Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op X

Volg Cadd op X

Volg CADD op Threads

Volg CADD op Threads

Voorspellingen-ranking

Voorspellingen-ranking

ADO-statistieken

ADO-statistieken

Inloggen

Naam / e-mail:
Wachtwoord:

Advertentie

Nieuwsbericht

ADO hekelt Telegraaf


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

23 april 2009 12 reacties
Het is weer eens raak met de Telegraaf. Een column in de krant van wakker Nederland is flink in het verkeerde keelgat van ADO Den Haag geschoten.

Columnist Jos van Noord wijdde deze week een rubriek aan de jubileumwedstrijd tussen HVV en ADO Den Haag. Het stuk had de oorspronkelijk titel “ADO verzieken HVV-feest” (waarom in meervoud?), deze kop is later aangepast naar “ADO `feliciteert` HVV”.

Van Noord laat zijn ongenoegen blijken over de keuze voor ADO Den Haag voor deze feestwedstrijd: “Voor de jubileumwedstrijd nodigen ze godbetert ADO uit, de grootste opvreters en lastpakken van Den Haag! Bodemloze subsidieput, waar jong en oud nog altijd leert hoe je níét met elkaar omgaat.”
(…)
“Of het Benoordenhout maar even z’n huizen wil barricaderen, auto’s vooral elders parkeren. Plankieren voor alle ramen en deuren, want ADO en z’n fijne supportersschare komen er aan! Doe vooral niet open, u kunt het beste onder de trap gaan zitten, ook de kelder is een prima schuilplaats.”
(…)
“Bij mij thuis geldt de huisregel dat wij ADO en alles wat met die rotclub te maken heeft, zo veel mogelijk mijden. Voor het Benoordenhout is er ditmaal geen ontkomen aan.”

ADO Den Haag is woest over bovenstaand stuk en vindt dat dit op geen enkele wijze recht doet aan het huidige imago, waar zowel de organisatie als de supporters momenteel keihard aan werken. De directie heeft inmiddels haar ongenoegen aan de redactie van de Telegraaf kenbaar gemaakt.

Het is niet de eerste keer dat de residentieclub in de clinch ligt met de Amsterdamse krant. In 2005 bracht het blad vermeend onjuist gedrag van ADO Den Haag-supporters in Utrecht als voorpaginanieuws. Omdat dit uit de lucht gegrepen was, volgde een gesprek tussen de sportredactie en toenmalig voorzitter Ruurd de Boer.

In 2006 vond ADO Den Haag dat een Telegraaf-artikel over de zogenaamde omkoopzaak onzorgvuldige berichtgeving bevatte. De krant meldde dat ook de Haagse club vervolgd zou worden. Dit was nergens op gebaseerd.

Eind 2007 was de Telegraaf boos op de residentieclub. De redactie vond dat ADO Den Haag geen hoor en wederhoor had toegepast toen de club een excuusbrief (over gokgeruchten) op de website plaatste.

Nu zit er weer wat kou in de lucht. Het dagblad heeft nog niet gereageerd op de Haagse onvrede.

Lees meer over

Reacties

arelius

dit vraagt gewoon om een actie!!! als we nou eens
dat adres van die kneus hebben dan schilderen we zijn
deur of raam groen geel ofzo net zoals bij die gast
die eerst voor ons speelde maar nu voor sparta...
hoe heet die nou ook alweer.....
Woensdag 29 april 2009 om 10:01 uur

geen krant

In alle reacties wordt een suggestie gewekt waar ik het niet eens ben. De telegraaf is volgens mij geen krant. Een krant is namelijk een actuele nieuwsvoorziening; en dat is de telegraaf niet. Daar heeft de telegraaf niets mee te maken; al jaren niet. Het is veel meer een stuk papier met tendentieus verzonnen verhaaltjes zonder enige inhoud of (nieuws)waarde.
Maandag 27 april 2009 om 22:26 uur

3443453

WEG met de telegraftak!!

Vrijdag 24 april 2009 om 13:04 uur

jopi-jopi

Als ze de krant aanbieden om te kopen en lid te worden in de stad hoef ik ze niet tegen te komen.

Zeg ik ze gelijk wat ik van die neuzenkrant vind en zeg tegen ze dat ze op moeten kk.
grafkrant met zijn 020neus Jos van Noord die mother focker
Vrijdag 24 april 2009 om 11:02 uur

niet telegraf wel AD Sportwereld

Hooligans 020 houden huis in Volendam
Door neus Maarten Dekkers
Donderdag, 23 april 2009, 20:52

020-hooligans hebben woensdagavond huisgehouden in een café in Volendam. Ze raakten slaags met supporters van sc Heerenveen, die in het vissersdorp aanwezig waren voor de bekerwedstrijd tegen de plaatselijke FC.

AD Sportwereld weet verder te melden dat in totaal dertig politiemensen en drie speurhonden nodig waren om de twee groepen uit elkaar te houden. Twee personen werden gearresteerd. Vier Friese supporters moesten naar het ziekenhuis voor behandeling aan kneuzingen en snijwonden. Kroeg De oude Brug, waar het incident plaatsvond, liep ook schade op.

