ADO in top 3 na winst op Excelsior

25 januari 2022 7 reacties

ADO Den Haag is weer terug in de top van de Keuken Kampioen Divisie.

De ploeg van Ruud Brood versloeg Excelsior dinsdagavond in Kralingen met 2-3. Door deze overwinning is ADO naar de derde plek op de ranglijst gestegen.

ADO moest het deze inhaalwedstrijd al snel zonder Luuk Koopmans doen. De doelman liep na zes minuten een schouderblessure op en werd vervangen door Hugo Wentges. De 18-jarige goalie kan met een paar mooie reddingen terugkijken op een prima debuut.

Samy Bourard zette ADO na 19 minuten op voorsprong. De middenvelder kopte binnen op aangeven van Amar Catic. Sem Steijn verdubbelde tien minuten voor de rust de score. Excelsior maakte even daarna de aansluitingstreffer, zodat beide teams met een 1-2 stand gingen pauzeren.

In de tweede helft liep ADO uit naar 1-3 via Thomas Verheydt. De spits maakte alweer zijn achttiende doelpunt van dit seizoen. Na de goal van Verheydt ging de wedstrijd op en neer.

De wedstrijd werd vlak voor tijd nog even spannend toen Excelsior er 3-2 van maakte. Daar bleef het bij, al moest Wentges in blessuretijd nog wel een keer ingrijpen.