ADO - De Graafschap doelpuntloos

30 januari 2022 5 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Het duel tegen de superboeren eindigde in 0-0. Het was voor het eerst sinds 22 oktober dat er weer publiek in het Cars Jean Stadion aanwezig was. Veel spektakel kregen de fans alleen niet te zien.

Dieptepunt van het duel was het uitvallen van Eljero Elia. De aanvaller werd na een half uur met een brancard afgevoerd na een overtreding van een speler van De Graafschap. Tien minuten daarna moest ook Gregor Breinburg noodgedwongen worden gewisseld.

De ploeg van Ruud Brood had de hele wedstrijd het overwicht. Ook werd er goed gecombineerd. ADO wist het vele balbezit alleen niet om te zetten in gevaar voor het doel van de tegenstander.

Ricardo Kishna, die in de eerste helft een penalty had moeten krijgen, had in de tweede helft nog de grootste mogelijkheid om te scoren. De aanvaller kreeg een grote kopkans, maar kopte over. Doelpogingen van Samy Bourard en Thomas Verheydt kon de keeper van De Graafschap makkelijk tegenhouden.

Verheydt kopte in de laatste minuut nog wel een bal van de lijn, waardoor een onverdiende nederlaag werd voorkomen.

Door dit gelijkspel lukt het ADO niet om de aansluiting te vinden met de nummers één en twee van de Keuken Kampioen Divisie.