Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO Den Haag-jaaroverzicht 2007


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

31 december 2007 6 reacties
2007, het jaar van:

DegradatieDegradatie

Na een slechte competitiestart in 2006 moet ADO Den Haag zich in 2007 in de eredivisie weten te houden. Een zware taak, zo blijkt, voor Lex Schoenmaker. Het spel is niet denderend, de ziekenboeg puilt uit, het thuisduel tegen Sparta moet zonder publiek gespeeld worden en de nederlagen worden aaneengeregen. Wel weet de club nipt van Ajax te verliezen en pakken ze trouw een punt tegen Feyenoord.

Op 15 april valt het doek voor ADO Den Haag. In de op twee na laatste wedstrijd van het seizoen verliest de Haagse ploeg in eigen huis met 0-2 van Roda JC. Hiermee komt er na vier seizoenen eredivisievoetbal een eind aan het hoogste niveau. ADO Den Haag wordt laatste, degradeert rechtstreeks en keert terug naar de eerste divisie.

Een snelle terugkeer lijkt niet voor de hand te liggen. de residentieclub maakt de favorietenrol in de Jupiler League niet waar. Eind 2007 staat de club met 33 punten uit 22 wedstrijden op een zevende plaats. Koploper RKC Waalwijk heeft een voorsprong van elf punten.


Ons ZuiderparkZuiderpark
2007 is het laatste jaar waarop het oude vertrouwde Zuiderpark Stadion in gebruik is. Na ruim 82 jaar trouwe dienst neemt ADO Den Haag afscheid van haar onderkomen. Dit afscheid zorgt voor nogal wat rumoer, want de laatste thuiswedstrijd tegen FC Groningen op 22 april haalt het einde niet. Na 50 minuten legt scheidsrechter Van Hulten het duel stil. Er werd vuurwerk vanuit het publiek richting de grensrechter gegooid. De Groningers stonden op dat moment met 0-3 voor.

Op 5 juni begint Jan Knijnenburg in opdracht van de gemeente Den Haag met de sloop van het stadion. Alleen het veld en de Zuid Tribune blijven intact. ADO Den Haag blijft er nog wel trainen.


Het Haags BakkieHet Haags Bakkie
In 2007 opent ADO Den Haag de deuren van het nieuwe stadion. Club Achter de Duinen doopt het stadion om tot het Haags Bakkie. Ook houden we het op het Aad Mansveld Stadion. Een officiële naam heeft het onderkomen nog niet. De club wilde graag een sponsor, maar deze werd niet gevonden. Met het nieuwe stadion moet de residentieclub het linkerrijtje van de eredivisie gaan bestormen.

Het gloednieuwe pand aan het Prins Clausplein krijgt een valse start. Door de gestaakte laatste wedstrijd in het Zuiderpark krijgen de supporters het niet makkelijk. De club eist een biometrische Club Card van elke toeschouwer. Bovendien worden de middelste vakken van de lange zijde afgesloten voor supporters zonder kinderen en er komt voorlopig geen supportershome. Dit zorgt voor onvrede en een deel van de supporters laat het nieuwe stadion links liggen.

Ook speelt ADO Den Haag door de degradatie eerste divisie in het nieuwe stadion. En doordat de bouw wat vertraagd werd en het geld op was, is het de binnenkant minder sfeervol dat in eerste instantie werd verwacht. Toch lijkt het nieuwe stadion wel goed te zijn voor de financiën. ADO Den Haag krijgt een begroting van elf miljoen euro.


GeldGeld
Geld is een belangrijk onderwerp in 2007. Allereerst komen de verhalen naar boven dat de spelers van ADO Den Haag naast hun salaris nog meer geld verdienen. Jan-Hermen de Bruijn van het maandblad Elf vangt signalen op dat sommige spelers illegaal gokken op eigen wedstrijden. Reden genoeg voor ADO Den Haag om een onderzoek in de stellen en de politie in te lichten. Dit verhaal loopt met een sisser af, het Openbaar Ministerie vindt geen bewijs en stelt geen nader onderzoek in naar het mogelijk illegaal gokken op wedstrijden of het opzettelijk negatief beïnvloeden van het wedstrijdresultaat door spelers van ADO Den Haag.

In de zomerstop van 2007 presenteert ADO Den Haag likkebaardend de begroting voor het nieuwe seizoen. ADO Den Haag had vorig jaar 8,1 miljoen te besteden, dit jaar maar liefst 10.8. Dat is dus een stijging van 2,7 miljoen. Met die ruime tien miljoen overklast de club de concurrenten en de rest van de divisie.

