Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO geeft zekere promotie alsnog weg


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

29 mei 2022 14 reacties

In een wedstrijd vol drama en chaos heeft ADO Den Haag promotie naar de eredivisie weggegeven aan Excelsior.

 

De ploeg van Giovanni Franken stond 12 minuten voor het einde van de wedstrijd op een royale 3-0-voorsprong. Iedereen maakte zich op voor de terugkeer naar de eredivisie. Maar het ging compleet fout. Het werd 3-3 en na 30 minuten verlengen (eindstand 4-4) won Excelsior na penalty’s.

 

Voor die laatste 12 minuten was er heel wat gebeurd op het veld, inclusief het stilleggen van de wedstrijd. Excelsior kreeg na 25 minuten spelen een strafschop. Hugo Wentges pakte de pingel en werkte ook de bal uit de rebound naast het doel. Kort daarna bracht Thomas Verheydt ADO op voorsprong. Toen Filipe Pires er even later 2-0 van maakte, ging de Haagse formatie met een comfortabele 2-0 rusten.

 

In de tweede helft werd het al snel 3-0. Sem Steijn was de doelpuntenmaker. Het zag er zeer zonnig uit in Den Haag. Toen kwam ADO in de 69e plots met tien man te staan. Tyrese Asante kreeg zijn gele kaart na een handsbal. Dit terwijl scheidsrechter Makkelie de overtreding op Asante negeerde. 

 

ADO stond met tien man en Excelsior ging in de aanval. Er waren voor ADO zelfs nog kansen om er 4-0 van te maken. In de slotfase, terwijl al supporters het veld opklommen om de overwinning te vieren, vielen de Rotterdamse goals echter ineens heel makkelijk. Het was namelijk gatenkaas in de Haagse defensie. Excelsior scoorde vier keer (één werd afgekeurd vanwege hands) en zo eindigde de reguliere wedstrijd in mineur en moesten de fans weer de tribune op. 

 

Excelsior stond inmiddels ook met tien man na een rode kaart. De teams waren dus weer in evenwicht toen de verlenging begon. Franken had wel Kishna, Steijn en Verheydt naar de kant moeten halen.

 

ADO kwam door een goal van Sacha Komljenovic bij een uitbraak op voorsprong, maar in de tweede helft van de verlenging wist Excelsior weer gelijk te maken. In de strafschoppenserie had ADO dubbel pech. Er werd gekozen voor het doel aan de kant van het uitvak. Ook mocht Excelsior steeds als eerste aanleggen.

 

ADO en Excelsior schoten in de eerste vijf allebei een keer mis. Daarna waren alle penalty’s erin. Toen Jamal Amofa voor de 18e pingel moest aanleggen, bracht de Excelsior-keeper redding en was ADO veroordeeld tot nog een jaar eerste divisie.

Reacties

diederik

Onterecht rood is deels waar maar we geven het zelf helemaal weg, helaas
Maandag 30 mei 2022 om 17:47 uur

radar

Die nieuwe eigenaar zat in ze handen te wrijven wat een koopje zo`n eredivisie club...Dacht hij... zal nu wel denken mijn god waar zijn we nu in beland
Maandag 30 mei 2022 om 09:31 uur

Jap

In 1 woord, bizar! Ik heb er slecht van geslapen. Het mag nooit gebeuren dat je een 3- 0 zo weggeeft. Dan moet je echt in de spiegel kijken. Ook met 10, of zelfs met 9 man mag dit nooit gebeuren. Maar het kan gebeuren en maakt het voetbal zo leuk. (Nu even niet voor ons) Maar wat ik echt verschrikkelijk vind is het infantiele gedrag van honderden doorgesnoven paupers die zich als achterlijke beesten hebben gedragen. Er zitten honderden kinderen, gezinnen in het stadion. Waar ben je in hemelsnaam mee bezig? Ik zag op de beelden dat een paar van hen gillend en kermend door een politiehond te grazen zijn genomen. Ik hoop dat ze het niet hebben overleefd. Levenslang stadionverbod en keiharde juridische caanpak alstublieft . Excelsior gefeliciteerd! Met dit soort klootviolenchrbnrn wij niets te zoeken in de Eredivisie.
Maandag 30 mei 2022 om 07:20 uur

strijpie

Met dit soort hersenloze doorgesnoven dorpsmongolen op de tribune heb je ook geen recht op een plek in de eredivisie. Ik was erbij en zwaar teleurgesteld, maar wat er na (maar ook al tijdens) de wedstrijd is gebeurd... gewoon schandalig en ik schaam me kapot. Excelsior gefeliciteerd en sorry voor dit zichzelf supporters noemende zooitje.. kansloos zijn ze, echt kansloos. Na alles wat we dit jaar hebben meegemaakt en overleefd en dan doe je dit. Weer 10 stappen terug na jarenlang goodwill kweken. Gek hè dat er nog geen nieuwe sponsors zijn?!
Hoop dat ze allemaal gepakt worden en levenslang SV krijgen, maar eerst nog even de lange lat erover. Randdebielen..
Maandag 30 mei 2022 om 06:54 uur

wdr

De ADO voodoo slaat weer eens toe. Sterkte allemaal.
Maandag 30 mei 2022 om 06:14 uur

AussieAdo

Ja HM een te zwakke bank? Verkeerd gewisseld? Panakieren? Met een schoon schip volgend jaar maar weer proberen. Gaat moeilijk worden.

