ADO diep in blessuretijd langs NAC

10 mei 2022 2 reacties

ADO Den Haag heeft een goede uitgangspositie te pakken in de eerste ronde van de play-offs.

De ploeg van Giovanni Franken won dinsdagavond in Breda met 2-1 van NAC. Een belangrijke zege in de strijd om promotie naar de eredivisie.

ADO had in de eerste helft het betere van het spel. Dat leverde al vroeg een kans op voor Amar Catic. Daarna waren er meer mogelijkheden voor de Haagse club.

In de 32e minuut zette Sem Steijn ADO op voorsprong. De middenvelder schoot in de rebound raak nadat de keeper van NAC een schot van David Pires nog wel wist tegen te houden. Steijn vierde zijn goal voor de tribune met NAC-supporters, om hen te herinneren aan het ontslag van zijn vader, een jaar geleden.

In de tweede helft had ADO weinig meer te vertellen. NAC werd sterker en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die viel in de 74e minuut.

In de slotfase was een nederlaag voor ADO dichterbij dan de overwinning. Toch trok de residentieclub aan het langste eind. Invaller Sacha Komljenovic schoot in de 93 minuut raak. De middenvelder die zijn 19e verjaardag vierde, gaf daarmee zichzelf en zijn ploeg een mooi cadeau.

Zaterdag vindt de return plaats in Den Haag en kan ADO de 2-1-winst gaan verdedigen. Uitdoelpunten tellen dan niet meer dubbel bij een gelijke stand.