ADO Den Haag pakt Roda

19 mei 2011 13 reacties

ADO Den Haag heeft in eigen huis Roda JC met 4-2 verslagen. De ploeg van John van den Brom heeft daarmee een goede uitgangspositie voor de return van aanstaande zondag.

De residentieclub begon met een vliegende start. Al na 23 minuten stond er 3-0 op het scorebord. Lex Immers was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Frantisek Kubik scoorde vanuit een onmogelijke hoek de tweede en Dmitry Bulykin nam de derde voor zijn rekening.

Vanuit het niets wist Roda er nog wel een te scoren, maar ADO Den Haag herpakte zich snel via Vicento, die er 4-1 van maakte.

Met het sprankelende Haagse spel leek het erop dat de groengelen niks van Roda JC heel zouden laten. Scheidsrechter Nijhuis bracht de spanning echter terug in de wedstrijd nadat hij vlak voor rust een tackle van Dmitry Bulykin met rood bestrafte.

Ondanks de numerieke meerderheid had ADO Den Haag in de tweede helft de grootste kansen. Vicento, die voorin al het werk alleen moest opknappen was twee keer dicht bij een treffer.

Het geluk lag deze avond vooral aan de zijde van Roda. De Limburgers waren niet gevaarlijk, maar prikten er wel ééntje in.

De Haagse formatie moet nu een 4-2 voorsprong vasthouden in Kerkrade. De Zuiderlingen hebben aan een 2-0 overwinning genoeg. Een Haagse overwinning, gelijkspel of 1-0 nederlaag brengt de hofstad een stuk dichter bij Europees voetbal.

dahmoose

@MIG als je verkeerd staat en als je dan ook nog eens aan de kleine maat bent dan zijn dit de risico's (dit zie je ook bij Vermeer) maar aan de andere kant heeft hij met vele ballen dit jaar ook veel punten in Den Haag gehouden.

Dit terwijl ik dacht juist de laatste weken hij veelvuldig bij corners actief was in de lucht en veel ballen wegstompte. Misschien een reactie na dat hij hoorde dat het OM toc in hoger beroep ging.

Zondag 22 mei 2011 om 07:23 uur

fcutrecht.net

Respect voor de manier waar mee jullie aandacht hebben besteed aan Mihai Nesu!

FC Utrecht supporters Vak R

Vrijdag 20 mei 2011 om 23:25 uur

Ron001

Volgens mij gingen ze voor de bal!!!

Rood trek je als het echt een aanslag is!! Hij vloot de 2e helft niet voor niets zo warrig!!!(Waarschijnlijk in de rust even de beelden terug gekeken.)

Ik vond dat interview na de wedstrijd echt matenaaierij!! Hij zei dat hij er na de wedstrijd nog last van had?? (Volgens mij schamte buly hem en hield hij nog in!!!)

Maar wat ik gezien heb hebben we wel een kans zonder buly!!!

Al met al we hadden niet zo ver geweest zonder Buly!!!

Vrijdag 20 mei 2011 om 12:50 uur

KaleHans

2 geschorst en 1 voorwaardelijk....

Als dit zo is, accepteren en dan moet de rest ervoor zorgen dat we in de finale komen want dan kan Bulykin wel is heel belangrijk voor ons zijn in de laatste wedstrijd.

Vrijdag 20 mei 2011 om 12:42 uur

Ggf

Domme actie! Wilde teveel door alle glorie de eerste helft en verloor daarbij even zijn verstand in de vaart van het spel. Return met toch kunnen denk ik. Zeker dezelfde passie als gister.
Vrijdag 20 mei 2011 om 12:34 uur

MiG

Eis tegen Bulykin: 3 wedstrijden waarvan 1 voorwaardelijk

Vrijdag 20 mei 2011 om 11:28 uur

MiG

Ben ik de enige die voor de zoveelste keer heeft gezien dat Coutinho bij hoge ballen niet de baas is in zijn doelgebied (door zijn geringe lengte) Volgens mij was de tegengoal ook niet gevallen met een keeper van (minimaal) 10 cm langer

Vrijdag 20 mei 2011 om 11:18 uur

Nils

Onbegrijpelijke aktie van Bulykin; rond de middenlijn met een ruime voorsprong en vlak voor rust. Past ook niet bij hem en met een beetje pech heeft hij zijn laatste wedstrijd voor ADO gespeeld. Met hem hadden we Roda zeker met 5-1 naar Kerkrade teruggestuurd en was het dus klaar geweest. Nu wordt het zondag nog onnodig spannend als Roda thuis speelt met Hadouir en Juncker er ook weer bij.

Vrijdag 20 mei 2011 om 09:43 uur

frans swa

maar we hebben wel genoten gister toch?!

Vrijdag 20 mei 2011 om 09:40 uur

Bollie74

Eredivisie Live gekeken en die de Fauw wist niet eens meer waar Bulykin hem geraakt had. Dus wat een weggooier. Gewoon een naai streek, maar ook niet slim van Bulykin om daar zo'n sliding in te zetten

Vrijdag 20 mei 2011 om 09:11 uur

KaleHans

Vormer had van mij ook wel rood mogen krijgen in de 1e helft met dat trappen.  Maar goed, toch een mooi resultaat na een spannende wedstrijd met goed voetbal.

Met Bulykin er nog bij in die tweede helft had Roda echt overklast kunnen worden en met grote cijfers naar huis kunnen gaan.

Zondag maar afmaken dan.

Vrijdag 20 mei 2011 om 07:26 uur

Vegter

Jammer die actie van Bulykin. Het had richting de dubbele cijfers gegaan. Helemaal gezien de vele goede kansen in de tweede helft met 10 man. Maarja dit vasthouden en richting de finale!!

Vrijdag 20 mei 2011 om 00:42 uur