ADO gelijk tegen De Graafschap

21 oktober 2022 3 reacties

ADO Den Haag heeft een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen De Graafschap.

Het was geen beste wedstrijd van de ploeg van Dirk Kuyt tegen de nummer 17 van de Keuken Kampioen Divisie. Na afloop waren er dan ook maar weinig Hagenezen tevreden met het 2-2 gelijkspel.

ADO kwam vrijdagavond als eerste op voorsprong. Na goed voorbereidend werk van Amir Absalem en Xander Severina belandde de bal bij Jordy Wehrmann. De middenvelder schoof de bal beheerst het doel in.

Vijf minuten na de openingstreffer kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Het doelpunt viel na slecht uitverdedigen van de Haagse defensie.

In de rust bracht Kuyt Mario Bilate in het veld voor de niet volledig fitte Amir Abselam. Door de wissel ging ADO een ander systeem spelen, maar dat pakte niet goed uit. De residentieclub kwam namelijk flink onder druk te staan en wist geen fatsoenlijke aanval meer op te zetten.

Dat De Graafschap dan ook op voorsprong kwam, was geen verrassing. Na een aantal hachelijke situaties voor het ADO-doel was het in de 70e minuut wel raak voor de tegenstander uit Doetinchem.

Na de voorsprong van De Graafschap lukte het ADO wel om druk naar voren te zetten. Dat leverde al snel een doelpunt op. Invaller Silvinho Esajas schoot raak na een knappe actie van Amar Catic.

Zowel ADO als De Graafschap gingen op zoek naar de 3-2, maar tot grote kansen kwam het niet. Vlak voor kwam ADO nog met tien man te staan. Bilate werd het veld uitgestuurd na een pittige tackle.