Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag pakt hooligans verkeerd aan


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

27 februari 2008 3 reacties
ADO Den Haag gebruikt een totaal verkeerde aanpak als het om de bestrijding van hooligans gaat, dit is blijkt uit een onderzoek van de gepromoveerde wetenschapper Ramón Spaaij.

De geboren Hagenaar Spaaij vertelt in de AD/Haagsche Courant dat de residentieclub veel meer preventief te werk met gaan. Door hard op te treden en ze zwaar te straffen, kan het geweld tijdelijk verminderen, maar sociaal preventief beleid heeft volgens hem op de lange termijn meer succes. Bovendien hebben de goedwillende supporters teveel last van de genomen maatregelen.

De bovenstaande conclusie trekt hij zijn onderzoek in binnen- en buitenland dat hij in zijn boek Hooligans, fans en fanatisme heeft verwerkt. Ook waarschuwt hij dat als ADO Den Haag zo door blijft gaan, er de komende er nieuwe jongeren bij de harde kern aansluiten.

Spaaij kan zich voorstellen dat de ADO-supporters kwaad zijn: “Ze kunnen niet bij elkaar zitten, ze hebben geen supportershome, er is niet eens een behoorlijke clubshop. Ze voelen zich niet welkom bij hun eigen club. En dat de club door hun supportersgeweld in de problemen zou zijn geraakt, is natuurlijk niet het hele verhaal gezien die miljoenenschuld.

Het nieuwe stadion maakt volgens de wetenschapper een trieste indruk. “Niet een nieuw stadion trekt een ander publiek. Dat kan alleen met sportieve prestaties. Nu is er een nieuw stadion, maar er zijn geen prestaties eb er is een miljoenenschuld. En wie zitten er nog? Juist, vrijwel alleen die trouwe supporters.”

Ben-Jan van der Klis van ADO Den Haag bevestigt in het AD/HC dat ADO Den Haag vooral met repressie werkt. De club heeft alleen geen tijd om deze aanpak te wijzigen. “Na de incidenten van vorig jaar zijn we klaar met praten.”

Reacties

BOZE SUPORTER

Lang Leve ADO!!!  Voor hoelang... Als ze zo door gaan komt het nooit meer goed...!!!!!
Gooi suporters maar op een grote hoop!!! En dan afvrachen waarom het stadion zo leeg is elke week..??
Nog zo iets achterlijks wie heeft er in hemels naam de grote fout gemaakt om een stadion voor 15.000 man neer te zetten terwijl je in het zuiderpark niet eens 9.000 of meer man naar stadion kan krijgen??
Zorg er nau eens vôr dat je makelijker naar binnen ken komen bij een wedstrijd...Dat kk systeem werkt tog niet!! En maak die fucking kaartjes goedkoper als tege prestatie zoadat er meer mensen naar het stadion komen... dan gaat ADO misschien sneler beter spelen... Komen er weer sponsoren en dan heb je weer een klein begin....
Die van Ringelestein moet nou eens oprotten hij zat ook in dat kk bestuur.... En als dat betekend dat Advocaat niet komt dan moet het maar!!! dan geeft hij kenelijk niet genoeg om de club... Als hij niet komt kan er ook geen discusie ontstaan tussen Jol en Advovaat...    Dus Advocaat Blijf maar lekkah weg.. en Jol je bent helemaal welkom we ontvangen je met open armen..!!! 


Bestuur van FC Den Haag WORDT NÂH EENS WAKKER!!!!!!!
Donderdag 28 februari 2008 om 15:05 uur

jan jazz

Ben-Jan is woordvoerder, zeg maar boodschapper.
En zeker geen beleidsbepaler.
Ondankbare functie!

Donderdag 28 februari 2008 om 02:43 uur

Bokkie

BJ v/d Klis is klaar met praten, zegt hij, daarmee alle supporters voor het gemak maar op een grote hoop vegend. Ondertussen is hij een van de club-bobo`s die zich vertwijfeld afvragen waarom het Forepark toch zo leeg is. Slaap lekker, Bertje!
Woensdag 27 februari 2008 om 11:06 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25