De politie kan nog niet met zekerheid vaststellen of de groep Ajacieden naar Volendam was gekomen voor de bekerwedstrijd of voor een confrontatie met een rivaliserende supporterskern. 

Ja neus dekkers.
Vrijdag 24 april 2009 om 01:48 uur

Marcel

Ajax-fans slaags met Heerenveen-supporters
23 april 2009


In Volendam is het woensdagavond tot een gewelddadige confrontatie gekomen tussen aanhangers van Ajax en SC Heerenveen. De supportersgroepen volgden in verschillende kroegen het duel tussen FC Volendam en Heerenveen (0-2) in de halve finale van de KNVB Beker.


Na het eerste doelpunt van de Friese club stormden de Ajax-fans het café binnen waarin de achterban van Heerenveen de wedstrijd volgde. De kroeg werd kort en klein geslagen en de supporters belaagd. Dertig politieagenten en drie politiehonden moesten eraan te pas komen om de vechtersbazen van elkaar te scheiden.

Zes voetbalfans zijn met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft één supporter van Ajax aangehouden. Hij is volgens getuigen de aanstichter van de vechtpartij geweest. Wat de Ajax-fans in Volendam te zoeken hadden, weet de politiewoordvoerder niet. Eén Heerenveen-fan is ingerekend vanwege belediging van een agent. 

HEEFT DE TELEVAAG HIER AL WAT OVER TE MELDEN ?
Donderdag 23 april 2009 om 19:09 uur

Hermanos 1945

Jos van Noort. Gaat U toch in 020 wonen, als het U hier te veel is. Want U hoort niet in een respectabele stad als Den Haag te wonen.  U heeft hier geen recht op. Duimzuigerij is hier niet welkom. De Telegraaf zou U moeten berispen, vanwege ophitserij en leugens. Het moet wel een moment van een zeer armoedig denkpatroon zijn geweest toen U geheel in de war zo een onbekwaam zwartgallig sprookje neerschreef... Schrijf liever niet meer en zoek een beroep, dat u aan kan. U bent onbekwaam in Uw huidige beroep. Laat ADO genieten van zijn warmte, sportiviteit en saamhorigheid en bemoeit U zich daar nooit meer mee.
Donderdag 23 april 2009 om 18:10 uur

Der Rudy

Er wat is bij de wedstrijd gebeurd? Volgens mij helemaal nakka, in ieder geval niks over gehoord of gelezen!

Dat is de beste tegenzet die je maar kan doen. Dit soort mensen die denken met gif in hun pen een grappig stukje te schrijven, moeten we volledig links laten liggen. Geen aandacht aanschenken. 

Erger is dat Lex Immers geblesseerd is en zeer waarschijnlijk tegen 010 er niet bij kan zijn.
Donderdag 23 april 2009 om 16:28 uur

jos van noort............

het slaat weer is nergens op wat hier wordt geschreven. `echte` journalisten bekijken dat toch van dichtbij???? maarja omda het een ajaxkrant is zetten ze er niet in dat ajakkus met 6-2 heeft verloren!!!!!!


we love you den haag!!!! En het kan me niks schelen wat ze allemaal schrijven want ik weet zelf wel wat er niet en wel waar is en daar hoef ik geen Ajaxkrant voor te lezen.

Donderdag 23 april 2009 om 16:22 uur

Huipie

Wat een slechte krant zeg!!! Nooit kopen
ADOFAN
Donderdag 23 april 2009 om 16:00 uur

R.

ADO is natuurlijke een makkelijke prooi voor die neuzenkrant. Een column in deze trant over een Ajax, PSV of Feyenoord durven ze niet te plaatsen omdat dit te veel lezers kan kosten.

Daarnaast is het stuk gewoon totaal nutteloos, ophitsing en vragen om problemen. Een grote journalistieke blunder.
Donderdag 23 april 2009 om 15:24 uur

Tim de Vries

Heeft niks met journalistiek te maken wat die krant doet. Ook buiten het hele ADO-verhaal om. Onbegrijpelijk dat ze zoveel lezers hebben. Zal wel aan de intelligentie van de gemiddelde Nederlander liggen.
Donderdag 23 april 2009 om 14:53 uur

Spelersklassement

De top3:
Henk Veerman Jort van der Sande Daryl van Mieghem

Laatste wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Helmond Sport
0-1
12 april 2024

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo FC Eindhoven
Morgen om 16:30 uur
Bingoal Stadion

Advertentie

Keuken Kampioen Divisie

1 Willem II + 34 - 73
2 Roda JC + 34 - 70
3 Groningen + 34 - 67
4 FC Dordrecht 34 - 63
5 ADO Den Haag 34 - 58
6 Graafschap 34 - 58
7 NAC Breda 34 - 50
8 MVV Maastr. 34 - 49
9 Jong AZ 34 - 49
10 SC Cambuur 34 - 45
11 VVV-Venlo 34 - 45
12 FC Emmen 34 - 45
13 Helmond Sp. 34 - 44
14 Jong Ajax 34 - 39
15 FC Eindhoven 34 - 38
16 Telstar 34 - 33
17 TOP Oss 34 - 32
18 Jong PSV 34 - 31
19 FC Den Bosch 34 - 29
20 Jong Utrecht 34 - 24