ADO krijgt te weinig tegen NAC

2 augustus 2009 10 reacties
ADO Den Haag heeft de seizoensopening met een nederlaag afgesloten. De ploeg kreeg tegen NAC geen loon naar werken en verloor geflatteerd met 2-1.

Het was al behelpen voor Raymond Atteveld die met de opstelling moest improviseren door het gemis van belangrijke spelers als Knopper, Powel, Mitchell Piqué en Zwinkels. Ook Ammi was niet fit genoeg om negentig minuten in te zetten. Tot overmaat van ramp zag het Haagse publiek na net een minuut spelen dat Aleksander Rankovic per brancard het veld moest verlaten.

Een gehavend ADO Den Haag dus. Ondanks de vele afwezigen kreeg de ploeg van Raymond Atteveld kansen genoeg. Immers was in de eerste helft nog het dichtste bij een treffer, maar zijn inzet na een scrimmage belandde op de lat.

NAC wist zijn enige mogelijkheid daarentegen wel goed af te ronden. Lurling ontsnapte aan de andacht van de Haagse verdediging en kon vogelvrij de 0-1 maken.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor ADO Den Haag. Maar dankzij een sterk keepende Ten Rouwelaar, de lat, de paal en veel pech werd geen enkele mogelijkheid verzilverd. Des te zuurder was het dat NAC via Amoah op een 2-0 voorsprong kwam.

Csaba Horvath die de tweede helft niet centraal achterin, maar vooral in de aanval te vinden was, maakte een kwartier voor tijd nog wel de aansluitingstreffer, maar ondanks een kort en kracthig offensief bleef het daar bij.