26 - 19
18 RKC Waalwijk 26 - 15