ADO dendert door met knappe winst op PEC

17 februari 2023 Nog geen reacties

ADO Den Haag heeft thuis tegen koploper PEC Zwolle een knappe overwinning geboekt.

De ploeg van Dick Advocaat was met 3-1 te sterk voor de tegenstander uit Overijssel. Dankzij deze overwinning is ADO nu koploper in de strijd om de derde periode. Ook is de residentieclub nu tien duels ongeslagen.

ADO kwam goed uit de startblokken en schoot binnen vier minuten het eerste doelpunt binnen. Joey Sleegers was de doelpuntenmaker. De aanvaller kreeg in het strafschopgebied de bal voor zijn voeten en schoot raak.

In de elfde minuut wist ADO de score te verdubbelen. Bij een knappe counter was Xander Severina het laatste station. Hij zette de 2-0 op het scorebord. Bij dit doelpunt was Sleegers de aangever.

Kort na de tweede ADO-goal wist PEC terug te komen tot 2-1. Dat was voor ADO het moment om meer terug te zakken. De Zwollenaren kregen zo meer de overhand.

Hoewel PEC de bal rond kon tikken, hield ADO verdedigend goed stand. In de tweede helft besliste aanvoerder Boy Kemper de wedstrijd. De linksback kopte binnen nadat Thomas Verheydt de bal met zijn hoofd richting goal had gebracht.

ADO boekte zo een knappe overwinning en is inmiddels de ploeg in vorm. Op zondag 26 februari staat met de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch het volgende duel op het programma.