ADO Den Haag geeft het weg in Veendam

26 januari 2008 3 reacties
Het is ADO Den Haag in Veendam niet gelukt om de zege tegen FC Dordrecht een vervolg te geven. In de Langeleegte gaf die ploeg tot twee keer toe een voorsprong uit handen: 3-3.

ADO Den Haag begon de wedstrijd, waarin Richard van Nieuwkoop onder de lat stond, goed. De residentieclub ging met een 0-1 voorsprong de rust in en vlak na de thee werd de voorsprong naar 0-2 vergroot. Veendammer Cruz Vicente verzorgde via een eigen doelpunt de openingstreffer en Yuri Cornelisse was verantwoordelijk voor de tweede goal.

Na deze veilige voorsprong ging het bergafwaarts. ADO Den Haag trok zich terug en Veendam kon gaan voetballen. Dit leidde er toe dat de Groningers weer op gelijke hoogte konden komen na doelpunten van Woudenberg en Boersma.

Even leek ADO Den Haag er met de winst vandoor te gaan toen Knijnenburg vijf minuten voor tijd zijn team weer op voorsprong zette. Maar ook ditmaal kwam Veendam terug. In de blessuretijd maakte Arjen Postma er 3-3 van. Met de vijf gele kaarten meegerekend was dit weer een donkere avond voor onze geplaagde club. Dit gold ook voor Richard van Nieuwkoop die er bij de tegendoelpunten niet altijd goed uit zag.

Het zwalkende ADO Den Haag moet oppassen dat ze niet weer in het rechterrijtje belandt. Helmond Sport is de Haagse club in elk geval al voorbij gegaan, waardoor de ploeg van Wiljan Vloet nu op de achtste plaats staat.