Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag verspeelt opnieuw punten


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

19 augustus 2007 11 reacties
In de tweede wedstrijd in de Jupiler League kon ADO Den Haag opnieuw niet overtuigen. De eerste wedstrijd in het nieuwe stadion eindigde zoals die begon: 0-0. Tegenstander RBC speelde het laatste half uur met tien man.

Ruim 5000 fans hadden de moeite genomen om naar het nieuwe onderkomen in het Forepark te gaan. Maar de thuisploeg deed helaas niet aan klantenbinding. Het publiek bleef wegens de spannende stand wel tot het einde toe zitten, maar begroette het resultaat met een fluitconcert.

De ploeg van Wiljan Vloet staat na twee wedstrijden op de zestiende plaats. Het vertoonde spel bood niet veel perspectief op een snelle omslag. Maar wie weet vindt Vloet in een bureaula de toverstaf waarmee hij zijn ongeïnspireerde manschappen het nodige venijn kan verschaffen.

Lichtpuntjes waren er wel. De onervaren Meric, Stoffels en Coster speelden verdienstelijk. Mede door het optreden van de laatste twee zag de verdediging er beter uit dan vorige week tegen MVV.

Het laatste deel van het duel hadden de Hagenaars een numeriek overwicht nadat Duplan met rood van het veld moest na de zoveelste zware overtreding. Er ontstond zowaar een Haags offensief. Maar verder dan een inzet van invaller Hoogendorp tegen de lat kwam het niet.

Reacties

HENK

victoria op proef haha wederom een afdankertje...

en hakansson is weg lees ik op adofans

begint lkkr
Dinsdag 21 augustus 2007 om 11:38 uur

Jager

RBC: punt met bijsmaakje
BN De Stem - door Peter de Brie

Maandag 20 augustus 2007 - VOETBAL - Wat was `ie boos, Edouard Duplan. En diep teleurgesteld. Die rode kaart tegen ADO Den Haag kon de Franse RBC`er - zijn studie wijsbegeerte ten spijt - niet filosofisch opvatten. "Schandalig, die tweede kaart. Dat was geen geel, nooit van mijn leven.".
Links:
Fotoalbum ADO-RBC

Duplan verlaat het veld nadat hij een - volgens hem - onterechte tweede gele kaart heeft gekregen.. foto Robert van den Berge/ hetfotoburo
VORIGE STARTSTOP1/2VOLGENDE
Dat RBC met tien man nog een half uur overeind bleef tegen de Haagse gastheer en zelfs nog kansen op de volle winst had, voelde voor Duplan als een pleister op een houten been. "Die jongen (Coster, red.) zei zelf dat hij de scheids erin wilde luizen. Ontoelaatbaar dat die het zo fout inschatte." Dat geel in de eerste helft kon Duplan billijken. " Hoewel niet zo bedoeld, had die actie riskant kunnen zijn. Maar die tweede, daar gebeurde niks." Vond ook Sven Delanoy. "Duplan kwam aansprinten juist toen Coster passte en zijn been uitstak. Gewoon been tegen scheen. Maar Coster dook." De Zevenbergse arbiter Jack van Hulten zag het anders. "Duplan tikte Coster net heel vervelend aan. Dat zag mijn assistent ook meteen."

De housewarming party in het fonkelnieuwe stadion kende toch al geen feeststemming. Zelfs met AZ-trainer Louis van Gaal erbij bleek amper een derde van de 15.000 stoeltjes bezet. Allicht zien de Haagse fans op tegen de biometrische fotoscans om probleemsupporters te weren. Nu oogde het leeg en bleef het angstvallig stil. De doorgaans zo roerige thuisaanhang was nog het best hoorbaar bij het fluitconcert na afloop. Gericht tegen de door onderling onbegrip zelden gevaarlijke titelfavorieten, die na de zeperd bij MVV nog zoeken naar zelfvertrouwen.

