ADO krijgt klop van Jong Ajax

7 maart 2022 11 reacties

Na een maand rust heeft ADO de competitie hervat met een dikke nederlaag.

De residentieclub ging maandagavond in Amsterdam met 6-3 onderuit tegen Jong Ajax. Voor interim-trainer Giovanni Franken was het daarmee een debuut om snel te vergeten.

Jong Ajax opende na 18 minuten de score. Vijf minuten later wist Ricardo Kishna de stand gelijk te trekken. De Amsterdamse beloftes hadden het betere van het spel en liepen tot het rustsignaal uit naar 3-1.

In de tweede helft veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Jong Ajax was weer de eerste ploeg die scoorde. Toen Sem Steijn en Thomas Verheydt daarna de stand terugbrachten tot 4-3 kwam ADO weer even terug in de wedstrijd.

Toen Jong Ajax er 5-3 van maakte, was de wedstrijd beslist. Zeven minuten voor tijd viel het negende doelpunt van de wedstrijd en bepaalden de Amsterdammers de eindstand van het doelpuntenfestijn op 6-3.