Maandag 30 mei 2022 om 00:44 uur

HalaMadrid

3-0 weg geven in 10 minuten, ondanks die rode van ADO niet terecht was. Had trainer beter moeten weten ADO speelde met 10 man met 3 verdedigers en zonder een back tegen een gevaarlijk Excelsior die hebben snelheid en energie en hoop.
Maandag 30 mei 2022 om 00:34 uur

AussieAdo

Het is toch gebruikelijk dat een bestuur aftreed wanneer een club degradeert?

Ik vind dat als je in een wedstrijd in 12-14 min voor het einde, bij een stand van 3-0 voor, dat het niet genoeg blijkt te zijn, hetzelfde gevoel geven als degraderen. Dag passante bestuur.

En dan die onopgevoede mongolen, hoe verdoofd hersenloos kan je zijn???
Lekker slopen heh, ik kan alleen hopen dat die mongolen door de me gesloopt zijn.
Maandag 30 mei 2022 om 00:09 uur

MiG

3-0 voorsprong, rode kaart Assante. Dan lijkt het mij logisch om zuinig met die 3-0 om te gaan en je verdediging meteen te versterken, maar Franken deed...niets
Zondag 29 mei 2022 om 23:58 uur

HalaMadrid

ADO moet vrezen zie ze voorlopig niet terug keren als ze niet door gaan selecteren om te beginnen trainer. Pff volgenden seizoen met Willem 2, Hercules Almelo en pec Zwolle. Ook middenooord moet ze aangepakt worden geen een idioot moet plaatsen nemen. Iedereen die vandaag op de veld stond stadion verbod geven voor het leven.
Zondag 29 mei 2022 om 23:56 uur

bert1953

Die dorpsgek van een trainer vergeet het na die rode kaart goed te zetten.
Zondag 29 mei 2022 om 23:45 uur

Wes

Hoeveel ellende kan een club hebben in één seizoen. Moet deze als Hagenees echt even verwerken. Ben als Hagenees natuurlijk wel wat gewent qua tegenslagen maar deze hakt er wel weer even in. Goede start van een seizoen, periode pakken en dan keihard gepakt worden door de KNVB door puntenaftrek door bestuurlijke perikelen waar het team niets aan kan doen maar wel moet verwerken. Geen zekerheid of je nog bestaat de volgende maand, of de spelers hun centjes nog wel krijgen. Trainer halverwege weg en met een ongediplomeerde assistent verder, je beste spelers aan de kant door blessures op beslissende momenten. Dan nog vierde worden en in de finale komen van de playoff. Hulde voor ADO Den Haag, hadden veel meer verdiend. Deze wedstrijd 3-0 voor en dan onverwachts onterecht rood en één van je beste mensen op dat moment eraf waardoor de wedstrijd volledig kantelt. Je mag hem natuurlijk nooit weggeven, maar het paste wel precies in het plaatje van het gehele seizoen. Den Haag, 3e grootste stad van Nederland, met veel elite, hele grote bedrijven en potentiële sponsors moet toch een stabiele club in de eredivisie kunnen hebben? Helaas wordt het ook weer door zogenaamde nep supporters verpest, daar distantiëren de meeste supporters en de club zich verre van, zo jammer!. Nu de wonden likken en volgend jaar hopen met de nieuwe eigenaars op betere tijden.
Zondag 29 mei 2022 om 23:44 uur

Hmmm

Ze hebben het ook deels op zichzelf afgeroepen natuurlijk, o.a. door niet de 4-0 te maken, maar die scheids is ook bepalend met een grove fout, waardoor
Den Haag te lang en onterecht met 10 man speelt...

Heel zonde en onnodig dit!
Zondag 29 mei 2022 om 23:29 uur

HalaMadrid

Man man wat was ADO angstig, Excelsior was veel beter die straalde zelfvertrouwen ondanks 3-0 achter staan. ADO 3-0 weg gegeven in Haagse kwaltier ze kunnen die beter afschaffen die tokkies staan voor lul. Die Amofa schoot penalty als je een klein kind die moet nog oefenen om
Te schieten.

Traninger van een ameteur die doet maar wat met zijn wissel beleid, hij denkt dat hij Simeon van atl Madrid is.


ADO moet door selecteren om terug te komen tot hoogste nivo.
Zondag 29 mei 2022 om 23:15 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
1-1
20 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo Jong FC Utrecht Logo ADO Den Haag
29 april 2024 om 20:00 uur
Stadion Galgenwaard, Utrecht

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 35 - 74
2 Roda JC + 35 - 71
3 Groningen + 35 - 70
4 FC Dordrecht 35 - 66
5 ADO Den Haag 35 - 59
6 Graafschap 35 - 59
7 Jong AZ 35 - 52
8 NAC Breda 35 - 51
9 MVV Maastr. 35 - 50
10 FC Emmen 35 - 48
11 Helmond Sp. 35 - 47
12 SC Cambuur 35 - 45
13 VVV-Venlo 35 - 45
14 Jong Ajax 35 - 39
15 FC Eindhoven 35 - 39
16 Jong PSV 35 - 34
17 Telstar 35 - 33
18 TOP Oss 35 - 32
19 FC Den Bosch 35 - 30
20 Jong Utrecht 35 - 24