ADO kan niet winnen van Jong AZ

10 september 2022 3 reacties

ADO Den Haag heeft in de thuiswedstrijd tegen Jong AZ genoegen moeten nemen met een punt.

De wedstrijd van de residentieclub tegen de Alkmaarse beloften eindigde vrijdagavond in 2-2.

ADO kwam als eerste op voorsprong na een doelpunt van Joël Zwarts. De linksbuiten scoorde nadat een schot van Thomas Verheydt nog door de keeper werd tegengehouden.

Ondanks de voorsprong had ADO geen veldoverwicht. Jong AZ wist daardoor tien minuten na rust de gelijkmaker binnen te tikken.

In de 72e minuut liep Jordy Wehrmann tegen een rode kaart aan. Jong AZ profiteerde van de man-meer-situatie en kwam kort voor het einde op voorsprong.

Dankzij invaller Amar Catic hield ADO toch nog een punt over aan de wedstrijd. De aanvaller schoot uit de rebound raak in de allerlaatste minuut van de officiële speeltijd.

ADO kon een overwinning erg goed gebruiken. De ploeg van Dirk Kuyt blijft door de remise in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Aanstaande maandag moet ADO weer aan de bak in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht.