Club Achter de Duinen

Advertentie

Volg Cadd op Twitter

Volg Cadd op Twitter

Tussenstand

Tussenstand

Seizoensstatistieken

Seizoensstatistieken

Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:

Zoeken

ADO krijgt pak rammel van Vitesse


Bron: Club Achter de Duinen (http://www.clubachterdeduinen.nl)

3 oktober 2014

ADO Den Haag is tegen Vitesse tegen een pijnlijke afstraffing aangelopen.

 

In de Gelredome werd het maar liefst 6-1 voor de thuisploeg. Bij rust stond al de uitzonderlijke hoge stand van 5-1 op het scorebord.

 

Voor ADO pakte topscorer Michiel Kramer weer een doelpuntje mee. Timothy Derijck was opnieuw onfortuinlijk met een eigen goal.

 

De ploeg van Henk Fraser bleef tot 10 minten voor tijd ongewijzigd. Toen werden in één keer drie spelers gewisseld. 

 

Vorig seizoen begon tegen Vitesse de opmars van een tot dan toe zwalkend ADO. Nu lijkt de ploeg even ver als een jaar geleden toen eveneens met 6-1 werd verloren in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle. 

 

De residentieclub heeft nu na acht wedstrijden 1 punt minder dan vorig seizoen onder Maurice Steijn.

 

Beoordeel hier de spelers

Lees meer over

Reacties

KaleHans

Beste Henk,

Heb je goed geslapen en ben je de dag goed doorgekomen of ben je nog aan het piekeren over wat er zich vrijdag (niet) heeft afgespeeld op het veld in Arnhem? Ik kan me voorstellen dat je tijdens trainingen je best doet om je spelers klaar te maken voor weer een belangrijke wedstrijd. Ik kan me voorstellen dat je tijdens je wedstrijdbespreking probeert duidelijk te maken hoe je verwacht dat je spelers met strijd en passie Vitesse gaan bespelen. Een knipoogje hier, een schouderklopje daar. Bij sommige spelers een bemoedigend woordje en bij anderen vraag je of ze er klaar voor zijn.

Ik kan me dan ook voorstellen dat je denkt dat de spelers het veld betreden met een over mijn lijk mentaliteit en de grasmat op willen vreten. Ik heb opzich best goed geslapen maar al de hele dag blijft het ongeloof van het vertoonde spel door mijn hoofd schieten. Hetzelfde ongeloof die ik gisteren ook op de gezichten zag van de meegereisde aanhang uit het Haagse. Ongeloof en gelatenheid over het spel, een zorgelijke blik over de instelling want de spelers liepen als een stel makke schapen over de grasmat om zich naar de slachtbank te laten leiden.

De verdediging heeft toch een tekort aan ruimtelijk inzicht of tunnelvisie want verder kijken dan waar de bal is doen ze niet. Vitesse spelers maakten daar dan ook dankbaar gebruik van getuige de eerste 2 doelpunten. Hoe kan het toch dat juist een trainer die ooit een goeie harde verdediger was zijn spelers niet kan duidelijk maken dat ze op hun tegenstanders moeten letten. Derijck onze Haagse Belg is sinds hij terug is op het oude ooievaarsnest vaker negatief in beeld dan dat hij positief bijdraagt aan het spel. Hebben ze in Eindhoven en Utrecht dan toch gelijk gehad en is hij het helemaal kwijt.

Jansen is na zijn blessure wel teruggekomen maar is geen schim van de speler die hij ervoor was. En Mikey, hij rent en vliegt, hij rent en vliegt nog een keer en vooruit nog een keer. Maar waarheen? Mikey probeert het maar is hopeloos uit vorm. Wat moet je je in de steek gelaten voelen door je eigen ploeg. Wat moet het toch pijn aan je ogen doen wat er zich voor je afspeelt.

