Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag krijgt deja vu tegen RKC


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

14 september 2006 Nog geen reacties
Met nog steeds nul punten op zak reist ADO Den Haag morgenavond (vrijdag) af naar Waalwijk. De Haagse club ontmoet daar het plaatselijke RKC. Net als vorige week een duel met veel druk.

Heeft de Haagse ploeg vorige week NAC weer wat lucht gegeven door met een aantal persoonlijke fouten de ploeg een 0-2 overwinning cadeau te doen, RKC Waalwijk heeft het net zo min makkelijk. De Waalwijkers staan met een 17e positie, 1 plekje boven hun Haagse collega`s. Net als bij NAC Breda, lijken de doelpunten bij RKC ook makkelijk binnen te vallen. De ploeg van trainer Adrie Koster heeft pas één doelpunt weten te scoren ten opzichte van de elf keer dat keeper Van Dijk in het net heeft moeten vissen.

Voor de Haagse fans is dit alleen geen garantie op succes. Ook NAC heeft een slecht doelgemiddelde, maar de Haagse selectie kon vorige week maar een paar luttele kansjes creëren. Maar genoeg gezeken over vorige week; nieuwe ronde, nieuwe kansen. Laten we onze tegenstander van morgenavond eens wat beter bekijken.

Zoals gezegd, RKC heeft het ook niet makkelijk. De Waalwijkers hebben pas een puntje meer als ons veroverd. De club lijkt de koers die zij na de winterstop van vorig seizoen vaarden, nog steeds door te zetten. RKC begon het vorige seizoen uitstekend, maar toen Rogier Molhoek en ons aller Rick Hoogendorp de club verlieten, kon dit verlies niet worden opgevangen. Na de winterstop werden er slechts een paar punten gesprokkeld en dus ook dit seizoen gaat het verre van vlekkeloos. Het seizoen is nog net begonnen, maar de club die morgen verliest, krijgt het er niet makkelijker op. ADO Den Haag blijft als het verliest puntloos en hekkensluiter van de eredivisie en RKC lijkt bij een verloren wedstrijd af te stevenen op een seizoen degradatievoetbal.

Frans Adelaar heeft het niet al te makkelijk. De trainer kan niet beschikken over de geblesseerde Jesper Hakansson (rug) en Raimund Riedewald (knie) en de geschorste Alberto Saavedra. Het is nog onduidelijke of Mark de Vries, Pascal Bosschaart en Santi Kolk van de partij zullen zijn. Alledrie de spelers hebben nog last van blessures. Nieuweling Goran Bunjevcevic is er wel bij. Doordat de training van vandaag achter gesloten deuren plaatsvond, is het niet duidelijk of de Serviër direct in de basis start.

RKC moet het zonder topscorer Virgilio Teixeira stellen. De oud Den Haag-voetballer brak vorige week tegen FC Utrecht zijn neus. De verdediger maakte deze competitie het enige doelpunt voor RKC. Of Ricky van den Bergh, Robert Fuchs en Ramon van Haaren mee zullen doen, zal pas morgen blijken.

Vermoedelijke opstelling ADO Den Haag:

Doel: Postma
Verdediging: Vreven, Bunjevcevic, Kum en Bosschaart
Middenveld: Delorge, Rankovic, Knopper en Tininho
Aanval: Mols en Kolk

Vermoedelijke opstelling RKC Waalwijk:

Doel: Van Dijk
Verdediging: Mulder, Keller, Bakens en Van Mosselveld
Middenveld: Van Diemen, Reuser, en Vicelich
Aanval: Ikedia, Janssen en Van Der Velden

Wedstrijdfeiten:

-Zowel de Haagse als de Waalwijkse aanvallers staan dit seizoen nog op nul doelpunten. Bij beide clubs werden de goals door spelers uit andere linies gescoord

- RKC is al 178 minuten doelpuntloos, ADO Den Haag zelfs al 230

- ADO Den Haag speelde pas zes keer in eredivisieverband in Waalwijk. Vier keer won de thuisploeg, en twee keer gingen de punten terug naar de residentie

- Van de huidige selecties speelden Virgilio Teixeira en Santi Kolk zowel in het shirt van RKC als die van ADO Den Haag

- Het duel staat onder leiding van Dick van Egmond. De scheidsrechter die ruim vier jaar geleden de wedstrijd ADO Den Haag - FC Volendam definitief staakte, is sindsdien niet meer in het Zuiderpark gesignaleerd. Wel floot hij vorig seizoen de uitwedstrijd tegen Willem II.

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24