"Noem het angstig of te zeker, maar onze balcirculatie was veel te traag", erkende Wiljan Vloet. "Later werd het sneller, maar slordiger. Zorgelijk is dat we met een man meer nog drie kansen weggaven." Ook RBC-trainer Rob Meppelink baalde. "We hadden meer controle dan ADO en de beste kansen. Ik ben blij dat we aan het slot fysiek en mentaal overeind bleven en een punt pakten. Maar het geeft een nare bijsmaak dat het er drie konden zijn zonder dat rood en de afgekeurde goal van ten Heuvel." Die scoorde kort voor rust na een pass van Delanoy, maar in buitenspelpositie, daar waar Martha niet offside stond. Kort daarvoor kreeg Delanoy de beste kans van de wedstrijd. "Postma lag al, ik had die bal moeten stiften", besefte de Belg, die net voor tijd weer doorbrak maar te weinig vat op de bal kreeg. Hoewel RBC nog met lege handen had kunnen staan na een bal op de lat van Hoogendorp, keerde de Roosendaalse bus met gemengde gevoelens huiswaarts.

RBC: Friebel; Kerstens, Kwakman, Schrier, Koning; Stojanovic, Jungschläger, Delanoy; Martha (63. Guijt), Ten Heuvel (88. Özpoyraz), Duplan (61. rode kaart).

Dinsdag 21 augustus 2007 om 11:14 uur

arthur

Maar we moeten natuurlijk ook niet alleen maar wanhopen! De meeste ploegen in de eerste divisie hebben amper 11 echte (semi-)professionele selectiespelers, de rest zijn allemaal amateurs en jeugdspelers terwijl het bij ons bijna allemaal full-profs zijn en ook de hele technische staf veel professioneler is. Met schorsingen, blessures etc. komen de meeste andere ploegen zwaar in de problemen terwijl onze selectie veel breder is. Ook met maar 5000 toeschouwers zoals zondag trekt fc den haag ook al duidelijk meer toeschouwers dan de andere ploegen in de eerste divisie, en dat wordt best nog wel meer als het gaat lopen. Die dingen gaan ook meetellen in de loop van het seizoen. Gister het tweede elftal voor de beker de eerste thuisoverwinning in het nieuwe stadion, dat heb je nodig voordat het daar echt gaat leven. Inmiddels beseft iedereen wel dat je in de eerste divisie niet zomaar kampioen wordt, dat er nog heel veel moet veranderen en verbeteren, dat is de belangrijkste winst toch van de afgelopen weken. Ik heb inmiddels wel vertrouwen gekregen in Vloet. Hij is met de spelers niet alleen met het voetbal bezig maar met veel meer en dat hebben we precies nodig.
Dinsdag 21 augustus 2007 om 07:47 uur

ADOsexual

Meric is echt de `coming man` van Den Haag. Die mag van mij wel in de basis! Die jongen heeft potentieel! Wordt gewoon de beste speler van Den Haag. Ik denk eerlijk gezegd niet dat we nog iets van Hoogendorp hoeven te verwachten... Als je tegen RBC geen vuist kunt maken... Hij is niet meer de scherpe, scorende spits zoals vroeger.

 

@Arthur, je hebt helemaal gelijk de tijden van Van der Laan, Danen en Lems zijn echt voorbij. Weet je nog hoe het zelfs onder Wotte keihard vechten was voor de punten? En dat materiaal was ook niet het minste.. Een Heessen, een Rutten, een Price, een Grünholz. Noem al die jongens maar op. Faerber, Illiohan. Die selectie maakte wat ze tekort kwam tenminste wél goed met INZET. Dat FCDH was echt leuk om naar te kijken. Die jongens waren elke wedstrijd weer tot in het bot gemotiveerd, en dat zie je nu gewoon niet.. De enige speler in de huidige die ik persoonlijk wel héél gedreven vindt is Hakansson..