Helaas blijkt dat deze begroting iets te opportunistisch is opgesteld. De residentieclub haalt niet eens de helft van het verwachte aantal toeschouwers, er komt geen betalende naamgever voor het nieuwe stadion en de verkoop van businessunits valt tegen. Hierdoor stevent de club af op een miljoenentekort. De burgemeester en wethouders worden ingelicht en de financiële problemen blijken heel erg verontrustend te zijn. Intern bestaat de angst dat ADO Den Haag binnenkort zelfs de rekeningen en salarissen niet meer kan betalen. Vlak voor kerst komt er dan toch goed nieuws. De Rijswijkse ondernemer Mark van der Kallen geeft de club een financiële injectie van acht ton. ADO Den Haag kan gelukkig weer even naar adem happen.


Rick HoogendorpRick Hoogendorp
Zou de door Haagse fans zwaar gewilde Hoogendorp in 2007 weer bij zijn oude club terugkeren? In de winterstop van 2006/2007 doet ADO Den Haag been bod bij Wolfsburg. Naast zijn kwaliteiten als spits, ziet de Haagse club ook een toekomst trainer voor Hoogendorp.

Op 27 januari is het dan zover: De deal is rond en Hoogendorp tekent een contract voor 1,5 jaar. In zijn eerste duel was hij gelijk waardevol. In de wedstrijd tegen FC Utrecht scoorde Hoogendorp de 1-1 en redde zo een punt voor zijn club. Door een blessure kwam hij tot het einde van het seizoen maar acht keer in actie, waarin hij drie doelpunten maakt.

In het nieuwe seizoen ging het niet veel beter. Na de teleurstellende seizoensstart greep Wiljan Vloet in. Hoogendorp werd geslachtofferd en moest vanaf de bank of zelfs de tribune toekijken. Na een aantal invalbeurten wist hij eind 2007 toch het vertrouwen van zijn nieuwe trainer terug te winnen. Voor de eerste seizoenshelft van 2007/2008 staat hij op zes doelpunten in zeventien wedstrijden.


Michael MolsMichael Mols
In de jaargang 2006/2007 was er eigenlijk maar een speler waarover iedereen echt tevreden was: Michael Mols. De spits met een imposante carrière leek met degradatie afscheid te moeten nemen van het betaalde voetbal. De immer hardwerkende aanvaller was geliefd onder het publiek en kreeg in de laatste wedstrijd tegen NEC een warm afscheid van de Haagse aanhang. Toen de transferperiode naderde bleek Mols toch nog een jaartje verder te willen voetballen. Het is hem gegund. Hij plakte er nog een jaar achteraan en is nu pinchhitter bij Feyenoord.


Peter HofstedePeter Hofstede
De publiekslieveling maakt carrière bij ADO Den Haag. De voormalig spits was al werkzaam als hoofdscout en kreeg vanaf januari de functie van technisch manager. Hij is hiermee verantwoordelijk voor het technisch beleid en coördinatie van de aan- en verkopen.


Santi KolkSanti Kolk
De meningen over deze aanvaller waren verdeeld, maar scoren kon hij. In het degradatieseizoen van ADO Den Haag scoorde Kolk maar liefst 12 keer. Dit leverde hem afgelopen zomer een transfer naar Vitesse op.




Stefan PostmaStefan Postma
Na een rampzalig 2006 waarin hij zijn been op twee plaatsen brak en er privé-filmpjes op internet verschenen, was 2007 het jaar van zijn comeback. Tot de zomer revalideerde hij nog van zijn beenbreuk, in het nieuwe seizoen was hij terug. En hoe! Postma was de enige speler die wekelijks een voldoende haalde. Als puntenpakker viel hij op tussen zijn kwakkelende ploeggenoten. Als klap op de vuurpijl werd de doelman door Omroep West verkozen tot de sporter van het jaar 2007.


Aad MansveldAad Mansveld
2007 was een jaar waarin Mansveld geëerd werd Allereerst kreeg de Haagse held een straat in de wijk Blommendael naar zich vernoemd. Een paar maanden later verrees op het Haagse Heldenplein, voor het nieuwe stadion, een prachtig standbeeld van het icoon. En al is het stadion officieel naamloos, de Haagse supporters weten wel hoe ze het noemen: Het Aad Mansveld Stadion.


