ADO dagwinnaar, maar blijft bij punt tegen Jong PSV

19 april 2022 Nog geen reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de wedstrijd tegen Jong PSV.

Nadat op 11 maart het licht uitviel in het Cars Jean Stadion, traden ADO en Jong PSV dinsdagavond aan om het restant van de wedstrijd te spelen. De wedstrijd was vijf weken geleden na 27 minuten met een 0-1-tussenstand gestaakt.

Coach Giovanni Franken had twee wijzigingen aangebracht ten opzichte van het eerste deel. Hugo Wentges stond in het doel ten koste van Allesandro Damen en Dhoraso Moreo Klas speelde in de plaats van Benjamin Reemst.

Direct na de hervatting ging ADO op zoek naar de gelijkmaker. Zo werd het een leuke wedstrijd voor de fans die de moeite hadden genomen om voor de tweede keer naar het stadion af te reizen.

De 1-1 viel tien minuten na rust. Thomas Verheydt schoot in de rebound raak nadat een inzet van Ricardo Kishna op de keeper stuitte. Lang stond de 1-1 alleen niet op het bord. Jong PSV kwam een paar minuten later voor de tweede keer op voorsprong.

Zes minuten daarna wist Verheydt de 2-2 te maken. De spits kopte raak uit een voorzet van Amar Catic. Voor Verheydt is dit zijn 29e goal van dit seizoen. Hij staat nog maar twee goals achter Thijs Dallinga, de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie.

Na de gelijkmaker ging de wedstrijd op en neer. Kishna had nog de beste mogelijkheid om ADO de overwinning te bezorgen. Aan de andere kant ging het voor het doel van Hugo Wentges ook een paar keer maar net goed voor ADO.

Ondanks dat de Haagse formatie vol voor de winst ging, moest de residentieclub na 94 minuten genoegen nemen met een punt.