Maandag 20 augustus 2007 om 23:22 uur

brammetje

ze eindigen niet bij de 1e 7 wordt een groot drama seizoen let maar op
Maandag 20 augustus 2007 om 21:44 uur

Nix

Zag (op adofoto.nl) wat foto`s van de middenvakken op de Haaglanden tribune, hoezo leeg?! N-O-P zaten bij elkaar nog geen 50 mensen...tssst...hoop dat het bestuur z`n zin heeft met hun idiote regels voor de middenvakken! Bestuur, bij deze: "VAK" YOU!
Maandag 20 augustus 2007 om 20:12 uur

GROEN GEEL 4EVER

bekijk het zo we hebben nu 
een wedstrijd verloren
een wedstrijd gelijk gespeeld
dus de derde gaan we winnen.
hoop ik RKC uit altijd moeilijk....
Maandag 20 augustus 2007 om 15:15 uur

arthur

Vergelijk de huidige ploeg met de andere ploegen van fc den haag die ooit zijn gepromoveerd en je ziet het probleem: die ploegen staken destijds met kop en schouders boven alle andere ploegen in de eerste divisie uit maar moesten desondanks iedere wedstrijd het hele seizoen vol gas geven (met bv. behoorlijk wat wedstrijden pas in de laatste minuten gewonnen of met hangen en wurgen gelijk gespeeld) om inderdaad te kunnen promoveren. Die ploegen hadden ook allemaal een ijzersterke as van ervaren spelers terwijl ook alle andere posities goed bezet waren, iets wat nu duidelijk nog niet het geval is. Enigszins ter geruststelling nog: ook die ploegen hadden tijd nodig om op gang te komen en een winnend team + systeem te vinden. Kwalitatief is de huidige spelersgroep  duidelijk minder dan die van toen, maar het kan nog zeker wel gaan lopen en dan kan je met het nieuwe stadion erbij wel weer eens iets moois gaan opbouwen. Een nederlaag, een 0-0 gelijkspel, niet verliezen bij RKC en dan met een inmiddels beter aangepaste en ingestelde ploeg de eerste thuisoverwinning in het nieuwe stadion!
Maandag 20 augustus 2007 om 12:01 uur

Bokkie

nu al 5 punten achter op FCDB. ok, het seizoen is nog lang maar ik zag een paar spelers uitgeteld op het veld liggen na afloop. die weten het zelf ook even niet meer en dat is toch weinig hoopgevend. nu maar hopen dat Vloet het nog weet, al begin ik me dat eerlijk gezegd ook af te vragen.....
Maandag 20 augustus 2007 om 09:07 uur

Nix

@Arthur: alhoewel ik (weer) precies begrijp wat je bedoelt had ik toch echt liever dat ze hadden gewonnen, al was het maar voor mijn eigen gemoedsrust!
Zondag 19 augustus 2007 om 22:10 uur

arthur

Meer dan 0-0 verdienden we ook absoluut niet, simpel. Er moet nog zó ongelooflijk veel verbeteren aan deze ploeg! Winst vandaag zou alleen maar leiden tot gemakzucht en misplaatste arrogantie, met alle gevolgen van dien, dan kun je het in de eerste divisie met deze spelers dus ècht vergeten, we missen gewoon kwaliteit om wedstrijden te domineren en te winnen, de ploeg is ook nog niet uitgebalanceerd, een aantal vitale posities is nog niet goed bezet. Nee, eerst maar eens nog een stuk harder trainen en vervolgens strakker, sneller, harder en scherper spelen, achterin eerst maar eens een paar wedstrijden achter elkaar de nul houden ook en er voorin ook eens een of twee ballen inleggen. Een eerste thuisoverwinning in het nieuwe stadion moet je ook gewoon echt verdienen met goed spel en een goede wedstrijd dan gaat iedereen in het stadion er ook echt achter staan. Nou ja, na de zeperd tegen MVV was dit resultaat al wel beter, het voetbal ook iets, tsja, tis niet anders, in de eerste divisie is het voorlopig gewoon bikkelen en punten sprokkelen, al het andere komt pas later, op zijn vroegst dus in de tweede periode, de eerste periode kun je nu al vergeten. Nou ja, jammer maar helaas, that`s life in de eerste divisie!
Zondag 19 augustus 2007 om 20:48 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Vandaag om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 Graafschap 35 - 59
6 ADO Den Haag 34 - 58
7 NAC Breda 35 - 51
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 34 - 45
13 VVV-Venlo 34 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 35 - 33
17 TOP Oss 35 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 34 - 24