ADO laat punten liggen tegen Telstar

22 september 2023 3 reacties

ADO Den Haag is thuis tegen Telstar niet verder gekomen dan een gelijkspel.

De ploeg van Darije Kalezic speelde in een regenachtig duel 1-1 tegen de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Na een rommelig begin van de wedstrijd pakte ADO na tien minuten de regie. De Haagse formatie domineerde en liet geregeld mooie combinaties zien. Zo tikte ADO zich na ruim twintig minuten knap richting het doel van Telstar. De aanval eindigde bij Henk Veerman die de 1-0 in het doel schoot. Dit was de derde wedstrijdop rij dat de spits trefzeker was.

Het doelpunt van Veerman was zeker niet de enige kans van de wedstrijd. Zo waren in de eerste helft Dhoraso Klas en Justin Ché dicht bij een doelpunt. Na de rust zette ADO het goede spel voort en bleef het kansen creëren. Veerman maakte bijna zijn tweede, maar raakte de paal en Jort van der Sande was met het hoofd gevaarlijk.

Een ijzeren voetbalwet is als je zelf de kansen niet afmaakt, de tegenstander dat wel doet. En zo geschiedde. Nadat routinier Bart van Hintum zich knullig liet aftroeven, kon Telstar de gelijkmaker scoren.

ADO had daarna moeite om de draad weer op te pakken. Dat kwam ook doordat de scheidsrechter plots alles in het nadeel van de Haagse club besliste. De grootste kans op het winnende doelpunt was voor Joel Ideho. De linksbuiten stond één op één met de keeper, maar zag zijn schot via het uitgestoken been van de doelman naast gaan.

De kans van Ideho was het laatste echte wapenfeit. ADO werd steeds slordiger en een overwinning zat er niet meer in. Zo pakte Telstar het eerste punt van dit seizoen en dropen de Haagse fans teleurgesteld af.