ADO Grote Boze Wolf voor PEC

22 december 2017 8 reacties

Er was eens een trainer van PEC Zwolle.

Die gaf twee maanden geleden een sprookjesboek aan zijn collega-trainer Fons Groenendijk. Het liep daarna niet goed met hem af. In het Cars Jeans Stadion was John van ’t Schip en zijn team nu zelf in een sprookje beland: het verhaal van de Grote Boze Wolf.

De mannen van ADO stuurden de spelers van PEC steeds het enge bos in. De Zwolse verdediging leek gebouwd van stro en werd door Sheraldo Becker volledig omver geblazen.

Daar profiteerden Erik Falkenburg en Bjorn Johnsen van. De gulzige aanvallers scoorden beiden twee keer en maakten binnen een uur korte metten met de tegenstander uit Overijssel.

PEC was na de vier goals zo angstig geworden dat het zich in de eigen verdediging verstopte. De ploeg uit Zwolle probeerde zo de Boze Wolf in Doornroosje te veranderen. ADO drong ook niet al te veel aan en sloot zo het jaar af met een prachtige overwinning.