Wat is er mis met de ploeg die vorig seizoen onder jouw leiding vol passie elke wedstrijd inging. Het heilige Haagse vuur lijkt te zijn gedoofd en het lijkt wel of de spelers geen plezier meer hebben in het spelletje. Hoe kan het toch dat een ploeg zich de anderhalf uur die ze op het veld moeten presteren een uitgebluste indruk maakt en fout op fout stapelt. Hebben ze dan nog steeds niet door dat de voorbereiding al een tijdje afgelopen is en de zomeravondwedstrijdjes weer even geleden zijn.Snappen ze dan niet dat ze de club FC Den Haag vertegenwoordigen en ze op deze manier deze mooie club het lachertje maken van de competitie. Want wat hebben die Fietstasjes op de tribunes toch schaamteloos staan lachen om onze ploeg.

Almere noemde je een incident, maar dit mag je toch geen incident meer noemen maar een interne crisis. De busreis zal waarschijnlijk geen vrolijke boel zijn geweest maar dat was het uiteraard ook niet voor de aanhang die weer een lange reis richting Den Haag hadden. Ik was ook altijd wel positief want al verloren we ik verdedigde de ploeg altijd als mijn ploegje na het weekend ter sprake kwam.

Maandag weet ik echter niet meer wat ik voor positiefs moet vertellen. We staan voor lul voor 17 miljoen mensen, door het spel, door die Chinees en door al dat gezeik in de media. Henk ik en ik denk nog veel meer supporters maken ons nu echt zorgen, met dit spel komt straks het degradatiespook weer in ons stadion op bezoek en we weten wat er met RKC, Roda en NEC is gebeurd en dat mag ons natuurlijk niet overkomen. Een retourtje kelder van het betaald voetbal is toch niet waar wij hier in Den haag op zitten te wachten. Het word tijd dat je de spelers bij het oortje pakt en ze is goed naar de beelden laat kijken want ze moeten toch ook inzien dat dit voetbal nog niet goed genoeg is voor Topklasseniveau.

Veel mensen betalen geld om naar deze mannen te kijken maar zo langzamerhand begin ik me toch af te vragen of deze mannen niet de mensen op de tribunes moeten gaan betalen om naar de wedstrijden te komen kijken. Want zeg eens eerlijk spelersselectie van FC Den Haag waarom zou de Haagse aanhang nou nog de moeite moeten nemen om naar het stadion te komen. Niet voor het voetbal want dat schijnt best moeilijk te zijn tegenwoordig tegen dat balletje trappen.

Beste Henk, ik leef echt met je mee en voel toch ook de pijn die een topsporter moeten voelen als ik weer eens naar de Haagse helden kijk. Ik wens je dan ook sterkte met de beslissingen die je moet nemen om deze ploeg weer aan het voetballen te krijgen.

Greetz:  M. Noort

Bron: www.northside.nl
Zondag 5 oktober 2014 om 17:58 uur

janvele

Met deze eigenaar, deze directie en deze technische staf zal het nooit wat worden.
Zondag 5 oktober 2014 om 13:28 uur

Mr. FC DEN HAAG

Wanneer gaan die gasten nou eens echt voetballen? Stelletjes derderangs amateuristische garnituur zooi!!! Inclusief technische staf en het ADO bestuur allemaal derderangs, het wordt tijd voor een hele grote schoonmaak operatie met militaire precisie uitgevoerd! Stelletjes lapzwansen die hele zooi eventjes kielhalen misschien wordt het dan toch nog wat met onze mooie HAAGSE voetbalclub......
Zondag 5 oktober 2014 om 07:42 uur

arieopsafari

fraser gaat de rit niet afmaken. het elftal gaat echt niet beter spelen. wat een drama zeg :(
Zondag 5 oktober 2014 om 00:34 uur

Mr. FC DEN HAAG

Ik ben er nog steeds helemaal stuk van.... wanneer gaan die gasten nou eens echt voetballen? Stelletjes derderangs amateuristische garnituur zooi!!!
Zaterdag 4 oktober 2014 om 15:29 uur

janvele

De onnodige koop van DeRijck was vooraf in te schatten. Presteerde helemaal niets bij Utrecht en bij ons was het al niet een topper. Dit vele geld had in de voorhoede geïnvesteerd moeten worden. Werkt men bovendien niet voor het vele geld dan is de uitkomst van te voren in te schatten. Volgens Alberg was er voor het team sprake van een off-day en haalde verder zijn schouders op. Dat een speler een off-day heeft kan ik begrijpen maar een heel team!!?? Wat een onzin. Wat interesseert het hem echter verder want de spelers ontvangen toch wel hun geld. Dat ADODenHaag verder in de tweede Divisie kan gaan spelen maakt de spelers niets uit. Gaan gewoon weer ergens anders aan de slag. Overigens moet Fraser heel snel Bakker gaan opstellen want de manier waarop F. met deze speler omgaat is kapitaalvernietiging.
Zaterdag 4 oktober 2014 om 13:11 uur