Dé Stoop
Dé Stoop
De oud-voorzitter van FC Den Haag Dingeman (Dé) Stoop overleed op 12 februari 2007. Stoop werd 87 jaar.





Tscheu La LingTscheu La Ling
In 2006 klopte oud-voetballer Tscheu La Ling aan bij ADO Den Haag. De zakenman was in voor een financiele deal. In 2007 ketste de onderhandelingen af: "Het duurde te lang, de tijd is verstreken!". Hierna smeten de heren Ling en Van Ringelenstein nog een aantal keer modder naar elkaar.


ADO Den Haag vrouwenADO Den Haag vrouwen
In 2007 start ADO Den Haag met een vrouwenelftal. De Haagse dames doen het goed en zijn zelfs lange tijd ongeslagen en koploper van de eredivisie voor vrouwen. Ook het publiek is enthousiast. De dameswedstrijden worden beter bezorgd dan de duels van de heren van Stormvogels/Telstat, zo laat de KNVB vlak voor de jaarwisseling weten.


VertrokkenVertrokken
Jeugdtrainer Carlos Roeleveld, algemeen directeur Piet van der Pol, de oude raad van commissarissen, adviseur Rob Jansen, commercieel directeur Andre Brand, Teammanager André de Cler en de spelers Said Bakkati, Ferrie Bodde, Goran Bunjevcevic, Laurent Delorge, Eljero Elia, Jesper Hakansson, Santi Kolk, Konstantinos Loumpoutis, Angelo Martha, Michael Mols, Paulus Roiha, Alberto Saavedra, Sergio Sanchez, Tininho, Stijn Vreven en Mark de Vries.


GekomenGekomen
Algemeen directeur John Arzbach, een nieuwe raad van commissarissen onder leiding van Pierre Heijnen, de spelers Rick Hoogendorp, Yuri Cornelisse, Hans van de Haar, Geoffrey Kijnenburg, Hursut Meric, Virgillio Teixeira en Raymond Victoria en natuurlijk de trainers Wiljan Vloet en Henk Fraser.

Reacties

Der Rudy

Wens alle lezers en deelnemers van deze site een geweldig 2008 toe. Eigenlijk wens ik dat alle ADH-supporters toe, zowel de hondstrouwe aanhang als de mooiweerbezoekers. 
Hoop dat de (vaste) schrijvers op deze site ook in 2008 weer leuk (en met respect) met elkaar van mening gaan verschillen. Ik kon er in ieder geval m`n ei in kwijt. 
Ben er van overtuigd: "tweeduizendenacht wordt het jaar van ADH"

DEN HAAG REGEERT
Woensdag 2 januari 2008 om 16:43 uur

A.E

Laateuh we Hoopeuh dat 2008 acht
een Goed Jaar wordt Vaoh dh

Dinsdag 1 januari 2008 om 18:19 uur

haagsehoolie

2007 was een schande 2008 hopelijk de ommekeer!
Iedereen beste wensen en groen geel 2008 toegewenst! Hou mijn hart vast over 2e seizoenshelft. Geen aankopen dus met zelfde mensen waar we het tot nu toe niet mee gered hebben. Hoop dat een ieder eens goed in de spiegel heeft gekeken en er nu als team echt voor gaan. Geef ons supporters wat we verdienen zowel op het veld als op de tribune. Betaal me scheel maar krijg niets terug. Arzbach maak aub schoon schip en flikker al die zakkenvullers op en naast het veld eruit en zorg dat iedereen weer trots op zijn/haar cluppie kan zijn. Wij zijn er altijd alleen die weggooiers alleen als het goed gaat! Midden Noord weer terug waar het hoort!!  Heb er maar kaarsje voor opgestoken!!
Dinsdag 1 januari 2008 om 15:00 uur

Bokkie

De beste wensen voor álle DH supporters en vooral degenen die deze site bezoeken. Laten we hopen dat 2008 een wat stabieler jaar zal worden want we hebben ons portie voor zeker de eerste 10 jaar wel weer gehad.

Dinsdag 1 januari 2008 om 11:29 uur

denhaag forever

laten we 2007 maar snel vergeten en hoop in 2008 mooie dingen te gaan zien..

vrijdag de 11e weer naar helmond heb al een kaartje...
Dinsdag 1 januari 2008 om 03:57 uur

alex vb

wat een raar jaar toch
allemaal een gelukkig en beter 2008!!
Maandag 31 december 2007 om 12:13 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
10 mei 2024 om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25