ADO blijft in achtervolging na benauwde zege

23 december 2023 6 reacties

ADO Den Haag blijft in de achtervolging op de eerste twee plekken in de KKD na een benauwde zege op Jong AZ: 1-2

De ploeg van Darije Kalezic had in de eerste helft een veldoverwicht, maar wilde in Noord-Holland maar niet echt dreigend worden. Matteo Waem onderscheidde zich met een schot op de paal en een redding op de lijn. Maar verder liep het niet en Jong AZ kwam vijf minuten voor rust tegen de verhouding in op 1-0.

In de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak bij het stroperige ADO. Toen Malik Sellouki in de ploeg kwam, werd de Haagse formatie gevaarlijker.

Eerst was er al een niet-gegeven strafschop toen een Alkmaarse speler binnen de 16 een bal op zijn uitgestoken hand kreeg.

Vanaf de 68e minuut draaide ADO de wedstrijd in no time om, zoals wel vaker dit seizoen. Daar waren dit keer slechts twee minuten voor nodig.

Sellouki schoof de gelijkmaker binnen nadat Henk Veerman hem met zijn hoofd had teruggelegd. Vervolgens liet Joel Ideho van dichtbij het net bollen op aangeven van Jort van der Sande. Ook kon Veerman bijna nog de 1-3 maken na wat capriolen van de AZ-doelman.

ADO trok de 1-2 over de streep en bezorgde zo de supporters fijne feestdagen. Ondanks een matige laatste wedstrijd van het jaar gaat de ploeg toch met een heel goed gevoel de winterstop in.