grijze gek

Bosz: `ADO gaf het op`
Van onze Telesportredactie
Peter Bosz was een gelukkig man van Vitesse na de 6-1-zege op ADO Den Haag, maar de trainer bleef kritisch. "Je zag dat ADO het op een gegeven moment opgaf, maar we hadden ze, zeker in de eerste helft, nog veel meer pijn kunnen doen", zei de winnende coach.
Zaterdag 4 oktober 2014 om 10:26 uur

Wes

Wat fraser speelde was moeilijk te bespeuren, maar zeker is dat dit geen team is voor 4-4-3. Zeker tegen Vitesse uit. We hebben geen buitenspelers. 4-4-2 is een optie en 5-3-2 misschien nog beter. Vertrouwen is wat dit team al weken lang nodig heeft.
Zaterdag 4 oktober 2014 om 10:04 uur

MiG

Hansen mot idd ff "LOS!" of iets dergelijks naar Derijck roepen. Maar dan nog was het niet handig van Derijck want hij stond niet echt met een aanvaller op zijn lip dus was dit een soort paniek reflex. Verder snap ik niet dat Fraser niet 4-4-2 blijft spelen. Hebben we meer een selectie voor dan voor 4-3-3.
Zaterdag 4 oktober 2014 om 09:28 uur

Hmmm

Saeijs maar weer contracteren?
Zaterdag 4 oktober 2014 om 00:29 uur

Tja

Derijck weer onnodig geel en eigen doelpunt, die voegt niets toe, brengt eerder ongemak in het team, lekker thuis op de bank bij de TV laten voortaan.
Dat je 4-4-3 probeert te spelen tegen Vitesse is zelfmoord, 5-3-2 had je de schade beperkt kunnen houden, nu zit je op een behoorlijk negatief saldo, dat je de kop kan kosten.
Het Fraser effect is uitgewerkt, tijd om afscheid van elkaar te nemen.
Vrijdag 3 oktober 2014 om 23:55 uur

KaleHans

Ik denk dat als ze in vorm waren geweest ze nog niet eens van dit Vitesse gewonnen hadden. Deze ploeg speelt gewoon erg goed voetbal, er wordt veelgelopen in de ruimtes, van posities gewisseld.
Verliezen van dit Vitesse is geen schande, de manier waarop wel.
Derijck had van achter hem gecoacht moeten worden dat hij de bal kon laten gaan, ongelukkige goal.
Vrijdag 3 oktober 2014 om 22:44 uur

patje29

Rellen in het stadion
Vrijdag 3 oktober 2014 om 22:22 uur

Ronnie

PFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
Om niet goed van te worden zo zwak.
Vrijdag 3 oktober 2014 om 22:17 uur

Spelersklassement

De top3:
Luuk Koopmans Crysencio Summerville Shaquille Pinas

Laatste wedstrijd

Logo sc Heerenveen Logo ADO Den Haag
2-2
22 februari 2020

Volgende wedstrijd

Logo ADO Den Haag Logo Heracles Almelo
29 februari 2020 om 18:30 uur
Cars Jeans Stadion

Advertentie

Stand Eredivisie

1 Ajax 23 - 53
2 AZ 23 - 50
3 Feyenoord 23 - 46
4 PSV 24 - 45
5 Willem II 24 - 41
6 FC Utrecht 23 - 38
7 Vitesse 24 - 38
8 FC Groningen 24 - 35
9 Heracles 24 - 32
10 Heerenveen 24 - 30
11 Sparta R'dam 24 - 30
12 FC Emmen 24 - 29
13 FC Twente 24 - 27
14 VVV-Venlo 24 - 27
15 Fortuna Sit. 24 - 24
16 PEC Zwolle 24 - 22
17 ADO Den Haag 24 - 18
18 RKC Waalwijk 24 - 12