Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO gooit jeugdopleiding om


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

4 februari 2009 6 reacties
André Wetzel heeft dinsdagavond zijn plannen voor een topopleiding voor jeugd gepresenteerd. “Dit is geen luchtkasteel, zorg dat je erbij bent.”

ADO Den Haag wil met de jeugdopleiding weer bepalend worden in de regio. "Het kán gewoon niet de bedoeling zijn dat talentvolle Haagse jongetjes van twaalf jaar kiezen voor clubs als Feyenoord of Sparta," zegt André Wetzel in de AD/Haagsche Courant. “ADO Den Haag weigert een satellietclub van Sparta te worden.”

Wetzel wil een modern trainingscomplex laten bouwen in het Zuiderpark. Dit moet een toplocatie voor de trainingen voor de jeugd en de senioren worden. De plannen moeten in 2010 klaar zijn, waarna de club en de Haagse Hogeschool in 2012 over het complex zouden kunnen beschikken.

Daarnaast trekt de club zal voor 1 maart een nieuwe hoofd opleiding aan. Oscar Alkemade, die deze functie nu bekleedt, gaat het regionale opleidingscentrum, zoals Wetzel het noemt, opzetten. "Oscar heeft daar de kwaliteiten voor. Een harde werker, die ik vertrouw, die kan organiseren, die theoretisch onderlegd is en ingangen heeft in Zeist," aldus Wetzel.

Ook het scouten zal geïntensiveerd moeten worden. "Ik ben verantwoordelijk voor mijn selectie. Als ADO degradeert, heb ík dat gedaan. Zo moet het ook met de jeugdelftallen gaan. Jij als jeugdtrainer bent verantwoordelijk voor de kwaliteit van jouw team. Niet altijd afwachten en rekenen op de scouts, maar er zelf ook achteraan gaan. Het zal een omslag zijn in denken.”

De technisch directeur van ADO Den Haag heeft budget tot zijn beschikking om de jeugdopleiding optimaal te professionaliseren. Hoeveel geld dit allemaal gaat kosten, is nog niet bekend.

Lees meer over

Reacties

Autonomia Bianconera

Beste Rijnburgse Boys,

FC Den Haag heeft nooit verlegen gezetn om haar talent. Sterker nog, we mogen ons op de borst kloppen voor het aantal talent wat wij hebben afgeleverd:

 

Edwin Grunholz, John de Jong, Jeffrey Talan, Ricky Hoogendorp, Romeo Castelen, Elia, Boussabon en nog veel veel meer!

Het grote probleem is dat wij onze eigen spelers niet eens behoorlijk kunnen vasthouden, zie het vertrek van Janmaat en Meric...

Als we een trainer zoals Martin Jol zouden hebben met een lange-termijn visie en no nonsens aanpak, gecombineerd met een bestuur die behoorlijk salarissen wil betalen aan spelers, pas dan kunnen we concurrerend zijn.

Tot die tijd zal het pappen en nathouden zijn!

Desalniettemin...

WE LOVE YOU DEN HAAG!
WE DO!
WE LOVE YOU DEN HAAG!
WE DO!
WE LOVE YOU DEN HAAG!
WE DO!
OOOOHHHH DEN HAAG WE LOVE YOU!

Zondag 8 februari 2009 om 19:20 uur

Rijnsburgseboys

Kom een keertje op rijnsburg kijken LOOPT TALENT ROND
Zaterdag 7 februari 2009 om 22:54 uur

Autonomia Bianconera

Hoi Jão

Wat vind je precies walgelijk aan wat de mensen schrijven? Ik begrijp het niet zo goed namelijk...

Groet,

A.B.
Vrijdag 6 februari 2009 om 09:27 uur

super fc denhaag

heey jao stuur anders ff een paar braziliaantjes deze kant op om onze ploeg te versterken. kunnen ze alvast wennen aan de geel groene kleuren
Donderdag 5 februari 2009 om 17:42 uur

dierenliefde

de jockey moet de veulens aan het lopen krijgen.
Donderdag 5 februari 2009 om 14:51 uur

Jão

Ik ben geboren en getogen in Den Haag. Ik ben voor een paar weken hier op vacantie en woon in São Paulo, Brazilië. Daar volg ik ADO via internet. Mijn familie hier wees mij op de site "groengeelhart". Ik kon mijn ogen niet geloven wat deze mensen daar allemaal schrijven. Ik ben daar heel erg van geschrokken. In Brazilië zijn de fans van de kampioen São Paulo ook niet misselijk maar wat ik hier lees vind ik zo walchelijk dat ik niet begrijp dat zo`n site mag bestaan. Ze vroegen mij wat ik van de huidige spelersgroep vind. Ik vind het niet leuk voor de oprechte fans van ADO maar ik vind het echt helemaal niets. De blanke spelers zijn allemaal houten Klaasen en de donkerder jongens vind ik gewoon de betere. De vergelijking met de Brazilianen is natuurlijk niet eerlijk. Dat ligt zoveel klassen hoger. Het verbaast mij dat dit elftal in de hoogste klasse in Nederland speelt. Ik geloof wel dat ze een goede trainer hebben maar in het elftal zit totaal geen souplesse, het swingt niet, geen strakke passing, weinig rustpunten in de ploeg, slechte balcontrole. Ze hebben wel een mooi shirt en ze werken hard. In Brazilië zouden deze spelers geen betaald voetbal kunnen spelen. Ik vind het wel jammer want de samenvattingen in Brazilië vielen wel mee maar als je een hele wedstrijd ziet is het echt niet om aan te zien. Helaas ik kan het niet anders zien. Toch wens ik de club van mijn jeugd veel succes en hoop dat het in de toekomst beter zal gaan. Groeten Jão.
Donderdag 5 februari 2009 om 00:07 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo NAC Breda Logo ADO Den Haag
2-2
3 mei 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Jong PSV
Vandaag om 20:00 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II * 37 - 76
2 Roda JC + 37 - 75
3 Groningen + 37 - 72
4 FC Dordrecht 37 - 68
5 ADO Den Haag 37 - 63
6 Graafschap 37 - 63
7 NAC Breda 37 - 55
8 FC Emmen 37 - 54
9 MVV Maastr. 37 - 53
10 Jong AZ 37 - 53
11 Helmond Sp. 37 - 50
12 VVV-Venlo 37 - 48
13 SC Cambuur 37 - 46
14 Jong Ajax 37 - 40
15 FC Eindhoven 37 - 40
16 Jong PSV 37 - 37
17 Telstar 37 - 35
18 FC Den Bosch 37 - 33
19 TOP Oss 37 - 33
20 Jong Utrecht 37 - 25